×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Еколози: Махнете палатките от Иракли, алкохолът и дрогата в тях са предпоставка за престъпления


Еколози: Махнете палатките от Иракли, алкохолът и дрогата в тях са предпоставка за престъпления
Повод за сигнала на сдружението е мощния пожар, който избухна в четвъртък в местността
24 Август 2013, Събота, 10:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Това е предпоставка за извършване на престъпления, твърдят от „Природата за хората и регионите”

Еколози призоваха областния управител Павел Маринов, кмета на Несебър Николай Димитров, както и прокуратурата и РИОСВ да вземат мерки по ликвидирането на незаконния къмпинг в местността Иракли, където преди ден се разрази голям пожар. В сигнал до институциите Национално гражданско сдружение „Природата за хората и регионите”  твърдят, че организирането на този нерегламентиран, без спазването на никакви хигиенни и санитарни норми къмпинг е предпоставка освен за пожари, но и за развитие на епидемии, болести и зарази. „Наличието в момента на почти 2000 човека на това място, които денонощно употребяват алкохол, а и може би и други упойващи вещества, е и предпоставка за извършване на престъпления от всякакъв характер, след като не се осъществява никакъв контрол от страна на държавната и местна власт.  Обезпокоени сме от бездействието и неспособността на държавните институции да се справят с един проблем с многогодишна история, защото освен, че самото разполагане на този къмпинг е незаконосъобразно действие, в нарушение на правните норми, има и морален аспект как така стотици хиляди българи ще си плащат по къмпинги, хотели, частни квартири и почивни станции, а други без пари да почиват където си искат.”, се казва в сигнала.



9
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
9
Коментара по темата
9.
Еколог2.0
26.08.2013 15:59:20
0
2
Ясно е, че някоя от "свините", които имат подмолни намерения към Защитената Зона Иракли ви е казал да я напишете тази сбирщина от грозни думи без тя да дава някакъв извод, критика или предложение за решаване на проблема. Няма да се очудя и ако този плитък сайт е и на същата "свиня". Смешни стеее
8.
chesnovohlebche
26.08.2013 13:12:04
0
3
Коментарите на Екатерина и пешеходка са изчерпателни, но ще подкрепя и с моето наблюдние. Преди една седмица на Иракли едва имаше 3-4 къмпинга, съмнява ме за няколко дни да са станали 2000 човека. Готова съм да плащам ако знам, че има за какво и че тези пари ще отиват за поддържане на природата, а не за безкрайно застрояване, но не плащаме ли достатъчно и сега? Какво получаваме в замяна - психически, а и физически натиск от страна на тази част от обществото, която иска да живее "лъскаво". Нека живее, но да не пречи и на останалите да живеят както те намерят за добре. На "безплатен" къмпинг ходят и еколози и мърлячи. Отговорността да пазим е на всеки (от управляващи, кмет, до турист, летовник, къмпингар) и усилията да се запази плажа, морето и природата, не се изразяват в построяване на бетонни стени и заплахи, а в грижа, внимание и ЗА всички "видове" хора, не само за определени. Дори и да не остане не застроен плаж в България пак няма да отида на хотел, не заради парите, обаче, просто харесвам да прекарвам времето си по други начини. Но уви точно това не се харесва на алчните "свини" с черни дупки вместо кореми.
7.
ekolog
26.08.2013 12:11:00
0
9
Флагман, трябва да си проверите източниците. "Природа за хората и регионите" не са еколози и нямат никаква дейност за опазване на природата. Това е организация-придатък на мутри/олигарси и непочтени бизнесмени, която има само две цели: да компрометира значението на думите еколог и природолюбител и да съдейства за безумни проекти на мафията, представяйки се за "еколози". Ако оставите така статията, то това означава, че или сте немарливи в работата си или съдействате за тази заблуда, най-вероятно умишлено!
6.
palatka
26.08.2013 10:04:41
0
3
Аз бях на палатка към края на плажа на Иракли посока н. Емине, за пожара рабрах по новините.
5.
Екатерина
26.08.2013 01:38:22
0
4
Ами осъществете контрол! На общинско/областно ниво. Никой няма да се възмути, ако се построят няколко тоалетни с душове, както беше преди много години в разрушените вече къмпинги. Повечето къмпингари ще са доволни да оставят лопатите у дома. По-бързо е и значително по-евтино от застрояването на целия регион! Но няма да се печели... Как може да почиват хората безплатно?! Безобразие! «денонощно употребяват алкохол“ ... А пиянските изпълнения по поч. комплекси? Примирете се. Има такива хора, харесват такъв вид отдих. По целия свят. Доста отдавна се възхитих на несложната практика в САЩ, да изчакат хората да направят пътека и по нея да асфалтират алеята. Защото се строи ЗА хората. Сега имам удоволствието да живея в подобно общество и наблюдаваме улеснения от всякакъв вид ежедневно. В Иракли, Кара дере, Корал и пр. се събират летовници от години и ще продължават надявам се. Направете съжителството приятно.
О, и Пешеходка е описала положението изчерпателно!
4.
Антон
25.08.2013 23:42:15
0
14
„Природата за хората и регионите“ е на Цеко Минев фондацията, дето я създаде преди няколко години. Основната й цел през годините беше да се подкрепя разширяването на строителството и сечта в зимните курорти. Там еколози няма.

Малко повече инфо тук -> http://offnews.bg/index.php/etiket/prirodata-za-horata-i-regionite
3.
пешеходка
25.08.2013 23:38:19
0
18
Пожарът е бил умишлен, а великите 150 дка бадемова гора бяха една ливада от не повече от 10 дка, далеч от палатки и биваци. А именно "алкохолизираните къмпингари" веднага се отзоваха на място, с лопати и бутилки вода да гасят пожара. Всичко беше нагласено, защото малко след запалването на гората имаше на място багер, който ограничи пожара. И пожарната се отзова необичайно бързо, тоест сигналът е бил подаден веднага със запалването на гората. Втрещена съм от всички тези лъжливи статии, които прочетох по този случай и категорично твърдя, че те са лъжа, защото бях там. Това е част от кампанията да се застрои Иракли, която се води от години, но тази година особено загрубя, предвид управляващите. ОСТАВКА и долу ръцете от Иракли!
2.
Маслено зелен палаткажия
24.08.2013 15:44:05
33
13
Странно, та нали същите палаткажии протестираха на Орлов мост и бат Бойко ги слушаше и спираше законното строителство. Недейте така, къде сега ще се друсат на воля и осират чуждите полянки и плажа без пари!?
1.
Smith
24.08.2013 10:48:58
9
51
Навсякъде по света еколозите са зелени, само в бълхария са червени. Боклуци. Като не можаха да откраднат парите за броене на делфини, сега ще гледат да изгонят плажуващите от Иракли, след което да започне ударно застрояване на региона и превръщането му в един огромен затворен комплекс за пребогати комуняги и пияни руснаци. Добре позната история. Цялото южно черноморие беше оакано по тази схема по време на предишната тройна коалиция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори