×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гребенаров се пребори за Медицински факултет, гордостта му е параклиса в Морската градина


Гребенаров се пребори за Медицински факултет, гордостта му е параклиса в Морската градина
Константин Гребенаров днес направи своя отчет, той представлява дълъг списък от проекти, инициативи, каузи, публикуваме една част от тях
04 Юни 2013, Вторник, 17:45 ч.

Бяхме обърнати към проблемите на хората в Бургаска област, каза гу

«Аз и екипът ми бяхме обърнати към проблемите на жителите и гостите на областта, на местните и държавни институции, на неправителствения сектор и бизнеса, и търсихме решение заедно с тях за решаване на всички възникнали казуси и въпроси. Заедно бяхме по време на тежките зими, пожарите, бедствията, шапната епидемия, атентата на бургаското летище. Отново заедно бяхме и когато се случваха добрите за областта неща – откриването на ключови пътни артерии, социални обекти, уникалния за Бургас – параклис „Свети Георги Победоносец”, когато награждавахме достойните личности и младите таланти от региона, изграждахме самочувствието на нашите съграждани, че живеят в най-доброто място за живеене в България”. Това каза областният управител на Бургас Константин Гребенаров по време на отчета, който даде днес за изминалите 4 години. В изброените от него ангажименти, които е поел и за които е работил е именно откриването на Медицински факултет към Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”, а гордостта му е именно откритият параклис „Свети Георги” в Морската градина. Ето и част от отчета на губернатора:

 

Позиции и политики

Факултет по Обществено здраве и здравни грижикъм Университет „Проф.д-р Асен Златаров“- На път е да се реализира една кауза, за която се работи от близо 2 години. Създаден е един неформален инициативен комитет, който да работи за реализиране на идеята. В него, освен Областния управител, влизат кметът на Бургас, д-р Галина Милева, д-р Паздеров, д-р Матев и разбира се ректорът на университета. Те Полагат много усилия, провеждат много срещи и разговори, разработват проекти, тъй като една такава процедура е много дълга. Въпреки това за кратко време успяват да стигнат почти до финала й. Само преди месец е получено положително становище от експертната група към Национална агенция за оценяване и акредитация. То вече е внесено за разглеждане от Експертен акредитационен съвет, които на свое заседание трябва да приеме положителната оценка. След това процедурата се пренася в Министерство на образованието, от където трябва да бъде придвижена до Министерски съвет и да се гласува от Народното събрание. Надеждите на Гребенаров са процедурата да продължи със същите темпове, за да има Бургас медицински факултет в най-кратки срокове. Ситуиране на ИАРА в Бургас- това е още една кауза, която показа как цялата бургаска общественост може да се обедини. Гребенаров винаги е смятал, че децентрализацията е изключително важна за България. Не може агенцията по рибарство да е на близо 400 км от рибарите. Точно по тази причина той настоява лично пред предходното вече правителство седалището на ИАРА да е именно в Бургас. Получава подкрепата и на всички кметове на черноморски общини. Начинанието постига успех и решението е, че мястото на ИАРА е в Бургас. Това е още едно от нещата, които Гребенаров се надява да бъдат довършени в името на област Бургас.

Плажът „Вромос“-

Учебно- спортната база на НСА край Равда- продължаващите 20 години спорове между НСА и собствениците на земите в м. „Акротирия“, общ. Несебър ескалират през 2009. Тогава се налага областният управител да заема категорична позиция, въпреки обществения натиск и да потърси трайно решение на дългогодишните спорове. Първата стъпка, която той предприема е да се издаде акт за публична държавна собственост на съществуващите в спорните терени сгради, с което да бъде защитена държавната собственост отредена за българското образование и спорт. Това е и началото на процедурата по решаване на проблема. На по-късен етап експерти от Областна администрация участват в заседанията на специално създадена Междуведомствена група, която изготвя предложение до Парламента за налагане на Мораториум. На 20.02.2013 г. Народното събрание взима решение за налагане на Мораториум върху всички сделки с разпореждане и строителни дейности в учебния комплекс.

Далекопровода Айтос- Слънчев бряг .

Създаване на единен информационен център при извънредни ситуации в Областна администрация – слабо звено при кризисни ситуации се оказва начинът, по който се информира обществеността. За тази цел е създадена координация между всички институции, като информацията се събира и обобщава в Областна администрация. По този начин до обществеността достига актуална и навременна информация. Целта е да бъде улеснена работата медиите и да не се допусне създаване на паника сред хората  по време на кризисни ситуации, каквито бяха тежките зими, пожари и др.

Денонощен телефон за сигнали при нередности по плажните ивици- в Областна администрация нееднократно постъпват сигнали като комисия от експерти проверява всеки един.

Фрегатата – Въпреки всички спекулации и обвинения, които отправят политическите опоненти към губернатора, въпреки обясненията, които му се налага да дава пред органите на реда, това е един проект зад който Гребенаров твърдо застава. Той вярвам, че един ден старата фрегата ще заживее втори живот, такава каквато е в спомените на поколения бургазлии.

Инициативи и традиции

Параклис „Св.Георги Победоносец“ -  в рамките на честванията на 100 години от Балканските войни, по идея на вече познатия на всички инж. Никола Кожухаров, е създадено едно ново духовно средище. Параклисът е сред нещата, с които винаги ще се гордея областният управител, от една страна, защото чрез идеята за неговото изграждане са се обединили много и различни хора и от друга страна, защото на бъдещите поколения оставя едно красиво място, средище на историята ни.

Събиране на средства за създаване на творческа еко работилница - В началото на 2010г. група хора с умствени и сензорни увреждания се събират, за да изработват различни творчески предмети, така се ражда и идеята за създаване на такъв тип работилница, която е и първата на територията на област Бургас. Основната й цел е да се създадат условия за ежедневна заетост на хората с увреждания, като им се предостави възможност за трудова и творческа реализация. Събрана бе сумата от близо 16 000 лева, с част от която се направи необходимият ремонт на помещението. С останалите средства са подпомогнати и  други социални заведения, сред които Дом за деца лишени от родителска грижа "Щурче" гр. Средец, Дневен център за деца с увреждания „Свети Николай Чудотворец“ в Бургас, Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Ясна поляна, Обновен ресурсен кабинет в ОУ „Петко Славейков“- Бургас.

Галерия на Областните управители- едно общество е силно когато познава миналото си. Затова за Гребенаров и екипа му е важно да създадат галерия във фоайето на Областна администрация. Всеки един, който е бил на поста Областен управител е дал своя принос за развитието на област Бургас.


В категории: Политика


Коментари
5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Вечерта в театър "Българска армия" ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" Професори и доценти на символичен протест Професори и доценти на символичен протест Въпреки че правителството отпусна първия транш от обещаните близо 80 милиона лева за заплати, университетските преподаватели ще протестират Превърнаха стара каравана в библиотека Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип
Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори