×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приемната майка на две деца Добра Цъцарова: Гледам ги като своите, но и ГЕРБ ми помага


Приемната майка на две деца Добра Цъцарова: Гледам ги като своите, но и ГЕРБ ми помага
Ивелина Василева, водачката на ГЕРБ в Бургас и Добра Цъцарова след дискусията за приемната грижа
21 Април 2013, Неделя, 22:37 ч.
Автор: Флагман.бг Сниимки Катя КАСАБОВА

Водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева предизвика дискусията за трайно изоставените деца

Закриването на домовете за социални грижи и извеждането на децата в среда, близка до семейната дава възможност те да израснат пълноценни личности и да открият своята реализация в живота.  За първи път в България през 2009 г. стартира мащабна програма по деинституционализация. По време на правителството на ГЕРБ бе разработен и приет план-стратегия в тази деликатна социална област. Като резултат от тези целенасочени действия на правителството 2800 деца днес живеят при по-добри условия и за тях се полагат специализирани грижи. Процесът за създаване на подходяща среда за живеене на най-уязвимите деца в обществото е обезпечен финансово с помощта на средства по оперативните програми на Европейския съюз.

Темата за приемната грижа, като част от този план днес, бе обсъдена на среща-дискусия, организирана от структурата на жените в ГЕРБ-Бургас с председател Красимира Маркович, общински съветник от партията. Целта на събитието бе да се популяризират възможностите за осигуряване на по-добър живот на бургаските деца, лишени от родителски грижи чрез настаняване в приемни семейства.


Председателят на ОбС Снежина Маджарова, която също е кандидат-депутат заяви, че във вторник на редовната сесия ще обяви парите в бюджета за първите три финансови помощи

„Процесът за извеждането на децата от социалните домове е много тежка реформа, която правителството на ГЕРБ успешно стартира. Тя е насочена към най-голямото богатство - децата на България. Всяко едно от тях заслужава да расте в уютен дом, да получава обич и внимание. През последните 4 години подкрепяхме семействата, решили да приемат дете и да се грижат за него като свое. Доказателство за успеха в тази посока са над 1000 заявления и 467 семейства, които вече са част от приемната грижа. И занапред ще полагаме усилия броят им да се увеличава. Надяваме се до края на тази година те да са 800”, заяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, която взе участие в дискусията. 

„Освен приемната грижа, реформата включва и разкриване на центрове за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, изведени от институциите. Само в област Бургас броят на тези центрове ще бъде 9, като до момента голяма част от тях вече са изградени. Условията в тези малки групови домове са съобразени с всички европейски изисквания. Намират се в самите населени места, в близост до учебни заведения, медицински центрове и културни учреждения. По този начин децата са част от обществото и за тях се полагат всички необходими грижи”, допълни Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ, която бе дискусията.


Председателката на ГЕРБ-Жени в Бургас Красимира Маркович (вляво) бе поканила зам.социалния министър от правителството на Борисов Зорница Русинова (вдясно от Василева) 

В срещата участие взеха представители на неправителствени организации, граждани, приемни семейства, кандидати за народни представители и общински съветници от ГЕРБ-Бургас. Председателят на ОбС-Бургас и кандидат за народен представител Снежина Маджарова сподели пред присъстващите, че местният парламент е приел правилник в подкрепа на приемната грижа в морския град. На предстоящата сесия съветниците ще гласуват отпускане на финансова помощ за първите три приемни семейства. Тя призова за популяризиране на действията, които е предприела общината, за да може повече семейства да се възползват от финансовата подкрепа. 

В залата бе дошла една от популярните приемни майки в Бургас – Добра Цъцарова е пенсионирана машинописка и е изгледала своите две деца, образовала ги е, задомила ги е и има от тях три внучета,  но има нужда да даде топлина и на други мили малки дъщества. Тя се е грижила през последните четири години за момченце и момиченце, лишени от родителска грижа. Сем.Цъцарови бе дошло днес с момиченцето Петя, ромче, което взели от дома в Средец през септември м.г. Момиченцето гледаше с будни очи и през цялото време си пишеше нещо в бележника, макар да беше едва 4-годишно. Преди Петя Цъцарова се грижела за момченце – българче на име Калоян. Той обаче намерил осиновители. Срещу приемната грижа Цъцарова получава по европейска програма по 375 лева месечно възнаграждение. „Парите не са много, но аз си гледам децата като свои, ГЕРБ направиха достатъчно“, каза Добра.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 0
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
1
Коментара по темата
1.
как си представяте
22.04.2013 06:57:00
1
2
Оставихте българските семейства да мизерстват и да не могат да си гледат собствените деца, а парадирате, че извеждате от социалните домове децата! Мисля си, че вече упряха балъците, които ви вярват! И скрийте Снежина Маджарова от снимките - това е ярък пример на човешкото недоразумение!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори