×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Френска телевизия разкрива грозна злоупотреба на български министър


Френска телевизия разкрива грозна злоупотреба на български министър
Министърът на инвестиционното планиране Иван Данов, маскиран като бзработен във Франция
02 Ноември 2014, Неделя, 21:26 ч.

Министър Иван Данов: Аз съм готов да им върна парите, но не не са ми ги поискали

Материал на тема „Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро”, ще излъчи тази вечерт френската телевизия М6. Като един от примерите за пробитата социална система във Франция е посочен бивш български министър, който получавал помощи за безработица тук. Материалът разнищва проблемите със събирането на данъци във Франция, чийто публичен дефицит възлиза на 90 милиарда евро. Една от дупките, през които изтичат публичните финанси, са хората, които декларират, че са безработни, а живеят със средствата на френските данъкоплатци в чужбина.

Сред посочените примери е „фантастичната злоупотреба на български министър, който без никакви скрупули си е взимал помощите за безработица”, давани от френското бюро по труда. В анонса на предаването, не се посочва името му, но историята бе раздухана още през есента на миналата година от други френски медии.

За периода 2004-2005 г. Иван Данов, настоящият министър на инвестиционното проектиране в българското правителство, е получил помощи за безработица в размер на 15 хил. евро от френската агенция за безработица Assedic. Проблемът е в това, че Данов не е имал право на тези пари. Но във Франция, както и в България изглежда никой не се интересува, писа през  септември 2013 г. френското списание "Експрес".

Въпреки това обаче, документите, до които "Експрес" получи достъп, са ясни, пише френското списание: между септември 2004 и юни 2005 г. Иван Данов е получавал обезщетения за безработица от 60,03 евро всеки ден, общо 14 707 евро и 50 цента. Само че през този период той се е бил върнал в България, където е имал множество професионални активности, без да информира агенцията по труда (ANPЕ, която по късно се слива с Assedic в новата структура Pole Emploi).

Когато в България няколко журналисти зададоха на Данов въпроси за този епизод от живота му, министърът с поучителен тон опита да обясни как функционира социалната държава в Западна Еврoпа и, в частност, щедростта на френската система, коментира "Експрес". Според Данов, всeки, който е работил във Франция, има право на обезщетение, в случай че трудовият му договор бъде разтрогнат. И за това не било нужно да се прави кой знае какво - нито да си търсиш постоянно нова работа, нито да даваш сводка за статуса си в края на всеки месец, нито дори да пребиваваш неотлъчно във Франция...

"Обявих пред френските власти, че напускам страната за постоянно, но те продължиха да ми изплащат тези пари. Защо? Трябва да поставите този въпрос на френската страна. Аз съм готов да върна парите, но никой не иска това от мен", казва тогава министърът.

В категории: Политика


7
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
7
Коментара по темата
7.
При Тато
02.11.2014 23:21:14
0
3
Пускам тук една интересна статия за "при Тато" ;) Струва си да се замисли човек http://money.bg/comment/id_693026580
6.
Кво Кво?
02.11.2014 23:16:23
1
8
Живеехме без да заключваме къщите си, а? И ядяхме салам "кучешка радост" и за политически виц вкарваха в затвора, и се редяхме на опашки за кисело мляко, и не можехме да пътуваме, и "работните" комунисти отнеха чрез т.нар. "аграрна реформа" земи и техника на хората, които наистина са се трудили, и по време на този зверски комунистически режим беше избита интелигенцията на България, по време на същият този режим бяха измислени съкращенията МЧ, ММЧ и СМЧ- Мой Човек, Много мой Човек и Силно Мой Човек ;). По време на същият този режим се изяждаше всичко на зелено, по време на същият този режим хората се научиха да са мързеливи е ниенициативни, научиха се да чакат само на готово и "държавата" да ги храни. Да спомена ли още само няколко неща? Ще спомена- Белене, Скравена, Слънчев Бряг (онзи, другият Слънчев Бряг). Изумително и жалко. Прав е Бойко за "матряла" за съжаление. И още нещо- поведението на Данов е научено от един друг голям "брат", ама не от американският , а от руският такъв. Щото в Америка за такова поведение вкарват в затвора, а в Русия те потупват по рамото къв си тарикат. Пфу, гади ми се!
5.
Абсолютен
02.11.2014 22:13:54
0
6
НАГЛЕЦ е този гад1 Между другото, той и като министър беше на помощи ( а не на заплата), защото заплата се плаща за свършена работа, а този не свърши АБСОЛЮТНО НИЩО! Ние настояваме да върне министерските помощи които получаваше година и нещо за сметка на нашите данъци!!! Връщай парите НАГЛЕЦ такъв...
4.
111
02.11.2014 22:07:34
0
9
Срам ме, че живея в тази страна. Щом и министрите ни са с не по-различен манталитет от циганите, как да очакваме нещо хубаво да се случи?
3.
Георги Бакалов
02.11.2014 20:26:51
0
3
Иван Данов се прави на ударен или наистина не познава системата! ЗАЯВЯВА :"Обявих пред френските власти, че напускам страната за постоянно, но те продължиха да ми изплащат тези пари. Защо?" В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - не е обявил точно новия си адрес! В Германия важи същото правило.
2.
чак чак
02.11.2014 20:04:13
3
6
да ти напомня, че при зварския комунизъм живеехме без да заключваме къщите си, спяхме спокойно и беше неморално да се взема нещо, което не ти се полага. А този политик е типичен пример за новата ценостна система, която прихванахме от новия голям брат.
1.
Чак Пък
02.11.2014 19:32:37
5
6
Е, чак пък "фантастична злоупотреба"?!? Нормална си, наша кокошкарска история. Типична за нас- от българските цигани в Гент до министрите ни. Келепир така ли се изпуска... Десетилетия зверски комунизъм на какъв морал, на какви ценности да ни научат?!? После- що не ни обичали навън, че и се възмущаваме Великобритания като не ни иска... Изумителна наглост, между другото. Не му били искали обратно парите, ако му ги били искали той щял бил да ги върне?!? Някой трябва да му ги поиска?!? А и така ли се връщат 15000 евро? Горките ни"бедни" политици. Срам! Ужасно смърди в Родината ни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори