×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ексдепутатът Румен Ангелов: БСП лъже хората, че затваря страницата на Бургас-Алкесандруполис


Ексдепутатът Румен Ангелов: БСП лъже хората, че затваря страницата на Бургас-Алкесандруполис
БСП никога не може да бъде против изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, те просто лъжат за пореден път, както правят вече 110 години, смята бившият бургаски депутат Румен Ангелов
29 Април 2013, Понеделник, 17:07 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Димчо Михалевски беше един от тези, които спряха предложението ми за национален референдум срещу тръбата, твърди бившият народен представител

Бившият бургаски депутат от 40-тото Народно събрание Румен Ангелов атакува БСП и водача на листата на Коалиция за България Димчо Михалевски, че лъжат за намеренията си по въпроса с петролопровода Бургас-Александруполис. Ангелов беше зам. шеф на транспортната комисия и един от най-дейните депутати по времето, когато в три общини по Южното Черноморие хората гласуваха на референдум срещу реализацията на проекта. Тогава местните жители водеха битки срещу тръбата, но управляващите от БСП бяха за нейното изграждане. Днес Ангелов не скри учудването си от думите на Михалевски, изказвани по време на предизборни срещи, че за БСП проектът Бургас-Александруполис на този етап е затворена страница. Ето какво смята Ангелов:

- Г-н Ангелов, защо смятате, че не е възможна промяна в позицията на БСП?

- БСП никога не може да бъде против изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, те просто лъжат за пореден път, както правят вече 110 години. Те това могат, както и да сипят обещания в бъдеще време, които после не изпълняват. Няма как да им повярва някой, защото действията им през последните 6 години сочат само едно – неистово желание да съсипят Бургаска област и морето, без да има никакъв икономически ефект нито за държавата, нито за хората, нито за региона. БСП е за изграждането на петролопровода. Когато аз бях депутат, на база на референдумите, които се проведоха в три общини, които за мен бяха напълно легитимни, събрах подписи от колеги – депутати и внесох предложение да бъде направен национален референдум дали да се прави петролопровод или не. Това решение трябваше да го вземе 40-то Народно събрание. БСП в нарушение на всички закони, включително и техният сегашен водач н листата в Бургаски региона Димчо Михалевски, не допусна това предложение. Той тогава беше зам. министър на регионалното развитие, а сега иска доверието на бургазлии.

- Какви бяха мотивите на БСП тогава?

- БСП не допуснаха предложението без никакви мотиви в пленарна зала, където трябваше да стане дебат и да се развие въпроса. Тогава те нарушиха Конституцията. Три пъти правих питания и изказвания защо не се вкарва това предложение за разглеждане, но така и не ми отговаряха, водиха си чиста политика  на смачкване на всяко друго мнение, смазваха всякаква демократична мисъл, не уважаваха мнението на хората, нито резултатите от регионалните референдуми и не допуснаха националния референдум да се обсъди в Народното събрание. Как да вярвам сега, че в следващото Народно събрание щели да са против петролопровода? Това е лъжа. Съвсем скоро, когато се повдигна въпроса за АЕЦ „Белене” и имаше дебати в Народното събрание, отново излезе на дневен ред Бургас-Александурполис и заявяваха, че ще има икономически ефект, затова трябвало да строим всичко.

Едно от нещата, на които може да се дължи сегашната им позиция е някакви шизофренни промени, което означава раздвоение на личността. Смятам, че социалистите изобщо не са си променили партийните виждания за управление, които са едни и същи през годините и си ги поддържат, те имат интерес да направят този петролопровод, техните лобита да се развиват, да ни правят зависими. БСП държи на старата политика и старите контакти. Водачът на листата Димчо Михалевски при гласуването в Народното събрание на въпроса за АЕЦ „Белене”, когато стана дума за Бургас – Александруполис, беше вътре в залата и гласува по ясен начин – за продължаването на тези енергийни проекти. Така че всичко това не е смяна на позицията. Те, ако дойдат на власт – всичко ще бъде променено, както на тях им е удобно и ни чака падение. Ще възобновят и Бургас –Александруполис, и АЕЦ „Белене”, и всички техни енергийни интереси. Време е да дойде момент, когато в Бургаска област на парламентарни избори БСП да има 0 гласа, защото за последните 12 години от тази партия тук не сме видяли нищо – нито един направен път, нито едно нещо, създадено за хората.

вижте отговора на водача на "Коалиция за България" в Бургас Димчо Михалевски тук



В категории: Избори 2013


Автор
22
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
22
Коментара по темата
22.
sara
02.05.2013 08:28:34
0
1
hubavo e 4e si biv6
21.
иванов
30.04.2013 11:43:33
2
4
Еййй,надигнаха се комунетата,изкараха милиционерите да пишат и да продължават да лъжат хората.Абе Кот(к)ов,то и името ти такова като котарак,че е котарак Ангелов котарак е,ама ти да не си котарак гей бе Котов.Добре че има такива котараци като Ангелов,та да ни пазят от мишоците като Михалевски, та да не ни изядат и малкото сиренце което ни е останало.
20.
Котов
30.04.2013 10:52:58
5
4
Само като му видя мутрата на този,каква ехидна усмивчица е направил и как гледа като котарак,дебнещ мишка ми става ясно,че иска да опетни името на Михалевски.
19.
bobi
30.04.2013 10:07:03
0
5
бля бля бля. колко парички гушна да дадеш такова интервю
18.
ники
30.04.2013 10:03:34
1
3
"всичко ще бъде променено, както на тях им е удобно и ни чака падение", е чак пък падение, само използват ситуацията и плашат хората.
17.
лично мнение
30.04.2013 09:33:46
1
4
проектът, който бе отхвърлен има и положителни страни- там ще работят квалифицирани хора. лошото е че се представи като че ли нещо вредно за страната.
16.
Добрия
29.04.2013 23:24:08
4
2
Г-н Ангелов,добре е ,че им го припомняте ,но дали има полза.В пъклените си планове,забравят кой какво е казал.....от най долни лъжи и обещания ,до най мерзки и коварни договори /подплатени с комисионни/,в тяхна изгода с които искат да се наведат здраво на господарите си в Русия.Заробили са ни с 25милиарда в енергетикатаа 36 са изнесли навън по офшорки-банки.Тези самозабравили се хора ,са в състояние да обещаят и най големите небивалици ,само във власт да се облекат.
Има ВИДОВ ДЕН ...
15.
До кумоноида ДИМИТЪР
29.04.2013 23:11:33
4
2
По всичко личи ,че не се лекувате другари,абе гълтайте ги тези хапчета ,много сте безпаметни .Кога, Румен Ангелов е бил депутат от НДСВ или се е местил в друга партия.Май забравихте кой беше в 10-та на най работещите депутати,кой се бори за парите да се отпуснат от Станишко за Бургас /това си му беше обещанието в кампанията в Бургас/......Пак опира до хапчета...препоръчвам и на Димо Михалевси ГИНКО БИЛОБА....баба ми е мноооого доволна помни всичко, което са и обещавали комунистите и все си го търси горката......и сега започват да и обещават долните лъжци простотии.....Абе Михалевси ,ти от дрънкане през кампанията май си започнал да виждаш и в ляво и в дясно едновременно .Муай.. ГИНКО бе ...БИЛОБАТА му е майката.Как не ви е срам с такива долни манипулации да се занимавате бе другари....абе пак ще ядете шамарите бе .....лекувайте се бе хора /или няма вече нищо човешко у вас/
Свалям му шапка на Румен Ангелов ,че ги ковна пак на мястото.Преди ги нареди с ОРДЕНА НА КОСТЕНУРКАТА и Станишко взе най високия ранг орден ,а сега Михалевси май ще се натресе на някой орден на ДЕБИЛИТЕ.Браво Ангелов....И пак напоням за БСП-то,че забравят............... яко ГИНКО БИЛОБА...ама мнооого яко.
14.
Иванов
29.04.2013 22:38:48
6
4
Браво Ангелов,уцели ги точно в десетката и сега се чудят как да отговорят и само увъртат-типично за БСП. Никъде в статията не пише,че Михалевски е бил депутат тогава,а само че е бил зам.министър на управляващата тогава БСП.Стига с тези увъртания господа от БСП.
13.
дафи
29.04.2013 22:27:21
5
2
подозирам аз една конспирация. абе 11, как е възможно някоя система да отчита дали си червен, син или пембян?! То да не е като да ти сложат микрофон в тоалетната. Хайде малко по-серизно. А Ангелов наистина ги засече, 10
12.
Иванов
29.04.2013 22:21:59
6
5
Евала за супер точните и коректни думи по отношение на БСП и защо не трябва да се гласува за тях.А за всички които плюят въпросния г-н Ангелов,ще им кажа,че той е един от най-успешните и дейни бургаски депутати,работейки изцяло в интересите на избирателите и на гр.Бургас.Мога само да му кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за всичко направено.А на г-н Димитър,искам да кажа,че Ангелов е един от основателите на партията с която стана депутат и никога не я е напускал и не е бил в друга партия и тази партия никога не се е казвала НДСВ.Дано има повече такива хора като него които да ни управляват.
11.
ало Касабова
29.04.2013 22:21:39
3
7
оТНОВО СЕ ВЪЗМУЩАВАМ, КАК Е ВЪЗМОЖНО, КОГАТО ИСКАШ ДА ДАДЕШХ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ ЗА МАТЕРИЯЛА, ДА НЕ ДЕЙСТВА СИСТЕМАТА, СЪЩО КАКТО, КОГАТО ИСКАШ ДА ДАДЕШ ПОЛОЖИТЕЛЕН ВОТ ЗА КОМЕНТАРИ, В ПОЛЗА НА БСП.КАСАБОВА, ДОРИ И ДА ТИ ПЛАЩАТ ГЕРБ, ТИ НЕ СИ САЙТ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ, ЗАСРАМИ СЕ !
10.
хаха
29.04.2013 22:15:51
5
2
голям купон, как си засече само Ангелов, а отговорът на михалевски нищо не значи, та никой не казва, че е бил депутат тогава, бил е зам. министър, а е управлявала партията му. И защо тази страница е затворена - да каже ясно - ще слуша партията ли или лъже хората в момента?!!!!
9.
Кери
29.04.2013 22:00:01
7
9
Усетиха,че БСП започнаха да напредват с доверие и хъс за работа и започнаха да ги нападат.Това трябва да стимулира БСП и да продължи със същото темпо да привлича все повече и повече млади хора и нека на 12 май доброто възтържествува.№5
8.
дафи
29.04.2013 21:36:33
8
4
супер готино и точно казано, не познавам човека, но е страхотно
7.
GEYA RUMEN4O
29.04.2013 21:01:55
5
8
TOZI E STANAL KAT MOMA , ZABRAVIL SI E SUTIENA DA SLOGI POD TENISKATA .... EBASI I BOKLUKA - PYRVA 4ASTNA MILICIA, NAIDEN MILKOV I SIE MUFLONI OT PREHODA.
6.
Димитър
29.04.2013 20:49:26
8
9
Тръгнал нашия Ангелов да говори за шизофрения. Ти май страдаш и от склероза. Влезе депутат от НДСВ, после мина от БНС - предавайки партия и граждани, след това прецака и тях, като се устреми в ГЕРБ. Ангелов опомни се, ти най-малко имаш право да говориш кой лъжел. Замълчи... ти си забравен!
5.
emo
29.04.2013 19:26:40
5
6
ne mi e logi4no nqkoq partiq da pravi proekt, koito samo na neq e izgoden. vseki proekt se pravi da e izgoden za Balgariq. v BSP ima misle6ti i razumni hora, koito mileqt za rodinata ni i ne biha pozvolili negativizma da zasegne horata
4.
dim
29.04.2013 18:15:30
4
9
do no 3

Are begai ot tuka be v nasha polza bilo. Dva grama mozuk niamash.
3.
Дернев
29.04.2013 18:04:13
8
3
Наистина лъжат, но за първи път това е в полза на БГ.
2.
Ангелова
29.04.2013 17:59:31
12
10
Явно г-н Ангелов има някакви лични мотиви против БСП и сега се явява публично да ги плюе.Но мисля,че БСП видя мнението на хората за петролопровода и затвори страницата.Аз лично им вярвам и ще ги подкрепя на 12,за едно по-добро бъдеще.
1.
Been there done that
29.04.2013 17:40:17
11
7
Mnogo tochno obiasnenie, zshto ne triabva da se glasuva za BSP
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори