×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутати питат министър Греков за убийствата на животни в Странджа


Бургаски депутати питат министър Греков за убийствата на животни в Странджа
Опасността от шарка стана повод за поредното избиване на животни в Странджа преди седмици
17 Октомври 2013, Четвъртък, 15:54 ч.

Народните представители от ГЕРБ настояват да знаят за обезщетенията на стопаните

Въпрос до министър Димитър Греков, относно кризисната ситуация с избиването на домашни животни в община Малко Търново, входираха народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Иван Вълков.

В края на м.септември 2013 г., във връзка с констатирано огнище на болестта шарка по овцете, в с. Стоилово, община Малко Търново с цел ограничаване на разпространението на болестта бяха избити всички контактни кози и овце.

На 11.09.2013 г. като реакция от създалата се ситуация Общински съвет Малко Търново прие Декларация срещу избиването на домашни животни.

В тази връзка депутатите настояват да получат отговор на следните въпроси:

Какви са предприетите мерки и действия от страна на Министерството на земеделието и храните относно:

- Осигуряване на адекватно обезщетение за собствениците на убитите животни;

- Осигуряване на безвъзмездни средства за изграждане на центрове, в които да бъдат настанявани контактни здрави животни при налагане на карантинни мерки;

- Провеждане на засилени мерки за ветеринарно-медицинска профилактика с цел осигуряване на ефективността на системата за контрол и диагностика на заболяванията по домашните животни;

- Допускане на изключения по отношение на принципната политика на неваксиниране на домашните животни, като се има предвид, че в пограничните райони, какъвто е община Малко Търново, това може да се окаже единствения възможен изход от създалата се ситуация, която поставя под риск възможността за развитие на животновъдството в региона?

Тримата народни представители входираха и парламентарно питане до министър Греков относно цялостната политика на Министерството на земеделието и храните за подкрепа на необлагодетелствани, погранични, планински и полупланински райони.


В категории: Малко Търново


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
11111111
25.10.2013 10:55:57
0
0
Това роди родния комунизъм- вместо селянинът да си гледа селото, работникът-фабриката, а интелектуалецът-духовното, комунистите като избиха умните хора се сетиха, че без умни не може и произведоха на калпак ето такива капацитети...Браво на тях, сега са готови да заработят парите на работодателите си!!!
15.
ДПС- движение за пари и субсидии
25.10.2013 10:20:29
0
0
Снимката от Бейрyт ли е или Афганистан?И тук закъсняхме, а и това е полумярка, която не може да реши проблема! Трябва да се затвори границата.До преди да влезем в нато имахме по границата с циганска турция и яка ограда и минни полета.Интересно е да издирят и напишат в медиите кой слабоумен идиот е наредил демонтирането на оградата и разминирането.
14.
anni andonova
24.10.2013 10:49:10
0
0
Най-добре е да се заеме Еркюл Поаро
13.
доктор фалус
23.10.2013 10:50:38
0
1
Другари, не ви ли омръзна този черен PR?Стига бе!Ще бъде за добро на подрастващите.
12.
Альфа
23.10.2013 10:18:10
0
1
До всички българи, които могат да мислят със или без пари !Виждам по форума доста мелези от болшевишки и мангустки мургав произход.Алооууу, нюза, спрете с тъпотиите... !В България живеят българи. Всяко малцинство от всяка точка, ако иска да живее в България, работи и се храни в България , трябва да говори български и да се отнасят с уважение към българските закони.
11.
английски емигрант по неволя
23.10.2013 10:04:30
0
1
Е,те това е!!!Дано най после да усмирите тези кумунистически-турски-цигански мародери от властта,че тия ни смъкват по три кожи мамицата им мръсна!!!Намериха двор без кучета и давай......Свалям ви шапка за това ако го направите!!!Не на тази власт!Преди повече от 130 години нашите предци са отивали с ясното съзнание, че няма да се върнат от Възстанието живи. Днешните "водачи" отиват към властта с ясното съзнание, че няма да се върнат бедни. Основна причина е че те са си бедни духом. Когато малкия човечец хвърля голяма сянка - става точно това!

Повече от 130 дни има т.нар. протест срещу властта - и на никой не му стиска да я свали в действителност. А тя "властта" не пада без бой!Аман от партийни боклуци.
10.
Бодурката
22.10.2013 11:26:24
0
1
Евала главанако,Евала Круши,за пръв път да ми харесаш,дано само да не са ти го продиктували-спри чалгата.Поздрав към ДОБЛЕСТНИЯТ ПРОТЕСТ НА ДОСТОЙНИТЕ ГРАЖДАНИ
ОСТАВКА И ЧЕСТНИ ИЗБОРИ !
9.
История славянобългарска от Паисий
21.10.2013 11:44:09
0
1
"Ханан бил Хамов син, неговото племе се наричало ханани. То било най-проклетото между всички племена на земята. От него произхожали седем народа, тук били и циганите.А тяде измет нас ни избра на власт .
8.
еко Тиквоний брадатий
21.10.2013 11:40:30
0
1
Стига сте ни занимавали с тези маймуни!!!Да живее БСП! Гласувайте Българи.Малко сте поразменили снимките, ама ....По-добре да не заседават. Това ще бъде поредната простотия, платена с наши пари....
7.
Хирургa
21.10.2013 09:58:28
1
1
Потвърдена ли е схемата, по която половината пари ще бъдат „усвоени“ ?Хайде емигрирайте бе -крайно време е да се спасим от вас . Пък пишете в някой западен форум колко са гадни долни и невежи са станали българите .България ще е доволна да се отърве от такива плевели !
НЯМА ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ОТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА. Това беше каузата на ГЕРБ и на Цветанов - ДА СЕ ВЪВЕДЕ РЕД В ДЪРЖАВАТА. Сега, след като ВОЛЯТА НА НАРОДА Е ДА ГО УПРАВЛЯВАТ МАФИОТИ, АГЕНТИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И ХУЛИГАНИ, няма никакво право на оплаквания. Ще се увеличават кражбите и убийствата. Ще се увеличават и всички други престъпления - източване на банкови сметки, изнасилвания, битови кражби. Ще се увеличава бедността, мизерията и глада. И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ - ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ ЗА БСП, ДПС и Атака ЗА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ПРЕСТЪПНОСТ, СЛУД, ГЛАД, МРЪСОТИЯ и МИЗЕРИЯ В БЪЛГАРИЯ. Бъл-га-ри - ю-на-ци, Бъл-га-ри - ю-на-ци, Бъл-га-ри - ю-на-ци..... И така до края на ... нацията.А любимецът на жените със спрял цикъл Веско Маринов пееше друго.
6.
24r52345
20.10.2013 12:27:44
0
1
По едно време преди повече от 30 години всички ученици бяхме скромни и повече от работнически семейства.Малко бяха отворените и богати хлапета.
5.
УСУФ
20.10.2013 11:53:32
0
1
Мдам, така е. Некои пият от мъка, а други ...от сутринта,а аз съм от третия тип - от радост.Никой не се е родил шоумен, известен музикант, актьор или певец. Всеки има минало и бъдеще. Понеже вие не можете да се промените, не очаквайте от хората цял живот да не се променят. Кой както си го направи!!!
4.
Живко Райчев Стойчев
18.10.2013 10:34:02
0
2
Всичко зависи от акъла на обществото. Ум царува, ум робува , мисля, че БЪЛГАРИНЪТ ОБИЧА ПРЕСТЪПНОСТ, БЕДНОСТ, МИЗЕРИЯ и ХАОС в държавата.Повръща ми се от тия самовлюбени нарциси !!!
3.
zlatarov
18.10.2013 09:44:49
0
1
Боклуци от вси страни, съединявайте се! Партията ви зове в редиците си! Все още има нещо останало в тази страна за досъсипване, а след това ще отидете да съсипвате някоя друга страна. Нали сте интернационалисти.
2.
крушк-ууф
18.10.2013 09:42:43
0
1
От "поморийска гроздова" също нямало да правят конглокент на джак даниелс... да се чуди човек защо..... това звучи като "ракия Пещерска няма да прави конглокент на Джони Уокър черен етикет".Е как пък да няма смисъл ??Да не ме питате после...Не можели били, хаха... Всичко може, въпросът е какво ще струва и дали е рентабилно. Хората са си направили сметката и са преценили най-вероятно, че не би било икономически целесъобразно да се прави подобнa ракия . Но съм сигурен, че след като разберат настроенията в коментарите под тая статия ще си преосмислят стратегията... Аман от специалисти...
1.
54t
18.10.2013 09:33:21
0
1
tez dypedati ne bexa li bita karti4ka v zadnika-ami te ne sa na vlast be govedy tyrsky,kak da svarshat nekakva rabota
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Документи се приемат от 3 юни до 28 юни Mинистърът на туризма Eвтим Mилошев посети Царево Mинистърът на туризма Eвтим Mилошев посети Царево Министърът ще е официален гост и на нестинарските игри в с. Българи тази вечер Защо отнеха титлата на „Мис България” 2023 Елизабет Кравец Защо отнеха титлата на „Мис България” 2023 Елизабет Кравец Повод за това е нарушаване на репутацията и престижа на организацията Служебният премиер заведе 4-ма министри на ГКПП Малко Търново за безмислена визита Служебният премиер заведе 4-ма министри на ГКПП Малко Търново за безмислена визита Делегацията проведе среща с турска страна, на която обаче нямаше равностойни партньори  Скандалът се разраства: Мария дава на съд Теодора Скандалът се разраства: Мария дава на съд Теодора Изисква и детектор на лъжата, за да лъсне истината за парчето, казва миньончето в попфолка Българинът почна да става модерен - инвестира все повече в акции, а не в имоти Българинът почна да става модерен - инвестира все повече в акции, а не в имоти Това показват данни на БНБ за инвестиционните фондове у нас България е сред страните в ЕС с най-дълга работна седмица България е сред страните в ЕС с най-дълга работна седмица Строителството е сред икономическите дейности с най-дълга работна седмица, показват данните на Евростат Черепна травма и счупени ребра: 86-годишна преби бившия си сват с бастун Черепна травма и счупени ребра: 86-годишна преби бившия си сват с бастун Възрастният мъж е настанен в болницата с комоцио Закопчаха във Варна мъж, издирван в Германия Закопчаха във Варна мъж, издирван в Германия Той е разследван за 6 измами Имало ли е безплатни карти за паркиране в София - нови политически престрелки Имало ли е безплатни карти за паркиране в София - нови политически престрелки Взаимните обвинения преди местния вот продължават
Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори