×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бащата на зверски убития Николай е тотално съсипан, след като погреба и съпругата си


Бащата на зверски убития Николай е тотално съсипан, след като погреба и съпругата си
Милена Христова не успя да дочака да направи помен за половин година от смъртта на единствения си син
14 Септември 2014, Неделя, 13:17 ч.
Източник: Blitz.bg

Трагедията почерни семейството на Стоян
Милена Христова - майка на заклания дистрибутор от Бургас Николай, който по Великден загина от ръката на своя съсед и приятел от детските години Тодор Атанасов, не можа да дочака да направи помен за половин година от смъртта на своя единствен син. По-малко от 5 месеца след жестокото убийство на чедото си болната от рак жена се предаде на коварната болест и на 5 септември се пресели в отвъдното, за да е по-близо до рожбата си. „Бащата на Николай - Стоян, просто е съсипан. Очите му са пълни със сълзи, загуби най-обичаните си хора”, казаха след погребението шокираните комшии на съсипания от скръб мъж.

Съседите на почернения Стоян Христов от блок 20 на бургаския жк „Славейков“ разказват, че 42-годишната му съпруга страдала от онкологично заболяване на белия дроб, но, въпреки тежката си диагноза, може би е щяла да има сили да се бори, ако в тази тежка битка я подкрепял и нейният единствен син, заради когото, докато той бил жив, жената искала да живее. „Милена трудно преглъщаше това, което е чула от разследващите. Детето ѝ е било намушкано четири пъти заради парите, които е носело в себе си. Сумата от 5000 лева била оборот от стоката, която Николай е разнасял в работата си като дистрибутор“, споделят близки на покойната жена. В единственото си интервю съкрушената майка носеше блузата на сина си и бе с часовника му на ръката си...

Николай, който беше убит от приятеля си от детинство Тодор

е бил единствено дете. Живеел с родителите си. Работел като дистрибутор на сладкиши, хлебни изделия и дребни ядки. Бил е кротък и приветлив, обичал да играе футбол, а средното си образование получил в морското училище в Бургас. Убиецът му - 21-годишният Тодор Атанасов, е криминално проявен и осъждан за кражби и притежание на наркотици. Той е с една година по-малък от своята жертва и е възпитаник на същото училище.

22-годишният бургазлия бе открит убит и захвърлен в карнобатско село. На 19 април, Разпети петък, около 13.50 ч. във Второ районно управление "Полиция" – Бургас, се обаждат родителите на Ники. Притеснени, те съобщават, че 22-годишният им син не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност. По случая е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас. Ченгетата тръгнали по гореща следа - автомобилът на Христов бил открит изоставен в землището на село Банево, отскоро квартал на Бургас. Убиецът Тодор Атанасов е арестуван късно през нощта в дома си пред погледа на шокираните съседи, ден след като е пробол смъртоносно с нож Николай в служебния му автомобил "Форд Транзит". Това станало, докато младежът разнасял хлебни и захарни изделия в региона. След като заклал приятеля си, Тодор изхвърлил трупа му в канавка в карнобатското село Сигмен, а после се опитал да заличи следите от касапницата с мокри кърпички. Прибрал се в дома си и... попитал майката на Ники има ли вести за сина си.

Според данни от аутопсията Николай е починал вследствие на обилна кръвозагуба от нанесените четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. Убиецът му разказал, че той сам го е поканил да пътуват заедно, но се скарали. Бил провокиран от Николай, озлобил се, затова

извадил нож и го намушкал четири пъти

След покушението нападателят подкарал возилото на Николай към бургаския квартал "Банево". После направил опит да изтрие кървавите следи и отпечатъците си с кърпички, а след като почистил, отишъл до близката автобусна спирка, качил се на рейса и се прибрал в дома си.

Според основната версия на МВР нападението е извършено с цел грабеж, а убиецът е задигнал 5000 лева оборотни пари от жертвата. Тодор признал, че е взел пачките, но се оправдал, че ги бил запалил, защото били кървави. Все още не е ясно дали пък не ги е скрил.

Една от версиите гласи, че убиецът сам е поискал среща с жертвата си. Той увещавал съседа си да разпространява наркотици. Николай обаче се опъвал и двамата се скарали. В пристъп на ярост, килърът го намушкал. После решил да укрие трупа и да го зарови край село Сигмен.

В бургаския жк "Славейков" убиецът Тодор Атанасов е познат с прякора Баничката. Наркоман, криминално проявен за кражби. Двамата са работили заедно преди 2-3 години в известна бургаска фирма за почистване. Тодор бил безделник, често бил забелязван да се шляе безцелно пред блока. Николай обаче го съжалявал, че няма пари, и все му намирал работа. Той му предложил да му дава някой лев и да му помага при разнасянето на ядките и сладките. Решил да отделя от заплатата си, но Тодор да не остава гладен. Именно поради тази причина убиецът бил наясно с какви оборотни пари разполага приятелят му и къде се намира във всеки един момент. Така се стигнало до зверското убийство. Въпреки че не бил нает на трудов договор във фирмата за ядки, собствениците били наясно, че Тодор Атанасов бил помощник на Ники. Те насочили веднага разследващите към него.

Сега, когато 22-годишният Николай и неговата 42-годишна майка Милена гният в гроба, Тодор Атанасов - убиецът на младото момче, най-нагло позира пред обектива в килията си и демонстрира мускули на снимка от пандиза. Фотосът му е публикуван преди дни в профила му в социалната мрежа и буквално потресе приятелите на загиналия Николай. „Това е изрод! Как е възможно да се снима така!? Незабавно трябва да се вземат мерки”, коментираха близки на загиналия младеж.

След като убийството на Николай Христов беше разкрито, семейството на Тодор Атанасов, също дълбоко потресено от трагедията, не смееше да погледне родителите на мъртвото момче и продаде апартамента си. Жителите на 20-и блок са ужасени от трагедията на семействата и не искат и да чуят за Тодор. Те коментират, че неговият баща – Иван, също драматично изживявал жестокостта на сина си и се бил поболял.

Досие:

От дълги години блок 20 в бургаския жк „Славейков“, в който живееха жертвата и неговият убиец, е обвеян с позорна слава. Панелката е построена в началото на 70-те години на миналия век и голяма част от ведомствените апартаменти веднага са раздадени на моряци от Български морски флот (БМФ) и от танкерния флот. Още в началото сградата с насмешка беше наречена от съседите като „Блока на веселите вдовици“. Причината за позорното име беше, че мъжката половина на семействата там почти целогодишно кръстосваха всемирните морета и океани и брачните им Дулцинеи, лишени от мъжка ласка, обикновено скучаеха, и за да развеселят сивото си ежедневие, те често организираха шумни купони, някои от които завършват доста скандално. Един от най-големите скандали там, който се помни и до днес, се случи в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Една от младите обитателки в блока забравила за брачните клетви, както и за двете си невръстни дечица и решила да продължи джамборето, което в началото се вихрело в дома й. Тя зарязала малките си момиченца, голямото от които било едва 5-6- годишно и запрашила някъде из страната с веселата си компания. Момиченцата били заключени сами вкъщи само с един пакет бисквити и две седмици изкарали без вода и храна. Детският плач, който се носел непрекъснато от апартамента, усъмнил съседите, че зад заключените врати става нещо лошо и те ги разбили. Картината, която се разкрила пред очите им, била потресаваща – малките клетници вече били на прага на смъртта от глад и жажда...

В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори