×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търсят 500 заварчици за тръбите на “Южен поток”, БМФ Порт-Бургас с удвоена охрана заради плаващия завод


Търсят 500 заварчици за тръбите на “Южен поток”, БМФ Порт-Бургас с удвоена охрана заради плаващия завод
За работа на платформата вече подготвят сивита съкратените работници от корабостроителницата и “Нефтохим”, които отговарят на изискванията. За някои дейности обаче ще се търсят и кадри с английски език
04 Септември 2014, Четвъртък, 17:58 ч.

Според посветени, на първо време ще бъдат обявени 200 свободни работни места за заварчици, а останалите 300 - на по-късен етап

500 заварчици ще бъдат наети по заваряване на тръбите в Бургас по проекта “Южен поток”. Това разкриха посветени по наемането на работна ръка за изграждането на газопровода, след като в черноморския град пристигна гигантската тръбополагаща баржа “Касторо сей”. /ВИЖ ВИДЕО ТУК/

Огромната платформа е закотвена на пристанище “БМФ Порт Бургас”, което се държи на концесия от бизнесмена Кирил Домусчиев. Тя е с внушителните размери 140 м дължина и 60 - широчина и изглежда по-голяма от остров Света Анастасия.

Плаващият завод е в Бургас по договор с обединението “Южен поток транспорт”, което отговаря само за строителството на газопровода в морската му част във водите на Русия, България и Турция.
В мегахолдинга акционери са френската, немската и италианските енергийни компании и
няма общо с “Южен поток България”, на който е поверено сухопътното трасе. Засега то е замразено от Брюксел заради несъответствие с европейското законодателство, но подводното изграждане на тръбите може да започне всеки момент.
Италианската баржа пристигна миналата вечер от Ротердам, теглена с океански влекач. Тя ще остане на терминал “Бургас-изток-2” до приключване на дейностите по морската част на мегапроекта.
По ирония на съдбата платформата е пуснала котва на 32-о корабно място, където навремето се товареха суровините за “Кремиковци”. От вчера обаче с правителствено решение съоръжението е било демонтирано и деактувано в частна държавна собственост, като ангажимент на концесионера е да го съхранява.
На негово място сега ще става товаренето на тръбите на огромната баржа за заваряване.
Досега само варненската фирма “Бон Марин лоджистик” си е предложила услугите за осигуряването на квалифицирани кадри по заваряване на тръбите, но още няма официално сключен договор за “Южен поток”.
“Водени са само първоначални разговори с нея, но нищо конкретно”, потвърди шефката на регионалната служба по заетостта в Бургас Пенка Кирилова. Според нея процедурата изисквала първо бюрото по труда да предложи работна ръка и ако тя не съответства на изискванията на работодателя, тогава да се търси в чужбина.
Според посветени, на първо време ще бъдат обявени 200 свободни работни места за заварчици, а останалите 300 - на по-късен етап, ако се забавят темповете по изграждане на тръбата.
За работа на платформата вече подготвят сивита съкратените работници от корабостроителницата и “Нефтохим”, които отговарят на изискванията. За някои дейности обаче ще се търсят и кадри с английски език.
Те обаче най-вероятно ще се наемат от чужбина, тъй като в България са малко хората, които да са добри при работа с оксижен и във владеенето на английски. По този начин се процедира с наемането на кранисти от Румъния, които трябваха на “Лукойл Нефтохим” по изграждането на новия им завод в Бургас.
До гигантската платформа и пиле не може да прехвръкне. От вчера на пристанището е удвоена охраната, която е наета от “Южен поток транспорт”. Близо до баржата пък дежурят линейки с медицински екипи и противопожарна кола, пише 24часа.

Специалисти твърдят, че първоначално баржата е трябвало да бъде закотвена във Варна, тъй като тръбата на газопровода ще излиза там. Заради плиткото море обаче се наложило да акостира в Бургас, откъдето ще става транспортирането по море на заварените вече тръби.

Те са 12 м дълги и ще се спояват на групи по 4, за да достигнат дължина 48 м. В такъв размер ще се полагат на морското дъно й във водния участък на проекта. “Сред българските пристанища единствено 32-о корабно място на “Бургас-изток-2” има възможност да осигури газене от 12,5 м дълбочина и да приеме плавателен съд с параметрите на “Касторо сей”, заяви изпълнителният директор на “БМФ Порт Бургас” капитан Жорж Дерелиев.

“Разполагаме с всички необходими условия като складова база, за да улесним изграждането на газопровода в акваторията на Бургаския залив” , допълни капитан Дерелиев.

Той отказа подробности около дейността на баржата, тъй като е подписал договор с “Южен поток транспорт”, че не е оторизирано лице да дава изявления. “Не че има нещо да крием, но ще направим специално представяне на “Касторо сей” след изборите”, обясни говорителката на холдинга Нина Мирчева.

Специално за дейностите по “Южен поток” още през май пристанището закупи два нови 100-тонни крана за 6 млн. евро, които ще се използват при разтоварването и преместването на тръбите.
Те са немско, австрийско и руско производство. По непотвърдени данни в Бургас вече са складирани 18 000 тръби от по 12 м. Стоварени са на специални площадки с обща площ от 250 дка, изградени специално за “Южен поток”.
Не било изключено обаче италианците да поискат допълнителни терени в града за складиране на тръбите и са направили вече запитване към местните власти за свободни площи в индустриалната зона на Бургас.

Според РИА “Новости” реалното строителство на морския участък от “Южен поток” ще започне тази есен. Вече са били подписани всички договори за доставка на нужното оборудване и дейности по изграждане на тръбата. Какво включва то обаче, засега остава загадка.

В категории: Бизнес


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
mansdr
12.09.2014 13:52:51
0
1
zaplatata e 400lv,bezplaten obqd i priqtelsko potupvane po ramoto za dobre svur6ena rabota
4.
asd
04.09.2014 19:31:58
1
0
masa pari se kradat ot tozi proekt, korabite s drugite tovari stoqt i chakat na reida dokato korabite s trabite se obrabotvat dori 1 pusna raport i zamina za Varna..
3.
Ужас
04.09.2014 16:30:27
3
1
С белене откраднаха 3 млрд лева, сега повтарят схемата и предлагат на простолюдието да ходи да заваря ковчег за децата си...
2.
Dd
04.09.2014 14:04:57
7
6
Kakvo stava? Pak shte spim s Gazprom, eba si, kolko vi platiha ot KGB za da predadete Bulgaria na ruskite mongolski tupaci. Nali shtiahme da stavame Zapadniaci, kmete?!!! Tupak, edna zapadna kompania ne mogesh da dokarash v Burgas
1.
заварчик
04.09.2014 14:02:20
4
6
а заплатата каква ще бъде?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори