×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо всички можем да станем пенсионери в Германия и какво крият нашите управляващи...


Защо всички можем да станем пенсионери в Германия и какво крият нашите управляващи...
Някой разбра ли, че Европа ни задължава да свалим минималния осигурителен стаж на 7 години? Минималният осигурителен стаж в България за мъже и жени към този момент е 15 години! Ако България не изпълни тези задължения, ще последват санкции
17 Януари 2015, Събота, 12:11 ч.
Автор: Георги БАКАЛОВ

Някой разбра ли, че Европа ни задължава да свалим минималния осигурителен стаж на 7 години? Май не, управляващите мълчат!

Темата с пенсионната реформа вълнува хиляди българи. Решението на проблемите им обаче е в задънена улица. До редакцията пристигна писмо, в което наша читателка пита дали може да се осигурява в Германия. Обърнахме се към специалиста - бургазлията Георги Бакалов, който е и председател на Съюза на застрахованите в България. Ето какво ни отговори той за пенсионната система у нас и какви са условията да получаваш пенсия от Германия:

Изрекоха се много приказки, водиха се дебати, случиха се разправии и скандали, почти се стигна до бой пред камерите на една телевизия! Хората не разбраха за чие добро трябва толкова спешно да се промени пенсионното законодателство и какво му пречи на следващия парламент да отмени тази промяна и да сътвори нова дивотия! Не беше казано какви измерения ще имат крайните резултати и ако те са в наша полза, колко дълго ще се радваме на тази полза!

Беше безочливо скрито от обществото най-важното - какъв ще е размерът на пенсията ни,
ще се доближим ли до средните европейски стандарти или ще си останем на дъното и
колко дълго ще получаваме пенсия!

Вече две десетилетия не е проблем да се изчисли кой каква пенсия колко дълго ще получава.
Още през 1994 г. застрахователите в Германия ( в това число и аз) предлагаха сравнителен анализ между държавната и частната пенсия.

Анализите бяха много точни, въз основа на държавните статистики и прогнози - всяко отклонение от истината означаваше огромни санкции.

Софтуерната програма извършваше анализа за 1-2 минути за всяко лице. Тези прогнози се сбъднаха с допустимите минимални разлики. Софтуерни програми за подобни прогнози струват отдавна жълти стотинки и всеки може да се сдобие с тях.
Въпросът е защо нашите политици не желаят да назоват истината с нейното име! Защо политиците бягат от въпроса колко дълго ще получаваме пенсия?!

Към този момент ( според официална статистика по области от 16.05.2014 г.,) мъжете живеят средно между 68 и 72 години, трябва да плащат осигурителни вноски 38 години, пенсионират се на 63 години и 8 месеца, радват се на пенсията си цели 5 до 9 години! Плащаме 38 години за няколко години мизерна пенсия. Защо не са честни нашите законотворци  и не споделят с нещастните си избиратели -
ако през 2022 години мъжете трябва да се пенсионират на 65 години, след като 40 години са плащали за пенсия, колко дълго и на каква пенсия ще се радват !

Прогнозите не могат да бъдат далеч от истината, а истината е жестока за простосмъртните!

Други важни обстоятелства, които умишлено се укриват от обществото -
Европа ни задължава до края на 2015 г. да въведем европейски стандарти:

Да свалим минималния осигурителен стаж на 7 години ;
Да въведем № на осигурителната сметка за всяко държавно осигурено лице;
Да изплащаме на лицата с по-малко от 7 г. осигурителен стаж осигурителни вноски с натрупаните лихви!


Минималният осигурителен стаж в България за мъже и жени към този момент е 15 години!
Ако България не изпълни тези задължения, ще последват  санкции от джоба на най-бедният народ в Европа! Истината не може вечно да се укрива от обществото!

Нима никой не знае, че нашенци отиват да поработят няколко години в Европа или в Турция, за да получат пенсия от тези държави, която е по-висока от средната в България?!

Аз лично разполагам с документи, които показват каква пенсия плащат германците за 8-9 години осигурителен стаж в Германия, защото получавам такава пенсия.

Убеден съм, че политическите упражнения, които правят нашите законотворци на наш гръб,
няма да ни измъкнат от дъното на европейските пенсии!

Убеден съм, че този пенсионен модел в България отдавна е обречен на пълен провал и честен обществен дебат за нов пенсионен модел е крещящо наложителен! 

В Германия и другите западноевропейски страни няма понятия "Осигуряване" - има държавно и частно застраховане. Понятието "осигуряване" се използва в Германия, когато в някои случаи се опитват да ти пробутат застраховка.

Германската ЧАСТНА ПЕНСИОННА ЗАСТРАХОВКА е с много по-голяма доходност ( около 45% по-висока от държавната) и при продължителен застрахователен период ( над 20 години ) някои застрахователи изплащат двойно повече от вложеното.

Задължително за застрахователя условие - гарантираната доходност да е над средния инфлационен процент.

КАПИТАЛНА ОПЦИЯ: След приключване на застрахователния период - изплащане на пенсионната застраховка или пенсия, при навършване на пенсионни години.

За германските пенсионни застрахователи не е важна националността на застрахованото лице, а начина на плащане и адреса.

Начина на плащане чрез удържане на застрахователната премия от сметка в Германия.Повечето застрахователи не се съгласяват на сметка в чужбина, защото трансферите са скъпи и не винаги гарантирани съгласно германското законодателство.

На практика ВСЕКИ с адрес и банкова сметка в Германия МОЖЕ ДА СКЛЮЧИ на името на всеки български гражданин (независимо от местонахождението му ) германска пенсионна застраховка.
НАЙ-ВАЖНОТО - банкова сметка в Германия.

В категории: Бизнес


31
Коментара по темата
31.
*********
28.04.2020 14:12:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
30.
*********
28.04.2020 14:11:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
29.
*********
25.10.2018 04:03:12
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
28.
маристела
13.04.2018 12:08:01
8
12
Въпрос за Германия!
Аз съм на 64 год.но немога да се пенсионирам,тъй като по документи имам 29 год.стаж.Ще трябва да навърша 67г.за да се пенсионирам с минимална пенсия,според Българското законодателство.
Имам възможност да работя една година в Германия и да се осигурявам там.
След навършване на 67 год.и пенсиониране с минимална пенсия в България от тези осигуровки които съм правила в Германия( за 1 год),какви пари ще получа.
Този въпрос е жизнено взжен за мен и ше Ви бъда благодарна ако ми отговорите.
27.
Elina Donald
09.04.2017 12:02:13
8
11
Здравейте, аз съм Елина Доналд. Аз съм частен кредитор, който даде на заем на частни и корпоративни лица. Били ли сте били отказали от толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на бизнеса ви? Или имате нужда от личен заем? Моят кредит варира от личен към бизнес кредит. Моят лихвен процент е много достъпна и нашия процес на заем е много бързо, както и заинтересовани лица, трябва да се свържат с нас чрез имейл: [email protected]
26.
Силвия
11.02.2017 20:00:22
1
8
Ние може да ви помогнем, да получите европейска пенсия, като офорим вашите документи и ги подадем в съответната страна, след това да придвижим нещата до одобрение, получаване и изплащане. Получаването на пенсия от ЕС за български граждани е гарантирано.

За повече информация: [email protected]
25.
Елеонора
03.11.2016 11:31:39
3
10
Някой можели да каже . Колко години трябва да си работил в Чехия 5-7-9 години . Моля за помощ кажете колко време трябва да се работи
24.
Натали
08.04.2016 11:20:19
7
30
За да вземеш пенсия в Германия колко време трябва да си работил 1 год. или 5 год. вече си обърках чета различни коментари . Ясно ,че е точка за година при мин. доход за страната. Благодаря!
23.
Тонев
11.01.2016 22:50:11
9
12
А някой знае ли как стои въпросът с т.н. рента срещу имот... в Германия или друга страна от ЕС...?????????? Знам, че такъв договор(завещаваш жилището си срещу рента) можеш да сключиш с държавата...имало такива държавни фондове навсякъде....само не и у нас....
22.
Evelina
23.03.2015 09:58:27
1
7
Tazi tema e vajna za vsichki Balgari, triabva da se razprostrani i v nai- gledanite TV balgarski kanali. Taka mnogo hora shte razberat , che otnovo politicite si praviat kakvoto si iskat.
21.
Георги Бакалов
23.01.2015 23:29:22
4
6
ИСПАНИЯ ли?!
И в Испания възрастта за пенсиониране нараства от 65 на 67 г. - с 1 месец на година до 2018 г., а след това с 2 месеца на година до 2027 г.
Осигурителният стаж, който е необходим за пенсиониране, нараства от 15 г. на 25 г. през 2022. Има много възможности за ранно пенсиониране и сложно (но справедливо) изчисляване на тези пенсии.
Гарантирано е (и за българите!), че колкото и дълго да си работил и плащал за пенсия в Испания,при навършване на испанска пенсионна възраст ще си вземеш парите или пенсията!
За Испания също важи правилото:
В колкото и страни да си работил и плащал за пенсии, от толкова страни поотделно (в пенсионна възраст за съответните страни) ти се полагат внесените пари с лихвите или пенсия.Страната, в която навършваш пенсионна възраст, може да ди изчисли заедно всички пенсии в едно.
20.
ET
22.01.2015 18:30:08
2
3
A имате ли информация как стои въпроса с пенсионирането в Испания?
19.
Георги Бакалов
20.01.2015 18:53:54
0
7
ТАКА е, № "18"!
ФАКТИТЕ са си ФАКТИ!
Може да ги тълкуваме различно, но не можем да ги отречем.
Ето, днес по АРД обявиха статистика на преселниците в Германия за предходната година - от 800 000 преселници 200 000 са бежанци, а от останалите 600 000 - 72% са българи, румънци и поляци.Текат необратими процеси - има десетки обяснения.
18.
a
20.01.2015 13:18:27
5
4
gn Bakalov moje li da si predstavite kolko Balgari ili Germanzi v dne6no vreme 6te napravjat 45 godini staj ta dase ppensionirat na 65 ? a dori i po nekakvo 4udo go storjat trebva da sa rodeni predi 1953 godina takav e zakona v germania A za drugite zakonovi osnovani za koito namekvate sa svarzani s 4uvctvitelni zagubi za pensionera ako pojelae da se pensionira predi 67 A iselnizite v amerika nemzi sa v bol6instvoto si ot godinite neposredstveno sled vtorata svetovna voina dne6nite iselnizi ot germania sa v bol6instvoto si mladi hora koito napuskat rodinata si glavno poradi nedovolstvoto ot na4ina na jivot v stranata i klimata lübimi strani za tjah sa ispania avstralia nova zelandia ujna amerika daje I balgaria osnovno pensioneri
17.
Георги Бакалов
19.01.2015 18:52:01
3
5
КОРЕКЦИЯ на "простичко казано":::
МИНИМАЛНИЯ осигурителен стаж
за Германия е 60 календарни месеца
( ПЕТ ) ГОДИНИ, а НЕ 7 !
Получавам точно такава пенсия.
Ако не си навършил 5 години - получаваш всички вноски с лихвите.
Пенсионната възраст за мъже и жени е 67, но ако си се осигурявал 45 години излизаш на 65 г. в пенсия.
Има още десетина законови основания за пенсиониране между 60 и 65 години, но е много дълго за обясняване.
ГЕРМАНСКАТА и всяка друга пенсия, придобита в "стара" Европа при изпълнен минимален осигурителен стаж за съответната страна е САМОСТОЯТЕЛНА и независима от всички други пенсии.
Съгласно споразумение (2001 г.) между България и Германия българските граждани, живеещи в една от двете или в двете страни, МОГАТ по желание да получат изчислени двете пенсии като една пенсия.По ПРАВО НА ИЗБОР, ако лицето има осигурителен стаж в двете държави, пенсиите се получават ПООТДЕЛНО.
Точно такъв е моят случай!
Или ПРОСТИЧКО КАЗАНО - ПОЛОВИНАТА ИСТИНА НЕ Е ИСТИНА!!!
............................................
За № "15" :::
Германия е ТРАДИЦИОННО ИЗСЕЛНИЧЕСКА СТРАНА!
42 800 000 или 15.2% от населението на САЩ са ГЕРМАНЦИ!Още толкова са се изселели от 1945 до този момент в Австралия и Латинска Америка!
Това е - всеки може да си измисли всякакви причини за това!
16.
prosti4ko kazano
19.01.2015 16:13:16
5
2
za da polu4ava6 pensia ot germania ima samo dva na4ina edinia e da si rabotil tam minimum 7 godini za koeto 6te polu4i6 okolo 150 evro ili da jivee6 tam i kato stane6 na( 67 pensionnata vazrast v germania za vsi4ki)da predstavi6 staj ot balgaria koito se priznava tam drugoto vsi4ko e zastrahovki koito ne si struva da gi pravi6 v germani kato moje6 da gi napravi6 i v balgaria daje i pri nemski zastrahovatel ALIANZ naprimer
15.
do 13
19.01.2015 15:50:48
7
7
ne znam dali si jivjal po dalgo v germania ili si bil tam za sedmiza dve no e dobre da znae6 nekoi spored men vajni ne6ta 1 v bg sas sigurnost ima6 sobstven dom v germania te o4akva naem dokato si jiv a toi e sredno 500 evro i pove4e za 2 3 stai 2 v kvartala koito 6te jivee6 (ako ne si bogat 4ovek) 50% sasediteti 6te sa kürdi turzi rusnazi i tn v u4ili6teto koeto 6te u4i detetoti ot 30 deza 25 6te sa ot sa6tite narodnosti plüs siriizi i irak4ani v kafenetata 6te vijda6 v bol6instvoto si pensioneri 6te se razhojda6 v nedelja po bezlüdni ulizi i jivota ti 6te se sastoi v tova da raboti6 i prez svobodnoto si vreme da gleda6 v laptopa ili televizora a ako po nekakva slu4ainost ne vali da se razhodi6 v parka kadeto 4esto ograbvat iznasilvat i ubivat hora tova koeto e napisal REALIST e verno za6to misli6 tolkova mnogo nemzi napuskat stranata si? te ne sa samo lekari za norvegia na kraja bih ti kazal nema po dobra strana za balgarina ot balgaria ako ima rabota i sobstven dom 6te se uveri6 v tova sled edna dve godini v germania
14.
РЕАЛИСТ
19.01.2015 14:39:13
7
19
България може да бъде навсякъде по света.От Германия всяка година се изселват между 300 и 500 000 германци.
Родината е там, където е работата.Германските лекари и медицински сестри масово се изселват в Швеция и Норвегия, където са в пъти по-добре заплатени.Това не ги прави по-малко германци, както и нас чужбината не ни прави по-малко българи!
13.
гр
19.01.2015 11:41:25
9
58
Както по надолу един човек бе написал , че скоро заминава и тук ще останат само престъпници и цигани съгласен. Аз също заминавам , жена ми вече е в Германия. Тя имаше добра работа в провинцията 1500 лв заплата , служебен автом,обил , работи в офис на топличко как се казва, на 4 км от къщата ни , аз имам бизнес с няколко магазина ...всичко наред аз сам на 34 тя на 30...да но няма да седим повече тук . омръзна ни от дупки, беззаконие, мръсотия, кражби , политици които последните 25 са едни и същи крадци...како бъдеще да дам на детето си в Студентски град в София ли ? не мерси и после да е сервитьор с висше или на 1000 лв заплата в София и да трепери всеки ден дали няма да го изпъди хазяина че ще идва племенника му .. Не благодаря. Отивам в цивилизована държава , където ако си кадърен, умен и честен ще успееш да имаш спокоен и нормален живот и едно нормално бъдеще на децата си ...за миналата година 72% от новородените в България са от малцинствата...е нямам 30 живота пред себе си да чакам да се оправим имам нямам 20-30 години , нямам време , трябва да действаме, успех на всички родолюбци оставащи тук
12.
Георги Бакалов
18.01.2015 23:02:01
7
44
ЧЕХИЯ ?!
Нямам информация за това,какъв е ГРАТИСНИЯТ ПЕРИОД за прилагането на Директива № 883/2004 и Директива №987/2009(ЕС).
Системата е по-прецизна от българската.
ОСИГУРИТЕЛНИЯТ СТАЖ е 27 години при навършване на пенсионната възраст или 17 години при навършване на 65 години.
Пенсионна ВЪЗРАСТ – 62 години и 4 месеца за мъжете. За жените без деца 60 години и 8 месеца, за жените с 1 дете 59 години и 8 месеца, с 2 деца 58 години и 8 месеца, с 3 или 4 деца 57 години и 8 месеца, с 5 или повече деца 56 години и 8 месеца.
РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ – до 3 години преди нормалната пенсионна възраст по избор на лицето, ако има поне 27 години осигурителен стаж.
МИНИМАЛНА пенсия – основна пенсия 89 евро на месец и добавка в зависимост от дохода 31 евро на месец.
Максимална пенсия – НЯМА ТАВАН на пенсията.
СРЕДНА пенсия = $540 !
Все пак за всички европейски страни ( ОСВЕН БЪЛГАРИЯ !)
ОСНОВНО ПРАВИЛО по европейското законодателство и пред Международния съд : Всяка държава ДЪЛЖИ на всеки пенсионен вложител ТОВА, КОЕТО Е ВЛОЖИЛ (плюс натрупаните лихви) при положение, че не е достигнал минималния осигурителен стаж за съответната страна.
11.
кой кога
18.01.2015 20:58:21
3
7
Може ли някой да ме осведоми за Чехия?
10.
Българин
18.01.2015 18:08:52
1
6
..."в Австрия, Германия - само не в България"
Хей, БГ, на кой му пука за българите в България?!
9.
bg
18.01.2015 17:20:54
3
5
prekrasno avstria germania samo ne v balgaria i sled 20 godini ostanaha samo pensioneri i zigani
8.
Георги Бакалов
17.01.2015 22:31:49
1
13
№ „5” ми напомни
НЕЩО, ЗА КОЕТО ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ и МЕДИИ МЪЛЧАТ:::
От 1 януари 2014 ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ със завършено средно образование ( до 25 годишна възраст, може и над тази възраст) МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА ПРЯКО (без посредник !) за ОБУЧЕНИЕ по ”ДУАЛНАТА” система в Германия или Австрия.Кандидатстването става директно при работодателя.Сключва се трудов договор за 3 години и за гарантирано работно място след обучението.По време на обучението ученикът получава месечна заплата, която всяка година нараства с по 100 евро.В Германия промишлено търговската палата обявява за всяко населено място свободните учебни места за около 250 професии.За учебни места по още 100 професии се кандидатства директно в лечебни заведения, адвокатски колегии, театри, опери, художествени занаяти...Продължаването на работа във фирмата не е задължително, но - след приключването на обучението и още 2 години работа при съответния работодател, фирмата поема разходите за специализиране или университетско обучение по професията.Тъй като в Германия минималният осигурителен стаж е 5 години, съответният млад специалист ( българка или българин ) по време на обучението и съответния стаж е придобил правото си на германска пенсия и ще я получи при навършване на пенсионна възраст, където и да се намира по света.
През изминалите 2 години от тази система се възползваха няколко хиляди испанци и унгарци.
7.
Георги Бакалов
17.01.2015 20:56:09
2
19
ПОЯСНЕНИЕ за № „1” :::
НЕ Е ВЯРНО, че трябва имаш непременно 150 евро, за да сключиш ЧАСТНА ПЕНСИОННА ЗАСТРАХОВКА!
Ако сключите такава застраховка в Германия ( например за 20-годишните си деца ) при застрахователен период от 40 години и застрахователна вноска от 50 евро, децата Ви ще получат капитална опция – пенсия или най-малко 60 000 евро.
Частните пенсионни вноски ( до 100 000 евро ) са гарантирани както банковите депозити.
6.
Георги Бакалов
17.01.2015 20:28:53
3
14
За № "3" :::
Що се отнася за Англия - зависи какъв е ГРАТИСНИЯТ ПЕРИОД за прилагането на Директива № 883/2004 и Директива №987/2009(ЕС).
МИНИМАЛНИЯТ осигурителен период за европейските страни НЕ БИВА ДА НАДВИШАВА 7 ГОДИНИ!
За България гратисният период приключва в края на 2015 и МИНИМАЛНИЯТ ОСИГУРИТЕЛЕН ПЕРИОД ТРЯБВА от 15 години ДА БЪДЕ СВАЛЕН на 7 (СЕДЕМ) ГОДИНИ!!!
Това никак не се харесва на хитреците от Парламента!
НАЙ-ВАЖНОТО,за което ВЛАСТВАЩИТЕ ( парламент, правителство)
МЪЛЧАТ КАТО ГРОБ -
никак не им харесва, че
1.)Всеки държавно осигурен ТРЯБВА ДА ИМА ЛИЧНА ОСИГУРИТЕЛНА СМЕТКА, на която НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОСЕГНЕ!
2.) Всеки, който е плащал осигурителни вноски (все едно в коя страна на ЕС !) при положение, че е плащал по-малко от 7 години, при навършване на пенсионна възраст в страната по обичайно местонахождение (все едно в коя страна на ЕС !) ПОЛУЧАВА ИЗПЛАТЕНИ ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ ВНОСКИ ( лично и от работодателя ) ведно с НАТРУПАНИТЕ ЛИХВИ!!!
5.
Емигрирайте
17.01.2015 19:52:43
6
21
И аз скоро ще замина на запад- Жалко ,накрая тука ще останат само Престъпниците и циганите и горките пенсионери
4.
до 1
17.01.2015 19:37:01
10
14
Аванта няма никъде.За каквото се осигуряваш толкова получаваш.
Хвашайте се на работа и не мрънкайте.
3.
Nazi
17.01.2015 16:31:13
6
5
За Англия доколкото знам трябва да имаш 10 години стаж там с плащани осигуровки и към момента на навършване на пенсионната възраст т.е. 65 години да работиш там. Пълна пенсия се получава при 30 години трудов стаж. Ако примерно имаш 10 години работено там получаваш 10/30 или една трета от пълната пенсия, при 11 години стаж 11/30 и т.н.
2.
a
17.01.2015 16:04:38
0
5
А как стои въпросът с Англия? Някой може ли да каже?
1.
a
17.01.2015 14:58:48
7
8
s malkata podrobnost 4e za da ima nekakva polza za zastrahovania trebva da ima6 minimum 150 evro izli6ni na mesez
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори