×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Юрист и философ в пряк двубой за общински председател на БСП в Бургас


Юрист и философ в пряк двубой за общински председател на БСП в Бургас
Същинският сблъсък при избора на председател на общинската организация на левицата се очаква между юриста Евгений Мосинов (вляво) и преподавателя Пеньо Костадинов (вдясно)
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Октомври 2013, Събота, 11:27 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимки Радостина ГЕОРГИЕВА

172 делегати избират новия общински председател на БСП

Започна общинската конференция на БСП-Бургас. 172 делегати избират новия председател на местната организация на левицата. В момента текат изказванията им за политическата обстановка в страната. Следващата точка са предложенията за нов лидер.

Досегашният председател Павел Маринов в качеството си на областен управител няма право да заема партийния пост и се оттегля от него. Очертава се нажежена битка при избора, тъй като е ясно, че общинският лидер ще бъде в челните редици на бъдещата листа с кандидати за народни представители. Шестима са очакваните кандидати - Евгений Мосинов - водач на групата на социалистите в Общинския съвет, философът Пеньо Костадинов - пресаташе на Областна управа,  журналистката Дарина Стоянова, бившият председател на Контролната комисия Тодор Тодоров, Георги Драгнев – от организацията на БСП в ж.к. „Лазур” и един от доайените в червените редици д-р Иван Апостолов, който е и бивш общински съветник.

Очаква се същинският сблъсък да е между юриста Евгений Мосинов и преподавателя Пеньо Костадинов.




Областният управител и досегашен общински лидер на БСП Павел Маринов (вдясно)
и пресаташето му - философът Пеньо Костадинов,
който е основен претендент за мястото на шефа си


Трима от кандидатите коментираха пред Флагман.Бг причините да се кандидатират за общински лидер на левицата.

Философът Пеньо Костадинов заяви, че решението му е резултат на едно много сериозно и дълго обмисляне, тъй като членува в партията почти 30 години. В унисон със специалността си той коментира: „Навремето в ордена на питагорейците е имало 5 години задължително мълчание, преди новопосветеният да започне да говори с Питагор. Аз 30 години мълчах и чаках този момент. Не съм се кандидатирал нито за депутат, нито за общински съветник, нито за кмет, нито за председател.“ Реших, че дойде времето, защото партията изживя една сложна еволюция, която напълно съответства на еволюцията, която аз самият преживях, добави Костадинов. „Партията се превърна от една по същество болшевишка и сталинистка партия в модерна европейска партия, според мен, с много голямо бъдеще не само за левицата, а и именно като социалистическа партия. Мотивите ми до голяма степен са не толкова лични, колкото смислови, дори и идеологически, макар че това звучи много претенциозно в наше време, но е така“, каза Костадинов. Партията има нужда от човек, който изцяло да се занимава с проблемите на общинската организация, подчерта той. „Досега повечето от председателите са съвместявали поста с други неща – било със собствен бизнес, било с някаква друга обществена ангажираност. Никой не се е занимавал изцяло и основно със самата организация, а особено в този напрегнат политически момент това е много възлово“, добави още Пеньо Костадинов.

 
Евгений Мосинов - водач на групата на социалистите в Общинския съвет
и основен претендент за общински лидер


От своя страна конкурентът му Евгений Мосинов заяви, че се кандидатира, защото естественият му политически път го води до това място. „БСП трябва стане ясна и категорична за бургазлии, да стане чуваема за хората, да види проблемите на Бургас и да започне да се готви за местните избори. Трябва да излезем от незавидната ни позиция на трета партия по гласове в сегашния мандат на Общинския съвет и да поискаме да бъдем управляваща партия в този град. И то като предложим по-добро управление от сегашното“, каза Мосинов. „Аз съм против задкулисните игри, на търсенето на някого, който формално да пази един стол известно време. Партията трябва да има лидер, който да е смел и независим. Ще се опитам да отговоря на тези изисквания“, каза Мосинов.


Дарина Стоянова е единствената дама,
 кандидатирала се за общински лидер на БСП в Бургас


Според Дарина Стоянова, на Бургаската партийна организация е необходима промяна в дълбочина. Необходим ни е нов председател, нови нагласи, нова политика, като целта ни е спечелването на местните избори след 2 години, добави тя.

Областният управител Павел Маринов, който днес ще предаде поста на някого от кандидатите, смята, че изборът на председател на общинската организация няма да има съществено отражение на начина на водене на политиката на БСП в Бургас. Ще има приемственост, още повече в сегашния момент, когато има да се изпълняват ангажименти от предизборната програма, обеща Маринов.

Той бе категоричен, че основната цел на новия лидер не може да бъде по-различна от целите, поставени на миналата конференция – изпълнение на ангажиментите от предизборната платформа на БСП и подпомагане на програмата на правителството със заетост, създаване на нови работни места и възстановяване на икономиката.

 
172 делегати ще избират новия общински лидер на столетницата в Бургас




В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
мими
05.10.2013 16:54:13
0
2
Крайно време е това правителство да си ходи , защото иначе и малкото млади хора , които останаха в България ще си тръгнат от нашата държава.Огледайте се господа управлявящи , кой гласува за вас освен възрастните хора никой друг не ви иска!Дайте път на младите!!!В България не живеят само пенсионери. Освен пенсии се плащат и заплати , а тези заплати не са променяни с години, за разлика от цените на сиренето , захарта , олиото, и всички стоки от първа необходимост.Да спрем да говорим за Европа като пример за пенсионната реформаДайте пример с детските в Германия-200 евро на дете, майчинство 800 евро .Да получаваме като тяхните заплати и тогава мога да се пенсионирам и на 70години.Ние не можем да отделим средства за елементарни човешки нужди, ходим с дрехи втора употреба, живеем с поне по един кредит, който едвам, едвам плащаме .Това е реалноста в България.Нека всички политици в Парламента да работят за една минимална заплата, защото сития на гладния не вярва и нека ги намалят тези господа управляващи .На 7 милиона не са нужне повече от 60 човека стойностни хора.
2.
J
05.10.2013 12:28:55
0
2
Дебелакът юрист е на друго място, яде фили с лютеница, носи плетени пуловери и е обвързан изцяло с доктори, гербаджии и прочие.
Адв. Мосинов е новият лидер. Философът дори изглежда като олд скул . Не знам към какво се цели партията БСП. Ако е победи по местни и национални избори, ако е нова визия в управлението, ще избере Мосинов.
Другото е плод на вътрешни битки и външна омраза от разни паляачовци.
1.
tirili
05.10.2013 12:05:45
3
3
Дебелака- юрист, обвързан с Царевските и не само далавери, приятел с хора с интересно минало,което може би се отрази в задните, мекички части неистово се стреми към властта.Защо ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори