×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Банков чиновник откраднал половин милион от приятели


13 Април 2014, Неделя, 09:26 ч.
Източник: Труд

Докато го издирвали Кирил Кирилов се криел в комуна

Бивш банков служител от Велико Търново получи 3 години затвор, след като въвлякъл свои приятели в крупна измамна схема за 460 000 лв. Окръжният съд в старата столица постанови присъдата за 44-годишния Кирил Кирилов и така потвърди наказанието, което му наложи първата съдебна инстанция през януари тази година.

Историята с култовия измамник е достойна за филмов сценарий, тъй като той не се поколебал да намеси дори родния си син Лазар. За да “смуче” пари от познати и приятели, измамникът се оплаквал, че момчето му е болно от нелечима болест и има нужда от животоспасяваща операция в Германия. За щастие Лазар е жив и здрав и никога не е боледувал от нищо.

Мистерия в сагата придава фактът, че не е ясно за какво Кирилов е профукал солидната сума, след като не е нито комарджия, нито наркоман.

“Много искахме да разберем къде са тези пари, но това така и не стана ясно. Присъдата и на двете съдебни инстанции е похвална”, казват от прокуратурата.

Разкайване

В съдебната зала подсъдимият се явил със служебенадвокат. Пред магистратите Кирилов заявил: “Разкайвам се за деянието си. Сгреших.”

Делото влязло в районния съд в края на 2013 г. и приключило много експедитивно. Решението на окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. “Кирил Кирилов ще трябва да плаща всички пари, с които е завлякъл хората”, постановили магистратите.

Всички кредитори били омайвани първо с болестта на сина на Кирилов. След това, когато положението започнало да става напечено, Кирилов твърдял, че момчето му вече било добре, но пък сега му били нужни пари да завърти бизнес след тежкото лечение, за да връща парите. Само за измислената от него операция на сина си в Германия измамникът официално е получил от приятелите си 105 000 евро.

Кирилов е завършил военното училище в болярския град със специалност “Финанси и кредит”. През последните години работил като счетоводител в местни банки.

Зарибяване

Първите зарибени били приятелите му Велика и Тодор Тодорови, които са му и съседи. Жената е учителка по математика, а съпругът й бил шофьор на линейка. По време на измамата обаче бил безработен. Кирилов му разказал, че прави “уникален” бизнес с градински барбекюта. Обяснил, че през 2004 г. си регистрирал еднолична фирма и заради друг бизнес заложил своите и на майка си имоти. Година по-рано жена му го зарязала, а съдът оставил сина им Лазар на него.

Хората се връзвали, защото им обещавал компенсации, работа и богато бъдеще.

Тодоров ипотекирал пред търновска банка единственото си жилище. Банката отпуснала 83 000 лева срещу залога на апартамента. В същото време Кирилов успял да трогне приятелите си, че той и майка му няма как да теглят кредити, защото вече имат 180 000 лв. заеми към банки. Тодорови неведнъж чували обещанията, че като потръгне бизнесът, парите щели да потекат като река, а връщането на ипотечния кредит бил най-малкият проблем.

“Кирил беше направил няколко мостри на изделията в гаража си, показваше ги и така лесно заблуждаваше, че не лъже”, споделят опарени.

През първите месеци след тегленето на кредита Тодорови получавали месечните вноски за погасяването на борча от Кирилов. На 26 ноември 2011 г. банката обаче обявила кредита за предсрочно изискуем, а сумата била 88 902 лв. Тогава Тодорови разбрали, че комшията им ги е вкарал в капан. Самият Кирилов пък се покрил вдън земя.

Живот в комуна

На 12 март 2012 г. майка му и приятелите му го обявили за издирване. След месеци дирене се оказало, че мъжът е постъпил в християнска религиозна общност в Пловдив и дълго време живял в комуна. В крайна сметка дръзкият измамник бил изправен пред съда.

Магистратите постановили извършителят да плати на завлечените Велика и Тодор Тодорови 88 902 лв. и още 500 лв. разноски за адвокат.

Междувременно обаче банката кредитор обявила за публична продан апартамента на Велика и Тодор Тодорови и дори минал първият търг.

Другият ужилен бил 58-годишният Димитър Петков от Полски Тръмбеш, който е управител на общинската фирма БКС ЕООД. Преди време част от семейството му загина в нелепа жестока катастрофа. Човекът обаче намерил сили да живее заради сина си Бойко и да използва семейните ниви в село Страхилово. През януари 2011 г. Кирил Кирилов успял да завлече Петков с 35 000 лв. Половин година по-късно му отмъкнал още 70 000 лв., които Петков теглил като кредит. После ощетеният му дал 40 000 лв., а на другата година още 150 000 лв. Така мошеникът получил от Димитър Петков и близките му общо 350 000 лв. “За сумата Киро чинно ни написа саморъчно разписка”, споделили пред разследващите завлечените.

Търновецът не се задоволил само с тези суми и “издоил” и други свои познати. За да не си мислят, че ги лъже, регистрирал още две фирми. За съдружник в едната бил включен 25-годишният Бойко, син на Димитър Борисов. Според Търговския регистър в момента и двете ООД-та са под запор от банки. В тази схема Кирил Кирилов разказвал за новия си бизнес с градински мебели, както и че вече имал оферти. “На хората, които завличал, постоянно обещавал бъдещи печалби, за които трябвало обаче да чакат, защото още покривал предишни борчове към банки. По време на разследването стана ясно, че не е покривал дълговете си пред нито една кредитна институция”, споделят работили по разплитането на машинациите.

Другите, които били оплетени в пипалата на мошеника, са Росен Костов, който му харизал 16 000 лв., и Теодор Йонов, който пък му броил с лека ръка 46 000 лв. Драган и Труфка Драганови от Свищов изгорели с над 10 000 лв. На бившия си колега Светослав Георгиев осъденият пък дължи 21 500 лева.

В категории: Крими


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори