×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

80% от болестите са от недостиг на вода в организма!


80% от болестите са от недостиг на вода в организма!
Ти не си болен, ти си просто жаден!
20 Юли 2015, Понеделник, 22:07 ч.
Източник: MyClinic

Пиенето на вода с температура 36 градуса сутрин има мощен детоксикиращ ефект

Популярният лектор инж. Владимир Драгиев е изследовател на водата, на нейните свойства, на това, което я прави полезна за нашето здраве. Предлагаме на читателите  основни изводи, до които е стигнал инж. Драгиев в собствените си изследвания и от световния научен опит.


- Инж. Драгиев, кои свойства на водата повечето хора не знаем?
- Това, че водата носи енергия, че тя е нещо повече от молекули H2O. Енергията на водната молекула е 16 гигахерца, тя трепти милиард пъти в секунда. Водата притежава силен електрически поляритет. При 4 градуса по Целзий водата е по-плътна от леда и максимално енергийно заредена. Затова и ледът не потъва в океаните. При 36 градуса водата може да приема огромно количество енергия, без при това да й се вдига температурата, и също да отдава енергия, без температурата й да спада. Ето защо е много полезно за човека да пие вода 4 градуса и 36 градуса. Това, че средната телесна температура на човека е 36 градуса, всъщност е свойство на водата в тялото, а не на самия организъм.  Човешкото тяло е 70% вода, при децата то е 90%. Мозъкът е 85% вода, а кръвта - 90%. Когато гениалният физик Алберт Айнщайн умира, при аутопсията в мозъка му са отчетени 94% вода. Така че, ако искате да се представите добре на изпити, на тестове, да бъдете концентрирани и да извършвате ефективно мисловна дейност, трябва да приемате много вода. Дори минималната дехидратация ще ви се отрази зле.

- Това означава ли, че водата е много важна за здравето на човека?
- Изключително важна. Нещо повече - 80% от болестите са от недостиг на вода в тялото. Това е основната теза на книгата на д-р Ф. Батманжелидж “Ти не си болен, а просто си жаден”. Вследствие дехидратация се получават главоболие, заболявания на стомаха и червата - гастрит, колит, язва; на костите и ставите - артрит, остеопороза; астма и много други. Когато в организма ни няма достатъчно вода, PН става киселинна. Калцият е регулатор на киселинността на тялото. При това положение организмът вади калция от костите, за да оцелее. Ето как настъпва остеопорозата, при която намалява костната плътност.

Ако аз пия вода веднъж в денонощието, какъв сигнал давам на тялото? Сигналът е, че се намирам в пустиня, и тялото минава в режим на оцеляване. В този режим организмът изключва всички системи на детоксикация, на регенерация, на лечение, на възстановяване, на подмладяване. Същият ефект предизвиква и стресът - вкарва тялото в режим на оцеляване, т.е. дехидратацията е вид стрес. Давате ли си сметка, че огромна част от хората живеят в този режим на оцеляване. А се чудим защо боледуваме, защо нямаме енергия, защо сме негативни, гневни, недоволни, нещастни. Нашата ДНК е обградена с фин слой водни молекули и ако ние сме дехидратирани, РНК копира грешна информация и организмът синтезира грешни белтъци.

- Колко вода трябва да пием на ден?
- Има всякакви формули, най-популярната от които е теглото в килограми, разделено на 30 дава литрите вода, които трябва да пием. Само че нуждата от вода е строго индивидуална. Една е нуждата на човек, който работи в климатизиран офис пред компютър и само движи мишката. Друга е на моряк в трюма на танкер. Той е задължен да изпива на ден по 13 литра вода, обогатена с минерални соли, иначе го свалят от борда. И най-лесният индикатор, че пиете достатъчно вода, е светлият или бистър цвят на урината. Колкото е по-тъмна урината, толкова повече сте дехидратирани. Минимум шест пъти на ден трябва да ходим по малка нужда. Забележете, че говоря за чиста вода, а не за други напитки. Те не могат да заместят водата. Кафето и чаят са диуретици, те още повече дехидратират тялото.

- Кога да пием вода, за да сме здрави?
- Особено важно за здравето е да пием вода сутрин на гладно. Защото организмът цяла нощ се е чистил от отровите и сутрин човек е в критично дехидратирано състояние. Ако вместо вода пиете кафе, тялото минава в режим на оцеляване и точно това дава изкуственото усещане, че кафето ви ободрява. Много по-добре ще ви ободрят 600 мл вода, която ще изпиете за 15 минути след събуждане. Дайте възможност на тялото да се хидратира отново за един час сутрин и след това яжте. Ако ядете веднага, всичката вода отива за отделянето на стомашните сокове. Сутрешната вода трябва да е с температура 36 градуса. Тя има добър детоксикиращ ефект и помага мощно при здравословни проблеми. Дори да са трупани с години,

болестите изчезват за дни и седмици

36-градусовата вода има подмладяващ ефект, който се подсилва от 100 подскока с въженце или като имитирате скачане с въже, дори само да си отлепяте петите от пода. Това тръскане раздвижва лимфната система, която обира токсините от клетките, през бъбреците чрез кръвта и урината ги изхвърля.

- Какво усещаме, когато тялото ни е дехидратирано?
- Първият признак за дехидратация е сухота в устата. След това настъпва главоболие, болка в тила, в слепоочието, в кръста и в гърба, тежест в очите, суха кожа. Неслучайно хората, които не пият достатъчно вода, се къпят по един час и така чрез кожата приемат някакво количество.

- Всяка вода ли е полезна за здравето?
- Проектирани сме да пием изворна вода, и то с шепи. Нашата цивилизация обаче неотменно ни отдалечава от природата и ние се израждаме. Според официална статистика на САЩ вероятността един мъж да заболее от рак е 50%, а жена - 47-48%. А преди 100 години вероятността на човек да заболее от рак е била едва 2-3%. Сега дори животните в зоологическите градини страдат от диабет и други заболявания, характерни за цивилизования човек.
Нашата енергия и здраве деградират в синтетичната среда, в която живеем. Изворите са все по-недостъпни, а когато ги има в градовете, са замърсени, тъй като 20-30 метра от почвата е замърсена.

- И все пак какво може да направи градският човек?
- Първо трябва да наливаме вода и да я съхраняваме в стъклени съдове. В пластмасовите съдове има особено вреден за здравето пластификатор Бисфенол-А. Когато наливате гореща минерална вода в пластмасови съдове, този пластификатор директно се разтваря във водата. В големи дози той е канцерогенен. Попаднал в организма, Бисфенол-А може да предизвика синдром на Едуардс, синдром на Търнър, синдром на Алцхаймер и много други заболявания.

Понеже стимулира отделянето на женските хормони - естрогени, този пластификатор

води до безплодие у мъжете

По статистика 120 000 български двойки се борят със стерилитет. А всъщност концентрацията на Бисфенол-А в кръвта им е над допустимите граници.
Бисфенол-А почти не се отделя от бутилките във водата до температура 18 градуса. Това означава, че минералната вода, която ни продават в магазините, трябва да се съхранява и транспортира в хладилници. Само че не се прави.

Друг проблем е, че бутилките се разграждат в почвата от 500 до 1000 години и я замърсяват. В момента в Световния океан са изхвърлени от 100 до 500 милиона тона пластмаса и океанът се е превърнал в бисфенолов чай, от който рибата е станала предимно женска.

Най-малкото, което може да направи всеки човек за себе си, е да не пие вода от пластмасови съдове. Не препоръчвам бутилирана вода в пластмасови бутилки. По-добре пийте чешмяна вода.

- Но тя е хлорирана най-малкото и поема макар и минимален процент замърсители от водопреносната мрежа.
- Чешмяната вода трябва да се налива в открити съдове и да се сложи на слънце. След 2 часа 90% от хлора се изпарява, но другите отрови са там. Освен това чешмяната вода е мъртва, без енергия. Ето защо от време на време трябва да се разбърква с дървена лъжица в открития съд - веднъж в едната посока, втори път в другата посока. Тогава си възвръща оригиналната енергия. Физическото явление се нарича вортекс и се наблюдава при водовъртежите, смерчовете, торнадата и др. природни явления.

Звънът на кристалните чаши също вдига енергията на водата и подобрява вкуса й. Затова извадете кристалните сервизи и пийте вода в кристалните чаши.
Има филтриращи системи, които изчистват водата от химичните замърсители. Най-качествени са тези, които са сертифицирани от NSF. Каните с ток йонизират водата, за да я направят алкална. Но при електролизата хромът в електродите се отделя във водата и също я замърсява. За да са безвредни, тези електроди трябва да са от титаний или платина. Филтриращи системи чрез обратна осмоза имат недостатък, че филтрират и минералите, които са нужни за организма. Техен недостатък е също, че в тях водата се умъртвява енергийно.

Деветминутно въртене и предизвикване на вортекс връща енергията на водата. Слънцето също подобрява качеството на водата. Колкото по-фино структурирана е енергийно водата, толкова по-лесно тя преминава през клетъчните мембрани. Това е жизненоважно за нашето здраве. Ако хидратираността на клетките ни е под 99%, настъпва болестно състояние. Вътреклетъчната хидратация на цивилизования човек е между 80 и 85%, което означава, че живее с изсъхнали клетки, изведен от баланс. Но само за 2-3 седмици, ако започне да пие достатъчно количество и качествена, енергизирана вода, вътреклетъчната хидратация скача до 95-96%.

В категории: Здраве


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Позната Тръпка
20.07.2015 20:03:36
0
3
Пия вода от акумулатор само, заредена
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май От 2023г. професорът е и методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“ Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия След „Ергенът“ смята, че се справя доста добре и това й калява психиката. Няма любов в живота си, залага на кариерата си Община Бургас излезе с официална позиция по скандала със списание "Море" Община Бургас излезе с официална позиция по скандала със списание "Море" Общинската администрация не смята, че трябва да се намесва в творческия процес Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Началото на открития урок ще бъде дадено в 11 часа, неделя, на площад „Тройката“ Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Направихме всичко възможно, за да реализираме този проект и съм радостен, че децата на Гълъбец вече имат този прекрасен нов дом, каза на откриването кметът на община Поморие Иван Алексиев Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Родителите на момичетата добрали се до финала на „Ергенът” се срещнаха с евентуалния си зет Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Илян Тодоров бил откаран на носилка в лечебницата на пандиза Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка  Всичко би било в реда на нещата, ако все пак тя не твърдеше, че луксът никак не я блазни и даже си пада по палатките Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Разкрепостената Надя потресе зрителите  Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Ходя с много любов при Денис, казва чаровната брюнетка
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори