×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВКС върна делото за убийството на красивата Мария в Бургас, Апелативният съд направил copy-paste на решението


ВКС върна делото за убийството на красивата Мария в Бургас, Апелативният съд направил copy-paste на решението
Маргарита (вляво), приятелка на Михаил Менашки, зарязала възлюбения си наскоро. Ревнивата блондинка е причината ексченгето да нападне и убие красивата Мария Златанова
19 Март 2014, Сряда, 11:49 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Процесът срещу ексченгето Менашки е бил миниран още от самото му начало, но на никого в Бургас не му е направило впечатление
Върховният касационен съд (ВКС) върна делото срещу Михаил Менашки за убийството на Мария Златанова в Бургас, заради груби грешки и на първоинстанционния – Бургаския окръжен съд (БОС), и на въззивната инстанция – Бургаския апелативен съд, показа проверка на Флагман.бг. Решението на тричлененния състав на ВКС бе оповестено преди минути.

Припомняме, че Михаил Менашки бе осъден на 25 години затвор от БОС, заради зверското убийство на Мария Златанова, станало на 3 септември 2012 г. През октомври м.г. присъдата бе потвърдена и на втора инстанция.

Магистратите от ВКС разгледаха казуса през февруари. При днешното постановяване на решението те отчетоха, че цялото съдебно следствие в Бургас е било „минирано“ още от самото начало, когато съдия Стефан Стойков от БОС е позволил да бъдат конституирани частните обвинители и граждански ищци - бащата Максим Златанов и приятеля Симеон Куминков, без да е взето становището на подсъдимия. Искано е само становище на представителя на прокуратурата Красимира Кателиева и едва след като са конституирани, е питан за съгласие и Михаил Менашки. „Този ред на провеждането на съдебното заседание е неправилен. Съдът следва да провери наличиено на предпоставки за даване на ход на делото, да докладва постъпилите искания и да вземе становището на страните. С нарушаването на този законов ред и конституирането на нови страни, без да е изслушал позизцията на подсъдимия, окръжният съд е допуснал процесуално нарушение и потъпкал принципа на равенството“, пише в мотивите си ВКС.

Вместо да ревизира решението и открие пропуските, състав на Бургаския апелативен съд с председател Георги Кошничаров в 11 страници прави буквален препис от мотивите на първоинстанцинната присъда, отчитат магистратите от върховния съд. Преписът бил copy-paste, включително с "подчертаванията и удебеляванията", пише в решението си тричленният състав на ВКС.

„Въззивният съд, който би следвало да осъществи контрол върху първата инстанция, е потвърдил нейния съдебен акт,  напълно идентично, дори словесно е препотворил същите мотиви в същия ред“,  заключва още ВКС. Не е мотивирано и отхвърлянето на исканията на защитата. Заради това и делото отново е върнато в Бургаския апелативен съд, който трябва да направи задълбочен анализ на доказателствата и прецизира първоинстанционната присъда.

При гледането на процеса пред ВКС защитата поиска по-леко наказание за Михаил Менашки, докато прокуратурата настояваше за потвърждаване на присъдата. Бащата на Мария Златанова – Максим, чрез адвоката си поиска увеличаване на размера на кръвнината.

Процесът вероятно ще бъде насрочен за повторно гледане в Бургаския апелативен съд през май или юни.

В категории: Темида


8
Коментара по темата
8.
Bojo
20.03.2014 00:35:37
0
0
Да маже гъза и да слага прашките ще го еба !!!!
7.
bat sali
19.03.2014 23:04:09
0
0
маргарит е къде е сега таз долна курва
6.
найден
19.03.2014 23:00:16
0
0
Керанке какъвто журналист си ти такива са и писачите в сайта ти. Нищо не сте разбрали.
5.
wsw
19.03.2014 20:30:52
0
3
Каквото и да стане - ще бие чекии и ще го е,ат , докато им се иска-тия в затвора най ги обичат !
4.
оха
19.03.2014 17:44:14
0
5
А в затвора го чака главния татуировчик да му напише отзад "Ох котьо"
3.
Xaxo
19.03.2014 17:38:35
0
1
На другата му ръка пише "Швепс"
2.
Xaxo
19.03.2014 17:38:35
0
3
На другата му ръка пише "Швепс"
1.
Благо
19.03.2014 15:01:52
1
7
Лелееее колко тъп "маняк" трябва да, за да си татуираш SHARK на ръката... хахахахахаха - тоя става за реклама на Durex!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори