×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов, признай! Заради теб Бургас губи стадион „Черноморец“


Валери Симеонов, признай! Заради теб Бургас губи стадион „Черноморец“
Димитър Людиев (вляво) и Костантин Луков няма да подадат оставки от партийните постове. Те са категорични, че не са нарушили обществения интерес по казуса стадион „Черноморец“
17 Март 2015, Вторник, 15:21 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Не ние от ГЕРБ, а лидерът на НФСБ и неговият юридически съветник Христиан Митев да подадат оставки в парламента и да се приберат по домовете си
Областният лидер на НФСБ Ангел Божидаров и общинският съветник Георги Дражев поискаха вчера главите на най-важните фигури на ГЕРБ в Бургас. Кметът Димитър Николов, председателят на ОбС Костантин Луков и лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев да подадат оставки от всички политически позиции, които заемат! Причината – виновни са за това, че губим спортната база „Черноморец“ - виж нашата Тема в развитие. Два часа по-късно Людиев и Луков, в качеството си на активисти на ГЕРБ, направиха пред Флагман.бг контраискане: Валери Симеонов да подаде оставка като лидер на НФСБ. Ето и разговора ни с двамата лидери на партията на Бойко Борисов :

- Господа, ще подадете ли оставка от политическите постове, които заемате?

Костантин Луков: Няма за какво да подавам оставка. Откакто съм председател на Общински съвет-Бургас, съвестно изпълнявам задълженията си. Каквото е приел колективният орган Общински съвет, съм го изпълнил. Относно казуса „Черноморец“: Писал съм и до г-н Денис Ершов, и до синдиците на въпросното дружество, с искане да проведем среща за обсъждане на въпроса с ПСФК „Черноморец Бургас“ АД. Друг е въпросът, че нямаше и няма никаква чуваемост от отсрещната страна.

Димитър Людиев: Предният мандат от НФСБ също ми искаха оставката, свикнал съм, но бих им отговорил днес, че това право имат само моите избиратели или някой от ръководството на нашата партия.

- Г-н Людиев, не останахте ли изненадан, че и на Вас Ви искат оставката? За Луков и Николов приемаме, че са персонално ангажирани с проблема, но Вие сте представител на колективния орган.

- Д. Л.: Смятам да не обръщам внимание на тези искания за оставки. По-важното е час по-скоро да решим проблема с „Черноморец“.

К. Л.: Беше поискана оставката и на Димитър Николов като зам.-председател на ГЕРБ, ние считаме, че той няма никакво отношение и вина за състоянието на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД. Заради това в отговор на неоснователното искане на НФСБ, ние настояваме за оставката на г-н Валери Симеонов като лидер на НФСБ! Също така и за оставката на неговия юридически съветник Христиан Митев – депутат от Бургаския избирателен район. Да напуснат националния парламент и да се приберат у дома. Имаме факти.

- Какви факти, след като Валери Симеонов и Митев са депутати, а Симеонов и хората му бяха в опозиция преди това в ОбС?

К. Л.: Да се върнем назад и да подредим историята.  През 2006 година тогавашният Общински съвет е взел решение по точка №8 от дневния ред на 43-ото заседание на ОбС-Бургас, което е проведено на 20.12.2006 година. С това решение спортният комплекс „Черноморец“ се определя за частна общинска собственост и се апортира в капитала на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД. Това решение на Общинския съвет на Бургас тогава е атакувано от общинския съветник Ивайло Дражев, брат на Георги Дражев. Ивайло Дражев тогава се явява лидер на ПП „Роден край“ и председател на СД на „Черноморец“ АД, протестирано е от Окръжна прокуратура-Бургас, а също така и оспорено от областния управител Любомир Пантелеев, които са твърдели, че решението е незаконосъобразно. Бургаският окръжен съд (БОС) възприема мотивите им и го отменя. На 14.12.2007 година,  след изборите за кмет и общински съветници, решението става достояние на Общинския съвет. Тогава председател на Общинския съвет е настоящият лидер на НФСБ Валери Симеонов, а за юрисконсулт той назначава друг сегашен депутат от НФСБ – Христиан Митев. И ето какво се случва под ръководството на председателят на ОбС-Бургас Валери Симеонов: Без да вкара за разглеждане в ОбС-Бургас това решение на БОС, за да се види трябва ли да се обжалва, не трябва ли, дали не е редно стадионът да остане публична общинска собственост, той еднолично е решил да го обжалва. Възложил е на юрисконсулта Митев да се пише жалба пред Върховния административен съд (ВАС).

Факсимиле от възражението на настоящия депутат и бивш юрисконсулт на ОбС-Бургас Христиан Митев, с което обжалва решението на БОС, анулирало апорта на Общината в ПСФК „Черноморец Бургас“ АД
- И какво е решението на ВАС?

К. Л.: През 2008 година ВАС постановява, че жалбата на председателя на ОбС Бургас Валери Симеонов е основателна и трябва да бъде отменено решението на БОС. С други думи – да остане в сила решението на ОбС-Бургас от 2006 година. Ако Валери Симеонов искаше да запази стадион „Черноморец“, той можеше да не обжалва решението. Така щеше да се анулира промяната на статута на стадиона от публична общинска в частна общинска собственост и апорта на земята в ПСФК „Черноморец Бургас“ АД.

Д. Л.: Теренът на стадиона щеше да остане общинска собственост, ако Валери Симеонов не бе обжалвал на своя глава решението на съда. Кратко и ясно казано. Но колегите в НФСБ удобно забравят този момент и популистки отправят искания за оставка. Това са неоснователни искания, не знам каква е тяхната цел. Особено що се касае до Димитър Николов. Г-н Николов е кмет, а не общински съветник. Всички решения, включително от 2006 година, са взети от Общинските съвети, а не от кметовете.

К.Л.: Искам да уточня нещо важно. Настоящото изявление го правя в качеството си на член на ПП ГЕРБ, член на общинското ръководство в Бургас, а не като председател на Общинския съвет. Г-н Людиев участва в този разговор като председател на групата на ГЕРБ в ОбС-Бургас.

Не допуснахте докладната за промяна на статута на стадионите „Черноморец“ и „Лазур“(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) на предстоящата сесия на 24 март, но от опозицията бяха категорични, че ще опитат да я вкарат в дневния ред. Очаквате ли  тази докладна да отвори отново искането на НФСБ  за развалянето на концесията на подземния паркинг на пл. “Св.св.Кирил и Методий“, строителството много се проточи? Тя бе внасяна над 20 пъти в Общинския съвет-Бургас.

К. Л.: Знаете, че в понеделник проведохме среща с кмета Димитър Николов, заедно с всички председатели на групи в ОбС-Бургас, взехме решение да се създаде временна комисия, в която да влязат юристи от всички политически сили. Имаме консенсус и ще проучим всички законови методи.

Д. Л.: Многократното внасяне на някои от докладните на колегите от НФСБ цели те да могат в края на годината или мандата си да изпишат някакви бройки, някаква активност, а това са едни и същи докладни, които са абсолютно популистки. Такова беше предложението за пътен възел „ЮГ“. В този ред на мисли - къде отиде докладната за подземния паркинг на площад „Св.св.Кирил и Методий“? Защо изчезна искането за разваляне на концесията? Ще ви отговоря! Защото паркингът се изгради, храмът се възстановява и няма какво да се говори. Много пъти съм го казвал: ТВ СКАТ си пълнят новините с изявите на общинските си съветници. Но те само говорят, нищо не казват и нищо не вършат. Няма действия, а от нас бургазлии очакват да има конкретни резултати.

След парламентарните избори през октомври 2014 г. до вчера имаше промяна в отношението на НФСБ към вас. Съветниците им станаха по-умерени, вие започнахте да възприемате някои от идеите. Сега тази крайна реакция дали не е знак за започваща кампания за местния вот?

К. Л.: Винаги, когато техни решения са били разумни, сме ги подкрепяли. Но има и много неща, които ги правят на контра, което не е полезно за гражданите на Бургас.

Д.Л.: Начинът, по който водят диалог – само чрез нападки, обиди и заплахи, за мен не е решение на какъвто и да е проблем. Когато подходят интелигентно, с добри намерения, може да работим заедно.

- Какъв трябва да е изходът по казуса „Черноморец“? За едноименния футболен клуб очевидно няма шанс, предвид огромните задължения, но как може да си защитим имота от 140 декара – това са много пари, господа?

К. Л.: За спортната база имаше добро предложение от Евгений Мосинов от БСП. Евентуално акциите, чиято стойност сега е много по-ниска, да се изкупят от други юридически лица и Община Бургас, и да се промени съотношението на членовете в Общото събрание.

Не Ви ли дразни това отношение на литовеца Денис Ершов? Ако наистина той държи  контрола в „Петрол Холдинг“ - дружеството, с което Общината е съдружник в ПСФК „Черноморец Бургас“ АД, очевидно няма интерес да прави каквото и да било. Най-малкото можеше да отзове представителите на холдинга в спортното дружество – Митко Събев и Георги Мицов, с които, меко казано, е в крайно обтегнати отношения?

Д. Л.:
Не знам каква е причината никой да не се явява от името на дружеството. Доколкото ми е известно, „Петрол холдинг“ АД е обявено в несъстоятелност.

К. Л.: Доколкото пък аз имам информация, Денис Ершов не иска изобщо да се занимава с футбол. Наскоро е имал среща с кмета Димитър Николов. Видели са се само за няколко минути и той  категорично е отговорил, че изобщо не го интересува футбола, най-малкото в Бургас. Очевидно не е заинтересован.

В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
29
Коментара по темата
29.
Петър
18.03.2015 10:44:44
0
9
Kво на занимавате с Луков - БАТМАНА?!!!Таз псевдо изкукурикала кука няма място на картата на Бургас!
28.
Леке
18.03.2015 08:11:05
4
9
Коцето Луков е изключително нагъл и прост бивш катаджия,емблематичен тъп гербераст.Другия не го знам какъв го раздава,а и не ме интересува.Не е тайна че осоновните имена виновници за затриване на футбола в Бургас са Христо Порточанов,Йоан Костадинов,Момата,Коцето Марков,Пламен Киряков и Митьо Подвиския...Точно Момата беше заместник-кмет при Йоан,когато започна тая простотия със заличаването на стария Нефтохимик и образуването на новия Черноморец,кмет е вече два мандата,Марков пък през това време го раздава нереализиран футболен спец и вкаврва само малоумни идеи,Порточана беше основател на ПСФК-то в синьо,после му биха шута
27.
148
18.03.2015 07:47:01
3
7
как не ви е срам и двамата , лъжци такива ?
26.
Чочо
18.03.2015 01:05:52
3
8
Герб толкова години това ли измислиха да изхрачат? А защо на Николов му викат МОМА-та???
25.
Бургазлия
18.03.2015 00:38:11
4
5
Долу Герб-убийците на бургаския футбол.
24.
фенове
18.03.2015 00:34:21
4
11
аре сички на сесията да потърсим сметка от крадливия кмет за нашия стадион.
23.
Солдат
18.03.2015 00:27:35
4
12
Момата трепери че ще му разкрият далаверата с мафията.никога повече няма да гласувам за този боклук Николов
22.
бургаско магаре
18.03.2015 00:15:49
3
6
А като какъв к.л. се обажда на началника на полицията и му нарежда. И аз Ви искам оставката, възползвайки се от правото си на избирател.
21.
IVAILO DRAJEV
17.03.2015 23:18:18
3
8
VALERI PRIZNAI SI I VARNI PARITE
20.
Черноморец
17.03.2015 23:11:16
2
10
Може и да припомним, че казуса Ченоморец е бил поискан от кмета Николов , за разрешаване, но му е било отказано да се занимава той с него, ето как Симеонов е действал по обжалването, а кмета не е изпращал никого. Ние не сме на по 20 год. помним ги тези неща.
19.
boiko
17.03.2015 18:33:30
5
13
Напомням на коментиращите тук лица, че през 2006 година кмет на град Бургас, трети мандат беше лицето Йоан Костадинов, излъчен и активист на БСП и управляващ с мнозинство от БСП в Общински съвет бургас!
18.
KIFTE
17.03.2015 18:27:10
4
2
GA IADAHTE KIFTETA NE REVAHTE. SEA SA RAZREVAHTE, KAT NEMA KOKAL.
VALERI DA SI PRIZNAI. TVA E.
17.
Димитър Станоев
17.03.2015 17:34:16
4
8
Тия дето сте работили там и сте много запознати, защо до сега не казахте нищо, или тогава не казахте нищо....ами точно тук и сега решихте да изказвате мнение, то е ясно, защото вече не сте на заплати и пак ви е страх да застанете и да кажете истината. Вярвам че кметът и общинския съвет, ще реагират адекватно и някога пак ще можем да гледаме истински футбол, а Левски и ЦСКА пак ще ги е страх да дойдат в Бургас......стига сте писали само за далавери и кой бил виновен.
16.
Комунист
17.03.2015 17:17:57
3
6
Социaглисте,а Мосинов какво направи?
15.
LINKOW
17.03.2015 17:13:23
5
4
EWGENII MOSINOW :-)TA NALI PO WREMETO NA NAEGOWIQ SYPARTIEC TREZEN YOAN STANA TOZI SAKATLAK I SEGA SHTE ZAMITAT SLEDI WMESTO DA POTYRSQT OTGOWORNOST OT AKCIONERA SI W SYSTAWA
14.
Д-р Хаус
17.03.2015 17:12:50
4
6
Ами след като такива заспали трътки като Василева и Влади са бачкали в Черноморец ми става ясно защо отборът е затънал.Те били там и видяли какво става,ама докато опъвали парички за нищо въобще не им е пречело случващото се.Сега обаче са много наясно и твърдо против,затова предлагам да върнат парите,които са взели.
13.
социалист
17.03.2015 16:51:32
5
21
Герб се опитват да скрият истината че Николов се е продал.
12.
Никола
17.03.2015 16:46:53
15
8
ГЕРБ поне явно се опитват да оправят нещата, ясно е ме има проблем и има виновни, но поне се действа вече сериозно за отстраняването му.
11.
солдат
17.03.2015 16:42:29
9
17
Идиотите от Герб и кмета с чии пари ще купуват акции.Значи взеха комисионни баталясаха стадиона и сега бургазлии да плащат.Долни гейберасти.
10.
запознат
17.03.2015 16:21:53
8
23
Луков пак излъга.Митев е защитавал позицията но с кого е пътувал за София.С пратеник на кмета Николов.Юристката на община Бургас Златина Георгиева.Ето това се опитват да скрият Луков и Людиев.
9.
SSS
17.03.2015 16:12:42
5
15
Lukow priznai 4e si prost `e i po prost ot katadjiq kakawto si bil predi
8.
Влади
17.03.2015 16:07:45
6
20
Луков и Людиев са такива жалки нищожества.И аз съм бачкал в Черноморец преди и ми е интересно що кмета не излезе да говори тези небивалици:-)Туй изява на тея измамници ли е или се правят на говорители на така наречената "мома"?Абе къв Валери кви пет лева.Мангизи са взели ей такива глупаци като тея и сега са като кучетата.Хапят като са в ъгъла!
7.
кака дора
17.03.2015 16:05:17
1
1
Довечера в 9часа ще видиш къде изгрява слънцето.
6.
Акула
17.03.2015 16:04:20
2
13
Несериозно е това, което се случва. Трябват реални действия, а не махленски кавги. Корабът потъва, а местните политици си мерят.....
5.
Green Fighter
17.03.2015 16:03:24
7
13
Ние,Зелените бабаити,понеже сме официална подложка за екстременти на КеНеФеСБе и ТВ Ментално Сакат организираме протест пред община Бургас против източването на общината.Твърдо сме против община Бургас да дава средства на общинските отбори и да неглижира частните отбори от други общини като Камено и т.н.Излезте и ни подкрепете срещу тази несправедливост!
4.
Василева
17.03.2015 16:01:13
16
19
Това е меко казано платена статия или журналист не е наясно с казуса??!!Как Симеонов и Митев да са виновни след като каквито и действия да са предприели то те са действали с кмета защото апорта е на общината а не на общинския съвет!!Друго-Симеонов е шеф на съвета една година а през тая година в съвета на директорите Петрол и общината имат по трима човека.После станаха Петрол с човек повече със съгласие на герберите!Бачках в клуба и знам всичко и непонятна е тая статия.Апорт?Че какво лошо има в апорта?Лошото стана в Бургас през последните години когато гербчетата ядяха безплатен кетъринг на стадион Нефтохимик и мълчаха като риби за точеното на клуба.Хората на Валери обаче не мълчаха през годините другото е простотии.
3.
Евгени
17.03.2015 15:52:25
14
20
Браво на тези двамата, казаха как стоят нещата и не знам защо само глупости се говорят по темата от хора, които изобщо не използват фактологията през годините.
2.
by the way
17.03.2015 15:42:22
6
26
Крадци и мошеници са хванали здраво кокала и няма да го пуснат докато на изборите не ги изметем!!!
1.
АНГЕЛЕЕЕЕЕ
17.03.2015 15:38:15
17
13
къде сте вееее НФСБ ?!?!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори