Илонка Аврамова: В пастета има кожи, но не и нокти

Бедността диктува избора ни на хранителни продукти, но българският пастет е безвреден, каза Илонка Аврамова.
29 Април 2014, Вторник, 11:31 ч.
Председател на асоциацията на месопреработвателите отрича твърдението на диетолога Ласич, че българският пастет е канцерогенен
Българският пастет се прави от тлъсто месо и от мазнини, за да може да се маже на филията. В него обаче няма нито нокти, нито уши, нито канцерогенни съставки. Това каза в студиото на ТВ7 председателят на асоциацията на месопреработвателите Илонка Аврамова. Тя сподели, че детето й се храни най-често с пастет и лютеница и увери, че твърденията на диетологът Дарио Ласич за повишено ниво на емулгатори, полифосфати и натриумнитрати не отговаря на истината.
„Не е вярно и това, че се слагат опашки и сухожилия. Понякога е възможно да се поставят кожи“, призна Аврамова. Тя разкри, че преди двайсетина години българският пастет се е правил от свински глави. Основна съставка и сега е черният дроб и машинно обезкостеното месо, каза още дамата, която е шеф на асоциацията на месопреработвателите.
В категории:
Животът






Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална
15/09/2025, Понеделник 18:33
0



Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия
15/09/2025, Понеделник 18:01
0

1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП
15/09/2025, Понеделник 17:45
1







Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово
15/09/2025, Понеделник 16:53
0



Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути
15/09/2025, Понеделник 16:40
0

Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро
15/09/2025, Понеделник 16:20
1

Има 12 операции на носа
15/09/2025, Понеделник 16:00
1