×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Глория пробива като певица с хитове на Лили Иванова и Георги Христов


28 Юни 2015, Неделя, 12:42 ч.
Източник: 24chasa.bg

Преди да излезе на сцената тя винаги се прекръства по три пъти


Hа всеки концерт на Георги Христов може да видите Глория на първия ред. Въпреки че е на сцената вече 20 години, издала е 16 албума и е пяла по цял свят, певицата не крие, че е сред най-запалените му фенове. “Обожавам го. Когато има изява, не пропускам да му пусна есемес или да го поздравя и да му кажа, че е велик. В колата ми се слуша само Георги Христов – той за мен е учебник по музика, върл фен съм му”, казва Глория. Тя знае наизуст всичките му песни – започнала кариерата си като солов изпълнител именно с тях и с хитове на Лили Иванова. Нея не познава така добре, макар че я вижда често. Двете посещават един и същи фризьорски салон. “Не сме си говорили, но ще направя опит – не съм притеснителен човек, каквото реша, го правя. Изпитвам огромен респект към тази жена – не знам дали има българин, който да не чувства същото. Това са хората, които са отъпкали пътя – поп изпълнителите. Да не би ние да сме измислили всичко?”, казва Глория. Понякога, когато говори така на Васил Найденов, с когото са близки, той не вярва на ушите си – рядко чува такива думи от колеги. “Но аз съм друга. Не мога да не призная успехите на звезди като него”, казва Глория.

Откакто тя е тръгнала по техния път, са минали две десетилетия. Преди толкова време получила първите си десет синбека с песни на Лили Иванова и Георги Христов и станала вариететна певица. От тогава до сега Глория става един от най-продаваните изпълнители на “Пайнер” и единственият, работил толкова дълго с компанията, първата фолкпевица, поканена за турне в САЩ и пяла в лондонската зала “Астория”. Имала е изяви и в Австралия, Испания, Израел, Гърция, Турция. Сега пак ѝ предстои грандиозен концерт, с който ще отбележи творческия юбилей – 20 години сцена.

Всъщност тази година стават 21 г. от първия ѝ албум, но певицата не успя да реализира спектакъла миналата година, затова ще празнува сега. Глория ще пее само на живо с бенда на Дани Милев на 30 септември в зала 1 на НДК

Преди да излезе на сцената, ще се прекръсти три пъти, както прави всеки път. Вярващ човек е, дори носи медальонче с надпис “ангели” на английски. “Вярвам и в доброто, в човещината. Не мога да разбера хора, които само гледат как да спънат другия. Само ако бяхме малко по-добри...”, казва певицата.

За концерта в зала 1 тя е подготвила и кратък 15-минутен фолклорен сет. Поканила е като специални гости повечето от дуетните си партньори – Азис, Тони Дачева, Ники Славеев. “Очаквам да се получи много хубаво, феновете да се забавляват, все пак за тях го правя”, казва Глория.

В четвъртък, само дни преди рождения ѝ ден утре, излезе 16-ият ѝ албум – “Пясъчни кули”. Първия издава през 1994 г. Тогава в. “24 часа” я награждава с приза “Откритие на годината”

Но сцената всъщност не ѝ е чужда още от детската градина, макар че никога не е учила музика. Нямало тържество, на което Галина Иванова да не участва в програмата. Другарката Иванова непрекъснато карала майка ѝ – народната певица Стефка Иванова, да я учи на нови песни.

Когато Глория била едва в шести клас, родителите ѝ се развеждат. Тя и брат ѝ заминават да живеят при баба си и дядо си в Две могили. Там нямало много училища, затова певицата завършва средното си образование с направление “Механизатор в растениевъдството”. Взема и книжка за категория С. Камион може и да не е карала, но още като ученичка става певица в оркестър “Извор”. Поканили я след сватбата на първия ѝ братовчед. Имало снежна буря и певицата на оркестъра закъснявала. “Тогава той ме помоли да изляза да изпея една песен. Само седмица след това станах втората певица на оркестъра”, разказва Глория. Тогава ѝ се наложило да ходи едновременно на репетиции, на училище и да научи около 700 песни за 4-5 месеца, защото оркестърът имал договор за 3 месеца работа в заведение в Сърбия. След като се връща, Глория създава своя група – “Лира”. “Но явно и на нея не ѝ е било писано да просъществува. Тогава моят добър приятел и до днес Светослав Стойчев дойде при мен и ми каза: “Този глас не бива да го хабиш току-така – да пееш по 4-5 часа на задимено”, спомня си Глория. Послушала го и започнала соловата си кариера като вариететна певица. Освен песни на Лили Иванова и Георги Христов научила парчета и на “Вая кон Диос”, Уитни Хюстън, Марая Кери, Мадона. Спечелила си пари и сама платила първия си албум, записан в студиото на Максим Горанов. Търсели само кой да издаде диска. Тогава Глория се запознала със собственика на компания “Пайнер”. “Г-н Митко Димитров и Мария Димитрова дойдоха да ме чуят в нощния бар на “Интерхотел” - Велико Търново”, разказва Глория. Тогава пеела и песните от новия си албум. Репертоарът ѝ бил по-кахърен – за родителите, за родния дом. Митко Димитров я попитал: “Глория, кой ще ги слуша тия песни, бе?” И все пак оценил таланта ѝ, компанията издала албума и той станал истински хит и се продал в рекорден тираж.

Докато работи по третия си албум, Глория разбира, че е бременна. На 30 септември 1996 г. – точно в деня, в който излиза дискът, се ражда дъщеря ѝ Симона. Баща ѝ – композиторът и певец Илия Загоров, пише много от песните на Глория в първите години на кариерата ѝ. През 2004 г. обаче двамата се разделят – тема, която певицата предпочита да не обсъжда. Той живее в Швеция и дори е написал две песни за дъщеря си, които тя скоро ще запише. “Аз не поддържам връзка с него, но важното е, че дъщеря ми поддържа. Но все пак едно дете не се гледа по скайп толкова години. Оставям на нея да прецени дали така е трябвало да бъде. Важното е, че аз съм до нея, не съм си оставила детето, каквото и да се е случило. Чуват се, виждат се, той си е добре. Пожелавам му само щастие, напред и нагоре”, казва Глория за бившия си съпруг. Днес тя отново е влюбена, но остава лаконична и за сегашната си половинка: “Важното е, че излъчвам щастие – човек трябва да усеща повече със сърцето си, по-малко да мисли и говори.”

Симона вече има три дуета с майка си и определено тръгва по нейния път. Завърши Музикалното училище и ще учи джаз пеене в Нов български университет. Приеха я направо във втори курс заради отличната ѝ диплома. Ходи по участия от около година и ще има много изяви през лятото. Глория ѝ помогнала да състави двучасова програма с хитове на Адел, Дженифър Лопес, Джеси Джей, АББА, Ищар, които изпълнява на участията. Тя отгледала дъщеря си сама, затова наложила строга дисциплина вкъщи. Симона имала вечерен час – да се прибира до 22,00 ч през зимата и до полунощ през лятото. На бала си тя беше с кавалер – има сериозен приятел, който майка ѝ много одобрява. Баща ѝ не дойде на тържеството, защото смята да ѝ организира втори бал в Швеция. “Симона вече е научила към 70-80 песни – това е един богат репертоар. Наблегнахме на него заедно със завършването на училище, тя се справя страхотно. Все пак родителите ѝ са певци, има и други артисти в рода, генът си е ген”, казва майка ѝ.

Освен певци в рода на Глория има и други известни личности. Зам.-кметът на Русе ѝ е братовчед. Братя Чучкови също са ѝ роднини. Разбрала го случайно преди 4 г. малко преди премиерата на филма им “Тилт”. Казал ѝ техен роднина. “Останах като втрещена – как не съм знаела досега?! Те също много се зарадваха, радват се на моите успехи, аз на техните. Направи ми впечатление, че братовчедите ми от едната страна са тъмни, а от другата – с руса коса и сини очи. Точно като тях двамата. Кръвта вода не става”, казва Глория.

Цяло лято певицата ще е заета с участия в страната. През октомври също ще изнесе много концерти. Но това, което чака с най-голямо нетърпение, е юбилейният спектакъл в зала 1 на НДК на 30 септември.

В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
2
Коментара по темата
2.
aбе...
28.06.2015 13:36:47
0
1
Не е бaш тъй пробилa, aмa нейсе...
Все пaк мисля, че е редно дa споменaвa Киро цигaнинa и Вaско сутен|орa кaто " помощници" в пробивa...
1.
Бичето
28.06.2015 12:59:09
0
0
Ааа то се тръбеше в началото че са я пробивали на моста от Русе за Румъния
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори