×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Малина Стратиева: Няма опасност хотели да не отворят този сезон заради липсата на персонал


Малина Стратиева: Няма опасност хотели да не отворят този сезон заради липсата на персонал
Няма опасност някои от хотелите край морето да не отворят заради липса на работници, каза Малина Стратиева.
03 Април 2014, Четвъртък, 11:11 ч.

Всяка година обучаваме кадри, но те бягат в чужбина, оплакват се хотелиери
В хотелите и ресторантите по Черноморието има глад за квалифициран персонал, но няма риск някои от тях да не отворят заради липса на работници.
Няма такава опасност и никога не е имало, каза пред камерата на Нова телевизия хотелиерът Малина Стратиева.
На въпроса дали ще внасяме работна сила от Македония, тя отговори, че това е невъзможно.
„Докато законодателството ни не отговаря на реалните потребности на туризма, е абсурдно някой да вкара кадри от където и да било. Законът за туризма, който действа сега, е като едно зле написано помагало за професионален учебен център. Имаме достатъчно хора, които можем да обучим и да им осигурим работа“, заяви Стратиева.
Репортерът Цеца Алексова припомни, че според председателя на браншовата структура Благой Рагин, на 15-и май ще стане ясно колко работници се търсят в морските ни курорти. Предполага се обаче, че цифрата им е около 100 000. Две трети от тях да нужни, за да се осигури качествено обслужване на гостите по нашето южно Черноморие.
Хотелиерът Венелин Ташев призна, че нуждата от качествена работна ръка е голяма. „Причините за това са много. Осигуряваме на хората пет месеца работа. После те не знаят какво да правят. Не може при 26 000 легла да имаме техникум с пет паралелки, а сега с 260 000 броя на учениците да е пак същият. Нямаме професионални кадри. Основната причина, заради която работниците ни напускат България, е че нямат целогодишна работа“, уточни Ташев.
Неговият колега Георги Николчев пък съобщи, че започна набирането на кадри.
„Заплатите варират. Камериерките и пиколите ще получават от 450 до 600 лева, сервитьорите - по 450, но ще вземат и процент, администраторите - между 500 и 800 лева, спасителите на басейн - 500 лева. Главните готвачи ще вземат до 2000 лева, а техните помощници - между 600 и 800. Всеки хотелиер заплаща пътните на съответния служител или му предлага база, в която може да спи на определени цени. Който има желанието да се научи, ако не е работил такава работа, може да кандидатства. Лошото е, че всяка година обучаваме нови кадри, които натрупат опит и напускат за по-добро заплащане в чужбина“, каза още Николчев.
Днес на летището в Бургас ще кацат първите израелски туристи.

В категории: Бургас


Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
9
Коментара по темата
9.
normalen
05.04.2014 00:46:08
0
2
Какви 500 лева за портиери,вие сънувате ли?В хотел "Сртанджа"портиера получава 300 лева и трябва да разбира от всичко.Администраторките получават по 500 лева,владеят 2 езика,компютърна грамотност,нощни смени,пътуване.За камериерките по-добре да не говорим.
8.
Алчо
04.04.2014 09:37:55
0
4
Това което правят хотелиерите със сезонния персонал е жива подигравка. На фона на ниските заплати карат собствените си хора да пият кафе на цената, на която я плащат туристите. Не плащат квартирни пари нито дават някакви порциони (повечето от тях) за да може да оцелява нормалния работник. Чувал съм как сервитьори ядат от чиниите на туристите, като кучета за да направят някакви спестявания от храната. Това ли са българските хотилиери? не това са пълни измекяри. Пак казвам има много хора, които не са такива, но повечето от тях са едни селски палачовци, които се възползват от деца, които тъкмо са завършили училище и не знаят още в кой свят живеят и благодарение на такива мерзавци се случва това техните мечти да бъдат РАЗБИТИ! Извинете ме за острата критика но това е действителността!
7.
Кольо
03.04.2014 16:07:22
1
7
Еее Георги Николчев , божееее той да се обяснява за туризма ... какво разбира това некомпетентно пиколо , който според него е писал всички закони смях в залатаа:D
6.
aaaaa
03.04.2014 15:49:31
1
6
АЗ ТАЗИ ГАДИНА НЯМА ДА РАБОТЯ ЗА НАШИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ .... ИЗЧЕЗВАМ В ГЕРМАНИЯ И АКО Е РЕКЪЛ ГОСПОД ПОВЕЧЕ НИЩО ОБЩО С ТОВА БУНИЩЕ СЛ БРЯГ А ДО БАКАЛОВА СТРАТИЕВА ИЛИ КАКТО ТАМ ЩЕ СЕ КРЪСТИ ПРИЯТНО ЛЪГАНЕ БАБИЧКОООО ЗНАЕМ СЕ ... ОНЗИ БОКЛУК МЪЖА ТИ ЗА ТОВА ДАВАШЕ ПАРИ НА ПРОСТИТУТКИ И ДИЛЪРИ ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ ГРОЗНИЯ ТИ ЛИК И ТРАВЕСТИТСКИЯ ТИ ГЛАС ... кой където може бойкотирайте ги иначе няма да плащат никога
5.
Димитър
03.04.2014 14:34:52
0
6
до Iva: Проблемът не е, че на са 800, а че 8 години се съгласяваш да те купуват на тази цена. Толкова ли струваш?
4.
istinata
03.04.2014 14:03:24
0
14
Кадрите заимнават в чужбина защото условията эа работа по бг черноморие са нечовешки.Как може да искат на администратор два езика,образование по спецялността , стай и сичко това за 500лв.това ли заслужава един млад българин учил години и похарчил много пари за образование?При портиерите нещата не са по-добре.Стоят прави по 12+ часа на ден ,карат ги да чистят да носят мръсното бельо да метат и други неща които не им влиза в длажността.На бакшиши вече изобщо не може да се разчита защото щедрите пенсионери от германия и англия отдавна не посещават курортите ни.Обучение на кадри ?Ето как обучават портиери.Отива управителя,дава му униформата и му казва : Седиш прав докато не ти сварши смяната и слугуваш на туристите /предимно бедни и мърляви скандинавци/Работодателите лъжат с осигуровките, осигуряват на 4 часа,а на много места изобщо не осигуряват и работят без договори,лъжат с работното време и заплатите - бавят ги или не дават толкова колкото са обещали а побякога нищо не дават.Работодателите глобяват работниците си за наи-малкото нещо защото от това печелят.Това е картинката по курортите в бг.За бг черноморието винаги ще се намери работна ръка,но тя ще е необразована ,неквалифицирана и следователно евтина.Образования човек винаги ще има алтернатива да си намери по-добра работа.
3.
ytu
03.04.2014 12:38:12
1
6
цеца да хвърля микрофона да става спасител
2.
iva
03.04.2014 12:15:04
0
11
ot 8 godini rabotq v Sl brqg kato administrator i zaplatite navsqkade sa 450-550......kade gi vidqhte tezi 800 lv?????
1.
avatar
03.04.2014 12:11:08
0
14
ЗА 500 ЛВ КАКВИ СПАСИТЕЛИ ЧАКАШ МЕ МАЛИНКЕЕЕЕ НАДУВАЕМИ ЛИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори