×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трагедия Паоло-2 заплашва бургазлии на ул. "Мара Гидик" в центъра на града


Трагедия Паоло-2 заплашва бургазлии на ул. "Мара Гидик" в центъра на града
Улица "Мара Гидик" трудно се разграничава от пешеходната зона на пъпа на Бургас, тя е отворена за движение на автомобили
12 Юни 2014, Четвъртък, 12:43 ч.
Автор: Флагман.бг

Сред магазини, банки и заведения на ул. „Мара Гидик“ пешеходците се лутат между връхлитащи автомобили

В центъра на Бургас съществува реална опасност трагедията с  4-годишния Паоло от Стара Загора да се повтори, сигнализираха разтревожени жители на града. Рисковият участък се намира на улица „Мара Гидик“ и „Васил Априлов“, точно до банка ДСК на пъпа на града. Районът е изключително оживен, защото в него има много магазини, учреждения, заведения, офиси. Постоянно се движат пешеходци, още повече че и там е изходът на един от най-натоварените подлези в Бургас, който отвежда хората от спирката на Операта към главната улица „Александровска“.  Там се намира и бирария „Океан“, наблизо има и други ресторанти, настилката е от плочки, които продължават и към ул. „Мара Гидик“. Това допълнително създава усещане у пешеходците, че зоната, забранена за автомобили, продължава. Хората се разхождат спокойно, децата тичат свободно, тъй като никъде няма предупреждение, че всеки момент може да връхлети кола. За шофьорите пък има само един знак, който им показва, че може да очакват внезапно да изскочи разсеян пешеходец или тичащо дете. Движението на автомобили по „Мара Гидик“ е еднопосочно, което създава спокойствие у водачите и те навлизат в отсечката със скорост, далеч над безопасната. Пътна маркировка, обозначаваща пешеходна пътека, липсва.
В района често има паркирани камиони на доставчици, зареждащи търговските обекти

Често срещана гледка са дистрибутори с камиони и бусове, както и таксита, които се възползват от свободното място в зоната без коли, за да паркират там превозните си средства. Там оставят и лъскавите си возила банкери от околните финансови институции.
Освен, че заемат място и пречат на майки с колички, инвалиди и велосипедисти, те закриват видимостта на шофьорите. По този начин опасността от пътен инцидент се увеличава.

Наш екип реши да провери рисковия участък. В рамките на няколко минути по „Мара Гидик“ преминаха десетки автомобили. Някои от минувачите пресичаха без дори да се огледат, а други се лутаха, за да заобиколят МПС-тата.
За пешеходците няма поставени предупреждения, които да им показват, че през улицата преминават и автомобили
 
„Ежедневно преминавам от тук с детето си и винаги гледам да го държа за ръка, много е опасно. Имало е случаи, когато млади момчета прелитат с автомобилите си без дори да намалят“, оплакаха се живеещи в района пред Флагман.бг.
Общински съветници от БСП днес заявиха, че ще входират в Общинския съвет докладна записка, в която настояват в този участък да бъде поставена пешеходна пътека.
Възрастна жена, живееща в този район каза пред Флагман.бг, че има два варианта за решение. Единият е да се махнат плочките и участъкът, разрешен за коли, да се обособи като улица. А другият е ул. „Мара Гидик“ да се затвори за движение на автомобили и да се пропускат само тези, които зареждат близките търговски обекти.

Подобни опасни отсечки в центъра на Бургас не са рядкост. Цялата пешеходна улица „Богориди“ крие опасност в участъците, през които преминават и автомобили.
Такива рискови улици, приличащи на тротоари или пешеходни зони има и в комплексите, например ж.к. „Славейков“, където точно пред жилищна кооперация е отворена улица с настилка като за алея. Това изкуствено спокойствие у майките, които изтръпват, когато видят как поредната кола засилена минава през района, където тичат децата им.



В категории: Бургас


16
Коментара
Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 1
16
Коментара по темата
16.
SOS
12.06.2014 23:02:27
0
4
Живея на ул.Мара Гидик и потвърждавам написаното.Не само ,че постоянно има паркирани автомобили на пешеходната зона,а и често профучават със скорост застрашаваща преминаващите.И което е най-лошото,че съм подавала сигнал на дежурния т елефон на Общината, за паркирани коли на пешеходната зона ,но глас в пустиня.Нито се появи паяк,нито общинска полиция.Дано да пази бог и наистина не се случи най-лошото.А за микробусите ,мисля ,че трябва да им се ограничи времето до 9.00ч за зареждане.И строг контрол от органите.Между другото на тази улица,която се намира на метри от Общината има и друга нередност.Ул.Мара Гидик се пресича от ул.А.Карамитев(м-н Хумана) На въпросната улица на две места поставиха знаци за инвалиди.И познайте кой паркира на тези места? Всеки ден едни и същи коли-колите на работещи в офиси , магазини и дюнери.Контрол от общината -никакъв.Недай боже да закупим някаква мебел или електроуред и трябва служебната кола от магазина да разтовари на адрес.Още като чуят името на улицата и отказват.А, и да предупредя СИНЯТА ЗОНА за тези две улици е отменена от 1.04.2014г,но знака не е махнат.Не пускайте SMS.за паркиране.
PS.Мога да приложа и снимки доказващи верността на написаното.
15.
кирито
12.06.2014 22:00:30
6
5
Еййййй....много сте смотани беееее....нека някой ми каже има ли превозно средство което да минава с повече от 5 км.в час в така наречената пешеходна зона.Всеки от шофьорите е с очи отворени на десет.Не си правете реклама със старозагорския случай.ФЛАГМАНСКИ ТЪПАНАРИ!!!
14.
FS
12.06.2014 20:18:17
1
11
Аз там старци с коли не съм виждал. Има само дистирибутори, бакшиши, сотаджии и разни гъзета с лъскави автомобили. Затваряйте улицата преди да е станала някоя трагедия.
13.
123
12.06.2014 18:08:39
4
6
като са малоумни в този сайт защо го четете и коментирате нямам думи просто разбира се че трябва да има обозначение за пешеходеца ама защо да се забранява да минават колите все пак това е улица с много живеещи хора от тях много старци който няма как да се прдвижат освен с кола какво да направим да им кажем да отидат на операта да си хванат такси ли .Поредната Ви простотия направо нямам думи
12.
Кривчо
12.06.2014 17:21:45
7
21
Пълна забрана на движението е необходима в този район. Какво ме интересува, че имало банка, кафе или магазин...да се зареждат сутрин до 9:00 часа и точка.
11.
забрана
12.06.2014 17:18:17
3
15
точно тази част от улицата трябва да е с пълна забрана за двъжение на автомобили!!!Многократно ми се е случвало да видя точно на този участък да се кара с висока скорост и недай боже да изскочи някое дете не ми се мисли...Дано да забранят движението там
10.
колко много омраза
12.06.2014 17:17:17
3
10
Уникално място е Бургас, дори един проблем, който някой е забелязал и предлага да се реши, веднага се обръща на политика, уникално място. и се почна кой бил малоумен, ама тези от общината като са много умни, що не вземат да оправят нещата, ей сбъркана работа или герберска завист
9.
елена
12.06.2014 17:10:19
7
5
Браво на малоумните съветници от БСП, на които не им е ясно значението на вертикалната и хоризонтална маркировка. Аплодисменти, дай да намацаме с боя плочките! Олигофрени!
8.
До 7
12.06.2014 16:30:23
12
6
Кратуно проста адидаска неграмотна ти да не си се напушил с обелки от картофи днес бе?Много добре си е сайта ние читателите си го харесваме.АЙ СИКТИР ОТ УМНИЦИ КАТО ТЕБЕ!
7.
АЗ!
12.06.2014 16:19:43
8
9
Ебахти неграмотното заглавие неможе да се разбере нищо то бива бива простотия то бива бива неграмотни журналисти СРАМ И ПОЗОР за БУРГАС е тоя сайт направо няма ли да ни отървете от вас бе малоумници смешни нямам думи то бива бива селяния и неграмотност ама вашите журналисти имат ли завършено средно сера ви на сайта глупаци смешни !
6.
СПЕЦИАЛИСТ
12.06.2014 16:02:54
6
9
ВИЖТЕ НА СНИМКАТА ИМА ВЕРТИКАЛНА СИГНАЛИЗАЦИЯ ЗНАК СОЧЕЩ ЧЕ ТОВА ПРОСТРАНСТВО И ПЕШЕХОСНА ПЪТЕКА, ТАКА НЕ РЕВЕТЕ. ДРУГ Е ВЪПРОСА ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА КОНТРОЛА ОТ СТРАНА НА КАТ И УКОРС!!!
5.
бургазлия
12.06.2014 15:51:56
0
12
Там наистина е БЕЗУМИЕ! Бусовете и "лимузините" не могат да се разберат кой е с предимство, има импровизиран паркинг, а пешеходците дори не подозират, че това е улица!!Какво да говорим за хората в неравностойно положение, които се ориентират самопо т.н. "тактилни" плочки!! редовно минавам от там и забравям, че това е улица! Да не говорим, че когато я отвориха след ремонта изпаднах в безкрайно недоумение, какво правят колите на пешеходната зона!!
4.
нноо
12.06.2014 15:45:03
5
10
Браво на съветниците от БСП, че са видяли проблема и правят предложението. Разбира се това е споменато с половин уста в материала, защото изданието видимо е обвързано с ГЕРБ и не искат да разсърдят всемогъщия кмет, но истината е че там има проблем и идеята на червените е добра- Сега просто няма как да бъдат ругани в духа на "мръсни комунисти", затова и съвсем скромно се отбелязва, че идеята е тяхна. Нали така?
3.
нноо
12.06.2014 15:45:03
4
11
Браво на съветниците от БСП, че са видяли проблема и правят предложението. Разбира се това е споменато с половин уста в материала, защото изданието видимо е обвързано с ГЕРБ и не искат да разсърдят всемогъщия кмет, но истината е че там има проблем и идеята на червените е добра- Сега просто няма как да бъдат ругани в духа на "мръсни комунисти", затова и съвсем скромно се отбелязва, че идеята е тяхна. Нали така?
2.
Соня
12.06.2014 15:43:54
1
4
Трябва да се направи карта на всички зони с обществен достъп които са потенциално опасни.Явно отговорните институции вземат мерки след преобръщането на каруцата.
1.
ХХХ
12.06.2014 15:40:55
2
24
Настилката от плочки създава заблуждение у пешеходците и усещането, е са на пешеходна зона. Върху самите плочки също така няма улична маркировка, което засилва убеждението, че сте на пешеходна алея,а не на транспортна артерия. Хора, които не са от града съвсем пък не могат да предположат, че пешеходното пространство е и улица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ  Социологът Добромир Живков очаква хората на Слави Трифонов да се спънат в 4-процентната бариера Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Приспособлението обаче е подготвено за новата си функция – каишки го придържали за главата на мъжа Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Публикувано тази седмица предварително проучване на изследователи от Харвардския университет показва, че ефективността на ваксините срещу тези щамове намалява МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана да тръгне за Гърция, където първоначално се укри Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион Пътният инцидент е станал на пътя край село Куцина Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен
Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори