×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

12 от новите депутати са били сътрудници на ДС


12 от новите депутати са били сътрудници на ДС
Дванайсетима от народните избраници в 42-то Народно събрание са били сътрудници на бившата Държавна сигурност
18 Май 2013, Събота, 17:11 ч.
Източник: 24 часа

Най-възрастният сътрудник на ДС в новия парламент е 70-годишният Станислав Станилов от „Атака"

Дванайсетима от народните избраници в 42-то Народно събрание са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, сочи справка на специализирания сайт desebg.com сред обявените от ЦИК членове на новия парламент, цитиран от bTV.

По четирима са депутатите с картончета от БСП и ДПС, тези на ГЕРБ са трима, а от „Атака" - един. 20 от новите народни представители са избрани в по два избирателни района и предстои ЦИК да обяви имената на тези, които ще вземат дублиращите се мандати.

В изборните си листи четирите формации бяха издигнали повече кандидати с агентурно минало. Най-много бяха кандидатите на ДПС - 16, следвани от тези на БСП - 15, бившите агенти в листите на ГЕРБ бяха шестима, а при „Атака" - четирима.

В предишния парламент бившите агенти бяха с един по-малко - 7 от ДПС, 3 от ГЕРБ и един от „Атака".

Ето и разпределението на бившите сътрудници на ДС по партии:

ГЕРБ:

Любомир Христов (1954), издигнат в 30 МИР Шумен - резидент „ХАРИ" на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване, ВКР) от 1981 г.;

Румен Иванов (1962), издигнат в 8 МИР Добрич - щатен служител на Областно управление на МВР-ДС в Толбухин (Добрич) от 1987 г.;

Стефан Дедев (1959), издигнат от 16 МИР Пловдив - щатен служител в граничен отряд от 1987 г.

Иванов и Дедев бяха депутати от ГЕРБ и в 41-то Народно събрание, а Христов бе в партийните листи на предишните парламентарни избори през 2009 г.

БСП:

Минчо Минчев (1944), издигнат в 6 МИР Враца - агент „АРАБАДЖИЕВ" на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от 1985 г.;

Росен Малинов (1955), издигнат в 24 МИР София - съдържател на явочна квартира „ЛЮЛЯК" от 1988 г.;

Румен Гечев (1956), издигнат в 23 МИР София - секретен сътрудник „ЕКОНОМОВ" на Първо главно управление на ДС (разузнаването) от 1987 г.;

Христо Монов (1958), издигнат във 2 МИР Бургас - агент „ГОГОВ" на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1987 г.

Нито един от тях не е бил в предишния парламент. Тогава някои са кандидат-депутати. Румен Гечев беше министър на икономиката в правителството на Жан Виденов (БСП).

ДПС:

Ахмед Башев (1964), издигнат в 1 МИР Благоевград - агент „МАНОЛ" на Областно управление на МВР-ДС Благоевград от 1988 г.;

Лютви Местан (1960), издигнат в 9 МИР Кърджали и в 29 МИР Хасково - агент „ПАВЕЛ" на ВКР от 1979 г.;

Рамадан Аталай (1957), издигнат в 18 МИР Разград и в 20 МИР Силистра - агент „ВЕРГИЛ" на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.;

Янко Янков (1955), издигнат в 21 МИР Сливен - нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г.

Местан, Аталай и Янков са депутати в 41-то Народно събрание. Башев е кмет на община Гърмен. През март 2009 г. за кратко е арестуван, по обвиненията на Яне Янев, че в Рибново с неговата протекция се насажда радикален ислям.

„Атака":

Станислав Станилов (1943), издигнат в 7 МИР Габрово и в 13 МИР Пазарджик - агент „СВЕТЛИН" на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1986 г.

Станилов е депутат от „Атака" и в предишния парламент.

Най-възрастният сътрудник на ДС в новия парламент е 70-годишният Станислав Станилов от „Атака", а най-младият - 49-годишният Ахмед Башев от ДПС.

Най-рано вербуваният сътрудник сред депутатите с агентурно минало е председателят на ДПС Лютви Местан - през 1979 г., когато е 19-годишен, а най-късно вербуваният е Росен Малинов от БСП - на 15 ноември 1988 г., когато е 33-годишен.

От всички свързани с ДС депутати в 42-то Народно събрание половината са били народни представители и в предишния парламент. Това са Лютви Местан, Рамадан Аталай и Янко Янков от ДПС, Румен Иванов и Стефан Дедев от ГЕРБ и Станислав Станилов „Атака".

В партийно положение най-високопоставеният от всички агенти е Лютви Местан, който по предложение на Ахмед Доган беше избран за председател на ДПС през януари 2013 г. Аталай и Янков са членове на Централното оперативно бюро на ДПС.




1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
trapera
19.05.2013 17:32:55
0
2
Тези избори показаха нещо много зловещо, че в България няма демокрация, че у нас не се е осъществил преход от комунизъм към демокрация, а страната продължава да се намира в посткомунизъм. Нека погледнем победилите четири политически сили. Те всъщност са части от една структура, останала непокътната в следствие на комунистическия режим. БСП е ясна, а тя и не крие, че е наследник на БКП.

ДПС е продукт на Държавна сигурност. Главната фигура, която стоеше зад формирането й е Андрей Луканов, главният човек на Москва в България. Ако погледнем и самото ръководство на ДПС, то винаги е било пълно с агенти на службите на комунизма. Дълги години лидер на партията беше човек контролиран от службите. Сега властта е в ръцете на Лютви Местан, но и той е свързан с ДС. Даже остава усещането, че в тази партия властта се предава по линия на ДС.

За „Атака” се знае, че бяха създадени и получиха финансиране от кръгове, близки до съветското КГБ, а също и от секретните служби на режима на Асад в Сирия. За него се знае, че е най-веврният режим до Москва.

Накрая стигаме и до ГЕРБ. Ръководството на тази партия всъщност е обслужващият персонал на комунистическата номенклатура – бодигардът, шофьорите и т.н. Тоест и четирите партии, под една или друга форма са свързани с миналото и с БКП. Трябва да признаем, че в ГЕРБ все пак има някаква част от депутати и привърженици, които са антикомунисти, но очевидно тяхното влияние не е кой знае колко силно. Още след като дойде на власт преди 4 години Бойко Борисов беше твърдо зад проекта АЕЦ ”Белене”, който е проект на Путин, но после смени позиции. Именно ГЕРБ направиха всичко възможно да разбият автентичната десница в България и успяха. И не на последно място реабилитираха Тодор Живков и комунизма в различни измерения. Тоест, този бъдещ парламент си е една комунистическа структура. Ние се върнахме на изходните позиции от 1989 г. и сега имаме четири фракции на БКП. Общото между тях е, че са единни в смачкването на дребния и средния бизнес. А именно средният и дребният бизнес е единственият, който няма комунистическо потекло и е по-свободен от червено присъствие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори