×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бившe спецченге превзема проституцията във Варна, плаши с Алексей Петров!


Бившe спецченге превзема проституцията във Варна, плаши с Алексей Петров!
Над проститутките и сводниците им-шанаджии надвисна железният юмрук на наказателни бригади, свързани с бившето спецченге Веско Жеков и ортака му Свилен, познат повече като Електрата
05 Юли 2014, Събота, 14:47 ч.
Автор: Флагман.бг снимка: БЛИЦ

Ударни бригади, свързани с Веско Жеков, строили всички сводници и обявили, че вече трябва да им се отчитат


Безоблачните времена за представителките на най-древната професия във Варна свършиха, оплакаха са пред „ШОУ” самите те. Над проститутките и сводниците им-шанаджии надвисна железният юмрук на наказателни бригади, свързани с бившето спецченге Веско Жеков и ортака му Свилен, познат повече като Електрата заради едноименното заведение, което държеше преди време в морската столица. Безмилостни мутренски ултиматуми и похвати наложили пълно подчинение на всички шантонерки и техните сводници във Варна и на Златните, а момичетата, които работят по обяви, треперят от страх да не им се яви като „клиент” някой от ударниците на Жеков.

Името на експолицая от специализираното звено за бързо реагиране скоростно доби популярност, след като през 1996 година той напусна редиците на МВР, последвайки Иван Славков. Двамата командоси и добри приятели се скараха, а именно Веско Жеков беше човекът, който буквално ликвидира стройната организация за търговия с дрога и женска плът във Варна. Обявен за издирване и скрит цяла една година в Еленския Балкан, Жеков сам се предаде на разследващите и буквално им „върза” т. нар. мегадело. След като соченият за бос на наркогрупировката „Фирмата” в морската столица охотно разкрил цялата схема на престъпния свят във Варна, дойдоха и арестите в края на 2008 година. Първо бе задържан небезизвестният общински съветник Веселин Данов-Шопа, а няколко дни след това бе закопчан и колегата му от местния парламент и собственик на ФК „Спартак” Иван Славков. А заедно с тях и „огризка” от още двадесет и няколко души. От всички едва петима души, сред които и самият Славков, не признаха вината си. Независимо от твърденията им, че са чисти като момини сълзи, Окръжният съд във Варна ги призна за виновни, като Иван Славков отнесе жестока присъда – 10 години затвор, която все още обжалва на по-горна инстанция.

Със задържането на редица знакови фигури от подземния свят в морската столица

се освободи апетитна престъпна ниша

която обаче нито един гангстер до момента не успя да завземе. И докато млади играчи се опитват да създадат поредния наркомонопол във Варна, то старите кучета като Жеков и Свилен очевидно са предпочели да се насочат към това да хванат юздите на най-древната професия. От около месец техни ударници плъзнали из целия град, курортите и пътищата към Приселци и Побити камъни. Глашатаите обявявали на всички сводници и момичетата им, че ситуацията се променя, разкриват източници на „ШОУ” от варненския ъндърграунд.

„Още преди няколко дни са отишли на Златните и са обявили: „Ние сме хората! Вече ще ни се отчитате!”. Така им казали”, разкрива пред народното издание източник от сутеньорските среди. По думите му „дясната ръка” на Жеков – Свилен, заедно с още няколко негови момчета, дръпнали всички сводници в курорта и им заявили, че първоначално ще искат по 150 лева седмично от заработката на една жрица. „Даже, доколкото знам, е имало такива, които са отказали и са ги смазали от бой. Някаква проститутка е била пребита и дори е пуснала жалба”, доверява още нашият човек от ъндърграунд средите. Упражнението се повторило и във Варна, където човек на Свилен събрал всички сутеньори от „булеварда на любовта” – „Владислав Варненчик”, и им предал указанията. Срещата се състояла в района на зимно кино „Тракия”, където на полеви условия им било направено

„предложение, на което не могат да откажат”

А именно – по 100 лева седмично от всяка една улична „нощна пеперуда” в града. „И това е май само за начало, защото и на Златните първо им взели по 100 лева на момиче, а после им казали, че седмичната такса се увеличава на 150”, обяснява наш човек от средите.

Първите, които привикали на разговор хората на Свилен и Жеков, били Камелия Бончева и Георги Василев, познат като Жоро Джипсито. И двамата са добре известни във варненския ъндърграунд, а Бончева бе свидетел по делото срещу Светлин и Красен Иванови, добили популярност като Близнаците, които пък са бивши охранители на Веско Жеков и Иван Славков. В престъпната организация, на която Жеков бе сочен за тартор, Камелия го играела маман на мъжките проститутки. Тя държала контрол над сексуслугите, извършвани от травестити във Варна, и им осигурявала закрила и презервативи срещу процент от заработеното. Маман се грижела да имат нужните за добиването на женска визия козметика и гримове, а също така им осигурявала квартири и клиенти. Самата Камелия е признавала, че, преди да се отчита на Близнаците, го е правила и на други босове. В ъндърграунд средите не е тайна кои са те, както и че е имала вземане-даване с Веско Жеков и кохортата му. Очевидно неслучайно решилият да се завърне на бял кон бивш спецполицай пратил хората си именно при нея. „Някакво момче, което има заложна къща във Варна, е сложено да отговаря за събирането на парите в града. Знам, че и на Камелия, и на Жоро Джипсито, който също държи травестити и е управител на хотелче в центъра, им е казано, че Жеков и Свилен са хората, на които трябва да се отчитат”, разяснява източник на „ШОУ”. По думите му били обходени и събрани на разговор и ромските сводници, които основно държат проститутки на „Владислав Варненчик”. Наши източници доверяват, че сред тях са сутеньори с прозвищата Коцето и Кашкавала. Преди известно време първият бе прострелян в крака точно заради борба за „паркоместа” на „булеварда на любовта”.

След зрелищните арести през 2008 година, когато бе съсечена стройната структура, регламентираща пазара на платени ласки, този вид престъпен бизнес стана шанаджийски – досущ като търговията с дрога. „През последните 5-6 години нямаше тартори и някаква йерархия – всеки работеше сам за себе си. Проституцията пък стана нещо като семеен бизнес”, доверява запознат с крими картината в морската столица. Той добавя, че повечето от уличните компаньонки биват пазени от своите мъже или гаджета, които играят ролята на техни сводници. Има и отделни ветеранки, които също са се организирали с по още няколко момичета и работят сами. „Такава е една дебела, дето стои в градинката до зимно кино „Тракия”. Тя бачка още от 90-те години”, разяснява запознат с житието и битието на жриците на любовта.

Според източници на народното издание, в центъра на Варна – около Катедралата, по целия булевард „Вл. Варненчик” и автогарата, има не повече от 20-ина проститутки. Голяма част от тях обаче работят не само нощем, а и денем. „Карат ги и ги разхвърлят по пътищата около Варна, най-вече на Побити камъни. Там също са ходили хора на Свилен и са им казали, че трябва да плащат. Таксата била по 10 лева на ден, или 70 лева седмично. Като отговорник за събиране на парите са сложили едно момче – Митко”, разкрива запознат с настоящата ситуация и опита да се монополизира пазарът на проституцията във Варна.

Новите самообявили се за господари на търговията с плът респектирали един друг знаков играч в бранша. Става въпрос за Николай Тодоров със звучния прякор Кереча, за когото от години се говори, че държи публичен дом на ул. „Мир” във Варна. На практика бардакът е в хотел, в който обаче необезпокоявано се вихрят вакханалии. Интересното е, че години наред компетентните власти остават слепи за мръсния бизнес, което пък буди съмнение за опънат чадър над Кереча. „Той беше на Златните по едно време, обаче се махна оттам заради Жеков и Свилен. Те буквално го изгониха и той, доколкото знам, се опитвал да прави нещо в района на „Черно море”. Преди една-две седмици обаче е имал сериозен сблъсък с хора на Свилен и Веско и даже и той също май е подал жалба”, разказва още за сутеньорските междуособици източник на „ШОУ”.

Още преди повече от месец наш репортер получи информация от представителки на най-древната професия, които, изпаднали в ужас, разкриха, че се готви щурм по адресите на всички неотчитащи се проститутки. Една от ветеранките в бранша довери, че е била предупредена от бивши свои сводници, че пазарът се монополизира

и става страшно

„Тогава ми споменаха името на Жеков, но не знаех, че и Свилен е с него. Той се опита преди около 2 години, но момичетата не се задържаха при него и се наложи да си затвори офиса”, разказва жрицата.

Сред компаньонките във Варна не е тайна, че човекът на Жеков има финансови проблеми. Проститутките, работили с него, разказват, че той имал сериозни проблеми с хазарта и когато задлъжнеел, завличал с пари подопечните си момичета. „Имаше една украинка, която обръщаше всичко заработено в злато. Свилен й взе уж назаем златото, но после така и не й го върна и тя даже не можеше да се оплаче, защото пребивава тук без документи, нелегално. С една чеченка историята беше абсолютно същата”, доверява професионалистката. Тя самата и други нейни колежки умират от страх хората на новия монопол да не им цъфнат на вратите. Жриците вече били предупредени, че бригадите подхождат силово и трудно може да има отказ от това редовно да се киха наложеният седмичен данък. Сутеньори дори започнали да привикват стари свои труженички, които се отделили от тях, и да искат отново да се върнат в редиците им, за да ги пазят. „Събират момичета за офиси, това е цялата история. Искат да ги окомплектоват и владеят. Всяка една да се отчита на локалните си сводници, а те съответно - на обявилите се за монополисти”, разяснява врял и кипял.

Интересното в случая е, че за да създадат новата йерархия, хората на Свилен и Жеков разправяли наляво и надясно, че всичко е решено в София и имат солиден гръб. Името, с което спекулирали, било това на Алексей Петров, който, по думите им, стоял зад Веско Жеков. „Звучи много несериозно човек като него да тръгне да се занимава с тези неща. Иначе наистина, като събрали сводниците, им казали, че

Златко Баретата пускал тая дейност и я оставял на Трактора

а пък Жеков бил неговият човек във Варна”, доверява източник на „ШОУ”, чул информацията от първа ръка. Той потвърждава казаното от компаньонките, а именно, че в момента тече яростно преслушване на всички обяви в сайтовете за запознанства. „Ходено е вече по адреси и, доколкото знам, на проститутките е било казано, че които работят само в офисите си, трябва да плащат по 200 лева седмично, а ако работят и на уличен терен и ходят по адреси – по 400”, доверява още нашият информатор. Хора от варненския ъндърграунд разкриват пред наш репортер, че след разпадането на структурите на нарко-„Фирмата” Веско Жеков бил повече от „скъсан”. „Точно затова е тръгнал да ги прави тези неща. И то по глупавия начин!”, коментират те и заключват, че времената на силови методи за създаване на монопол са вече минало, колкото и да не им се иска на някои./БЛИЦ

 


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори