×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските депутати от ГЕРБ: Орешарски зачеркна Южното Черноморие, ще се обърнем към ЕК за парите на общините


Бургаските депутати от ГЕРБ: Орешарски зачеркна Южното Черноморие, ще се обърнем към ЕК за парите на общините
Бургаските депутати от ГЕРБ днес показаха данни, че на общините, управлявани от ГЕРБ в региона се падат по 23,68 лв. на човек, докато в населените места на БСП - по 69,71 лв., а на ДПС - 101,08 лв.
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Февруари 2014, Понеделник, 11:51 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Лобито на ДПС тук е най-силно, правителството наляло по 101,08 лева на човек в Руен и Сунгурларе, в населените места на ГЕРБ – по 23,68 лева

Правителството на Пламен Орешарски зачеркна цял регион в България - отписа Южното Черноморие от картата. Настояваме да се срещнем с него след завърщането му от Олимпиадата в Сочи, а ако не се отзове, ще сезираме Европейската комисия за начина, по който кабинета разпредели средствата от новия си финансов инструмент за развитие и растеж. Това заявиха днес бургаските депутати от ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова, д-р Галина Милева, Семир Абу Мелих на пресконференция преди да заминат за София за вота на недоверие на правителството. Народните представители са възмутени от липсата на финансиране на Северния обход на Бургас, на който се възлагаха надежди да улесни трафика от магистрала Тракия към Северното Черноморие. Вместо Община Бургас да получи пари за пътя, който е в полза за всички курорти по Черноморието, са дадени 4 млн. за пътя Миролюбово-Каблешково.
Това е сградата на стария Районен съд в Бургас, където сега е Службата по вписвания. Фасадата й пада, отпред е опънато скеле и дървени ограждания, през което се провират хората. Бургас обаче не получи нито стотинка за укрепването, докато Варна ще има 30 млн. лева за довършване на нова Съдебна палата


„Според управляващите това е алтернативен вариант за пътуващите към Слънчев бряг. Сега това не е така, защото този път няма никаква връзка с магистрала Тракия и няма как да отведе автомобилния поток”, каза депутатът Иван Вълков, който е член на транспортната комисия и е запознат отблизо с инфраструктурните проекти в региона. Той пита защо не започва и строителството на двете кули, с които се обвързва разкриването на зоната за пешеходен достъп до Морска гара в Пристанище-Бургас. Проблем остава и довършването на пътя Бургас-Слънчев бряг. „След 6 –годишното развитие на Бургас, оттук нататък очевидно ще му се пречи по всякакъв начин”, допълни той.
„Нереално е да се надяваме на второ финансиране, каквото обещават от правителството, защото едно от изискванията за кандидатстване за средства, е проектите да са готови и да бъдат изпълнени до края на годината”, каза депутатът Димитър Бойчев, който е и областен лидер на ГЕРБ.
Народният представител Семир Абу Мелих беше категоричен: „БСП са лоши хора, подготвят почвата за връщането на кликата на Йоан Костадинов, които да крадат и грабят”.
Диана Йорданова представи справка с цифри, от която се вижда, че в Бургаски регион финансирането, получено от общините на ГЕРБ съотнесено към населението, е по 23,68 лева, спрямо 69,71 на общините, управлявани от БСП, а 101,08 – от ДПС. „Оказа се, че лобито на ДПС от региона е най-силно”, каза Йорданова. В Бургаска област има 6 общини на ГЕРБ – Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Царево и Средец, 2 на БСП – Карнобат и Камено, 2 на ДПС – Руен и Сунгурларе и 3 на кметове, издигнати от други партии и коалиции – Малко Търново, Айтос и Несебър. От 6-те общини на ГЕРБ – едва 2 са получили финансиране, докато средства са насочени и към двете на БСП, както и към двете на ДПС.

В категории: Политика


Автор
15
Коментара
Флагман.БГ Вдигат паметник на гларуса във Варна Вдигат паметник на гларуса във Варна 23/05/2024, Четвъртък 16:54 0
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 1
15
Коментара по темата
15.
Дернев
12.02.2014 09:09:28
0
0
"...по 101,08 лева на човек в Руен и Сунгурларе, в населените места на ГЕРБ – по 23,68 ." Голяма част от тях ще са "ббез цензура", защото предстоят избори, а доста време бяха на икономичен режим и не се знае втора възможност ще имат ли в скоро време. Дай боже да нямат изобщо.
14.
Мартин
11.02.2014 10:50:06
0
4
Абе созополски палячо, ако не бяха инфраструктурните проекти на тея Герберасти и парите наляти в пътя до Созопол, още щяхте да си продавате квартирите по 8лв на легло! Просто толкова ви е акъла, че не можете да оцените какво се прави за вас... Но всеки народ си заслужава управниците!
13.
Стоянов
11.02.2014 08:22:47
3
3
Тези хорица признават, че нищо не зависи от тях и кмета. Да си вървят в къщи.
12.
созопол
10.02.2014 17:32:43
12
5
Какво да кажем ние от созопол? Нашето герберче - гъбер искаше проект за стадион, за който вече милиони даде от нашите пари, но пеликанската му гуша иска още и още. Добре,че не отидоха на вятъра париците ни. А Герберастите наистина да спрат да реват като ощипани моми. Стига им краденето и пачките.
11.
Do Gogo
10.02.2014 17:25:38
13
4
Селски , вашата област получи предостатъчно от Бойко Мутрата за 4 години герберастия , сега нещата си идват на мястото ! Ти кво си помисли бе смешник , че кметчето ви с очилцата е много кадърен и затова парите се сипят в бургадидас ? аахахахахаха Балона герб и работливото кметче се спука , край !
10.
Gogo
10.02.2014 17:03:56
4
12
Абе никой не ти казва да не дават на Варна. Въпросът е, че тукашните тъпунгери от БСП не правят нищо за да идват пари и в нашата област. Тва е!!!
9.
VARNA
10.02.2014 16:46:58
21
4
Отново смешен плач на бургадидаските герберасти ? А бе смешници , вашият господар Боко Тиквата като спря всички държавни пари за Варна , тогава що не протестирахте бе ? Мммм? Съдебната палата във Варна я спря мутрата от Банкя , тогава що не крякахте, ммм ?
8.
123
10.02.2014 16:35:26
4
10
Червените дебили още тъгуват за Йоан Костадинов...
7.
Защо нахалство,
10.02.2014 16:21:32
14
5
вместо спортна зала, господин кмета да беше поискал пари за храма "св.св.Кирил и Методий". Но нали си е СДС-ренегат, друго не може да сътвори... Проектите, за които е искал пари са такива, че да обслужат ГЕРБ да може да създаде ситуации на недоволство от властта и да се готвят за нови избори.
6.
mesten
10.02.2014 16:00:22
3
16
егати нахалството - ей, тва комунистите все ще намерят каква интрига да вкарат и да замажат очите на хората. Но те, хората, не са толкова прости. Различават числата, а те говорят най-добре. Пфууу за !не ставате
5.
към депутатите от ГЕРБ
10.02.2014 15:36:09
14
6
Уважаеми, доБре манипулирате общественото мнение, плачейки с крокодилски сълзи срещу правителството. НО: 1. Всяка община получава и републикански бюджет,който вашите кметове разпределят както си искат. Слагате ли и тази сума на глава от населението, защото тези пари също са от нашите данъци? 2. Защо не плачете за разбития площад "Кирил и Методий", църквата със същото име, операта и училището до тях? Защо не плачете,че в бюджета на Бургас нняма средства за тяхното спасение? 3. Защо не напишете какви собствено проекти са поискали за финансиране вашите кметове, та да преценим кой за какво се бори? Това,че се строявате на една маса, не ви прави по-силни, защото сте малки подли ревльовци на чужд гръб.
4.
БС
10.02.2014 13:11:40
13
9
Айде по-спокойно,пари за бургас или пари за тези които са на власт .Не виждам като се наляха толкова много пари през Бойково време да са влезли в джобовете на обикновенните хора,,тези които ги дават си ги взимат ,, 1/3-та.
3.
ХХХ
10.02.2014 12:30:42
5
15
Към №2 - и от къде ще ги премахваш? Сега трябваше всички да се вдигнем и да защитим града си!

Явно ни се подиграват, но ние си траем! Трябва да докажем, че заслужаваме града си и да го браним!!!
2.
Аз
10.02.2014 12:26:56
7
20
Нека малоумните бургаски пенсионери гласуват за БКП.Нито един от тези мръсници депутати не защитава интересите на града ни.Никога досега не е бил така чист и хубав Бургас защото в миналото имаше ръководители карнобатски и айтоски дурета.Опомнете се хора и да премахнем комунистическата зган
1.
ХХХ
10.02.2014 12:08:57
7
18
Бургас СПИ и не му пука, че му режат финансите... щели да чакат...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори