×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Култовите фрази в ОбС-Бургас за 2014 г.: Трябва ли да удариш комунист, като ти се яви насън и коя е най-проклетата тъща?


Култовите фрази в ОбС-Бургас за 2014 г.: Трябва ли да удариш комунист, като ти се яви насън и коя е най-проклетата тъща?
Това е за всички анонимни съветници, които за мен са като тази маска. Абсолютно неизвестни и еднакви, каза парламентаристът от НФСБ Георги Дражев, заставайки на трибуната на ОбС с тази маска
02 Януари 2015, Петък, 16:11 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Или каква е разликата между Бог и г-н Дражев

Крилатите фрази в Общинския съвет в Бургас никак не липсваха през изминалите 12 месеца. Дори напротив. Трибуната на местния парламент се оказа любимо място за мъдри мисли, словоизлияния и обиди.

Страстите в Общинския съвет се нажежаваха покрай двата вота – за европейски и парламентарни избори през 2014 година. Още в началото на годината БСП атакува остро кмета Димитър Николов и опъна под носа му транспарант: "Кмете, кой ще ти плаща заемите? Съветниците от мнозинството на ГЕРБ не им останаха длъжни и на свой ред залепиха на реверите си със стикери: „51 съветници за 51 млн.лв.за Бургас“, с което се направи сравнение с отпуснатите от правителството на Пламен Орешарски 51 млн.лв. за Варна за сметка на 5-те млн.лв.за Бургас.“Винаги, когато БСП са управлявали за Варна е имало милиони, а за Бургас една голяма сопа“, описа цветущо ситуацията колоритният общински съветник от ГЕРБ Бойчо Георгиев и продължи в същия дух: „Комунист даже и насън да го сънуваш, го удари един шамар“. 

На сесията през май, дни след евроизборите, ГЕРБ атакува колегите си от БСП по слабото им място – краха на вота и им подари хавлия с надпис: „Честита баня“. „Много скоро ще накараме хората отново да гласуват за нас. Тогава аз ще ви подаря сапун“ , ядосано им отвърна общинският лидер на БСП в Бургас Евгений Мосинов.

Страстите отново се нажежиха след парламентарните избори, когато към групата на БСП се присъедини избраната за общинска съветничка от НФСБ Ваня Чечева.  "Не успяхме да им помогнем на изборите, поне тук с гласове да го направим", философски прие ситуацията новоизбраният председател на групата на НФСБ Ангел Божидаров и допълни: "БСП е като бита круша, един съветник да ви дадем поне".

Плакатните атаки влязоха на мода в Общинския съвет в Бургас през тази година. БСП напомни за комунистическото си минало с транспарант, призоваващ честванията на 9-ти септември


Сблъсъците

Сред най-атрактивните вербални сблъсъци бе този между Ангел Божидаров от НФСБ и Красимира Маркович от ГЕРБ. „Знам, че г-жа Маркович има неприязън към мен", съзря на една от сесиите в края на мандата си Ангел Божидаров, но се оказа, че и той не храни топли чувства към колежката си. „Вече моите синове като ме ядосат, ще ги плаша с думите: Маркович тъща да ти стане“. Божидаров се опитваше да поучава общинския съветник от ГЕРБ с думите: „Слушайте ме внимателно, само така може да съставите сложно изречение".

През годината Красимира Маркович имаше челни сблъсъци и с Евгений Мосинов от БСП. "На тези години човек трябва да се владее", посъветва я соцлидерът след поредното й емоционално изказване от трибуната на ОбС."Не бягайте далеч. Искам да ви гледам, като ви говоря", настояваше от своя страна Маркович.

Най-често обаче Мосинов влизаше в словесен спор с Бойчо Георгиев от ГЕРБ. Комуникацията им минаваше през различни етапи от директна конфронтация до поучителни съвети и откровения. „Ваш’та партия се превърна в партията на мангалите“, обърна се Бойчо Георгиев към Евгений Мосинов и за пореден път му натри носа, че БСП в Бургас се срива. “Бойчо, бива ли да си толкова прост!“, обади се от място Мосинов. Общинският лидер на левицата явно се закахъри за кариера на опонента си и на сесията през август бащински го посъветва. „Бойчо, порасни малко в политиката. Не може само със зачервени бузки и усмивка". С риск да попадне под ударите на яростната опозиция Георгиев най-често се нагърбваше със задачата да прекратява дебатите, понякога го правеше изключително атрактивно, като че ли, за да покаже надмощие. "Ей ся ще ви размажа!", предупреди ги той на априлското заседание и поиска процедура, за да сложи край на разискванията. „Бойчо, не си валяк, че да размазваш“, не пропуска да го жегне Евгений Мосинов.

Георги Дражев от НФСБ имаше сблъсъци с всеки и по всяко време. „Щом е от ГЕРБ, значи е бивш комунист“, повторяше той през годината. На тези, които недоволстваха, когато се запъти към трибуната, Дражев отговори: „Като не искате да ме слушате, се приберете във вас, завийте се под одеялото и сложете тампони в ушите".

"Дражев да си пусне брада и да заприлича на Фидел Кастро. Той може да говори за пирон два часа-как се забива, къде е произведен...", забеляза Стоян Евтимов от ГЕРБ.

„Бургаската прокуратура има не само превръзка на очите, но и памперс на задника си“, заключи мъдро общинският съветник. „Трябва да сте много тъп, за да не знаете, че това говорене ви вреди!“, опита се да го поучи Костантин Луков. Дражев обаче не прие критиката и го контрира:“Може би в милиционерското училище не са ви научили на някои правни норми“. В опит да защити своя колега Ангел Божидаров също се намеси в спора и на свой ред посъветва Луков, който е известен бургаски адвокат: „Стойте си тука, че работата е сигурна, а с адвокатската може да останете без хонорари“

Макар и на ноемврийското заседание в откровение от трибуната Дражев да бе казал“ "Не съм Бог, г-н Дражев съм" на всички направи впечатление, че има познания във всяка област – икономика, финанси, право,  земеделие, спорт, приватизация . В поредният му аналитичен прочит на документ на администрацията Дражев отсича: "Бахти правната дирекция! За нищо не стават!". "Юристките стават за всичко", компетентно се намеси д-р Антонио Душепеев. Водещият на предаването „ДА! Антимафия“ по ТВ СКАТ не пропускаше и миг, за да отправи критиките си.  „Хубавите неща в Бургас се случват само в розовите сънища на Димитър Николов“, убеден бе той.

Бойчо Георгиев най-обичаше да спори с Георги Дражев и да показва надмощието, което ГЕРБ има в местния парламент
Общинският съветник от ГЕРБ Бойчо Георгиев намери решението на проблемите на колегата си „Господин Дражев явно си изпуска нервите, извикайте лекар. Има една висока сграда в ЦУРКА, там лекуват нерви". Борецът срещу имотната мафия и острие на опозицията често разменяше остри реплики с Бойчо Георгиев. „Опазил ме Господ, г-н Дражев да ме храни“, отговори му през юни Бойчо Георгиев. "Той трябва да работи на 3 места, за да го направи", мъдро се обади Ангел Божидаров.  Дражев настояваше за справедливост и неведнъж призоваваше председателя на ОбС да изгони или поне да направи забележка на обаждащите се от място. Невинаги това се случваше. „Този ще го изгоните ли или да го застрелям?", ядоса се след подобен случай Георги Дражев.

Ангел Божидаров също често влизаше в пререкания с Луков. "Заложници сме на един хахо тук. Ако трябва ще купя хапчета за успокоение", ядоса се на юлското заседание той. Минути по-късно, когато страстите се успокоиха Божидаров призова: "Нека пазим тишина, г-н Луков е възрастен. Дано всички стигнем неговите години". След това намери сам отговора на емоционалността на председателя на ОбС-Бургас. "Г-н Луков приема нещата буквално, по милиционерски".  Божидаров имаше и тежки диагнози за мнозинството. „Съветниците на ГЕРБ са като стадо павиани“, описа ситуацията в местния парламент той. "За 5 минути ме направете председател и ще направя съветниците като мушички", настояваше Божидаров.  „Казвам се Ангел Божидаров и не лъжа“, бе друга негова  реплика от тази година. Той неведнъж се ядосваше, че мнозинството не възприема идеите му. „Тя и жена ми не ме разбира, но поне ме слуша. При съветниците на ГЕРБ е обратното“

Какво е гей?

Какво е гей и трябва ли „чичко Хитлер“ да се намеси? В този дух бяха основните дебати по докладната на НФСБ, искаща забрана за хомопарадите в Бургас. Тя бе внасяна за разискване няколко пъти, но резултатът бе един и същ – отхвърлена! Коментарите по темата дадоха допълнителен колорит на ОбС през изминалата година.  „Въздържалите се за тази докладна са кандидат-педерасти“, ядоса се след поредното отхвърляне на докладната националният лидер на СЕК Георги Манев."Г-н Душепеев иска да манифестира с хомoсексуалните", допълни го Георги Дражев, след като стана ясно, че съветникът от ГЕРБ не е подкрепил предложението на НФСБ. На подмятането, че преди година лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан се прегърнали на Орлов мост общинският съветник от БСП Йордан Георгиев отсече:  „Лидерите ни може и да се целуват, но не и с език“.

Общинският съветник от НФСБ Здравко Сталев изненада с новя визия и атрактивна вратовръзка на последното заседание на местния парламент през декември
Системата

Системата за електронно гласуване дълго време създаваше проблеми на съветниците. „Аз като заявя и тя ме изхвърля", чудеше се Ангел Божидаров. „Натискам и ми излиза едно нещо "запис". Какво да го правя?", запита и Георги Манев. След дълга борба той отсече: "Е, няма такава процедура".“Аз не съм оператор, когато се изключи, ще се включи", обясняваше неведнъж Луков.  „Тогава искам 5 минути, в които няма да говоря“, държеше на своето Георги Манев.“Аз съм най-виновен в тази зала, но не съм в кабелите и  апаратите. В телевизиите не стават ли грешки? Господари на ефира нямаше да ги има, ако не ставаха", пое вината Луков.

"Г-н Луков, на камерите звучим като Робокоп. И се виждат само  овчите главички от ГЕРБ“, атакува го Валентин Касабов.“Да не съм режисьор, че да определям на къде да се върти камерата", дивеше се Луков "Вие сте председател-продуцент", контрира го Касабов.

„Музики! Телефони! В такава обстановка може ли да се работи?", опитваше се да поддържа реда в залата Луков, за да прозре няколко месеца по-късно: Гледай ги, шопар до шопар

Валентин Касабов

Острието на НФСБ в местния парламент Валентин Касабов имаше основен принос в обогатяването на словесната еквилибристика в общинския съвет през 2014 година. Ето и най-култовите му реплики.

„Разкопахте Бургас като швейцарско сирене. Стана като ивицата Газа след бомбардировка!“
“Държите се като хора, които сега са се родили с гега в ръката и цървули на краката“
"В миши дупки ще се криете от бургазлии с по три памперса. Кафеникави!"
"Помните ли си българските имена, когато се гледате в огледалото", пита Касабов съветниците от ГЕРБ, подкрепили докладната за стъпването на Лафка в Бургас.
"Съветници на ГЕРБ са кюмюри. Вари ги, печи ги, все си остават същите"
"Свещеникът на църквата "Св.св. Кирил и Методий" се катери като Рамбо по куполите, за да спасява кръста от църквата, която вие разрушихте"
"Празните ви глави тракат като касички"
"Догодина ще ви видя колко кратунки ще имате тук
"

В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
бургазлия
05.01.2015 08:19:55
0
2
Със всеки мандат за съветниците си избираме все по-некомпетентни и неподготвени общ. съветници. Повечето от тях само топлят столовете, слушкат и гласуват както им наредят и ръсят глупости.Дамите от ГЕРБ ходят само да си покажят новите тоалети и прически.Ние сме виновни,че им позволяваме това.
4.
народна любов
02.01.2015 17:27:19
1
3
Рундук до рундука...тц,тц,тц
3.
sssss
02.01.2015 15:41:58
0
11
Будят отвръщение у хората.С МАЗНИТЕ СИ ФИЗИОНОМИЙ И ТЕЛА.КАКТО И С МОРАЛА И ПОВЕДЕНИЕТО СИ.наздраве за 2015г.
2.
7777
02.01.2015 14:22:28
7
15
Един тъпанар (в случая автора на тази тъпня)

се "слага" на една тъпанарка (гл.редактор К.Касабова)

която дава рамо на виден тъпанар (В. Касабов)

който, заобиколен с изключителни тъпанари (Дражев и Божидаров)

мислят,че от тях започва света.

А в същност са гола вода.

ЧНГ духовно бедни и алчни,добрали сте до властта несретници

И по-тихо!!!
1.
111
02.01.2015 14:00:18
3
14
Крадливи циркаджии. Римляните са казали: "Хляб и зрелища" Тези идиоти оставиха само "зрелища"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори