×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

16-годишна ромка с три деца взема по 1500 лева помощи на месец


16-годишна ромка с три деца взема по 1500 лева помощи на месец
Подкрепяме идеята на социалния министър Ивайло Калфин ромките да не взимат пари и за това, че са баби, и за това, че са майки, каза депутатът Султанка Петрова
04 Февруари 2015, Сряда, 13:38 ч.

Непълнолетната майка има право на около 21 вида помощи за трите си деца, каза д-р Султанка Петрова от Патриотичния фронт

16-годишно момиче е вече майка на три деца. Първото го е родила, още когато е била на 12 години. За трите си деца непълнолетната ромка взема помощи в размер на около 1500 лева. Това е установено от изследвания, които са направени от Центъра за демографска политика. Около 21 вида помощи имат право да получават ромите, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия д-р Султанка Петрова. Какво би мотивирало това момиче да учи, да работи и да се развива, попита депутатката от Патриотичния фронт. Според нея е важен и въпросът какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от децата й се раждат недоносени.
„Подкрепяме идеята на социалния министър Ивайло Калфин ромките да не взимат пари и за това, че са баби, и за това, че са майки. Ние от Патриотичния фронт сме за това да се установи един тридетен семеен модел в България. Заложено е и в нашата програма. Същевременно с това настояваме да се изработи дългосрочна програма, която да е свързана с демографската катастрофа в България. Нашето бъдеще са нашите деца. Крайно време е този модел, който се налага в държавата от 20 години, да се промени“, подчерта д-р Петрова.
Опонентът й от ДПС Илия Илиев пък изтъкна, че предлаганите промени противоречали на поне четири члена от Конституцията. Депутатът от протурската партия бе като латерна и почти не даде възможност на дамата да говори. Той дори се опита да защити правото на избор на децата да раждат деца. Според него, никой нямал право да съди малките момичета, затова че стават майки преди да са завършили училище. Това било техният избор и не било справедливо да бъдат лишавани от детски, с които не можели дори да си купуват Хумана. Той призова д-р Петрова да каже съгласно кой закон и кой член от него 16-годишната майка получава 1500 лева помощи, макар че тя ясно заяви, че цитира данни от изследване на  Центъра за демографска политика.

В категории: Политика


Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
14
Коментара по темата
14.
социалната
05.02.2015 21:45:56
0
3
Не ми се говори, а ми се реве! Четири години учих за соц. работник, 5 год. работих в социално подпомагане, ядове с мангалите и началниците, защото те ги покровителстват и в крайна сметка мангала те кълне, а ти му даваш пари! Моето дете е на 15 год. и за него 1 ст. детски не съм получавала, защото семейството ми е с нескрити доходи. Г-н Калфин трябва да направи радикални промени в соц. политика на страната ни! Да помисли за българските семейства и техните деца!
13.
HighSpirited
05.02.2015 19:59:42
0
0
Хората искат сигурност и спокойствие,без тях и 1500 лв да им давате пак ще бягат навън и тук ще остават само цигани...
12.
ultras
05.02.2015 13:08:23
0
0
цигани Българите изнемогват а те богопомазани сапун мамкави
11.
социален работник
04.02.2015 23:03:45
0
10
Социален работник съм и работя точно с тези непълнолетни майки който са на около 14 и някой от тях са вече са по две.Да те взимат доста солидна думичка всеки месец ,за разлика от моята заплата която аз за нея работя цял месец и съм учила четири години. всеки месец трябва да се наблюдават да посетиш домовете им,а агенцията не ни плаща и стотинка за пътните. Закупуваме си всичко от химикала до кламерчето,хартия, гума абсолютно всичко. Нека Калфин помисли и за всички който работят в агенцията.
10.
Анонимен
04.02.2015 20:06:48
1
6
Въпросът не е да се стимулира n-детен модел - той не се бори да обърне тенденцията, а да се стимулира ГРАМОТНАТА РАЖДАЕМОСТ!!! Първи вариант: да се дават детски за 3-то дете само на двойките, в които поне единият родител е висшист, а за 4-то - където и 2-мата са. Втори вариант: да не се дават пари за детски, а само данъчни облекчения, т.е. в края на годината да връщат част от удържаните данъци на родителите. А може и комбинация от 2-та варианта.
9.
бактън стоун
04.02.2015 18:12:09
1
4
напалм билоба двойна доза !!!
8.
eeee
04.02.2015 16:47:25
0
11
Не , вече и aз побеснявaм. Винaги съм билa a интегрaция нa мaлцинствaтa , но товa минaвa всякaкси грaници. Рaботилa съм в личен състaв нa голямо предприятие и ме нaпрaвихa дивa , докaто се откaзaх дa си търся мaйчинството , и сегa товa?!
7.
Данъкоплатец
04.02.2015 15:28:49
0
17
Аз имам двама сина и не получава им детски ,защото дохода ми е висок. И не само че не получавам ами и плащам на тези които нищо не плащатв тази държава.
6.
зи хай
04.02.2015 13:33:00
1
8
АЗ СЪМ ХИТЛЕР
5.
Куротбойконур
04.02.2015 13:29:19
0
10
КУР ЗА МАНГАЛИТЕ
4.
nqkoui
04.02.2015 12:17:56
0
15
samo sapun stava ot romite.shto ne e jiv hitler....
3.
В2
04.02.2015 12:15:26
1
34
Как мога да стана циганка? При следващото преброяване да се обявя за такава? Имам две деца. Ще напусна работа. Държавата ще ме подпомогне ли с 1000 лв? Ще се справям идеално, даже ще спестявам.
2.
Яна
04.02.2015 11:04:46
1
63
сбъркана държава!!! аз нямам право на детски и други облекчения за едно дете защото съм самотна майка, но работя и брутния ми доход надвишава с 20 лв тавана, а мръсната циганка със сополиви циганета които ражда като котета всяка година разполага с 1500 лв. за какво им е да работят-така живеят на наш гръб, а после ревът че не били интегрирани в обществото.
1.
2015
04.02.2015 10:57:25
1
23
Нищо няма да се промени! Циганите са основния ЕЛЕКТОРАТ на ГЕРБ БСП ДПС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми! Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец
Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори