×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Меден рудник - дискаунт живот за хора секънд хенд


Меден рудник - дискаунт живот за хора секънд хенд
За да се превърне ж.к."Меден рудник" в нормален квартал години наред трябва да се инвестират в пъти повече милиони, отколкото в останалите части на града
19 Януари 2015, Понеделник, 09:45 ч.
Автор: Burgas1.org

Меден Рудник е доведеното дете на Бургас и като такова, когато идват гости обикновено седи в килера на бургаската гордост и местен патриотизъм

"Няма транспорт в зона В и зона Г. Спирките на автобусите са доста навътре в комплекса."
"Улица Балкан е в отчайващо състояние."
"Говорим за пътечка, говорим за тротоар. 26 години аз живея в блок 77 и всеки ден ходя в кал, а сега стана страшно след новото строителство. Дори асфалт, който от някъде е изринат да се сложи ..."
"Предвижда ли се някакво място за градинка за целия комплекс? Градинка с цветни алеи, с хубави детски площадки, с пейчици за сядане."
"Ние плащаме данъци и такса смет. Искаме само да ни сложите контейнери. И само ако може, 200 метра ни е пътя, изровеният асфалт, само ни го изсипете и ние ще си го положим."
"Живея в 25 блок, 33 години и с околоблоковото пространство нищо не е направено."
"Живея в блок 357 и многократно сме подавали жалби, че нямаме минимални условия да достигнем до жилищата си. В момента липсват дори камъни. За асфалт изобщо не можем да си мечтаем."


Преди дни в най-големия жилищен комплекс в Бургас - ж.к."Меден рудник" се проведе обществено обсъждане на бюджета на Община Бургас за 2015 година. Представяне на плановете на общинската администрация направи заместник кметът по финанси Красимир Стойчев. Думите му бяха впечатляващи. През 2015 в Бургас ще бъдат направени неща, които са най-модерни, първи в страната, най-съвременни, уникални ... Хората в препълнената зала слушаха търпеливо, но след края на красивите общински обещания техните въпроси, молби и желания телепортираха всички присъстващи в някаква паралелна Вселена. Там нещата се въртят не около най-добрата в Европа спортна зала или най-модерните информационни табла на автобусните спирки. В тази Вселена улиците нямат тротоари и хората газят в кал, там няма контейнери за смет около домовете на гражданите, пространствата между сградите са кръстосани от нещо като утъпкани животински пътечки в полето, а спирките на градския транспорт са някакви митични съоръжения, до които се стига след като си вървял 20 минути и си преминал девет планини от кал и смет и си прегазил през девет локви с размерите на малко езеро.

Цитираното в началото на този текст не е специално подбрано, а е взето от изказванията на първите няколко граждани, които се включиха в това обществено обсъждане. Техните искания бяха изразени без яд или упрек. Гласовете им бяха тихи и звучаха по-скоро примирено и тъжно, отколкото обвинително. Мълчаливото изслушване и съвсем неубедителните, рехави отговори от страна на представителите на общината донесоха допълнително усещане за безнадеждност в залата. "Липса на средства" беше най-честото обяснение на нещата.

Меден рудник е доведеното дете на Бургас и като такова, когато идват гости обикновено седи в килера на бургаската гордост и местен патриотизъм. Никой никога в историята не е водил гостите си от провинцията да разгледат Меден рудник. Никой не отива до Меден Рудник на разходка, на заведение или на пазар. Дори доста хора са забравили полу-съзнателно, че съществува такова място в техния град. Няма никакво съмнение, че инфраструктурно и по отношение на благоустройство Меден Рудник е на 1000000 километра зад най-неприветливите части на Изгрев или Славейков. Изоставането е огромно. Любимите предизборни обещания на партиите от вида на - "Ние ще се захванем най-сетне сериозно с Меден рудник" винаги приключват някъде на третия ден след изборите. Един от най-важните европейски проекти през миналия програмен период - този за Интегриран план за градско възстановяване и развитие успя да идентифицира Меден рудник като проблемна зона и обеща да промени това, но след като бяха обявени обществените поръчки за мащабното благоустройство, което ще се реализира, отново се оказа, че Меден рудник получава по-малко пари в сравнение с центъра на града. Меден рудник е дори мразен. Мразен от хората заради това, в което е превърнат от човека. Хълмът между бреговете на две красиви езера, с гора край него и страхотна гледка към Бургаския залив би могъл да бъде наистина прекрасно място. Вместо това човеците са решили да излизат мръсната си канализация в езерните води край единствения транспортен вход на комплекса и ежедневно минавайки неизбежно през ужасната миризма, която се носи обвиняват гнусното "блато" за всичките си нещастия.

А нещата са много прости. Ако има истинска воля Меден рудник да стане нормално място за живеене, е повече от ясно, че години наред трябва да се инвестират в пъти повече милиони левове в квартала, отколкото в останалите части на града, за да успее той да се доближи до тях по качество и условия на средата. Пак въпрос на воля и смелост.



В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
albanski riotan
20.01.2015 14:17:02
0
0
aloo kmete izprati delegazia za albania ta da vidjat 4udoto na balkanite
15.
OF
20.01.2015 08:05:21
1
2
До 13 - вероятно не сте ходили в Албания ? Там всичко е много по-уредено от Бг. Да не говорим за художествено-изрисуваните панелки (Тирана си има кмет архитект). А средната възраст е 28-години-толкова много деца и млади хора в Европа едва ли има. За земеделие , пътища, курорти , нови къщи - да не говорим. А когато някой не се разплаща отива "бум-бригада" чупи му няколко колони на партера.
Просто няма място за сравнение не само с М.р-к , но и с цялата ти "избуначена индо.Бг"
14.
тошко
20.01.2015 01:11:02
1
4
То па в Лазур ко стана пълно е с некви...от Тополовградско
13.
ванко
19.01.2015 19:46:04
2
6
Факт е че този квартал е мегазападнал, радвам се че нямам причини да ходя там. И все пак понякога ми се налага - все едно че минавам през Албания. Дупки, няма тротоари, всичко някак сиво и порутено. Подтискащо е.
12.
Кмета
19.01.2015 19:39:40
1
3
Щом ме избирате значи сте доволни, обещавам ако ме изберете пак и аз да ви обичам. Наздраве скъпи избиратели!
11.
Алеко К.
19.01.2015 18:47:29
1
3
Общината където мангалите правят каквото си искат 1500 пъти е писано и коментирано за шибаните курви на старата поща ....окрсбват хора и уронват имиджа на града.
Колко пъти е говорено да се увеличи полицейско присъствие на мостовете където съединяват единия свят с другия и там пак нищо не се прави мангалите си вървят с откраднатото и кучетата си лаят и всичко си е от едно време.
До изтръпналата ни община ако правите много повече за всичките ни комплекси които образуват нашия град Славейков Изгрев Зорница Лазур Братя Миладинови Възраждане Центъра Ако направите по бързо тая промяна във византийското си мислене и инвестирате повечето пари там вместо да поткупвате шибаните цигани по изборите и през месец да ги спонсорирате пак със средства за които ние плащаме.Може би отчаяния до болка вече българин ще види малко и промяната пред неговия дом ще се почувства по-добре и може дори да гласува и пак за вас на изборите а не да си продава гласа за смешни пари за които нормален европеец работи 2 часа работа но вие не сте се сетили за това защото сте си натопили цялата глава в меда и нечувате. А меден рудник си е пълно село когато се спре със селските изцепки, селските кръчмите животновъдството,най-вече робското мислене инай вече Чалгата може и да се пооправят нещата но честно казано невиждам как толкова са дълбоко изпаднали в странджанския дух че няма отърване трябва сами трябва дс разберете че 600лв не е заплата с която трябва да се гордете и да се правите на баровци пред дригите бай ганьовци в съчетания с потните мангали и гурливите циганки за съседи направо....
10.
жони деп
19.01.2015 18:05:36
3
8
абе, хубав си е МЕДЕН РУДНИК само общината къде излъга народеца, че е махнала ВСИЧКИТЕ ЛАМАРИНЕНИ ГАРАЖИ , махнала дуки ,лъжат като дърти цигани , я кмета да се разходи покрай 461,462,463,465,465,466,467,468,469, да види ЧУДО ,УЕ ЧУЕЕК , ЛАМАРИНИ,ЛАМАРИНИ,ЛАМАРИНИ , ай ,стига с тия селяндурщини все пак 21 век е вече ,дърва,буркани,компоти селяните могат да си ги държат и в мазетата, живеят в блок не на село . ама селяндура докато не отиде до навеса да вземе две кофи дърва с цървулите с изрязаните пети не може да заспи . ЕХ,СЕЛО,СЕЛО
9.
Михаил
19.01.2015 18:04:40
5
3
Да си бяха останали село Меден Рудник
8.
Син Бургас
19.01.2015 11:58:41
1
23
Аз мисля, че отношението на общината към гражданите на Бургас като към втора ръка, а не само към тези от Меден Рудник Колкото и да ми го хвалите кмета, не може след излагацията със срока за ремонт на Моста, който реално за 2 месеца можеха да го направят, а сега и тази автобусна спирка същата работа. На такова място да не си се подготвил за затваряне максимум за 3 месеца с работещи на смени, тука на маймуни ни направиха. Ще си газим в калта, като ни е толкова акъла на всички. С тези европари, трябваше да светне целият град да няма една дупка, по улиците, да няма счупена плочка на тротоарите. След някой друг месец, ще се бие кмета в гърдите, за тази спирка, ..... построена за рекордно бавен срок
7.
OF
19.01.2015 11:48:30
2
11
Да се обособи в отеделна община.
Данъците да си остават там. Да има собствена администрация, действащи спешна помощ, пожарна, вътрешен транспорт, РПУ-работещо.
Да се открият работни места, а не дюкяни и кръчмета. Спортни съоръжения. Старчески дом. "Мемориален парк."
6.
Някой който си плаща данъците
19.01.2015 11:32:19
3
27
Флагман на Вас май все Меден Рудник и Рижата са Ви в очите.Лично съм ви пускал сигнали,които скатавате не знайно защо, а за глупости пишете винаги . Истината е ,че Меден Рудник е винаги на заден план а половината бюджет на общината идва от него.За по долните коментари : и 5 поколения някои хора да са живеели в центъра на Бургас ,ако си е селяндур един човек той си е такъв.Навсякъде има селяндури и комплексари.Някои живея само в една стая цяло семейство но нали живеят в центъра и са големи граждани .Лично аз избягах от центъра в М.Рудник и ми е много по добре и спокойно.Всеки сам си решава , а кой е селяни то си личи от коментарите. Хайде с поздрави :)
5.
;)
19.01.2015 11:10:38
5
19
Ебаси идиотската статия :) Не знаех, че досега съм живяла на ненормално място.
4.
Кочо
19.01.2015 11:10:38
5
22
Че то и във Възраждане все още не са в час уличките, които общо взето като площ са колкото една по-голяма в М.Рудник. Като цяло се преувеличава със заслугите на кмета, направиха се няколко показни големи проекта, за замазване на очите. Реално нищо не се промени в града. Инвестиции, заводи и фабрики не се привлякоха.
3.
hui
19.01.2015 10:21:27
9
6
Mi ko idealen si e Meden Rudnik koito n emu haresva aide torbi4kata az 29 godini jiveq tuka i si stigam do bloka.
2.
hhh
19.01.2015 10:16:24
21
24
Колкото пари да сипеш в гетото, толкова ще загубиш!
Селянина и мангала няма как да промениш.
1.
Izgrev
19.01.2015 09:57:32
20
16
Айде по полека защото последните години се наливат пари точно само в Меден Рудник. А в Изгрев един паркинг и една улица за два мандата на кмета... Така че е доста спорно къде какво се прави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори