×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Площад или парк поискахте? И днес какво още ви трябва, бургазлии, за да се усмихнете?


Площад или парк поискахте? И днес какво още ви трябва, бургазлии, за да се усмихнете?
Това е Бургас на 21 век - с модерен площад, какъвто градът до този момент нямаше. Снимка: Александър Стоянов
04 Юни 2015, Четвъртък, 13:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ


Имаме това, което ни прави общност и ни доближава до градовете от световна величина, но защо пак не съумяваме да се сплотим?
„Кмете, направи ни площад!“ Това са заглавията на водещите статии в бургаските медии след празненството на града на 6 декември 2011 година. На този Никулден, хиляди, скупчени около елхата, но не виждащи голямата сцена с кмета, поискаха от него най-важното - площад, който да ги събира и в хубави, и в лоши моменти - място, което да им даде усещането за общност.

Така започна вторият мандат на Димитър Николов - в град, наречен Най-добрият за живеене в България и в който се налети стотици милиони европейски левове за ларго, улични настилки и подземна инфраструктура.

Град, който няма най-важното - площад!

Към края на 2011 г., с бурното обновяване на градската среда, бургазлията придоби и особен вид самочувствие пред останалите големи градове у нас. По това време кметът Николов бе въвел уютната традиция с кебапчетата и виното на т.нар. площад "Тройката", но този механджийски стил вече не отговаряше на съвременния ни стандарт. Да, събирахме се, но нещо не съвсем европейско имаше в този подход и хората започнаха да го усещат.  „Тройката“ отесня, а за площад „Атанас Сиреков“ пред Общината, където предшественикът на Николов - Йоан Костадинов десетки години повеждаше хорото на Нова година, и дума не можеше да става да изпълни подобна роля.

Ние помним как на 6 декември 2011 година  "Тройката", с напукания асфалт и натрошените плочки, се пръсна по шевовете, а народът се издуши в студа и изпотъпка, за да мерне на сцената своите любимци от поп изпълнителите. Родители, дошли да видят запалването на елхата с децата си, се точеха като в набъбнал апендикс из алеите между дърветата, та чак надолу по главната ул."Александровска", по която пък продавачите роптаеха, че им препречвали вратите на магазините.

На тази дата кметът даде дума, че Бургас ще има площад.

Първоначално бе разгледана в детайли идеята за площадно пространство в района между жп гарата и Морска гара, като част от Зоната за обществен достъп. Проектът за т.нар. “Супер Бургас“ обаче зацикли и администрацията се отказа. Тогава се заговори за нов площад покрай реновирането на „Тройката“ като втори етап от европроекта за обновяване на ЦГЧ.  Свика се обществено обсъждане, показа се проектът за площад, но реакциите бяха двупосочни – една част от компетентните лица бе очарована от визуализацията, но критиците бяха повече и подпъхваха на хората мнение, че това пространство няма как да се разпъне, за да се получи площад. Около половин година вървеше дискусия "Иска ли кметството да ни пробута сурогат-площад или наистина вижда перспективата, че градът расте с дни, не с години и че трябва това място да събира десетки хиляди зрители?".

Три години по-късно Бургас има своя площад.

Оказа се, че Бургас има и най-много тесни специалисти по градоустройство на глава от населението в цялата държава. И от Нова година насам се започна бясната критика. Пространството между Альошата и долната част на "Александровска" станало като лунен пейзаж празно и неуютно, нямало дървета главите си да подслоним под жарките лъчи на слънцето, плочките били сиви и прости, атмосферата била потискаща, пейките били без облегалки и пенсионерите не можели да удържат телата си в кръста...

Преди си била "Тройката" по-добре, защо сме били налели толкова много пари в това нищо не значещо празно място... - виж тук форума на Флагман.бг, за да се убедиш.

Политическият момент в навечерието на изборите за местна власт също се оказа сгоден за опонентите -  едно от първите обещания на Николов за мандат 2011-2015 било пълен провал.

Провал ли е новият площад на бургазлии, питаме ние?

Това ли бе една от причините близо половин година Николов да мълчи и да се чудим обиден ли е, страхува ли се, уморен ли е? Че не иска трети мандат? Той няма да каже на глас, че предпочита да работи, отколкото да изразходва енергия и нерви в обяснения на всяка своя стъпка. Мърморенето за новата придобивка на Бургас ще продължи през цялото лято, защото този град никога не е имал оформено площадно пространство и със сигурност ще му трябва време, за да свикне с новата обстановка.

А аз накрая да попитам тези, на които им липсва зеленината, цветята, алеите, пейките с облегалки, най-вече дебелата сянка на дърветата: Били ли сте някога на Червения площад в Москва? На пиаца "Сан Пиетро" в Рим? На Гран  Плас в Брюксел? На площад "Шарл Де Гол" в Париж? Ако ли не, по-добре замълчете, защото Бургас вече се съизмерва с големите градове на Европа.

И да спрем с дилемата  парк ли искахме насред центъра в Бургас или площад? Защото нещата за разумните са ясни. Те отдъхват в Морската градина, каквато Бургас успя да опази от застрояване. За разлика от тимаджийска Варна.

Така изглеждаше "Тройката" през миналия век. Всичко друго, но не и площад

Това е "Тройката" в началото на 21 век




В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
75
Коментара по темата
75.
Архитект
11.06.2015 06:15:26
0
1
Уважаеми г-н Колев или може би другарю Колев, кого ще посрещаме на този площад ? Може би ББ ,дали няма да се подмокри а?Такава хубава водна мъгла... Варна не я мисли,гледай Бургас че май си заприличахме по безкрайните изкопи и безумия на транспортна тема...
74.
бург
10.06.2015 19:58:08
0
0
Днес реших да се поразходя из града с кола. Много трудна задача.Навсякъде е разкопано ,като на някои места безмислено.пример :Ст Стамболов - от "МИРАЖ" до светофара за Събирателна в "Славейков". Така е и в кв.Ветрен, Мин.Бани.Банево . Обзема ме песимизъм: за Тройката кмета бесен,за автогарата /Юг/ няма изглед да стане до края на лятото; разбити улици,тапа на колелото до Мираж.,подземния град - няма го;тунела до Альошата - хем го има хем го няма ,кръстовището до Билковата - оле ле да му мислят водачите на съчленените автобуси и ....Имам чувството че работата е изпусната особено на Мин.бани и автогарата.То бива осигуряване на раб.места за строители ,ама по-малко далавера бе хора! Докарайте поне до изборите работите до някъде ,а после ще видим кой кой е. Дано океанариума да се строи ,че ако продължим да интегрираме транспорта може морска гара да я направим и на Тройката.Работа да има за да интегрираме всички видове транспорт - идват от летището шопите с влак до тройката,качват се на корабчето Св.Анастасия от тройката,част от шопите за Юг слизат на автогара Юг,останалите продължават до острова ,а тези които са гости на Доган от острова може и с плуване до Чукалята.Яко нали,много е куул ре чуек.
73.
Бургас
09.06.2015 22:30:34
0
2
До 69. "Аз се чудя" от коя странична уличка няма достъп до площада с бебешка количка или инвалидна??? Понеже всеки ден минавам от там с бебешка количка..

До 70. "me" Помниш ли случая с убитото момче от клон на ул. Гурко? Тогава всички питаха кмета какво е чакал,защо не са орязани?! Сега кога се режат клони,за да израснат нови и здрави,питате защо са орязани?!? Как може да се угоди на един човек,който не знае какво иска?
72.
Бургазлийка
09.06.2015 16:06:25
1
2
Хубав е площад Тройката, като всяко ново нещо! Е, бидетата не ми харесват, но някой приближен архитект е гушнал колкото трябва за тях и даже наклон не им е дал правилен, че сега оливат
71.
.....
09.06.2015 12:51:18
0
1
за всички, които се оплакват от това, че орязаха дърветата. Бихте ли ми казали по- добре ли щеше да е ако ги бяха махнали изцяло и бяха засадили нови дръвчета, колко време щяхте да чакате за сянка? Вместо да чакаме 15-20 и повече години младите дървета да направят хубава сянка, ще трябва да изчакаме 5-6 години докато се възстановят старите и щом са ги отрязали така значи е имало за какво.
70.
me
08.06.2015 10:44:56
4
6
Не ми харесва! Стерилна 3Д графика. Окълцаха дърветата, оставиха ги като някакви колове да стръчат. На ко му пречат клоните? Грам сянка няма. Мъглата е много добре, обаче всеки град си има запомящ се ФОНТАН. Всеки има снимки на стария фонтан. Сега? Една мъгла, неработещи странни неща, и никаква сянка. Точно плац. И поприцип - цял бургас вършеят с резачките, сянка не остана. Чудя се кога ще нагазет в Морската като им свършат дърветата в града!
69.
Аз се чудя
06.06.2015 15:40:35
4
4
как да стигна до този площад,ако тръгна от някоя странична улица,или ако съм с детска количка,инвалидна количка,с бастун и пр.Да,хубав е площадът,но само той не прави хубава средата ни за обитаване.И ако нещо е хубаво-ние сами ще го видим и оценим,няма нужда от такива откровено предизборно-манипулативни писания.Всеки има право на мнение .
68.
до 19
06.06.2015 15:29:06
0
5
Автобус 3 пътуваше до Житарово(сега Ветрен)Тръгваше от пл.Баба Ганка.
67.
РЕАЛИСТ
05.06.2015 17:45:51
6
9
"Велики" българино (№35.
Velika Bulgaria),
ако не бяха инвестициите от "Альоша",градът ни нямаше да има най-големия бюджет след софийския!
66.
бургаско магаре
05.06.2015 13:18:44
13
10
Искахме "площад" а получихме "плац". Кмета разликата не разбира а и няма как. Чудно ми, защо при наличе на такъв "площад" знамената на 06.05. бяха осветени ... пред общината ??? Нали имаме нов "площад", който Кмета ни подари ... ??? Кмете, достатъчно поразии направи в Бургас. Отивай си.
65.
до63
05.06.2015 12:23:10
0
1
до 63
??????????????
64.
до 63
05.06.2015 11:52:00
0
1
до 63
идвам женшен давай сега направо бъро бързо, чакам чакам !!!!
63.
do 52
05.06.2015 10:45:06
2
2
ЕЙ смотаняк, я ела на ГАЛЕРИЯ ДНЕСКА В 19:00 ДА ТА ЕБА ОТНОВО ВЕ, ТЪПАК СМОТАН. МОЛ ИСКАЛ, КАТО ТЕ ЕБАХМЕ В КЕНЕФА ВИКАШЕ, ЧЕ В МОЛ ПОВЕЧЕ НЯМА ВЛЕЗЕШ, АМА ЯВНО ТИ Е ХАРЕСАЛО, А БЕ, ГУМНЯР ИЗНАСИЛЕН !
62.
Бургазлия
05.06.2015 10:03:10
12
16
По ГРОЗЕН НЯМАШЕ КАК ДА СТАНЕ ПЛОЩАДА! Ама с Коцето Марков и компания и тва е много. Както и с тунела под ламанша т.е. под альошатал Фонтана стана ... парен влак и така...ПЪЛЕН РЕЗИЛ.
61.
Реалист
05.06.2015 09:34:13
7
15
Площад и градинки хора не хранят.
60.
24
05.06.2015 09:16:33
6
14
край пръскалките защо има дървени подиуми- та те ще изгният до два месеца и край на едни 100000лв
59.
Мар2
05.06.2015 09:01:40
5
9
Единствено за кметчето ни съм гласувал без да съжелявам до сега , за всичко друго избирам "по - малкото зло".. Мисля , че липсара на работа е голям проблем , но се надявам и това да се пооправи с времето не ми се напуска родният град за Шопария.. !
58.
Гр
05.06.2015 08:37:46
9
17
Голямо реване за тия дървета че са подрязани, а ако някой пострада защото не са пак ще има реване! Угодия нямате Ей
57.
бургаско магаре
05.06.2015 08:03:33
15
8
Става дома винаги за пари - кмета ги е взел и сега чака да отмине вълната. И със синята му зона е така. Да си ходи.
56.
ГРАЖДАНИ
05.06.2015 07:32:54
10
22
ГОВЕДО, ИСКАХМЕ ПЛОЩАД, А НЕ КАЗАРМЕН ПЛАЦ СЪС СЪВЕТСКО-БОЛШЕВИШКИ ОЛТАР ПО СРЕДАТА. СЪС ИЛИ БЕЗ ДЪРВЕТА, ПЛОЩАДА Е ОТВРАТИТЕЛЕН, СЪС ИЛИ БЕЗ ТРЕВА - ТОВА Е ЕДНО НЕКАДЪРНО ГРОЗИЛИЩЕ, ПРЪДЛЬО!
55.
г-н Ганьо Чорбаджийски
05.06.2015 03:52:34
8
8
искам всички селяндури и говеда да се връщат обратно по селата си.не ми трябва красив парк с говеда.
54.
мн зле
05.06.2015 01:35:00
1
12
брат черноморец падна до ве-група кво ми говориш положението е мега зле...
53.
бургазлия
05.06.2015 01:28:46
11
10
Трябва са се сахрани и развие Черноморец-единствения и истински отбор на Бургас!това е история за града ни!Черноморец-това е Бургас!!!всичко е синьо!!!
52.
пак ГУМ
05.06.2015 01:13:53
6
13
направете един хубав МОЛ най сетне..би се вписал добре с новия облик..стига плочки не сме москва за да се прави още по голям площад само и само да се джуса хоро на нова година
51.
Бургазлия
05.06.2015 00:48:14
5
16
Искам г-н Колев кмета да не краде и след това да ви плаща за да го хвалите.Не е много нали.
50.
сеирджия
05.06.2015 00:43:44
2
14
Браво Ваньо браво Колев.Ей на това му се вика плонжиране в посока на парите.
49.
Velika Bulgaria
04.06.2015 23:09:45
9
5
Slojete edna strela vuv surceto na Aloshata i go premestete na Grobishtata.
Neka da se chete: Tuk umtia okupatora na svobodna Bulgaria, ruskia nazist-komunist - godinata be 1989.
48.
First Bulgarian Empire
04.06.2015 23:08:14
11
0
Burgas e Evropa, toi e po goliam dori i ot stranata i naciolanite geroi.
Burgas e bil Burgas predi da e imalo Bulgaria, toi e bil grad vuv Vizantia i Rim.
Taka che triabva da ima Evropeiski pametnik v centura na grada -- pametnik na Evropa, ili na Naukata, ili na Zdraveto.
47.
Velika Bulgaria
04.06.2015 23:05:39
5
10
Kude e bizness grada na Burgas, alo????
46.
к1
04.06.2015 23:04:26
7
22
Само идиоти могат да харесват такава грозотия. Бетон вместо зеленина. Съвремени сгради съчетани със сталиниска архитектура. Никаква естетика. Само пушека е оригинален.
45.
Бургазлиѝка
04.06.2015 22:30:47
17
22
На мен всичко ми харесва! И кмета харесвам... Стига сте плюли, стига сте търсили недостатъци. Живейте си живота, усмихвайте се по-често и се радвайте повече. С този негативизъм до никъде няма да стигнем те...
44.
Бургаски бек
04.06.2015 22:30:35
15
21
Кмете номер едно си! Все по хубаво става.... Майната им на тез дето не помнят ква клоака беше града преди години... Или така им изнася?... Болшинството сме с теб... На избори си личи.. Здраве ти желаем!
43.
грък
04.06.2015 22:10:54
9
23
Имате еталона - долу снимката. Това герберасткото е един грозен крематориум с евтинджос плочки от Турция.
Поздрави от Атина!
42.
до автора на статията
04.06.2015 22:02:15
7
25
Има една ,,крилата'' мисъл и тя гласи: внимавай с лизането на задници, защото има опасност да преядеш с л...а! Та значи - внимавай!
41.
by the way
04.06.2015 21:39:30
24
16
Най-селския град с най-тъпата транспортна схема и с най-тъпите общинари и кмет!!!Нормално кювлиите да искат мегдан-те ви го те!Паметник на глупостта!
40.
Пастор
04.06.2015 21:14:42
3
29
Ми ко да искаме да запушат голямата дупка отстрани, че е зейнала от 1986год Бях дете тогава а сега съм 37
39.
Димитър
04.06.2015 20:50:52
11
23
Абе паляк,говоря за този дето е писал статията,само да ти кажа,че навсякъде в изброените градове където цитираш има толкова много паркове,че главата ще те заболи ако си ходил,малоумник. В Париж знаеш ли колко зелинина има, а да не говорим и за Рим,мекотело платено. По какво точно Бургас се доближава до тези градове,може би по автобусната спирка ли,или по неизползваемата подземна улица. Айде обиколи малко европа и останалата част на света и тогава си давай мнението
38.
До: First meeting of Burg Kingdom
04.06.2015 20:03:56
7
9
Разбрахме: докато не сложим статуя на Европа като жена, или на Бога на просветата, или медицината, ти ще си останеш ненаучен, болен и неуспешен.
37.
чайка
04.06.2015 19:59:37
7
7
Аз съм чайка ,защото съм от Русе!Гларуса който пише тук е някой от Бургас. Бях много малка чайка, нямах 5 г когато дойдох да живея тук обаче ясно помня, че близо до този площада тръгваха автобусите с номер 3.Точно там им беше стоянката на едно завито авто колело. Затова мислех, че от там идва името на площада Тройката. Ако е само по тази причина наименованието, отдавна вече мястото е различно и не е актуално.Докато читалище Пробуда все още е там.
36.
First meeting of Burg Kingdom
04.06.2015 19:51:07
12
2
Stiga sus tozi pametnik na Levski -- tolkova li niamate vuobrajenie. Tuk e Evropa, ne e samo Bulgaria. Veche sme e Evropa mislete za vsichki Evropeici doprinesli za da ima obshta Obedinena Evropa. Az predlagam statua na Evropa, kato jena, ili na boga na prosvetata i medicinata, zashtoto iskame da sme naucheni, zdravi i uspeschni.
35.
Velika Bulgaria
04.06.2015 19:47:47
10
8
Alosha nikoga niama da privleche investicii. Tozi okupator e sram za istoriata na Bulgaria.
34.
European forever
04.06.2015 19:44:16
5
14
Maitap niama, tazi snimka ot 50te godini e mnogo po naturalna i krasiva i integrirana sus prirodata. Za da ima takuv gol ploshtad, kato dneshnia, triabva da ima zaobikaliashti super kushti ot klasa i singroniziran stil -- a v momenta e grozna sbrika or sbirshtain. Vreme e kmeta da zaburshi viziata za Troikata, zashtoto v momenta e narubana kifla. I vednaga premestete Aloshata na 5ti kilometur vmesto tova vdignete super moderna statua na Evropa.
33.
Бургас
04.06.2015 19:40:35
12
13
до 31
И каое му е по-хубавото ? Колите , които го заобикаляха от всякъде или алейката към Альошата . Добре го е написал автора, но всички критикари трябва да пообиколите по света и да ви се отворят очите . Единствения проблем е "Альошата" , идеята да се превърне в паметник на Левски е страхотна , но доста трудно изпълнима .
32.
Х
04.06.2015 19:35:38
13
18
Много си е добре всичко!

На който не му харесва - да се връща на село...
31.
HighSpirited
04.06.2015 19:16:26
6
40
Като сравнявам снимките стария площад е бил много по хубав. Но пуста лакомия да се присвояват европейски пари направиха града ужасен...един град без дух...и не общност а пълна разруха на всякакви, нормални общо човешки отношения.
30.
До ЧАЙКА - номер 6:
04.06.2015 19:05:41
7
14
Човече, "Пробуда" се казва читалището в родното ти село. Върни си се там и не давай безумни идеи на бургазлиите!
29.
Бс
04.06.2015 19:00:28
25
9
През следващият си мандат кмета трябва да погледне повече към спорта и да възроди емблемата на Бургас Черноморец
28.
Vai
04.06.2015 18:58:38
4
11
vmesto Aliosha da slojat Levski,Botev ili Sv.Nikola... A kato tolkoz darjat na aliosha da go svalqt doly na zemqta ...
27.
Chernomorski
04.06.2015 18:50:49
15
24
Може и да е хубав площада, но с този грозен символ с нежното име "Альоща" --- никога няма да ни вкара в класацията на европейските градове за красиво площадно пространство. А точно там е мястото, където да се изявяват артисти и музиканти, децата на Бургас. Вместо това ги учат да поднасят цветя на една армия, използвана за покоряването на българския народ. Който не осъзнава това напразно ще призовава бургазлии да се усмихват, независимо дали ги обижда или се подиграва за тяхната преценка.
26.
Моля вииии
04.06.2015 18:44:58
6
12
хахаххахах този с предложението за пазар за зеленчуци на мястото на ГУМ ме уби
мисля че по нелепо не можеше да е :Ддддд
25.
Stan
04.06.2015 18:44:32
2
38
Първо към автора на статията:
Снимката, която си сложил, няма нищо общо с 80-те! Само погледни колите - това са модели от 50-те и 60-те!
Второ: Визията на площада е в следствие на преработването на оригиналния проект от 2010г.
Ако си поговориш с колегите от Атика Р-5 и ги помолиш учтиво, ще видиш оригиналния проект и колко изменения има!
Трето: Измененията се наложиха заради капризите на 2-3 човека от Община Бургас - инж.Марков и арх.Илиева.
Четвърто: За такива обществено значими пространства, Законът За Устройство на Територията задължава инвеститора да обяви Обществено Обсъждане и чак след това конкурс или обществена поръчка! ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ!!!
Пето: Няма да коментирам изобщо безбройните издънки на изпълнителя - криви плочки, неработещо осветление и куп други!

Поздрави от Валенсия!
24.
polux
04.06.2015 18:13:16
8
20
ploshtada e siv i skuchen. shadravana e palna parodiq. 100 godishni dyrveta sa varvarski okastreni ot romite na Titan. Parodiqta e palna kogato vidite Aliosha da se izvisiava gordo s nasranata si ot glarusi glava.
23.
Burg USA
04.06.2015 18:09:28
6
9
Kmete, ne gledai na Universitetite kato na vtori prioritet. Universitetite sa budeshteto na Burgas.
Kolkoto poveche mladi hora uchat prakticheski tvurdi nauki tuk, i imat nai moderni laboratorii, tolkova Burgas shte stane centur na Evropa za medicina i tehnologii.
22.
do avtora
04.06.2015 18:00:19
5
4
Kakva e tazi glupost защо пак не съумяваме да се сплотим?
Haide sega stiga komunizum.
PO hubavo da sme razedineni, da si gledame rabotata i da rastem.
Sploteni vuv getata gi vidiahme 200 semeistva natupkani edno vurhu drugo vuv komunisticheski geta -- prostotia.
21.
Velika Bulgaria -- kakvo se iska:
04.06.2015 17:49:42
15
4
Obache do troikata ima sivi blokove, kato naprimer toia nad Purva Investicionna Banka koito vednaga triabva da se suboriat ili boiadisat svetlo.
Dupkata na GUM! Kak ne vi e sram!
Vzemete ia! Zapulnete ia napravete poveche zeleni ploshti i otrkit pazar za zelenchuci i plodove.

Kmete, dokaraite zapadni kompanii za programistika i biotehnologia -- zavodi vuv business grada.

Kmete, podobrete universiteta da se pobratimi sus Oxford ili Cambridge.

Kmete, letishteto triabva da ima direkni poleti do Chicago i New York.

Kmete Sozopol triabva da ima letishte.

Kmete, putia do Istanbul triabva da e 8 lentov. Po voda triabva da se stiga do Istanbul za 40 minute.

Kmete ot Burgas triabva da se hodi po vsiako chernomorkso gradche za minuti.

Kmete, subariate panelkite i mislete kak da gi opratite.

Kmete, tsurkvata i triabva pozlaten kupol i stiga sus tove lepene na nekrolozi.

Kmete, tazi dupka pod Troikata ne vurvi.

Kmete, pametnika na Alosha triabva da stane pametnik na Evropa. Inache plashi investitorite.

Kmete napravete nai goliamata zala za konferencii -- World Trade Center Burgas.

Kmete, zaduljete vsicki uchilishta da uchat 1 zapaden ezik, English, i vseki predmet da ima korporativen sponsor.

Davai Burgas!!!! Nie sme Burgi, potomci na nai velikite evropeiskite imperii!!!!
20.
петър
04.06.2015 17:42:32
20
30
супер си ни е градът! кмете, да си жив и здрав! за идиотите, които явно не правят разлика между изкоренени дървета и подрязани дървета - бързам да ги успокоя, че чинарите пак ще се раззеленят и ще пазят сянка, потрайте малко, стойте си повече вкъщи това лято да не ми загрозявате пейзажа
19.
до чайка
04.06.2015 17:41:42
7
15
не знам чайка ли си гларус ли си, но първо прочети малко от историята на Бургас и тогава пиши, а честно казано не знам в Бургас въобще дали е пътувал N:3
18.
ГРАЖДАНИН
04.06.2015 17:37:00
19
43
ВСЕКИ ГРАД БИ ИСКАЛ ДА ИМА ТАКЪВ КМЕТ И ТАКОВА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА
17.
da
04.06.2015 17:24:29
20
31
Да бяха съхранили многогодишните дървета. Какво пречеше. И без това концерти и събития има 5 пъти в годината, а и 15 дървета нямаше да пречат на видимостта толкова много. Но пък щяха да правят сянка за хората, които преминават всеки ден от там.
16.
Георги
04.06.2015 17:23:24
16
31
Ей, журналистът, кой говори за отдъхване? Искам като мина оттам лятото да не получа слънчев удар, а през зимата - да не си строша кокалите. Много ли е?
15.
Селско е
04.06.2015 17:17:46
22
30
Изглежда зле. Нощно време с осветление бива. Това лято като се напече този плац ще ревете. Никакви водни пръскалки няма да помогнат в жегите. Това е с размерите на футболно игрище ама от бетон. Кръпка насред зелената улица. 80-те е изглеждал много по-добре.
14.
GUM
04.06.2015 17:12:47
2
12
ГУМ..Завършена Александровска и Бургаски отбор в Агрупа!!
13.
бург
04.06.2015 17:11:33
1
26
Бандитите по улиците и престъпността трябва да бъде спряна.
12.
Гларус
04.06.2015 17:11:08
16
30
Авторът бърка желаното с пожеланото. Да, всеки бургазлия иска красив и привлекателен площад, но този е еманация на всичко грозно и уродливо като стилистика и послание. Само безхаберни и алчни архитекти биха се гордяли с това си "постижение".
11.
GUM
04.06.2015 17:09:14
1
51
Искаме да се случи нещо с ДУПКАТА НА ГУМ !!!!!
10.
MDAAA
04.06.2015 17:09:03
7
13
PRAV SI IVANE.
GRADA STAVA PO HUBAV I MU LICHI.
A TOIA OHLUV PI DOLU, DETO MU BILO PROHLADNO EDNO VREME?, NA NEGO SHTE MU KAJA...ABE ISKAH DA MU KAJA NESHTO PO KULTURNO,AMA DA E PO RAZBORAEMO:ABE SHTO NE DUHASH SUPATA.
9.
MDAAA
04.06.2015 17:08:58
11
22
PRAV SI IVANE.
GRADA STAVA PO HUBAV I MU LICHI.
A TOIA OHLUV PI DOLU, DETO MU BILO PROHLADNO EDNO VREME?, NA NEGO SHTE MU KAJA...ABE ISKAH DA MU KAJA NESHTO PO KULTURNO,AMA DA E PO RAZBORAEMO:ABE SHTO NE DUHASH SUPATA.
8.
stabilniq
04.06.2015 17:06:11
29
18
iskame Gerb da se mahnat, drugo ne
7.
Чер Вен Пън
04.06.2015 17:05:38
10
39
На Червения площад е пълно с дървета...Направо са дърво до дърво..Или на площад ''Свети Петър''...Ама това Рим и Москва градове ли са?Слаба работа...Те там не разбират
6.
чайка
04.06.2015 17:05:37
13
25
Първо изберете едно хубаво име за това пространство! Там много отдавна не спира автобус номер 3!Повече подхожда да се нарича площад Пробуда. Току виж въздейства пробуждащо на гражданите на Бургас да не бъдат заспали и безучастни към всичко което се случва в града в който живеят.
5.
Аз
04.06.2015 17:02:35
25
32
Колко ви платиха за тоя ПР флегман?
4.
Чичо
04.06.2015 17:01:15
29
17
Трябва ни силен и стабилен градски футболен клуб ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС.
3.
Бургаc
04.06.2015 17:00:02
28
40
Един град е много по-хубав с зелени площи, а й помня преди, колко прохладно ми е било да се разхождам по центъра през лятото. Кмета и останалите покрай него да кажат какви комисионни получиха за тия 2 продънени сгради. И отделно какъв е смисъла да се събират изрудите на тая тройка и да мирише постоянно на долнопробна скара....
2.
Чер Вен Пън
04.06.2015 16:51:47
18
48
Ганьо по принцип не е много наясно какво иска,но го иска...Това е стара история..Най-вече иска да се оплаква,да мрънка и да намира кусури...Но кусурите на другите,разбира се
1.
коко
04.06.2015 16:39:16
59
31
абе кво ми дреме да тоя мутренско селски град, колкото и да го лъскате по-хубав няма да стане
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори