×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП нападна ГЕРБ-Бургас: Искат да акредитират частната болница на Семир Абу Мелих като университетска


БСП нападна ГЕРБ-Бургас: Искат да акредитират частната болница на Семир Абу Мелих като университетска
Oт ГЕРБ категорично да заявят застават ли зад каузата МБАЛ-Бургас да бъде университетската болница на Бургас, или всичките им усилия са били с цел болницата във Ветрен да стане такава, призова Атанас Зафиров (в средата)
24 Септември 2014, Сряда, 13:55 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Имам подозрения, които се потвърждават от стартирали вече процедури, загатна Атанас Зафиров след среща с ръководството на бургаската МБАЛ




Кандидатите за народни представители от БСП заподозряха ГЕРБ-Бургас в опит да акредитират частната болница на колегата си Семир Абу Мелих във Ветрен като единствената университетска болница в региона. Вторият в листата на коалиция „БСП лява България” в Бургас Атанас Зафиров, заедно с Николай Тишев и Йордан Георгиев обявиха днес, че ще се борят МБАЛ-Бургас да стане първата университетската болница в региона. Това е наш основен приоритет, това беше и един от основните ни аргументи за отварянето на Факултета по обществено здраве в града, заяви Атанас Зафиров на нарочен брифинг след среща с ръководството на МБАЛ-Бургас.

 „Ако МБАЛ стане университетска болница, това би означавало ново качество на здравните грижи, по-добри специалисти, по-добро финансиране на здравното заведение“, допълни Зафиров. За мен няма друго лечебно заведение в региона, което да предоставя по-качествена грижа за здравето, каза още той.

„Имам подозрения, които се потвърждават от стартирали вече процедури. Усилията на колегите от ГЕРБ за разкриване на Здравния факултет до голяма степен бяха впрегнати в това да бъде осигурена акредитация за университетска болница за частната болница на Семир Абу Мелих. Апелирам колегите от ГЕРБ ясно и категорично да заявят застават ли зад каузата МБАЛ-Бургас да бъде университетската болница на Бургас, или всичките им усилия са били с цел болницата във Ветрен да стане такава. Имам сведения, че се работи в тази посока”, заяви Зафиров.

Кандидатите за народни представители от БСП се срещнаха с ръководството на МБАЛ-Бургас


Ще настояваме Министерството на здравеопазването да размрази спрените над 200 хиляди лева за Инфекциозно и около 850 хиляди за Спешно отделение, каза още кандидатът за народен представител.  Ще настояваме здравеопазването да запази своя социален характер чрез по-силна ангажираност на държавата, добави Зафиров. Като друг важен за бургаската проблем на болницата той посочи спешната нужда от ремонт на Отделението по трансфузионна хематология, което се намира на територията на общината, а се администрира от болницата.

Кандидатът за народен представител от листата на „БСП лява България“ Йордан Георгиев от своя страна посочи още няколко проблема на здравната система, които трябва да станат приоритет на следващото правителство.

„Болничните заведения, които са с над 50% държавна собственост, са задължени да извършват дейности, които не носят приходи, а само разходи. Например, държавата заплаща за 1 пациент, явяващ се на ТЕЛК, по 20 лева, които са крайно недостатъчни“, коментира Георгиев.

Като друг проблем на системата, той посочи несъвършенството на клиничните пътеки. „Трябва да има диференциране на пътеките при спешните и плановите пациенти, тъй като при спешни случаи, пациентът не се лекува само от заболяването или травмата на пътеката, по която е приет, но и по допълнителни, които не се покриват от Касата. Тогава се изписва пътеката, за която се заплаща най-много, но в повечето случаи средствата не покриват всички грижи, медикаменти и интервенции”, обясни Георгиев.

Кандидатите от листата на „БСП лява България“ дариха на бургаската МБАЛ апарати за измерване на кръвно налягане.



19
Коментара по темата
19.
кая
25.09.2014 11:58:29
1
1
за сведение на Смях!@! Зафиров вече с ползва медицинска помощ и то в МБАЛ
18.
Красен
24.09.2014 23:28:01
3
7
Зафиров, къде са парите за спешната помощ???? Едни пари давахте, па после си ги искахте обратно... нещо проблеми с паметта ли имате. И тези продажни задници от държавната болница ви лижат дебелия задник сега. Първата работа на БСП преди година бе да смени ръководството на болницата с удобно за тях и след това да им спре финансирането. С камъни да ви убият, малко ви е
17.
Доци
24.09.2014 20:03:57
10
9
Боже,боже,слез и си прибери версиите! Не се ли напиха достатъчно с човешка кръв тия комунисти бе или се мислят за безсмъртни ! Тръгнали да агитират, а унищожиха държавата. Всяко тяхно докопване до власта ни връща светлини години назад и ни подлага под някой дето ще ни го боцне заради лакомията и "сделките" им !!! Плащаме и ще продължават децата ни, ако някой прояви наивност да им повярва! Тоя умник Зафиров пък се сетил да прави Университетска болница- мизерник ! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ " ЗА ДА Е ПЪРВИ, А НЕ ЗАЩОТО Е НАЙ-КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛА, ПЪЛНО Е СЪС ПРОФЕСОРИ,ДОЦЕНТИ,АПАРАТУРА И ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ЦЕЛТА !!! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЧИСТО ЧОВЕШКОТО ОТНОШЕНИЕТО...... !!! Със завист и злоба освен отвращение друго няма да предизвикате у хората!Тръгнали да плюят, работете червей , работете..... !!!!!
16.
Весо
24.09.2014 18:46:07
11
10
Абе,какви са тия на снимката,мутри, оядени недорасляци или глупаци! Е баси дрънканиците МбАЛ УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА ХАХАХАХАХАХАХА ! Цяла България знае ,че сме.... или поне бяхме до преди 5 години на опашката ! Бяхме на 1 място и нарицателно за геноцид на хора ,сега господина имал идеи -ами давай бе! Да видим на какво ще научите младите специалисти, най-вероятно КАК ДА ИЗНУДВАТ,ДА СЕ НАДУВАТ,ДА ЛЪЖАТ И ДА НЯМАТ ГРАМ СТРЕМЕЖ ДА СА В ПОМОЩ НА ХОРАТА ! И То се иска и дупе а не само приказки ! Добре,че се появи конкуренцията та да се по стреснете !!!
15.
Бургазлийка
24.09.2014 17:40:11
10
15
Абе Зафиров,абе БСП, големи нагляри сте били. Сега ли се сетихте за МБАЛа или щот някой друг има амбиции да направи нещо та умряхте от завист. Досега-толкова години болницата потъва в мизерия, обслужванета е повече от унизително и пренебрежително,персонала е де мотивиран-защо сега се разтърчахте- да не види жабата че подковават коня !!! До сега къде бяхте да си реализирате идеите-ами никъде,защото хората са ви последния дерт !!! Винаги сте били и ще бъдете просто мишки !
14.
пешо
24.09.2014 17:37:12
2
11
Поправката Ванко 1 : Обвинявана за предлагане на поправката е основно депутатът от БСП Татяна Дончева, тъй като, въпреки, че не е присъствала на първото заседание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена, тя изрично иска прегласуването ѝ на следващото заседание.[2][3] От друга страна, видимо от архива на Народното събрание, законопроектът е внесен и мотивиран от Мая Манолова (БСП), Яни Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС).[4] . Поправката влиза в сила от октомври 2006 г. след публикуването на промените в закона в Държавен вестник.
Дали представителите на тези партии имат приходи от проституцията ?Искате ли ги в парламента ?
13.
Марио Петров
24.09.2014 17:36:22
5
18
Дами и господа на всички им е ясно, че частните болници изпреварват държавните в светлинни години в специалисти, техника, обслужване и мениджмънт. Само 'хубавците' на снимката явно не са го разбрали.
12.
Смях!@!
24.09.2014 17:08:25
10
15
МБАЛ Бургас - Университетска болница! Боже, опази!!! Тия касапи там и на занаят да учат. Те с апарати за кръвно сега се сдобиха, пък камо ли друга апаратура да имат. Пък за "специалистите" да не говорим. Тоя дебелак Зафиров да не му се наложи да ползва медицинска помощ...сигурно до батко си Семир ще опре. Хайде със здраве и да си мери приказките, че да не разбере кон боб яде ли
11.
Валя Симеонова
24.09.2014 16:40:47
17
12
По кампаниите ще ги познаете. Всички материали, които четем за ГЕРБ са свързани или с реализирани по тяхно време проекти или с такива, които ще реализират ако спечелят изборите.Хубавото е че казват и как ще ги реализират, което показва че са реални и изпълними. БСП естествено пак залагат на оплюване, лъжливи компромати и стил "една жена ми каза". Да плюеш всеки ден по опонента и да го каляш от една страна говори за много ниска политическа култура, която те 20 години във властта би следвало вече да бяха изградили, от друга страна говори за нещо по-страшно, че те няма какво да предложат, а най-страшното не знаят как да го изпълнят. Няма как страната ни да се оправи с хора, които не работят, а по цял ден се чудят каква помия да излеят по-ближния. Българите не сме прости, ние се уморихме от негативни и черни кампании!
10.
Гост
24.09.2014 16:24:08
7
16
БСП да кажат какво стана с ангажимента им от предната кампания "подготовка за създаването на медицински университет в Бургас". Много бързо и лесно забравят ... Това е най-важното нещо за града, защото хората с по-сериозни заболявания трябва да пътуват до другите краища на България (да не говорим с какъв обществен транспорт), за да се лекуват. Това е нечовешко. От големите градове Бургас е с най-лошото здравеопазване точно заради липсата на медицински университет. Каквито и улици да се правят, здраве ако няма, всичко е "на гол тумбак чифте пищови". Никой не говори за съществените проблеми на града и региона по време на кампанията, прилага се само безсмислено облъчване на обществото с празни приказки и дреболии.
9.
до 6
24.09.2014 16:17:42
0
7
Тая информация еимам от Рут Колева известна Рутарианка .А и Рутера ми е навилата вьв Ветрен
8.
ГОЙКО
24.09.2014 16:17:38
2
9
Бате Данчо , ти си пич..........
Каква университетска, какъв мед.филиал за Айтошките красавици ? Утре може и крематориум или морга да поискат.
7.
може и да са прави
24.09.2014 16:12:19
12
26
Крещящият конфликт на интереси при Абумелих е ясен. При него предизборната кампания се ползва ,за да набира клиенти за болницата си. Обикаля по пенсионерските клубове и обяснява на хората да отидат да се лекуват при него , че било най-добре там. Обикаля с линейките си из цялата област , уж за да помага. Страхотен използвач. Каква работа има този човек в листата на ГЕРБ ?
6.
до батка-патка
24.09.2014 15:25:40
7
12
Ти отдека я набра тая информация-да не си от ДС-то? Е нямате каталясване в това да пишите измишльотрини!
5.
до 1 и 2
24.09.2014 15:23:05
10
8
Оф,как ви плащат ,бе малоумници такива-от един месец едно и също под всеки материял да копирате и слагате!Напнете се малко ,бе -измислете нещо ново-това се изтърка!Ама -как да го измислите-то,мозък трябва за това-а,явно вие сте лишени от това! Детелине-китко недоцъфтяла-по-добре да си пуснеш отпуската,майна!То, такива стихове,то таково чудо-умори хората с творбите си!
4.
батка рутарианец
24.09.2014 15:20:38
12
20
Сините и Герберите упрекат експрезидента Пьрванов за врьзките му сьс СадамХюсейн .Но някак странно пропускат че герберския депутат Семир Абу Мелих е син на главния личен лекар на брата на Садам-не по мальк сатрап от брат си
3.
няма значение
24.09.2014 15:18:27
15
17
Абе,Зафиров-ти задмина и електората си-и бабичките вече не говорят така-ЕЖК каза!Една жена каза- като имаш някакви доказателства-тогава плямпяй! И как ви се откъснаха от сърцето-апарати за кръвно!Тц,Тц,ТЦ-голям харч сте направили!
2.
Детелин
24.09.2014 15:17:00
9
12
Ако искаш чуден път,
не чакай век и
половина.
Направи си сам-
самичък магистрала,
защото ако чакаш
кабинетът да ти я
направи,
ще получиш само
ядове корави.
Днес ще чакаш
пътя към прогрес.
Утре ще пристигне
влакът,
а в него ще пътуват
чичовци със стрес.
Те ще псуват милата
ни татковина.
Продължавай да търпиш,
народе! В таз страна
мълчанието е злато.
Децата с лигавщини
се веселят,
а майки с колички –
в бара с някоя
мутра си шептят.
А мутрата е Бойко...
1.
КАКВИ СА КАНДИДАТ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ
24.09.2014 15:11:56
11
23
Малки човеци с голяма уста -
зинали,
решили да погълнат света.

Искат богатство
и почетни постове.
Искат дворци
на Канарските острови.
Искат охрана
и аудитория.
Искат голяма
роля в историята...

Само че гледат
на педя от земята...
Казвам им името.
И пускам водата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Министърът е сред първите, които ще имат от новия тип лични документи  Хотелиери настояват за отлагане ремонта на пътя за Сарафово, за да не избягат туристите в Гърция Хотелиери настояват за отлагане ремонта на пътя за Сарафово, за да не избягат туристите в Гърция Реконструкцията започна в първия възможен момент след одобряването на финансирането и на временната организация от АПИ, която е собственик на пътя Тази чалгаджийка се омъжи за известен бизнесмен Тази чалгаджийка се омъжи за известен бизнесмен Това е трети брак на изпълнителката Президентът Румен Радев свика Народното събрание в сряда Президентът Румен Радев свика Народното събрание в сряда На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател Проф. Борислава Танева: Младежкият фестивал „Солинария“ е пример за последователна концепция Проф. Борислава Танева: Младежкият фестивал „Солинария“ е пример за последователна концепция Каузата на фестивала е благородна – подава се ръка на талантливи млади музиканти в началото на кариерата им, каза музикалният педагог Кристална топка нужна, за да се види дали „Величие“ би прескочила бариерата при по-висока активност Кристална топка нужна, за да се види дали „Величие“ би прескочила бариерата при по-висока активност Това Народно събрание е избрано по всички правила на Конституцията и има легитимност, но повечето българи са непредставени, каза Христо Панчугов Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети На кадрите от охранителната камера се виждало и как си пълни гащите със сирене и руска салата Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации Бум в търсенето на стари бунгала на юг от Бургас Бум в търсенето на стари бунгала на юг от Бургас Цените ни варират от 30 до 110 лева за вечер за семейство, каза Тодор Стамов - управител на къмпинг Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Прикован съм на легло, споделя Георги Стайков, когото всички познават като Ростислав от „Вчера“ и заради него „Клетва“ на Кирил Маричков се превърна в хит
Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори