×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш затворник взе фирмата-организатор на Спирит оф Бургас?


Бивш затворник взе фирмата-организатор на Спирит оф Бургас?
Болкан ентертейнмент компани ЕООД се легитимира от известния продуцент Петър Маринов Петров на търга, но реалността в Търговския регистър е друга
31 Март 2015, Вторник, 17:58 ч.
Автор: Флагман.бг

По документи продуцентската компания „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД, която спечели търга за мегасъбитието, вече е собственост на 38-годишния Истилиян Атанасов
Истилиян Атанасов Атанасов – с настояща адресна регистрация в покрайнините на столичния район „Надежда“ -  ж.к. „Свобода“, е едноличен собственик на авторитетната продуцентска компания „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД. Това е промоутърската фирма, която това лято ще организира международния фестивал „Спирит оф Бургас“ и съгласно подписания договор с Община Бургас преговаря със световни звезди за участието им в мегасъбитието.

Флагман.бг установи, че към момента на подписването на договора, нейният създател, едно от най-известните  лица в шоубизнеса – Петър Маринов Петров, е прехвърлил собствеността на  38-годишния Истилиян. Според бизнесмена от Добрич Петър Атанасов Петров, Истилиан е бивш затворник, лежал в Софийския затвор и разследван за ДДС-измами.

 „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД трябва да осъществи цялостната организация по отцепване и обезопасяване на района на Централния плаж, да сключва договорите с фирмите за реклама, за продажба на питейни и хранителни продукти и прочее логистика.

Защо говорим с документи:

Факсимиле от учредителния акт от 29 януари 2015 г. със собственик Истилиян Атанасов

Промяната е вписана в Търговския регистър на 6 февруари 2015 г. - 2 дни след спешното подписване на договора с Община Бургас

В Община Бургас постъпва писмо на 4 февруари 2015 г. от "Болкан Ентертейнмент Компани ЕООД, с управител Петър Маринов Петров. С него, на основание, че е спечелил търга за провеждането на фестивала, Петров иска спешно подписване на договора за отдаване под наем на 5-те декара от Приморския парк в района на Централния плаж, където през август за 10 дни ще тече подготовката и самото събитие.

Мотивът за бързането – виж подробности в официалния сайт на Община Бургас тук, е че „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД вече е в преговори с най-големите агенции в света за осигуряване на артисти за музикалния фестивал "Спирит Оф Бургас“, но за продължаване на преговорите е необходимо надлежно правно основание за това. При разглеждане на искането на г-н Петров и цялата административна преписка, зам.кметът по образование и култура Йорданка Ананиева установява следното:

Съгласно решението на Общински съвет Бургас, взето на редовна сесия от 25.11.2014 г., спечелилият търга „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД трябва във всички свои рекламни и промоционални кампании да използва наименованието на музикалния фестивал "Спирит Оф Бургас“ - марката е собственост на Община Бугас. Именно това обстоятелство дава  правната възможност за легитимирането на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД пред агенциите, с които е в предварителни преговори, с оглед осигуряване на световно известните изпълнители.

В писмото до Община Бургас от 4 февруари 2015 г. Петър Петров уточнява още защо трябва да бърза с подписването на договора, цитираме: „Тук следва да се съобрази обстоятелството, че календарът на атрактивните артисти и музиканти е натоварен с много ангажименти и за осигуряване на присъствието им е необходимо своевременно да бъдат предприети действия за сключване на договори. В случай, че такива действия не бъдат предприети, ще бъде съществено затруднено или осуетено изпълнението на издадената заповед, съответно успешното организиране и провеждане на фестивала.

Следва да се има предвид и че провеждането на посочения фестивал, като част от културния календар на града се е превърнало в традиция и се свързва с популяризирането му не само в страната, но и в Европа, както като туристическа дестинация, така и като фестивален град, което обосновава и обществения интерес от допускане предварително изпълнение на издадената заповед за определяне на спечелилия участник.

Евентуалното удължаване във времето на подписването на цитирания договор ще има за последица пълно осуетяване и проваляне на провеждането на културно мероприятие с международна известност, поради което и на основание чл.60, ал. 2 и ал.4 от Административнопроцесуалния кодекс“.

По тези причини, за да улесни организатора, Община Бургас веднага реагира и зам.кметът Ананиева се разпорежда така:

Допускам предварително изпълнение на Заповед №137/22.01.2015г. с която
"Болкан Ентертейнмент Компани“ ЕООД е определена като спечелила търга. Фирмата е със седалище и адрес на управление обл.София – град, общ. Столична, гр.София, ул."Криволак“ №48, ЕИК......... представлявано от Петър Маринов Петров с ЕГН.............. – Управител, е определено за спечелило търга за отдаване под наем, за срок от 10 /десет/ дни на част от недвижим имот – публична общинска собственост с идентификатор по КККР на гр. Бургас 07079.618.139, с площ 4990 кв.м., част от УПИ I в кв. 1 по плана на Приморски парк, гр. Бургас. Настоящата заповед подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс, в 3-дневен срок от обявяването й, пред Административен съд – Бургас. Препис от заповедта да се връчи на всички участници в търга и Дирекция “Управление на общинската собственост” при Община Бургас за изпълнение.
Датата на това разпореждане е 4 февруари 2015 г.

Какво се е случило междувременно?

Истилиян Атанасов разбира от строителство, сладкарство, консултантски услуги и маргетинт, шивачество и кроячество, а сега и от световен шоубизнес
Оказва се, че точно в този къс отразък от врем, на 29 януари 2015 г. , в Търговския регистър се появява нов учредителен акт на "Болкан Ентертейнмент Компани“ ЕООД, със същия булстат и същия предмет на дейност, в който обаче като едноличен собственик и управител вече фигурира  Истилиян Атанасов Атанасов. Капиталът на дружеството е 5 хиляди лева. Сделката по прехвърлянето на фирмата е вписана в Търговския регистър седмица по-късно – на 6 февруари 2015 годината.

В публичното пространство няма информация за бизнесмена Истлиян Атанасов. В импресарските среди никой не е чувал за него.

Флагман.бг откри интервю в сайта „Блиц“, дадено от добричкия бизнесмен Петър Атанасов Петров, в което той твърди, че лицето Истилиян Атанасов Атанасов е било използвано за бушон от негов конкурент, за да бъдат източени близо 1 млн.лв. с фиктивна строителна услуга. Същото лице през 2006 година е обявено от Софийския районен съд за общодържавно издирване, защото се укрива от властите, за да му бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Флагман.бг откри бизнесмена Петър Атанасов Петров, който ни разкри подробна схема от фирми за точене на ДДС с ползването на Истилиян като бушон. За тази схема от 2007 година насам във Добричката Прокуратура и ДАНС имало достатъчно доказателства. Петров знаел подробности около „бушона“ Истилиян и е сигурен, че е от ромски произход. По тези улики обаче Истилиан не е осъден и на практика е невинен.

Новият промоутър на „Спирит оф Бургас“ има десетки фирми с най-различна дейност

На името на Истилиян Атанасов в Търговския регистър се водят над 10 дружества – с най-различен предмет на дейност. В повечето е едноличен собственик. Някои имат сериозни задължения, а балансите им през годините изглеждат доста съмнително, даже има със заличени графи. „Бизнес нюхът“ на Истилиян е разностранен – той разбира от строителство, сладкарство, консултантски услуги и маргетинт, шивачество и кроячество, а сега и от световен шоубизнес.  Установихме, напр., че през 2014 г. Истилиян е прехвърлил на друг циганин от софийското гето на ул.“Връх Манчо“8 една от тези фирми - „Спот инвест“ЕООД.

Последният публикуван годишен финансов отчет на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД  под ръководството на досегашния й собственик Петър Маринов Петров показа, че за 2013 година компанията има 3,98 млн.лв. приходи, за предходната 2012 – 546 хил.лв., а за 2011 година – 796 хил.лв.

В официалния сайт на „Болкан ентертейнмент компани“  смяна на управлението не е отразена. Като съдружници там стоят имената на Петър Петров и Дейвид Либерберг.

Наш репортер се свърза с Петър Маринов Петров, за да го попита кое е наложило да напусне  фирмата си, която получи шанса да проведе най-значимото музикално събитие за годината в България. Интервю с бизнесмена четете по-долу.

От Пресцентъра на Община Бургас заявиха, че нито един лев общински пари не са гласувани от Общинския съвет за тазгодишното издание. Общината няма как да бъде ощетена от смяната в собствеността на промоутърската фирма.

Подписали сме договор с една от най-надеждните и доказани промоутърски компании в България. Провели сме търга безпристрастно. Договорката е за отдаването под наем на терена за Спирита, цялостната отговорност по организацията – като търговски отношения с партньорите им, си е тяхна“, казаха от Пресцентъра. 


Петър Маринов Петров: „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД е под мой контрол, „Карма евентс“ ще прави концерта на Роби Уилямс

Петър Маринов Петров
-Г-н Петров, какво наложи прехвърлянето на собствеността на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД на друг човек?

-Това е моя лична фирма и не виждам какъв е проблема. Тази фирма е под мой контрол и тя си работи.

-Как работи под Ваш контрол? Вие какъв сте в тази фирма, която, ако вярваме на Търговския регистър, е еднолична собственост на лицето Истилиян Атанасов, той е вписан и като управител – на 6 февруари 2015 г., точно във времето, когато сте участвали и спечелили  търга за организацията на Спирит оф Бургас?

-Не мога с вас да коментирам, само съд и данъчни могат да ми задават такива въпроси. Само  мога да ви кажа, че групите, изпълнителите, например Роби Уилямс, нямат нищо общо. Договорът ще се прави от името на „Карма евентс“.

-Но защо тогава кандидатствате с „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД пред Община Бургас?

-„Карма евентс“ ще сключва договорите с фирмите.„Болкан ентертейнмент компани“ е осигурила артиста на базата на дългогодишните си връзки.

-Кой артист е осигурила? Роби Уилямс?

-Да, казвам ви, че “Роби Уилямс“ ще се прави от „Карма“ (Справка в Търговския регистър сочи, че Карма евентс ЕООД е собственост на 24-годишния Марин Петров, вероятно син на известния продуцент Петър Маринов Петров -б.р.)

В категории: Разследване


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
някой
01.04.2015 18:53:59
2
4
А кои са Флагман, че ги чувам за сефте?:) В журналистическите среди никой не е чувал за тях :) А и щом на Блиц се осланят...ясно :) Сайтче търсещо популярност :)
7.
GeorginAtanasov
01.04.2015 13:27:31
2
2
Tozi me ee ebal zapovqdaite v jk izgrev 19 blok da me poebete i vie
6.
Spirit of Mafia
01.04.2015 10:18:45
2
11
По изпаднал хероинов наркоман от Исталианчо за подставено лице немжахте ли да намерте, бе ? Явно покрай тоя Спирит ще се краде като за световно. Spirit of SIC ?
5.
"2"
01.04.2015 02:22:58
1
14
А някой от Общината може ли да обяви колко са преките приходи за Община Бургас от този фестивал? Защо се пълнят касичките на кухи фирми като цитираната, респ. джобовете на определени хора. Защо парите от подвижните обекти се събират в кашони и сутринта се прибират от добре познати лица от криминалните хроники? Защо липсва всякаква отчетност и контрол от страна на институциите? Няма НАП, ГИТ и т.н., които иначе всекидневно контролират дребния бизнес в града.
4.
нели
31.03.2015 22:13:30
3
9
Какъв е този безхаберник? Общината, респективно зам.кметицата, да си отвори добре очите и юристите да проверят въпросния господин, който се изживява като голямата работа-само съд и данъчни можели да му задават въпроси. А Общината и хилядите фенове на Спирит-не. Дано не се прецакат нещата.
3.
на маймуни ви правят!
31.03.2015 21:02:32
3
21
ДОКОАЗАНО КРАДЛИВИ - ОБЩИНА БУРГАС! ДО КАКВОТО СЕ ДОКОСНАТ - ДАЛАВЕРА Е!
2.
човка
31.03.2015 20:06:35
1
4
То Бургас е вписан в календара на Роби Уилямс, дано само тези „надеждни“ организатори да не извъртят някой номер. Ако не на общината - на самия Уилямс!

http://www.robbiewilliams.com/live/07-08-2015/07-aug-2015-spirit-burgas
1.
Smith
31.03.2015 18:24:34
9
19
Роби ще дойде в Бургас, ама някой друг път :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чудесен ден за три зодии, ще се забавляват с приятели Чудесен ден за три зодии, ще се забавляват с приятели  Хороскоп за деня – 2 юли 2022, събота Мандатоносителят на ПП: С безобразната си политика държавата прогони украинските бежанци Мандатоносителят на ПП: С безобразната си политика държавата прогони украинските бежанци Хотелиерите вече два месеца не са получили парите за осигурения подслон и храна на украинците, а средствата от Европа са постъпили в държавния бюджет Напаст! Нощни пеперуди подлудиха бургазлии Напаст! Нощни пеперуди подлудиха бургазлии За щастие те не са опасни за човека, но са много дразнещи, особено когато започнат неистово да кръжат около включени лампи Има 4 неща, които мъжете ценят повече от секса Има 4 неща, които мъжете ценят повече от секса Известно е, че жените трябва да се чувстват обичани, за да правят секс, но мъжете също трябва да правят секс, за да се чувстват обичани 4 зодии, които биха съблазнили шефа за пост в работата 4 зодии, които биха съблазнили шефа за пост в работата В професионален план Стрелците те не страдат от никакви скрупули "Умиращият" Путин се разходи с бодра стъпка в Туркменистан (ВИДЕО) "Умиращият" Путин се разходи с бодра стъпка в Туркменистан (ВИДЕО) Руският президент бе на визита в Ашхабат за шестата Каспийска среща на върха Рецепта за лесно тесто за пица с 2 съставки Рецепта за лесно тесто за пица с 2 съставки Пухкаво, меко, еластично - прекрасно за всяка пица Уникален екокъмпинг ще посрещне туристите на "Шофьорския плаж" Уникален екокъмпинг ще посрещне туристите на "Шофьорския плаж" Не искаме да прави бетонна градина и залагаме на екологични решения, казаха от фирмата-инвеститор   Асен Василев не мисли да е премиер само за половин година Асен Василев не мисли да е премиер само за половин година ПП търсели 121 депутати, готови да застанат срещу крупните бизнес интереси, свалили сегашния кабинет Любимото място на бургазлии за снимки отвори врати, пясъчни динозаври разказват истории Любимото място на бургазлии за снимки отвори врати, пясъчни динозаври разказват истории В „Бургасик парк“ можете да видите 12 скулптури от 14 автори
Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Спасителката от плажа Памела Андерсън все още излъчва зашеметяваща красота и сексапил 7 случая на маймунска шарка в Гърция 7 случая на маймунска шарка в Гърция Шест от случаите са "внесени“ от чужбина В Барселона вече глобяват за пушене по плажовете В Барселона вече глобяват за пушене по плажовете Причината за налагането на забраната е изцяло екологична Ружа Игнатова е вече в топ 10 на издирваните от ФБР Ружа Игнатова е вече в топ 10 на издирваните от ФБР Дават 100 00 долара за информация, която би могла да доведе до задържане на криптокралицата от България Удариха с ракети жилищен блок и почивна база в Одеса, 10 загинали Удариха с ракети жилищен блок и почивна база в Одеса, 10 загинали Тежка остава ситуацията и в Донбас Парадокс: НАТО разширява обхвата си в Европа в отговор на война, причинена от експанзията на НАТО Парадокс: НАТО разширява обхвата си в Европа в отговор на война, причинена от експанзията на НАТО Все по-ясно става с изминаването на месеците, че прокси конфликтът в Украйна цели не да приключи, а да отслаби Русия геополитически Митрофанова с нота до МВнР: Ако не отмените експулсирането, ще има тежки последствия Митрофанова с нота до МВнР: Ако не отмените експулсирането, ще има тежки последствия Русия ще затвори дипломатическата си мисия в страната, а вината щяла да бъде изцяло на България, посочи посланикът      Тест за туристи и маски, предлагат здравни експерти в Гърция Тест за туристи и маски, предлагат здравни експерти в Гърция Според експерти, очаква се скоро заразените да надхвърлят 30 000 на ден Доларът приключва най-успешното си тримесечие от края на 2016 г. Доларът приключва най-успешното си тримесечие от края на 2016 г. Еврото изпитваше затруднения при 1.0442 спрямо долара, като губи 5.6% от стойността си през тримесечието Майка на три деца дава мъжа си под наем Майка на три деца дава мъжа си под наем След като се договорила с мъжа си, Лаура създала сайт „Наеми моя сръчен съпруг” и пуснала обяви в социалните мрежи
Корнелия Нинова Корнелия Нинова БСП се връща на масата за преговори, ако Петков не е премиер Виц на деня Виц на деня "Аз не съм четиридесетгодишна жена! Аз съм осемнадесетгодишна девойка с 22-годишен стаж!" Виц на деня Виц на деня Когато султанът се връща неочаквано от командировка, гардеробите направо се чупят от мъже. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Внимание! Употребата на дезодорант не ви освобождава от задължението да се къпете.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори