×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой крие фирмата, превърнала в ковчег асансьора в Бургаската общинска поликлиника?


Кой крие фирмата, превърнала в ковчег асансьора в Бургаската общинска поликлиника?
На този асансьор има отразен телефон за аварии, но номерът е невалиден, води се на фирма "Сити тех"ЕООД с управител Георги Загорчев
Тема в развитие
виж още
скрий
16 Юни 2014, Понеделник, 13:13 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка: Иван КОЛЕВ

Зам-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян днес празнува рожден ден, няма информация за мистериозната "Сити тех"ЕООД


Защо така,  господа общински управници? Чакаме ви вече два часа за отговор на един-единствен прост въпрос: Коя е фирмата, отговорна за поддръжката на супермодерния европейски асансьор в Медицински център 2, бившата Четвърта поликлиника? Колко време ви е нужно, за да притиснете госпожата управителка на това общинско здравно заведение, за да ви каже с кого е сключила договора и защо е допуснала момент, в който  всички да треперим за живота на една невинна 51-годишна жена? Бургазлийката, дори и да остане жива, ще е жив труп за близките си, завинаги! Ами, ако бебенцето в количката, което е паднало преди да се свлече тя в шахтата, бе премазано от тежестта на тялото й, тогава колко още куп институции щяхте да мълчите, докато скълапите нещо прилично запред медиите?
Защо в Инспекцията за държавен и технически надзор още не знаят за инцидента и трябваше да го научат от нас? И там, а пропо, още умуват и ближат моливи, докато ровят из бумагите за името на виновника. 

Що за практика е всеки управител на общинско ДКЦ сам да си определя фирмата, която ще поддържа асансьорите? И после да мълчи!
Повтаряме, че това, което дотук Флагман знае, научавайки преди вас и всички останали, е, че телефонът, обявен откъм вътрешната страна на вратата на асансьора просто е невалиден - 056/88-02-04. Когато го набрахме, се оказа, че даже е закрит. Не е ясно дали това е телефон за аварии или е останал от времето, когато е монтирано съоръжението. Води се на фирма "Сити тех"ЕООД с управител Георги Загорчев. На тази фирма е закрит е мобилният телефон, който би трябвало да е връзка със седалището й на ул."К.Величков"3. Изключен е и мобилният телефон на Загорчев. Тази фирма фигурира в списъка на Камарата на строителите като специализирана в изработката на парапети и стълби, за асансьорни уредби няма и дума.


Д-р Емилия Драганова се е
заключила в кабинета си,
и до този момент стои
барикадирана вътре


Установихме дотук, че тази платформа за инвалиди е монтирана с европейски пари, уредени по проект на Общината. Тогава, съгласно европейските норми, това съоръжение нали трябва да има следгаранционно обслужване? Д-р Драганова изобщо сетила ли се е за това?

Община Бургас била превела пари за провеждане на конкурс за избор на фирма за подръжката, но нищо повече. Д-р Лорис Мануелян, зам.кмет по здравеопазване, днес празнува рождения си ден. Узнахме, че все още си е в кабинета и това не му пречи да каже истината. Но истина все още няма.
А Валя Колева, само на 51 години, лежи на командно дишане в реанимация, докато близките й благодарят на Бога, че внучето е останало живо и здраво.

Засрамете се всички по веригата! От д-р Емилия Драганова, през държавната инспекция, до цялата кметска администрация!

В категории: Животът


Флагман.БГ Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта 13/07/2024, Събота 22:00 2
Флагман.БГ Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия 13/07/2024, Събота 21:18 0
Флагман.БГ Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка 13/07/2024, Събота 21:00 0
Флагман.БГ Германия е под порой Германия е под порой 13/07/2024, Събота 20:40 2
Флагман.БГ В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо 13/07/2024, Събота 20:20 0
Флагман.БГ Юксел Кадриев побесня Юксел Кадриев побесня 13/07/2024, Събота 19:00 8
13
Коментара по темата
13.
мишо
22.06.2014 15:49:11
0
2
Всички се скатават и никой не носи отговорност защото европейските пари са постъпили по предназначението си в много лични джобове. Сега собствениците на тези джобове мълчат и се прикриват взаимно.
12.
Маги
19.06.2014 11:44:42
0
0
Абе, както ни задължиха да плащаме всеки месец на фирми за поддръжка на асансьорите,така да задължат и тези фирми за си поемат отговорността,когато стане нещо такова.Какво е виновна директорката,че техника не е погледнал съоръжението,а идва на края на месеца да си вземе парите само? Ако вменят отговорност и санкции/ГОЛЕМИ ГЛОБИ,ПРИ СМЪРТ -ЗАТВОР/ тогава да се види как ще се проверява асансьора.А те както работят ,а доколкото разбрах фирмата вече била продадена.....ЛИЦЕНЗ,А ПРИ ПРОДАЖБА -ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА!
11.
kiro
17.06.2014 22:14:53
0
1
тук някой не си е платил за "реклама" на лайнояда касабова. ще има сензация.
10.
Георги Бакалов
17.06.2014 19:57:53
1
3
Гледах преди малко репортажа по Нова, гледах и надъхания бай Вълко, когото ПРАЩАТ ДА ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ!!!Гледам и какви виновници различните медии търсят?!Хора, не обуначвайте човечеца!ПО СЪЩЕСТВО:Случаят е пределно ясен от материално правна гледна точка, но на Валя Колева и трябва НЕЗАБАВНО адвокат, ОЩЕ ДОКАТО Е В БОЛНИЦАТА!!!!Не защото без адвокат няма да получи обезщетение, а защото адвокатът може да провери за дефицити ( непълно дефинирани начини на лечение, диагнози, липса на подписи и печати...) актуалната медицинска документация!ИСК ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ трябва да бъде предявен единствено и САМО СРЕЩУ УПРАВИТЕЛЯ НА МЕДИЦИНСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ, то е търговско дружество!!!ИСКЪТ трябва да е за констатирания вид овреждане.Ако бъдат констатирани в последствие ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ, няма да бъде трудно дори за аматьор-адвокат да извоюва съдебно решение за достойно обезщетяване на Валя Колева така, че да няма финансови проблеми до края на живота си!!!Случаят е прост, като от учебник!ЧЕТЕТЕ И СЕ ОГРАМОТЯВАЙТЕ!!!
9.
Георги Бакалов
17.06.2014 18:44:03
1
2
ОПЛЮВАНЕНО Е НАРОДЕН СПОРТ В БЪЛГАРИЯ, а мисленето дефицитно!На кое увредено лице трябва да му пука, коя фирма какво инсталира и какво поддържа?!Ако е възникнала щета или увреждане на трето лице в едно обществено заведение вследствие немарливост или неспазване на определени правила в това заведение, ПЛАЩА ЗАСТРАХОВКАТА НА ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ!!!Ако заведението не е застраховано, ПЛАЩА СОБСТВЕНИКА или ТОЗИ, КОЙТО УПРАВЛЯВА СОБСТВЕНОСТТА!!!В Германия това се изучава от петокласниците!СРАМНО Е!!!
8.
До Коментар 7. Петя
17.06.2014 10:57:38
0
4
Петя, МЦ 2 е общински. Негов принципал е Общ. съвет (ОбщС)в Бургас. Управителят на МЦ се избира от ОбщС. А кметът изпълнява решенията на ОбщС. Сега разбра ли, защо Кмета носи отговорност за случилото се в МЦ? Или ако не той, то ресорния му зам-кмет. Който има интереси в много сфери, само че тези интереси не съвпадат с интересите на жителите на Община Бургас. Така че Флагман е прав да задава въпросите си. За което го поздравявам.
7.
Петя
17.06.2014 09:29:15
3
2
Не мисля,че кмета е отговорен за всяка безотговорност на безотговорни ръководители!Вижте МБАЛ,там асансьорите също не работят.персоналът си ползва служебните ,а пациентите да се спасяват.И никога никой нищо не знае !Нали въпросната фирма си получава заплатите,има ли някой наказан досега ?
6.
Пешо
17.06.2014 08:46:15
1
5
Кмета е ГЕРБ, Мануелян е Атака, Марков е СДС, Стойчев е БКП и ето ти успешно управление. Само В главите им сме най-добрия град за живеене. По тротоарите коли, по улиците дупки, в болниците живи и умрели..........
5.
.
17.06.2014 01:07:57
1
10
евтиното излиза много скъпо , само комисионните са постоянни
4.
ани
17.06.2014 00:45:57
0
5
направо нямам думи що за изродщина е това, което се е случило. Да отидеш в поликлиника, с внучето си, да се качиш на нов асансьор, при това за инвалиди. И да се озовеш в реанимация. КОШМААААААААААААААААР. За това трябва да има присъди. Та това е просто ужас. Ами ако сградата беше на 10 етажа. Направо не ми се мисли. И в болниците ни убиват вече даже не само лекарите, ами и асансьорите, при това новите. Потрес
3.
Румен
16.06.2014 21:58:58
0
3
Нека има конкурс за поддържащи асансьорите фирми и най-важното да се следи дали си изпълняват задълженията.И при най-малка немарливост договора им да бъде прекратяван.Тези хора са свикнали да прибират парички и никой да не им търси сметка за това как си вършат работата.А това са нашите пари,на данъкоплатците на Бургас и ние трябва да знаем къде и за какво се харчат
2.
mapmalad
16.06.2014 21:11:18
1
4
Асансьор за една спирка,пълно безумие.
Много по евтино щеше да е ако администрацията беше на втория етаж а лекарските кабинети на първия.
Мирише на далавера с общински средства.
1.
ceco
16.06.2014 18:25:26
0
5
За мен асансйора е нямал поддържаща фирма да му мислят сега шефовете всеки гледа да спести от тук оттам веднъж от качеството друг път от таксата за поддръжката и резултата е такъв
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта Любовта му с Ива Бека се оказа по-силна от всичко Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Имотът се намира на брега на морето и е с площ над 9 квадратни метра Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град От „Паркове и градини" призовават чешмите да не стават обект на вандализъм Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Уж безработните, но много богати млади мъже, са сочени за лидери на ОПГ-то Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка В наши дни няма къща в това село, в която да не се отглежда чудната билка НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат и наличностите в касата В този град времето днес беше непоносимо В този град времето днес беше непоносимо Оранжев код за опасни жеги имаше днес в цялата страна, очаква се и утре Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани Просяци и дрогирани младежи тормозят пловдивчани В съседните магазини за техника много често са наблюдавали как мъже от ромски произход обикалят по паркингите и уж указват на шофьорите къде има свободно място, а после настояват "услугата" да им бъде платена Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Ходят ли истинските бургазлии на плаж, вижте анкетата на Флагман.бг Днес направихме един социален експеримент, за да развенчаем или потвърдим един мит Скандал между група мъже доведе до масов бой Скандал между група мъже доведе до масов бой Един човек е пострадал след скандал
Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Титлата на "Уимбълдън" е в Чехия Барбора Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в каквато комбинация има седем триумфа в "Големия шлем", днес донесе втора поредна титла на своята странa Германия е под порой Германия е под порой Наводненията доведоха до временното затваряне на спешно отделение на болница, докато преливащи язовири причиниха допълнителни щети в някои жилищни райони 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам 11 души загинаха заради свлачища във Виетнам Микробус бе затрупан с 16 души пътници в него Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Затвориха магистралата до Солун заради голям пожар Полицаи отклоняват пътуващите през селата около Серес, за да избегнат опасните участъци Ад в турски курорт, десетки пострадаха Ад в турски курорт, десетки пострадаха Туристически автобус, чиито спирачки отказали, се е спрял след като се блъснал в стена и рикоширал в 3 превозни средства 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция 11-годишно момиче загина и 32 са ранени при катастрофа в Турция Инцидентът с автобус е станал в южната част на страната Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Мислите, че българският парламентаризъм е ударил дъното? Я вижте американците Правилната адженда беше налагана по всякакви начини, обслужващите анализатори, медии, политици и полезни идиоти не щадяха нито сили, нито ресурси, а Байдън беше просто инструмент в ръцете им Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Заради жегите! Спират тировете в тези 6 области Решението е на АПИ Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“ Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Пожар на метри от лятната резиденция на Ахмед Доган Директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев съобщи, че огънят е локализиран
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори