Лъсна истината за ол инклузива: Пюре и чорба от снощната гарнитура!

Кризата принуждавала собствениците на хотели да изготвят менютата с продукти, които да демонстрират изобилие, без това да им струва скъпо
06 Август 2015, Четвъртък, 18:37 ч.
Луксозни хотели държат туристите на пости в разгара на сезона
Лъскави хотели по морето държат туристите на пости. Евтини манджи от картофи, ориз, боб, тиквички, печени чушки и патладжани са всеки ден в менюто за ол инклузив, разказват потърпевши. Хората от кухнята пък допълват, че практиката е нищо да не се изхвърля.Така варените картофи от снощи днес на обяд се превръщат в картофено пюре. Останалият боб за гарнитура пък се оползотворява в боб чорба, съобщава „Телеграф”.
Подготовката на меню за ол инклузив е истинско изкуство, твърдят спецове в туристическия бранш. Кризата, която стигна идо туризма, принуждава собствениците на хотели да изготвят менютата с такива продукти, че да демонстрират изобилие, а в същото време това да не им струва скъпо.
Хотелиерите търсят и намират добри готвачи, които да им правят евтино, но ефектно меню.
Майсторите от своя страна подбират такива продукти, които да не дават голяма фира и имат универсално приложение в приготвянето на различни храни. Много внимателно се подбират и доставчиците на продукти, изобщо всичко се планира добре, за да се спестят излишни разходи в кризата.
В категории:
Животът






Получи голямо признание
02/05/2025, Петък 20:48
0

Прави нещо невероятно
02/05/2025, Петък 20:24
0



Играчка-плачка: Дете надраска картина за 50 милиона евро
02/05/2025, Петък 20:03
2





Разтърсващ инцидент в България, малолетни...
02/05/2025, Петък 19:00
0

"Мога да пребия 100 мъже"
02/05/2025, Петък 18:40
2



Почина известен български актьор
02/05/2025, Петък 18:14
6

Земетресение от 7,4 по Рихтер удари...
02/05/2025, Петък 18:03
2

На Гергьовден трапезата трябва да е богато отрупана, задължително да присъства това
02/05/2025, Петък 18:00
0
Яж си прясната цаца на къпана и трай!!! Те така......