×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата не е убедена, че смъртта на Валя е следствие на самоубийство


Прокуратурата не е убедена, че смъртта на Валя е следствие на самоубийство
Наблюдаващият прокурор е приел, че не е установен по категоричен начин механизмът на удавянето на Валя
19 Март 2015, Четвъртък, 12:49 ч.
Източник: Burgas.topnovini.bg

Днес ОП Бургас се отчете пред медиите, похвали се, че са национални първенци
Няма достатъчно ясни доказателства, че медицинската сестра Валя Иванова се е удавила сама, а не й е помогнало второ лице. Това заяви бургаският окръжен прокурор Красимира Кателиева пред журналисти.

Наблюдаващият делото прокурор е приел, че по делото са проведени всички възможни оперативно-издирвателни мероприятия и експертизи, но не е установен по категоричен начин механизмът на констатираното удавяне. Т.е. дали задушаването от водата е настъпило след попадане случайно на Валентина Иванова в морето, или това е станало преднамерено. В този смисъл не е изяснен въпросът за евентуалната и възможна съпричастност на неустановено лице към настъпилата смърт.

По делото е изготвена съдебно-медицинска експертиза, от заключението на която се установява, че няма травматични увреждания по тялото на Валя. Не е установена употреба на упойващи и токсични вещества от нея, както и въздействащи количества метанол и етанол. Експертизата приема, че смъртта на момичето е настъпила следствие на асфикция (задушаване) от удавяне. Трупът е престоял във водата не по-малко от един месец.

С постановление от 13 март тази година наказателното производство по делото срещу неизвестен извършител е спряно, но това не значи, че издирването на такъв не продължава. Делото е изпратено в полицията, която продължава да разследва дали се касае за умишлена смърт или за самоубийство.

Ако беше категорично установено, че това е самоубийство, делото щеше да бъде прекратено, а не спряно”, каза прокурор Кателиева.

Майката на пострадалата е уведомена за разследването и е запозната с доказателствата. Ако не е съгласна с постановлението за спиране, тя може да го обжалва пред съда.

Валя Иванова изчезна на 16-ти април миналата година, а на следващия ден от полицията разпространиха информация, че случаят с нея е изяснен в детайли. По данни на МВР не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик.

Тялото на медицинската сестра беше намерено силно разложено около месец по-късно в близост до тетраподите на пристанище Бургас.

Поводът прокуратурата да говори за случая с Валя е отчетът на държавното обвинение. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, чийто мандат изтича в края на годината, се похвали, че ОП Бургас е национален първенец по брой обработени досъдебни производства.

В категории: Темида


12
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 3
12
Коментара по темата
12.
Чета
20.03.2015 12:40:24
0
4
Няма значение какво е образованието на човек, за да може да схване, че има нещо нарочно неизяснено. Имам съмнение, че това красиво слънчево момиче е хвръкнало от щастие да отиде сред нощ, отзовавайки се на нечий зов, водено от любов, е тръгнало да се самоубива.
Мръсните думи и циничният речник на някои пишещи е признак на желание да се опростачи дискусията за това, че съмненията, че не това е истината, на някой не му отърва.
Не съм сигурен, че като си полицай, си професионалист, по ред причини.
11.
,.,.,
20.03.2015 09:29:42
1
8
Ами да поразследват и Валентинчо,и заобикалящата го среда,приятели и др.
10.
...................31
19.03.2015 22:11:59
2
18
Валката беееееее..........
Мазен мангал,грозен,изглеждащ досущ на латентен гей!Без изяснена сексуална ориентация.Манекен,пУлицай,лайняр, смотаняк,голям комплексар.Цял ден виси в сайтове за запознанства да се предлага,аз даже като го видях си помислих че е жигуло...Смешник,ама е възможно да е убил момичето.
9.
Наблюдател
19.03.2015 20:12:34
1
10
СПОРЕД Burgas.topnovini.bg:
"Тялото на медицинската сестра беше намерено силно разложено около месец по-късно В БЛИЗОСТ ДО ТЕТРАПОДИТЕ (?!) на пристанище Бургас."
КАКВА БЛИЗОСТ , бе хора?!
Тялото беше открито
на 5-6 метра от морето -
ВИСОКО ВЪРХУ ТЕТРАПОДИТЕ!!!
Има снимки, от които това е видно!
8.
апел
19.03.2015 20:03:11
1
26
Хайде проверете фейса на приятеля й Валентин полицая.С кого си е писал по време на връзката си с Валя,и най-важното е какво си е писал.Да,ясно е че въпросният човек от фейса е изтрит от профила на Валентин полицая,и то се знае защо.Може да се провери и тази версия уважаема прокуратура.И малко насочете силите си към въпросния приятел на Валя.Какво като е полицай,не прикривайте нещата моля.
7.
Valio-seksa mu hahhahhaha
19.03.2015 19:55:21
3
12
Muhahaaaaa.Cukal vika!?
KO?NEEEE?S tiq gerdan4eta deto beshe oki4en i s pedalskoto si darjanie si li4i ot kilometri 4e si GEII!kO SA praish na 4uka4 be??Koi znae kolko tvoi kolegi ti porqt suhiq gaz?...Smeshnik Valio-seksa mu vikali?!!Da ta eba i 4arvula mirizliv,otrepan.Napravo uma ne go pobira kak tva momi4e sa e hvanalo s kaltak i pedal kat teb?????Kaji si pone 4e q ubi ot qd i revnost Valentine,da ti ulekne na dushata.4e golqm grqh shte nosish i palshtash
6.
пак тибе Бакалов
19.03.2015 19:51:35
16
5
Писна ми от теб хем нищо не знаеш хем много дрънкаш .Колко официални документи си прочел и видял и имашли необходимото образование че ми губиш времето с твойте глупости, ти изкара всички замесени в този глобална конспирация .
5.
... !
19.03.2015 19:23:53
13
1
AZ vinagi chukam kachestvenno ! Po BDS i po mnogo drugi mejdunarodni standarti ! Imam sertifikati izdadeni ot 38 dargavi po sveta !
Darja na imeto si i na kachestvennoto ,,izchukvane" !
Ne sam imal reklamatsii do sega , veche 40 godini !
4.
8888
19.03.2015 18:56:02
5
26
Валентин тъпия полицай я е пречукал!!Гаден,мазен комплексар с малка мека пишка е тоя!Изял се е от яд че я е чукал качествено друг,и тъпата кука и е видял сметката.
3.
horei6o
19.03.2015 18:36:59
2
10
pak zamazaha vsi4ko ,ami kvo stana s tva LIZE-ot vatre6nosta na stranata,koeto TARSIHA zqla godina da go razpitat,ni6to ne obqviha,NQKOI PRESTAPNO BARZA DA POTULI VSI4KO,jalko za momi4eto no mnogo strann sa vsi4ki uj FAKTI-OBSTOQTELSTVA,okolo samoto iz4ezvane
2.
Георги Бакалов
19.03.2015 18:32:49
6
14
Говорителят на прокуратурата Кателиева е между малкото свестни хора на Арександровска 101 !
В случая тя оповестява неадекватните простотии, които й преразказал (от информацията на „разследващите”) Димо Маджаров!
Добре е да се обърне вниманието на нейната формулировка:

„Наблюдаващият делото прокурор е ПРИЕЛ”, което съвсем не значи, че Димо Маджаров знае точно за какво говори!
Следва ЛЪЖАТА на Димо Маджаров :

„Наблюдаващият делото прокурор е приел, че по делото са проведени всички възможни оперативно-издирвателни мероприятия и експертизи, но не е установен по категоричен начин механизмът на КОНСТАТИРАНОТО УДАВЯНЕ”

„УДАВЯНЕ” НЕ Е КОНСТАТИРАНО, тъй като експертизата „диатомей” БЕШЕ ПЪЛЕН ГАФ и НИЩО НЕ ДОКАЗА!!!
Най-ценното, което съобщава Кателиева специално за Пенка Иванова :
НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАЙТЕ С ПОСТАНОВЛЕНИЕТО на Димо Маджаров и ОБЖАЛВАЙТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО пред Апелативна прокуратура-Бургас!
Това вече няколко пъти се опитвам да предам на Пенка Иванова, ДНЕС КАТЕЛИЕВА го КАЗА ОФИЦИАЛНО!!!
1.
г-н Ганьо Чорбаджийски
19.03.2015 18:25:29
10
22
какво нещо е да си красив в днешно време.целия свят плаче като загинеш....а ако беше някоя грозновата отдавна щяхте да сте я забравили ако въобще щяхте да и обърнете някакво внимание.дори някой хора биха се зарадвали,че една грозна е умряла.красотата е важна,но не е най-важното и не е всичко на този свят ..има доста красиви хора,които и смъртното наказание им е малко
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала 
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори