×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Антонов даде на заден ход и нарочно ме блъсна


Красимир Антонов даде на заден ход и нарочно ме блъсна
Абсолютно нетрудоспособен съм и никой не може да каже докога, каза раненият полицай от РУП-Несебър Христо Иванов
30 Юни 2015, Вторник, 07:05 ч.
Източник: в. Телеграф Снимка: Мария АТАНАСОВА

Благодаря на колегите за голямата подкрепа. Ще го съдя, въпросът не е за пари, а за чест и достойнство


Несебърският полицай Христо Иванов пострада преди няколко дни, когато в курорта „Елените” богаташът Красимир Антонов го блъсна с луксозния си „Ролс-Ройс”. Случката се разигра в края на миналата седмица пред един от хотелите, които са собственост на свързани с него фирми. Заради спор за неправомерно заграден общински тротоар, който от хотела на Антонов ползвали като паркинг, служители на община Несебър отиват да премахнат незаконните колчета. Разбеснелият се Антонов обаче ги вижда, излиза и започва да ги ругае. За да се укроти ситуацията, екипът на общината вика полиция. Антонов отказва да представи личната си карта на пристигналите на място полицаи, след което се качва на скъпарския си автомобил, изработен по поръчка, потегля назад и блъска единия полицай. След удара униформеният е с наранено коляно, а Антонов е задържан за час. След това той е освободен, а запис на бургаска медия показа как несебърски адвокат го учи да се оправдава, че не е хотелиер, а обикновен турист и случилото се е просто инцидент.


Г-н Иванов, как се чувствате след инцидента пред хотел „Таляна Бийч”, при който бизнесменът Красимир Антонов ви блъсна с ролс-ройса си?

Нали виждате, не съм добре. Поставиха ми шина на крака и почти съм прикован за леглото. Придвижвам се много трудно, изваден съм от строя поне за месец, както се казва. Абсолютно нетрудоспособен съм и никой не може да каже докога и дали няма да има усложнения от травмата. Честно казано се тревожа, защото в началото се поду само коляното, а сега се поду целият ми крак и започнаха да избиват синини.

Усещате ли болки?

Да, боли ме. Когато се налага да сваля шината, не мога да свивам крака. Като цяло не се чувствам добре и за това, че се налага да съм обездвижен. В тежест съм на семейството си, особено на съпругата ми, която сега се грижи сама за двете ни деца. Едното е на 3 годинки, другото само на 6 месеца. А аз просто нищо не мога да направя в това състояние.

Имате ли фрактура?

- Не, за щастие счупване на кост няма. Поне на рентгена не се видя фрактура или спукана кост, но сега трябва да мина на ядреномагнитен резонанс. Днес (в понеделник – б.р.) и във вторник пак съм на ортопед, за да ми направят нови изследвания и да се разбере от какво е този оток, дали няма скъсан мускул или кръстни връзки.

Вие смятате ли да водите съдебно дело срещу Красимир Антонов за телесна повреда?

Да, категорично ще си търся правата по съдебен ред. До момента не съм предприел никакви действия, защото приоритет ми е здравето. Но когато се стабилизирам, ще заведа дело. Още на следващия ден след инцидента си извадих удостоверение от съдебен лекар, който установи „временно разстройство на здравето”. След 30 дни, в зависимост от състоянието ми, ще може да се прецени дали се касае за лека или за средна телесна повреда.

За какво обезщетение ще претендирате?

Обезщетението изобщо не ме интересува. В този случай не става въпрос за пари, а е въпрос на чест и достойнство. Искам само справедливост и този човек да си понесе отговорността пред закона. Не може всеки да прави каквото си иска само защото се чувства безнаказан.

Какво всъщност се случи и как бизнесменът Антонов ви блъсна с колата си?

На 23 юни аз и колегата ми Йордан Димитров бяхме изпратени да се явим пред община Несебър, за да окажем съдействие на общинските служители от „Контролния блок”. Отидохме в 10 ч. и ни съобщиха, че отиваме пред хотел „Таляна Бийч” в курортно селище „Елените” до Свети Влас.

Общинските служители трябваше да премахнат неправомерно поставени заграждения върху общинска собственост, която се използва като частен паркинг. Когато пристигнахме, служителите на общината се легитимираха пред управителката на хотела и є представиха документите. Тя каза, че ще повика собственика и след 10 минути пристигна господинът с „Ролс ройс”, когото аз не познавам.

Той като какъв се представи?

Каза „Аз съм г-н Антонов, собственик на хотела”. Преди това ми направи впечатление, че подметна към нас „К'ви са тия бронежилетки, човек ли съм убил”. Хората от общината му обясниха, че са тук, за да премахнат колчетата. Показаха му документи и скици, планове като доказателство, че огражденията са върху общинска собственост, а той отговори, че също може да им извади други планове. Имаше размяна на реплики, но като цяло скандал не е имало.

Спрямо вас имаше ли заплахи или обиди от страна на Красимир Антонов?

Не, абсолютно никакви - нито заплахи, нито обидни реплики. Но когато колегата му поиска документ за самоличност, той каза, че няма документи. Отново му поискахме документи, отговори, че ще ги даде по-късно. И така няколко пъти – ние настояваме да си даде личната карта, шофьорска книжка, а той повтаря едно и също „чакай малко, ще ги дам по-късно”. Подчертавам, че ние бяхме повече от толерантни към него, защото при отказ за предоставяне на лични документи следва задържане. Въпреки отказите му, в пререкание с него не сме влизали. Дори в един момент възникна скандал между Антонов и служителите на „паяка”, които бяха повикани с цел техническа подкрепа. Ние веднага ги разделихме и им разпоредихме да се качат в „паяка”, за да не стават сцени пред туристите.

Допускате ли, че Антонов ви е блъснал случайно, по невнимание?

Не, категоричен съм, че няма никакъв шанс да ме е блъснал без да иска. Мисля, че го направи нарочно, предвид цялата ситуация и поведението му. Когато общинските служители го помолиха да ги придружи до фоайето, за да приключат работата по протокола и другите документи, той тръгна с тях. Ние вървяхме на около десетина метра след тях, като отново изисквахме да представи документи за самоличност. В един момент Антонов се засили и внезапно тръгна към колата, запали и даде на заден ход. Общинските служители го настигнаха и попитаха къде отива, като настояваха да остане, за да си свършат работата. Той спря, а ние с колегата застанахме зад автомобила му, за да осуетим тръгването. В този момент той даде рязко отново на заден ход и ме блъсна. Не очаквах да направи такова нещо. Аз извиках, защото ме заболя и той спря.

Какво се случи след това, той извини ли ви се? Личеше ли, че е притеснен от инцидента?

Не, не получих никакво извинение от Антонов, нито изрази някакво съжаление. Колегата ми отиде при него и разпореди незабавно да загаси двигателя и да слезе от автомобила. Поиска му отново документи за самоличност, но той така и не ги даде. След като ме блъсна, аз се обадих на колегите и поисках съдействие. Едва когато пристигна вторият екип, в който имаше офицер, Антонов представи на него личната си карта. Оказа се, че през цялото време е била в него.

Антонов беше ли арестуван след инцидента и за колко време?

Не знам как са се развили нещата, защото аз веднага тръгнах към болницата в Бургас и от тогава не съм на работа. Предполагам, че е бил задържан и е дал показания. Искам да използвам случая, за да изкажа благодарност на колегите и на началниците ми, че застанаха твърдо зад мен и че ме подкрепиха. Този жест е важен не само за мен, но и за всички полицаи.

В категории: Несебър


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
Не достатъчно платени журналя
01.07.2015 11:53:08
1
5
Абсолютно на същото мнение съм! Касабовка не си е поискала както трябва май :DDDDD

"Абе Флагманци, докога ще ни занимавате с тази новина? Да не би бизнесменът да е отказал да ви плати сумата, която сте му поискали за "реклама", та затова само за него пишете. Разбрахме за бутнатия полицая, всеки ден ни го съобщавате, ама кой крив, кой прав, вие ли ще ни казвате?"
17.
123
01.07.2015 01:03:09
3
0
http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633
16.
Dikoff
30.06.2015 21:19:23
2
2
Ти къде видя мутри на сънито бе ? Хахах бъркаш се нещо
15.
Слънчев бряг
30.06.2015 20:58:58
0
8
На вниманието на Флагман! Проверете улицата пред к/с Роял Сън в Сл.Бряг как е нерегламентирано опасана със скоби за платен паркинг без да има разрешение от Община Несебър? Всичкото това е дело на бившия полицай Кавръков който е шеф на охраната на самия комплекс. Парадокса е че скобите и табелите за платен паркинг са до самата стоп лента на улицата? Е на това му се вика самоуправство?
14.
Абе
30.06.2015 20:30:12
4
10
Чеченец,полицията не моли Тя разпорежда...Поне това можеше да научиш в Бургас.Спокойно му слагате прангите и тоя палячо е дотам.макар че като знам какъв мутро туризьм е в слънчев бряг затова е така.Не знаеш кой какви пари пере.....Дръж се
13.
Ефффтинийки
30.06.2015 20:27:39
6
10
Абе Флагманци, докога ще ни занимавате с тази новина? Да не би бизнесменът да е отказал да ви плати сумата, която сте му поискали за "реклама", та затова само за него пишете. Разбрахме за бутнатия полицая, всеки ден ни го съобщавате, ама кой крив, кой прав, вие ли ще ни казвате?
12.
Dikoff
30.06.2015 20:24:53
22
8
Ама хакам ти го в устата шибано ченге малко ти е било ако бях аз щях дате вкарам в гипсово корито мамати мръсна
11.
Dodo
30.06.2015 20:04:04
1
18
Оказва се че ако бяха спазили закона и процедурата полицаите, нямаше да се стигне до травма. Поне не за полицая. Никаква толерантност, ако ще и космическа совалка да управлява. Закона е закон, процедурите по прилагането му също. Ако беше някой с корсичка до сега щеше да си плюе зъбите ... нали ?
10.
обикновен гражданин
30.06.2015 18:46:37
4
25
Самозабравила се мутра с благозвучното име хотелиер ! Ако бяхме истинска европейска страна да му пратят една данъчна проверка на доходите да видим дали е декларирал скапания си ролс ! Да му фалират хотелите дано !
9.
makarenko
30.06.2015 18:36:43
2
16
Ako bese v America policaite stqha da strelqt tova si e opit za napadenie a tam ne Se sheguvat a tuk dqdoto mina metur ste plati nqkoi lev I sa razmine ako imase policiq na mqsto trqbvase da go spukat ot boi s palkite da vidim drugiq put dali ste posmee da napada vse pak napadenie and dlujnostno lice
8.
lainqrq
30.06.2015 18:35:20
9
3
http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633
7.
mecha
30.06.2015 18:34:49
5
1
http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633
6.
Няма такава
30.06.2015 18:18:19
5
18
Държава. Ако беше в щатите, този с ролс ройса вече щеше да е осъден за нападение над полицай и повярвайте едва ли щеше да е три години условно.
5.
тиранозавър рекс
30.06.2015 18:10:15
3
12
"....Временно разстройство на здравето не опасно за живота "- означава - лека телесна повреда
4.
раковски
30.06.2015 18:07:04
6
10
Пич седни на една Европейска маса че мязаш на Ислямска Република.
3.
офф
30.06.2015 18:04:02
6
17
Абе да еба и боклука му, защо не го пречукахте с палките. Аман от такива "бизнесмени".
2.
гошо
30.06.2015 18:02:38
1
8
Покажете снимка на тузара също, да преценим дали е тъмен цвят да разберем времето ли ни губите със този разказ....
1.
Жорж Български
30.06.2015 18:00:40
19
15
Пич ако сте честни полицаи съда ще ви защоти. Но ако сте правили нещо лошо няма. Стига сте ни губили времето с глупости, не стига че са пенсионирате на 55 години като гръцки примадони, ами не ни губете времето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори