×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възпитаници на „Звездичка” номер едно в САЩ


Възпитаници на „Звездичка” номер едно в САЩ
Двете талантливи деца са сочени за едни от големите надежди на футбола в Щатите
04 Декември 2013, Сряда, 10:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Близнаците Майкъл и Доменик Мучукян правят фурор в Лас Вегас
Родното футболно „торнадо”, развихрило се през 1994 год. в САЩ и извоюваните бронзови медали от Стоичков и компания отдавна са забравени от американците. Сега обаче през 2014 година, други двама българи правят фурор отвъд океана. Това са близнаците Майкъл и Доменик Мучукян и са синове на бургаски икономически емигранти в Лас Вегас. Те са едва на осем години но са обявени за таланти номер едно в детските първенства по футбол. Съвсем наскоро при закрити врата, школата им е била посетена от американските легенди Алекси Лалас и Тони Меола. На последните двама им е било достатъчно половин час  за да посочат Майкъл и Доменик за дарования от висок калибър. Единият играе като нападател, а другия като халф и с уменията си са провокирали свръх очаквания по техен адрес.

Столицата на хазарта дава поле на развитие на спортистите само на ниво детско- юношески спорт и ако до 16 годишни, спортистите не бъдат поканени от съседните щатове, си остават само със спомените. Близнаците Мучукян обаче от сега имат примамливи покани, но последната дума имат техните родители. Любопитен момент е, че допреди половин година, американчетата от български произход са били тотално отписани от своя треньор в Щатите, качествата им изобщо не се харесвали на янките, а децата били с разбита психика. На 3 юли таткото заедно със синовете си каца в родния Бургас за едномесечна почивка при роднините и приятелите. Научава, че в Бургас има футбола школа на име „Звездичка”, която била една голяма работилница за шлифоване на футболни диаманти. Не чака много и поверява наследниците си на главния треньор на бургаския клуб Петър Алексиев.

 Ден след ден чудото започва да се случва. Майк и Доми се „отпушват” и стават като фурии. Коренно се подобрява координацията им, скоростната техника, пласирането, точния пас вече не е химера, придобиват се завидни реализаторски умения. Всичко това се случва при индивидуални, а впоследствие и общи занимания. През всичкото това време таткото не посещава тренировките в зала „Царството на футбола” понеже такива са правилата в САЩ- родители, баби и дядовци не гледат тренировки за да не разсейват децата, гледат ги само на масови турнири и първенства. Малко преди тримата да отлетят обратно за Вегас, бащата е научил от треньора Алексиев, че синовете му постоянно очароват и нека бъде така добър да влезе в залата и да ги види в демонстративен мач. Светът на Зарко Мучукян се преобъща на 180 градуса! Други присъстващи споделят как таткото се е хванал за главата и буквално е изкоментирал на виско глас „Духовете на Лео Меси и Христо Сточиков са влезли в телата на децата ми, това е невороятно. Ето сега виждам сбъднатите им мечти”.

На последната тренировка, децата не искат да се отделят от своя треньор и го приканват да замине с тях в Щатите..Петър Алексиев не скрива вълнението си и обещава, че скоро пак ще се видят макар осъзнавайки, че реално това е невъзможно. Дърпа таткото настрани и го съветва да сменят футболната школа в Лас Вегас, а старата която не е оценила синовете му да я забрави. Така и се случва и с днешна дата със съпругата си Ивелина имат синове за гордост. Стискат палци на Алексиев и колегите му да успяват в начинанията и апелират институциите и фирмите да им подават ръце.

Подкрепят председателя на ДФК „Звездичка” в номинацията „Бург на годината 2013” и посочват, че такива хора трябва да печелят подобни обществени надпревари, допринесли достатъчно с делата си към останалите- в конкретния случай към децата, подрастващото поколение и спорта http://bit.ly/Burg2013-Petar .

Сега на Никулден са финалите от детската шампионска лига по футбол с участието на възпитаници на „Звездичка” от детските градини. Шест учебни заведения заслужиха правото си да стигнат до тази фаза на празника на родния си град след като триумфираха в предварителните квалификации. Веднага след завершека на въпросните срещи, селекцията на „звездичките” при ученици за набор 2005 година заминава за Велико Търново за участие на силен национален турнир където патрон е националния селекционер Любослав Пенев. Петър Алексиев и колегите му са избистрили вече селекцията, а преди седмица тя спечели градски турнир в спортна зала „Младост”


В категории: На терена , Спорт


9
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
9
Коментара по темата
9.
Тони
08.12.2013 17:13:58
1
2
Димитров как ще направи школа бе мой.То освен да сере от гъза си и от устата си друго не може!
8.
Тодор Димимитров
08.12.2013 08:27:43
1
2
Ей мишок нищо от написаното не е вярно. Няма да лъжеш щото ще те издирим тука няколко родители и друго ще напишеш после.Няма да лъжеш ясно ли ти!Какъв асфалт какви пет лева.Таа нали тази школа прави площадки в градините без да и влиза в задълженията.Сега на студеното на асфалта били.Малоумник.Нали има салон вътре в градините.Ама от къде ще знаеш.Като даваш много акъл как се прави детски футбол направи ти да те видим отворен и на жена ми да не си написал повече такива дивотии защото ти писах защо..Хайде направи такъв отбор да те видим и да плащаш навсякъде наем на общината в градини и училища.Профан смотан лъжлив.
7.
Уффф /до Тина/
05.12.2013 10:11:22
2
3
Явно никога не си тренирала нищо, даже ми се струва, че и по физическо си отсъствала! Ще ти дам няколко примера за НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!

1. Противопоказно е деца да тренират на асфалт /това е практика в "Звездичка"/. Може да провериш колко деца тренират на изкуствените игрища и колко на асфалт!
2. Треньорите /с изключение на 2-ма/ никога не са играли професионален футбол, никога не са тренирали професионално и въобще не са наясно за какво става въпрос в тоя спорт!Дори на тренировките понякога няма треньор, а ходи един от СКАТ за да събере парите и той им дава топката да играят!
3. Тренировките са разделяне на децата на 2 отбора от по 10-15 деца/в зависимост от това колко деца тренират/, вместо на 3-4 отбора от по 5-6 деца, хвърляне на топката и играйте, да мине часа!
4. На турнир вместо да се направят 3-4 отбора на "Звездичка" се прави един с 25 деца и всяко дете играе по 1-2 мин максимум! Супер се отразява това на психиката на децата, нали!?

Мисля, че ти стига толкова! Казвам ти го защото детето ми тренираше там и знам как тренират, играл съм професионално футбол и съм достатъчно компетентен на тази тема!
6.
нафта але
04.12.2013 15:14:43
2
3
Адмирации за хората от Звездичка.Те са обединители на каузи.
5.
соня пулева
04.12.2013 13:32:35
3
3
скатаджийски клуб?ако беше скатаджийски щеше финансово да ехе къде.всички в школата се блъскат и правят от нищо нещо.звездичка обединява всякакви партии и хора!
4.
Тина
04.12.2013 13:26:54
3
4
Точно в Звездичка се работи най професионално!Доказано и проверено.Злобарите успокойте се бе.Те горните деца са си имали много ясно основа окей е че са се развили.Вашите деца като са спънати не значи че всички са такива.Бахти моето дете за два три месеца вече тренировки стана друг човек някви тука ще пишат боже
3.
Maнчо Дончев
04.12.2013 13:00:44
3
3
Е.АТИ ЕВТИНАТА РЕКЛАМА! ВЕДНАГА ЩЕ ОТПИША МАЛКИЯ ОТ ТОЗИ СКАТАДЖИЙСКИ КЛУБ!
2.
vencicska
04.12.2013 11:19:27
2
3
niama kak da stane nevazmojno e za 1 mesec sina mi e na 9 vseki den trenira xodim i individyalno no niama kak da stane
1.
Уффф
04.12.2013 11:10:23
4
6
Вие нормални ли сте ве? За 1 месец се научили да играят футбол /координацията им, скоростната техника, пласирането, точния пас вече не е химера, придобиват се завидни реализаторски умения/ и станали "звезди"! И точно в "Звездичка", където се работи най-непрофесионално с децата! Лаици!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори