×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Февруари, 2013 г.: Провален зрелищен арест на прокурор в Бургас, живите факли и падането на правителството


Февруари, 2013 г.: Провален зрелищен арест на прокурор в Бургас, живите факли и падането на правителството
Недоволството на хората през февруари м.г. ескалира от високите сметки за ток, хиляди въстанаха срещу монополите, дни по-късно правителството на ГЕРБ падна
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Януари 2014, Петък, 14:53 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Архив

Недоволството на хората ескалира от високите сметки за ток, хиляди въстанаха срещу монополите

Горящите хора, протестите срещу монополите и падането на правителството на ГЕРБ  белязаха февруари 2013 г. Надутите сметки за ток изкараха на улицата хиляди абонати на електроразпределителните дружества още в началото на месеца. Недоволството се разрасна през следващите дни, а в края на месеца в 35 града в страната граждани излязоха на един от най-масовите протести у нас. Те настояха за национализация на енергоразпределителните дружества, както и отговорност за лицата, подписали неизгодни за страната ни договори. Вандали замеряха полицията и жандармерията с камъни и стъклени бутилки, на което органите на реда отговориха с газ.

На 18 февруари млад мъж се самозапали на пешеходна пътека в центъра на Велико Търново. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина.


36-годишният Пламен почина на 3 март м.г.

Знаково беше самозапалването на Пламен Горанов пред общината във Варна на 20 февруари . В ранните часове на деня мъжът поиска оставка на кмета и общинския съвет, след което се заля с бензин. 36-годишният Пламен почина на 3 март м.г., а десетки хиляди варненци излязоха по улиците на морската ни столица в негова памет.

53-годишният Венцислав Василев се самозапали в Община Раднево на 26 февруари. Безработният мъж влязъл в сградата и казал на служителката на пропуска „Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци.

Събитията в страната разклатиха правителството на ГЕРБ. На 18 февруари м.г. вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставка. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пое поста му. Мотивите за уволнението на Дянков бяха, че има голямо недоволство в обществото заради замразените доходи, лоша комуникация с Брюксел, което води до забавяне в европейското финансиране, на което България основно разчита.

На 20 февруари премиерът Бойко Борисов депозира оставката на кабинета в 11.23 ч., която на следващия ден бе приета от парламента.

Оставката поведе лавинообразно икономиката надолу. Само за един ден основният индекс на Българската фондова Борса - SOFIX се срина с 4,79 процента и стигна до нивата от 365,03 пункта. Протестите, оставката на кабинета, липсата на алтернатива и реална представа как да се преодолеят проблемите предизвикаха панически разпродажби на пазарите на акции.

В Бургас също не липсваха екшъни, този път те бяха в Темида. При зрелищна полицейска акция бе арестуван на 15 февруари прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура – Бургас, докато пил кафе с адвокат Марин Стефанов в късния следобед.


Прокурор Ангел Георгиев се завърна все пак в Окръжна прокуратура на бял кон

Тогава около 10 цивилни служители на ГДБОП нахлуха в заведението, разположено на ъгъла на бургаските улици „Ген. Гурко” и "Трайко Китанчев”, известно още като „адвокатското кафене”. Последва обиск на двамата, според първоначалните изявления прокурорът бил хванат с рушвет от 8000 лева, но обвиненията срещу него набързо се разпаднаха. Поредната провалена акция на ГДБОП...

На 22 февруари Бургаският окръжен съд отстрани кметът на Несебър Николай Димитров  и главният архитект на общината Валентин Димов от длъжност заради аферата Дюнигейт.


БОС острани от длъжност кмета Димитров на 22 февруари м.г.


Според прокуратурата кметът не оказал контрол върху дейността на Общински експертен съвет по устройство на територията като при вземането на протоколно решение за заявлението на фирма "Сле груп" ЕООД за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж,  не са присъствали всички включени членове на съвета в съответствие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Месец по-късно Бургаския апелативен съд отмени решението на първоистанционния.

През февруари 2013 година започнаха серия от заседания, на които се гледаше мярката за неотклонение на Пламен Дишков – Кела. Обвиненият за убийството на Димитър Стаматов Мастара изрева в съда от тежка коксартроза. В крайна сметка Пламен Дишков вече е извън ареста /виж тук с какво се занимава в момента Кела/.  


В категории: Животът


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
3
Коментара по темата
3.
деян
03.01.2014 22:15:55
0
1
Кмета на Несебър е за затвора,ама защо го гали така Бургаския съд,прокурор Чапкънова и Ангел Георгиев не мога да разбера...Облаги ли...,интереси ли,протекции от високо ли...,незнаем ние обикновенните хора.
2.
1122
03.01.2014 16:44:27
0
3
Prokurora Angel Georgiev ne mozeshe da smogne da rita parite pod masata kogato policaite vlezli.

konia mu e tolkova bial, kolkoto Bango Vasil ot romskata mahala.
1.
Yorski
03.01.2014 16:38:20
0
2
Трудно ще се забравят случаите със самозаплавания на хора. Истината обаче е, че голяма вина за вълната от подобни актове беше именно начинът по който ги отразиха медиите, както и опитът на определени обществени групи да героизират хора като Пламен Горанов. Още си спомням как говореха за българсият Ян Палах и хвърляха в медийното пространство някакви техни си теории. Което доведе до вълна от имитатори сред отчаяни хора. А истината беше, че Пламен не е имал намерение да се пали, а само да привлече внимание, нещо което прокуратурата доказа след обстойно разследване. Твърде грозно го употребиха за протестите си някои хора и се възползваха от смъртта му.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори