×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шокиращо изискване на бургаска фирма: Задължителен турски език за търговия в Айтос и Карнобат


Шокиращо изискване на бургаска фирма: Задължителен турски език за търговия в Айтос и Карнобат
Това е обявата, публикувана в Джобс.бг, изискването за турски не е износ към Турция, а за търговия в Карнобат, Бургас, Айтос и Сливен
02 Юли 2015, Четвъртък, 13:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Разносната търговия е за сладкарски изделия
Шокираща обява за шофьор-дистрибутор публикува бургаска фирма в популярен уеб портал, сигнализира Иван Иванов за рубриката "Вашият сигнал до Флагман".

Извън обичайните изисквания за опит в тази сфера и шофьорска книжка, компанията е поставила и задължително условие - "основно изискване е кандидатите да владеят турски език".

Обявата бъка от правописни грешки. В нея е уточнено само, че разносната търговия ще се извършва в Община Бургас, Айтос, Карнобат и Сливен. От портфолиото на фирмата става ясно, че тя е дистрибутор на захарни изделия, играчки-бонбони и парти аксесоари.

Общоизвестен факт е, че в селата с преобладаващо турско население в общините - Айтос, Руен и Сунгурларе този тип търговия процъфтява. Очевидно обаче и продавачките там трудно говорят български, което налага дискриминационното изискване за турски език.



15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
tolerantniq
10.01.2016 07:10:04
0
0
Tochno taka i ti kakto prezidenta che terorizmut se lekuva s tolerantnost bravo !!! Kak ni ta e sram be !!! Utre shte nakarat deteto ti v uchilishte da uchi turski ezik da da dami i gospoda tova e napulno vuzmojno s tova prodajno pravitelstvo no vie ne se mrushtete neka budem " TOLERANTNI"
14.
Виждан Арабаджиев
02.07.2015 22:12:46
14
4
"Шокиращо" е за всички ,които все още живеят със стари спомени от 19 и 20 век. Бъдете по толерантни,модерни и с поглед в бъдещето.Очевидно т.н. драскачи не са ходили в страните от Стария континент ,за да видат що е то толерантност.
13.
Val
02.07.2015 21:42:19
4
14
Тази фирма е за разследване от институциите!
Тук не става въпрос за опериране с чужденци, а за работа в български региони и с български граждани.
12.
до Лорчето
02.07.2015 15:35:16
10
13
A в Aнглия- aнглийския
В Гермaния- немският и т.н.
Искaше дa покaжеш мaлкото си знaния или опитa дa изкaжеш мнение, че не рaзбрaхме?!
11.
гошо
02.07.2015 15:34:09
16
12
Между България и Северна Турция няма никаква разлика, това са наши съседи таке че нека да се развива бизнеса между нас и да се утрои дано!!!!
10.
ШОК!!!
02.07.2015 15:33:13
13
18
Флaгмaн, БРAВО, нa товa му се викa професионaлизъм. По морето пък "простaците" изисквaт aнглийски, немски, руски и други чужди езици. Пишете и зa тях! Aми aко им пaднaт превръзките от очите нa хорaтa, aми aко не се връзвaт вече нa евтини провокaции, кой aджебa ще им вaди хля...опс, следвaщият хотел, остров, Бугaти и т.н. нa тези, които ви плaщaт.
Евaлa, aферим, aшк олсун!
9.
Лора
02.07.2015 15:26:41
18
34
ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК В БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРСКИЯТ, А В ТУРЦИЯ - ТУРСКИЯТ!!!
Границите са отворени и имате свободата да практикувате турския си навсякъде по света... ако ви позволят...
8.
д
02.07.2015 15:15:19
19
16
България трябва да се учи от Швейцария и да говори 3-4 езика на съседите си също и Английски.
Не е важно каква е историята важно е
7.
До 4
02.07.2015 14:51:45
20
21
Не мрънкаме ако е испански,английски или немски понеже не разпознаваме поробител в тях ! Ок подлого турска ?
6.
Конституция
02.07.2015 14:49:11
12
27
Официалният език е българският в крайна сметка!!!
5.
Hshzh
02.07.2015 14:30:10
21
24
MI imat iziskvane za chujd Ezik - turski.... Kvo tolkova
4.
kr
02.07.2015 14:22:06
25
46
Не виждам нищо лошо работодателите да искат от бъдещия служител да знае турски език. Впредвид зоната на действие на търговията, турския език е предимство - повечето жители са турскоговорящи и това ще е в полза на служителя. Защо не мрънкаме ако пише английски, немски или испански език?
3.
Възраждане
02.07.2015 14:17:26
11
14
Щтурчета нападат
2.
Ради
02.07.2015 14:07:30
25
52
А когато има изискване за владеене на английски това пак ли е дискриминация?
1.
Диана
02.07.2015 13:54:43
4
27
Ами че тя не е само тази обява, аз и друга такава обява съм чела!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори