×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойчев към министър Йовчев: Орешарски свикна да влиза и излиза през задния вход, идва Коледа - може да минава през комина


Бойчев към министър Йовчев: Орешарски свикна да влиза и излиза през задния вход, идва Коледа - може да минава през комина
Ние сме в предвоенно положение, благодарен съм единствено, че няма танкове. Кога поне ще махнете бронираните коли, попита от трибуната Димитър Бойчев
29 Ноември 2013, Петък, 14:46 ч.

Махнете загражденията и бронираните коли пред парламента, това не е нормално, поискаха депутатите от ГЕРБ-Бургас

„Обстановката около Народното събрание не е нормална от гледна точка на загражденията, които са и извън параметъра, фиксиран от закона. В продължение на месеци наблюдаваме струпване на служители на МВР, бронирани коли на жандармерията. За вас и премиера Пламен Орешарски тази ситуация може и да нормална, той свикна да влиза и излиза през задните входове. Идва Коледа, може да минава и през комините”. По този начин народният представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев коментира ситуацията, свързана със загражденията пред НС. Темата бе поставена като въпрос от него и останалите депутати от бургаската група Ивелина Василева, Диана Йорданова, Семир Абу Мелих, Иван Вълков и Снежина Маджарова към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По време на парламентарния контрол те поискаха да разберат кога металните заграждения ще бъдат премахнати.

„Ние искаме инвеститори в България, как ще дойдат те? Как изглеждаме в очите на чужденци, пристигнали в София? Аз и моите колеги не се намираме в нормална обстановка за работа. Ние сме в предвоенно положение, благодарен съм единствено, че няма танкове. Кога поне ще махнете бронираните коли?”, попита от трибуната Димитър Бойчев.

„Загражденията са символ – някой не е доволен от нещо, прекалено много дълго време стоят там. Това правителството направи гафове един след друг, както се казва - искат ви книжката в момента. Трябва да се явите на поправителен, тоест да се махнат оградите и да има нови избори”, заяви Семир Абу Мелих.

Министър Йовчев обаче не се ангажира със срок кога ще изчезнат загражданията, а избяга от отговор като обвини протестиращите. По негови думи от 14 юни насам в столицата се провеждат незаконни протестни мероприятия, протестиращите нападали НС и нанасяли щети. От отговора му стана ясно, че заграждения ще има, докато има и протести.

Групата на народните представители от ГЕРБ-Бургас отправи и още един актуален въпрос към министър Йовчев. От трибуната Димитър Бойчев попита достоверна ли е информацията, че сегашният зам.-министър на МВР Васил Маринов е получил финансови добавки в размер на 12 000 евро, в постигането на което е заявил невярна декларация относно възрастта на децата си.

„В медиите бе изнесена информация, за присвояване на 12 000 евро от г-н Маринов по време на заемания от него пост на офицер във връзка със службите на Белгия, Франция и НАТО в посолството на Република България в Брюксел. Според цитираните факти - „Това е афера за хитро присвояване на 12 хил. евро. Тогава той е декларирал, че децата му са под 18 години, а за 2011 г. същите данни. Излиза, че не знае че децата му са пораснали за изминалите години. Той е попълнил документи с невярно съдържание, заявил е, че се е объркал, била е назначена и проверка от ДАНС”, коментира Димитър Бойчев.

Той поиска от министър Йовчев да обясни дали изнесените факти са истина, има ли инициирана проверка и ако са установени нередности, какви ще бъдат санкциите.


Семир Абу Мелих на парламентарната трибуна

Министър Йовчев коментира, че става въпрос за грешка на финансовата служба, а самият г-н Маринов коректно е попълнил документите. От изказването на министъра обаче стана ясен фактът, че първоначално зам.-министърът е получил сумата, а после я е възстановил с финансов отчет.

„Това означава, че първо ги е взел и после ги е върнал. Или не ги е взел, и е установил, че децата не са пораснали”, коментира парадоксалното обяснение Семир Абу Мелих.


В категории: Политика


Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 0
15
Коментара по темата
15.
baihui
16.12.2013 22:33:23
0
0
GERB OVER !
14.
Бургазлия
03.12.2013 20:38:30
0
3
Социално слабото сервитьорче разБойчев със съмнително минало първо да си докаже легитимността на дипломите и доходите, вместо да дава акъл от парламентарната трибуна! Нещастник!
13.
Dimo
02.12.2013 16:24:48
0
1
Като гледам , в този сайт само комунисти четат !
12.
mn+++
30.11.2013 22:21:03
1
2
Ох,какви пиклювци сте вие всичките там-язък,че гласувахме и ви избрахме тогава,но повече никога с вас! Безподобни демагози и винаги да сте отгоре,като олиото над водата! Как ще се кандидатирате за следващите избори ,и как ще ви изберат? Трудна ще е вашата мисия или казано с една дума: НЕВЪЗМОЖНА !!!
11.
slk
30.11.2013 21:16:19
1
1
30.11.2013

3

1

2

Кукувица кука , кука ,
Бате Бойко не му пука
Казионни медии - пълна скука
А в търбуха – гладът чука

Хеле - бегайте от тука
ГЕРБ – отдавна са в боклука
Вятър духа , духа , духа
Ала Мутрите – те пак са тука !

На загнило – пак занюха
Кинти нема ; Гнус и клюка ;
Бухал буха , буха , буха
Мат’ряла – да го духа !

Некой пак е сгазил лука ,
Кокаинче там и тука ,
Уж сме в ЕС , уж ни пука ,
Ама Еврофонове – Накуку !


Кат’ ще взема една Базука
Че кат’ ги запукам в лука
Тъй ще бягат те - „ Наслука”
Че ще видят власт – ДО ТУКА !!!

В таз Държава – Йок сполука !
Лудо младо – беж оттука ,
Тук Калинка , там пролука ,
А в ефира - пак – Дудука !!!


Атентаторче – с перука ,
Фрасна Цв.Цв, с баш Юмрука
Търсиха го във Комлука ,
А пък било МВР наука !?!


Финансиста като Щука,
На инат се той засука
И заяде се кат’ кука
Нема пАри вече тука ...

Да оскубим им койрука !
Да им ревнем –„ Марш оттука” !
Да изринеме боклука !
Да запеем „ Ний сме тука „ !!!


Георг-І

Георг-І София, България
20:39, 30.11.2013

2

3

2

стоичков/да с малка буква!/е просто, просто момче и нищо друго!!!


kkmilovanov

kkmilovanov извън, България
21:05, 30.11.2013



0

1

прост си ти , Ицо поне е дал нещо на България и е прославил страната ни, а ти какво си направил Георг 1...купчинка лайно
10.
........
30.11.2013 12:00:09
0
3
FLAGMAN NAI SME6NIQ I YMRQL PRODAJEN I POLICEISKI SAIT MAIKA VI DA EBA
9.
golyamo lapane
30.11.2013 11:51:42
2
2
Избраните от Бургас народни представители от БСП Атанас Зафиров и Христо Монов са сред вносителите на скандалните, лобистки промени в Закона за хазарта. След бурни дебати, в пленарна зала, измененията не бяха гласувани и бяха отложени за следващата седмица. Промените са внесени от Йордан Цонев (ДПС) и група народни представители и внесоха смут дори сред депутати от БСП.

„За нас като група е изненада, че председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Христо Монов е вносител на закон, който реално ще либерализира он-лайн залаганията. Само преди месец Европейският парламент излезе с резолюция, в която се посочва, че хазартните игри са особена икономическа дейност, поради отрицателното си обществено въздействие и опасност от пристрастяване. Това не е логична стъпка на депутат, който трябва основно да се интересува от проблемите на младите хора, които често стават жертва на хазарта”, коментира бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Съвсем елегантно с промените в този закон ще се даде възможност да се появят посредници в хазартната он-лайн дейност. Посредниците обаче не подлежат на контрол, не са задължени да имат лиценз”, каза от трибуната Менда Стоянова. Тя припомни, че в мандата на ГЕРБ беше приет изцяло нов Закон за хазарта, с който са се създали условия за регистрация и извършване на он-лайн хазартния бизнес. Стоянова обясни, че реално с новите поправки изводът е следния: „Елате в България, тук няма кой да ви спре да организирате он-лайн хазарт”, коментира Стоянова. По думите й с промените се намалява защитата на потребителите и се увеличава рекламата на хазартния бизнес. „Реклама, която ние бяхме ограничили със закона”, подчерта тя.
8.
jokera
30.11.2013 08:56:31
5
5
ore6arski e palen pedal dolen 6iban dokara narodasi do vuina
7.
by the way
29.11.2013 22:27:53
4
8
Жалко е,че тези боклуци Бойчев,Ботушаров и Абумелих не са в панделата,а се изявяват в парламента!!!
6.
Raina
29.11.2013 20:25:24
3
7
OSTAVKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.
дядо
29.11.2013 19:41:31
5
8
Мдааммм,това хвалене на гейберастката измет,като този боклук е подготовка ,че Валерката Симеонович ще лиже гъза на гейберастите,ако влезе в парламента!
4.
i burgaskite lapat
29.11.2013 16:25:30
5
6
Избраните от Бургас народни представители от БСП Атанас Зафиров и Христо Монов са сред вносителите на скандалните, лобистки промени в Закона за хазарта. След бурни дебати, в пленарна зала, измененията не бяха гласувани и бяха отложени за следващата седмица. Промените са внесени от Йордан Цонев (ДПС) и група народни представители и внесоха смут дори сред депутати от БСП.

„За нас като група е изненада, че председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Христо Монов е вносител на закон, който реално ще либерализира он-лайн залаганията. Само преди месец Европейският парламент излезе с резолюция, в която се посочва, че хазартните игри са особена икономическа дейност, поради отрицателното си обществено въздействие и опасност от пристрастяване. Това не е логична стъпка на депутат, който трябва основно да се интересува от проблемите на младите хора, които често стават жертва на хазарта”, коментира бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Съвсем елегантно с промените в този закон ще се даде възможност да се появят посредници в хазартната он-лайн дейност. Посредниците обаче не подлежат на контрол, не са задължени да имат лиценз”, каза от трибуната Менда Стоянова. Тя припомни, че в мандата на ГЕРБ беше приет изцяло нов Закон за хазарта, с който са се създали условия за регистрация и извършване на он-лайн хазартния бизнес. Стоянова обясни, че реално с новите поправки изводът е следния: „Елате в България, тук няма кой да ви спре да организирате он-лайн хазарт”, коментира Стоянова. По думите й с промените се намалява защитата на потребителите и се увеличава рекламата на хазартния бизнес. „Реклама, която ние бяхме ограничили със закона”, подчерта тя.
3.
Boro
29.11.2013 16:23:20
5
9
хахахаха, готин лаф, ама на идиотите хич не им пука! Да, и през комина ще влизат и излизат и пак няма да се махнат. Как ще пуснат кокала....
2.
baihui
29.11.2013 16:02:20
10
15
Не разбраха ли вече малоумниците,че ГЕРБ е вече в небитието?!
1.
Аладин
29.11.2013 15:56:50
7
14
"Tова правителството направи гафове един след друг, както се казва - искат ви книжката в момента. Трябва да се явите на поправителен, тоест да се махнат оградите и да има нови избори”, заяви Семир Абу Мелих.

Голям гаф направи, че не ва арестува като ходихте да бутате знаците от магистралата и да е откривате все едно си е ваша.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Според данните ГЕРБ-СДС печели националните избори с 24,5%, втори са ДПС - 15,8% След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ Според данните на агенцията на база екзит полове ПП-ДБ са запазили едва 79% от избирателите си в сравнение с изборите през април миналата година Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона ГЕРБ дърпа убедително още на старта – с 36,31 %, ДПС -13,99, ПП-ДБ – 8,33 % Вижте кои ще са 17-те български евродепутати Вижте кои ще са 17-те български евродепутати ГЕРБ праща петима в ЕП, ПП-ДБ - 3 или 4-ма Делян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство Делян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство Хората заслужават ново начало, заяви съпредседятелят на ДПС Финален екзитпол на "Маркет линкс": ГЕРБ с 28,4%, ДПС - 15,6%, а ПП-ДБ - 15,4% Финален екзитпол на "Маркет линкс": ГЕРБ с 28,4%, ДПС - 15,6%, а ПП-ДБ - 15,4% ГЕРБ ще имат 78 депутати, а ДПС - 43. ПП-ДБ ще са с 42-ма души в НС Партия "Величие" е изненадата на изборите, Николай Марков е убеден, че са над чертата Партия "Величие" е изненадата на изборите, Николай Марков е убеден, че са над чертата Според данните на "Галъп" партия "Величие" печели - 3,4% от парламентарния вот и 3,4 на сто от евровота Възможните конфигурации след вота - ето какви са Възможните конфигурации след вота - ето какви са Хипотетичен вариант е ГЕРБ да сключи споразумение с ПП-ДБ и отделно да подпише споразумение с ДПС На живо във Флагман.бг: Край на изборния ден, ГЕРБ-СДС печели убедително в Бургас, ДПС - втора сила На живо във Флагман.бг: Край на изборния ден, ГЕРБ-СДС печели убедително в Бургас, ДПС - втора сила Какво се случи през днешния ден и какво предстои оттук нататък Първи резултати по екзитпол: Ето как се разпределят мандатите Първи резултати по екзитпол: Ето как се разпределят мандатите Избирателната активност е 31,4%. Не подкрепям никого са отбелязали 2,4%.
Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Гласовете от чужбина ще са решаващи Полицията в Прага арестува заподозрян в тероризъм Полицията в Прага арестува заподозрян в тероризъм Заподозреният, за когото се смята, че е испаноговорящо лице от латиноамериканска държава, се издирваше от петък Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто" Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто" В първия си сезон в НБА Везенков записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби на мач
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори