×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Варвари секат вековни гори в Странджа, дърветата били болни


Варвари секат вековни гори в Странджа, дърветата били болни
Всички вековни дървета край Заберново изведнъж се „разболяха“ и затова варварски се събарят и товарят на тирове. Снимка: Ваня Атанасова
12 Май 2014, Понеделник, 06:13 ч.

Десетки тирове возят трупите от сечището на Заберново, изнасят ги за Гърция и Турция
 
Странджа се сече „санитарно“. Всички вековни дървета изведнъж се „разболяха“ и затова варварски се събарят и товарят на тирове, алармира Ваня Атанасова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
„Няма гора, няма да има и "болести" по нея. Тя обаче е живяла сигурно 100-200 години преди да се разболее точно сега. Тази сеч се провежда на място, където преди около 4-5 години пак се сечаха масово дървета. Няколкото останали вековни дървета вече са маркирани, а в момента може и да са отсечени. Вече няма вековна гора. Няма и невековна. Остават само недъгавите храсти. Имаше рекички и потоци в района, които до преди 15 - 20 години никога не са пресъхвали, а сега още в началото на лятото те са абсолютно сухи“, добавя Атанасова.
„По целия път от Босна до Заберново се сече масово гората. На ден се товарят десетки тирове с дърва, част от тях заминават директно за Гърция и Турция. В югоизточната ни съседка за отсечено дърво се лежи в затвора и затова гората там не се пипа. Тя не боледува. По-голямата част от отсечените дървета отиват на пристанището на „Трансстрой”. Там може да видите потресаващи хиляди кубици изсечена гора. След като се изсече гората, горските, а и пътищата между населените места остават разбити от тежките машини. Те са вече напълно непроходими“, коментира Ваня Атанасова.



Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
17
Коментара по темата
17.
Квестор
02.06.2014 20:54:29
0
2
РУМЕНЧО ЖЕЛЕВ КЪДЕ Е В СХЕМАТА ЗА КРАДЕНЕ? Че се понаяде неправомерно....
16.
мита
17.05.2014 10:53:27
1
5
Скоро няма да остане гора заради лакомията на някои!
15.
ЗВЕЗДЕЦ
15.05.2014 16:18:48
2
9
Е сега ще видите какво крадене пак започва в Станджа.След кадрилите на директори по горските стопанства.Преди близо 10 години директора в Звездец го освободиха за безкрайни и безконечни далавери и машинации на които и Остап Бендер би му завидял, дори следствените органи не можаха да се справят с него,от притеснение Началник участъка се спомина но той нито се впечатли нито се притесни, че останаха 2 сирачета и се покри в Малко Търново в Общински гори ,но..... дойде пак звездният му миг в пенсионна възраст елиминира непенсионера Директор и го прати в 3 глуха със съдействието на другарите от ДПС, а той сега ще натиска и стиска по ъглите служителките в стопанството за да си погъделичка самолюбието,ще си построи още 2 къщи в Младежко,и още 2 апартамента в Бургас ще си вземе маминото синче за един горски защото професия докер е много непрестижно за неговото реноме и цирка ще е пълен , тогава "Елате ни вижте " от" Дядо Йоцо гледа" започва голямото шетане из Странджа и голямото лапане дано този път му преседне и да не изгори пак някой покрай него и той да си изплува като олиото
14.
ПИСНА МИ!!!
12.05.2014 16:39:27
2
6
Спомнете си скоро за онова разкритие - 19/45 - на всяко 19-то число от месеца горските стопанства трябвало да превеждат на партийната каса на БСП 45000лв. Имаше и "самоубил се", който щеше да свидетелства за това! Е, как мислите става това - с масова и безразборна сеч!?!
Н.Пенев завършва коментара си със съжаление и казва, че умът му не побира какво да се направи.
ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДИТЕ, ПРОТЕСТИ, ПРОТЕСТИ, ПРОТЕСТИ И ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ДА НЕ СЕ ПРИБИРАМЕ! ВСИЧКИ, АМА НАИСТИНА ВСИЧКИ!
А не да си стоим в къщи и да се тюхкаме какво да направим!
НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА НА НИКАКВИ ИЗБОРИ - НИКОЙ, АМА НИКОЙ! ДА НЕ ГИ ЛЕГИТИМИРАМЕ С ГЛАСОВЕТЕ СИ!
ДА БОЙКОТИРАМЕ ТЕЗИ НАГЛИ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ! ДА ГИ ИЗРИНЕМ! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!
ВСИЧКИ СА НАСТРЪХНАЛИ ЗА ВЛАСТТА, ЗА ДА КРАДАТ! САМО ДА КРАДАТ! НИКОЙ НЕ СЕ Е ЗАМИСЛИЛ ЗА НАШЕТО ДОБРУВАНЕ, ЗА ДЪРЖАВАТА, ЗА НАРОДА! НИКОЙ!
ЗАТОВА НА БУНТ СРЕЩУ ТАЗИ ИЗМЕТ!
НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ НИТО НА ВЛАСТТА, НИТО НА ГОРСКИТЕ, НИТО НА ПРОКУРАТУРАТА, НИТО НА НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ "ЗЕЛЕНИ И ЕКОЛОЗИ" ДЕТО И ТЕ ГЛЕДАТ ДА СЕ ОБЛАЖАТ! АКО НЕ ПРОУМЕЕМ, ЧЕ В НАС СА И НОЖА И ХЛЯБА И ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС ЗАВИСЯТ НЕЩАТА НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ, РАЗБЕРЕТЕ!
13.
Н.Пенев
12.05.2014 15:10:37
0
3
Проблема е повече от сериозен. Настина властниците намериха ниша лесно да печелят - инвестициите са никакви и се печели на минутата в пъти в повече отколкото са разходите - бързи и лесни печалби - но на каква цена за държавата , обществото и поколенията - това никой не го мисли - това разобличава властниците тотално - че не са такива , за каквито се представят - високопарните им лафове нищо пари не струват пред безкрупулните им действия , обричащи поколения да живее в опропастена природна среда....Не ми стига ума какво може да се направи за съжаление...
12.
Професорът
12.05.2014 13:54:53
0
6
По време на турското робство са изсечени основните горски масиви в областта на ниските части на Стара планина и Средна гора.Затова там сега са канари и пущинаци.По времето на социализма голяма част от тази площ се засаждаше.Но сега новите бандити масово изсичат поголовно всичко и пълнят главно касичките на ДПС.Затова и климата в страната ни се променя.Сегашните партийни бандити се водят от клаузата : след нас потоп, но ние да заграбим каквото можем.
11.
Атанасова.
12.05.2014 13:20:13
0
4
Все си мислех, че няма с какво да ни изненадат "медиите" обаче има. Прочетете и коментарите малко по - долу. Изключително точно казано! Напълно подкрепям уместните въпроси и заключения!!!
10.
Проф.д-р Кокошков
12.05.2014 10:54:02
0
5
Странджа а и България изобщо нямат бъдеще с населението обитаващо тези земи. В следващи времена когато тук се заселят други хора нещата може би ще се променят.
По темата: ако си на власт, можеш да си поръчаш съответния лесоустройствен план и да изсечеш цялата гора напълно законно.
9.
странджанец
12.05.2014 10:44:45
0
8
гората наистина заминава, едни цигани от Градец са дошли тука от години - да секат, само се сече , сече - десетки хиляди кубици са бастисани, никой не сади , ходим за гъби - цели местности са обезлесени - абе някой мисли ли изобщо какво ще стане като я няма гората, после - лов ще сикат софиянци , курорти - ще стане като пустиня , това ще стане - от лакомията им - да грабят наготово
8.
Стоян Малкотърновския
12.05.2014 10:36:20
0
8
От години пиша до къде ли не по тази тема... алармирам прокуратура , политици - полза никаква. Ще заприличаме на Афганистан - само голи чукари. Алчността и глупостта ще ни унищожи....Наистина - не виждаме , че съседни нам държави пазят природата си като зеницата на очите си - а ние - варварски унищожаваме всичко и се затрупваме с боклуци...
7.
Ванчо Димов
12.05.2014 09:38:45
0
12
В средец е същата работа, кмета докара цигани от котелско да секат горите, напълни си гушата(и продължава да я пълни), но няма кой да го изобличи тоя продотин и тюфлек. Касабова, стига се занимава с лавките пред болницата, ами иди и му изрови далаверите на тоя тюмбел.
6.
граничар
12.05.2014 09:27:21
0
8
в горското в търново и звездец да не би да е по различно положението.и защо най-големите крадци и некадърници- димитров и парушет са още в горското.най-големите спецове.имали какво още да дадът на гората или да откраднат от гората.тех да натисне прокуратурата и цела странджа ще изгърми-смелчаци са само с държавна служба --иначе по жалки и от плъхове.
5.
ceco
12.05.2014 09:18:05
0
5
На мен ми е интересно уж защитена а се сече кога е за строеж неможе а за сеч проблем няма
4.
"зелен"
12.05.2014 09:16:20
0
3
хахаха
"природо-защитниците" са подпукали гората
3.
burgashki
12.05.2014 08:37:17
0
12
Къде са еколозите сега,когато е нужно?
2.
бургазлия
12.05.2014 08:25:46
0
6
Тези да се спрат, че в Странджа ако те хване липсата, и археолог не може да те намери.
1.
Предложение
12.05.2014 07:01:18
1
25
Пряко отношение по този въпрос може да вземат "експертите" от дирекцията на природен парк Странджа. Да отговори старият партиен (БКП) хамелеон, горски и доскорошен директор на парка Стефан Златаров. Нека обясни как под мъдрото му ръководство в последните 18 години почти ИЗСЯКОХА СТАРИТЕ ГОРИ в най-голямата защитена територия в България. И къде беше той и подчинените му служители, когато се случваше всичко това?! Съгласувал ли е всички лесоустройствени планове, по които се секат горите в парка? Съгласувал ли е на парче всички техни частични промени? Едно е да организираш селски панагири и да въртиш проектаджилък, а съвсем друго е да ОПАЗВАШ реално старите гори в защитената територия, дето УЖ трябва да управляваш и контролираш! Чиновниците от парковата дирекция са основните виновници за изсичането на вековните странджански гори! С мълчаливото им съгласие се е случило и продължава да се случва цялото безобразие и сечи! Къде е Изпълнителната агенция по горите, прокуратурата, къде е бургаската екоинспекция - да им потърсят сметка на тия "природозащитници" от парка (дето по същество са заклети дървари)?!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори