×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит


Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит
Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договора за Океанариума на 12 юни 2013 г.с изп.директор на НПО "Мостовик" Олег Шишов(вдясно). До този момент обаче не е направена и една стъпка по реализирането на проекта
Тема в развитие
Общината потвърди! Океанариумът в Бургас ще го бъде, започна нулевият цикъл Инвеститорът в Океанариума: Не сме се отказали, още проектираме Руският инвеститор: Проектът за Океанариума не е спрял, инвестирали сме 2 млн.евро Бургаският океанариум пред крах – три банки съдят „Мостовик“ за 25 милиарда рубли просрочени кредити Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит До дни започва строежът на Океанариума Строителството на бургаския океанариум може да започне още през ноември Руските инвеститори на Океанариума удрят джакпота, очакват по 1 млн. посетители годишно От БСП не искали да бъдат шарани за Океанариума, 29 съветници одобриха "Мостовик-Бургас" за концесионер Приключи процедурата за Океанариум, предлагат договор на руснаците от "Мостовик" Първо във Флагман.бг! Виж как ще изглежда Бургас след пет години с Океанариума в парк "Езеро" Руснаците готови да инвестират 50 млн.евро в Океанариума, почват го през октомври Бургас даде 117 дка край морето за Океанариум, кандидат-инвеститорът имал офис като замък Инвеститори искат да правят океанариум в Бургас
виж още
скрий
04 Април 2014, Петък, 06:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив Флагман.бг

Фирмата дължи 19 млрд.рубли на Сбербанк

Компанията-майка на инвеститора в бургаския Океанариум НПО „Мостовик“ е в технически фалит, съобщават руските информационни агенции (виж тук).

Най-голямата банка в Руската федерация „Сбербанк“ предяви пред съда претенции за възстановяване на 18,8 млрд.рубли. Средствата са за отпуснати заеми на дружеството през последните няколко години. На този етап „Мостовик“ не е в състояние да върне средствата.

„Строителят на мостове“, както е известна компанията в Русия, инвестира в множество смели проекти, в това число и Океанариума в Бургас, където плановете са да излеят над 100 млн.лв. Много от тях обаче очевидно не носят никаква възвращаемост на компанията, чиито дългове растат лавинообразно.

В Бургас те изразиха планове да реализират мащабната инициатива и чрез дъщерната си компания „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД взеха на концесия 117 дка в сърцето на парк „Езерото“. Там още преди месеци трябваше да започне строежа на Океанариума, но до този момент не се случва почти нищо. На никому не бе известно на какво се дължи забавянето, докато не стана ясно, че компанията-майка е в технически фалит.

Шансове за дружеството все още има, но при променена политика, стана ясно днес. В официално съобщение до медиите от банковата институция изразяват готовността си да преструктурира дълговете на НПО „Мостовик“ заради ключовото й значение за руската икономика. „Предвид мащаба на фирмата и нейното значение за региона като един от най-големите данъкоплатци и работодатели , "Сбербанк" и ръководството на дружеството разработва мерки за преструктуриране на дълга , за да се поддържа и за запазването на финансовата стабилност“, се казва в официално изявление на пресслужбата на банката. Като един от инструментите за постигане на стабилност е влизането на синдик в компанията.

Никой от дъщерното дружество в България на НПО "Мостовик" не се нае да коментира дали инвестицията в Бургас е заплашена от финансовия колапс на компанията майка.

От Община Бургас съобщиха за Флагман.бг, че до този момент фирмата си изпълнявала коректно поетите ангажименти в концесионния договор. Първоначалната такса от 660 хил.лв. била внесена в срок, а последно от дружеството са информирали, че смятат да изграждат довеждащата инфраструктура до обекта.

Реални действия обаче не са предприети, показа проверка на Флагман.бг. на мястото, където трябва извие снага огромния комплекс с хотел и океанариум. "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД има срокове за реализирането на всеки един от етапите в проекта и в случай, че ги наруши, може да се премине към късането на концесионния договор.


В категории: Бизнес


10
Коментара
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 0
10
Коментара по темата
10.
G.G.P
05.04.2014 18:56:30
0
3
Абе да не ви плащаме заплатите в Общината да защитавате шефовете си по форумите? От далеч си личи поредната далавера. Ама всичко е наред - нали ви оправя наглото кметче.
9.
мафия
05.04.2014 18:54:52
0
3
ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА НА КМЕТА-МИШОК СЕ ПРОВАЛЯ.
8.
машенка
05.04.2014 11:13:47
0
5
Даааа,номер седем, на концесия е, и ще си изпълни "ангажимента" само в частта с руското хотелче, и аз това казвам. И ще донапълни града с руските келемета.
7.
$h@IdEr
05.04.2014 03:28:14
2
3
Хубаво прочетете, че теренът е отдаден на КОНЦЕСИЯ, както и писа №5 ! Теренът не е никаква РУСКА собственост! Не се чудете каква простотия да напишете, само за да се вижда никът ви и безпочвеният ви коментар!
6.
kiro
04.04.2014 21:48:56
5
8
Kmeta nali vze edin kufar pari, boli go za burgaskiat mat'rial.
5.
XXX
04.04.2014 19:30:48
9
9
Само дето руснаците не са купували терена а са концесионери с конкретни ангажименти. Ако не ги изпълнят концесията се прекратява и общината ще е напред най-малкото с 600 000лв.
Тролове, не се опитвайте да манипулирате.
4.
G.G.P
04.04.2014 19:05:49
10
12
Eвала Бургас, евала! Айде - трети мандат на Николов, Марков и другите престъпници!!! НАЙ-МНОГО ПРАВЕЩИТЕ ЗА ГРАД БУРГАС!!! УРА!
3.
оооооо
04.04.2014 18:52:48
11
12
Ха сега да попитаме кой им даде на братушките терена и кой ги доведе въобще в Бургас??
ОТГОВОР- ТОЗИ НА СНИМКАТА -ДИМИТЪР НИКОЛОВ
ХА СЕГА ВЗЕМЕТЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТОВА "СКРОМНО" И "ДОБРО" МОМЧЕ
2.
merak
04.04.2014 18:09:48
4
4
tuka ima edno drugo link4e ako iskate vijte go, tam pi6e 4e mostovik e podal v suda dokumenti za likvidaciq i falit, toest porednata shashma, v toq burgas se postroiha nebosturga4i, okeanariumi, sled nqkoq druga godina moje da postroqt i palma kato v dubai
http://www.knia.ru/news/11365.html
1.
машенка
04.04.2014 16:36:59
16
17
Еееееееейййййййййййй, каква изненадаааааа!!! Тази неочаквана развръзка ще доведе до строежа само на едно спретнато руско хотелче или комплексче за братушките и за дядя Путя....А след десетина години- и за войските му...ПРОДАЖНИЦИИИИИИИИИИИИ! НИТО МОРЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ, НИТО ДА СТЕ БУРГАЗЛИИ! ДАНО ПАРИТЕ, С КОИТО ВИ ПЛАТИХА ДА НАТЪПЧЕТЕ ГРАДА С РУСКАТА СВОЛОЧ, ВИ ПРЕСЕДНАТ. И ДЕЦАТА ВИ ДА СЛУГУВАТ В РУСКИТЕ КОМПЛЕКСИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори