Проверка откри конско месо в телешки колбас на бургаската „Вал вес и ко“
Източник: Капитал
Фирма „Парт“ наблъскала 20 процента конско в салам „Бургас“
Над 100 проби за наличие на конско месо в продукти, предлагани на българския пазар, направи Агенцията по храните. При осем от тях ДНК анализи са показали, че такова месо има, като съдържанието му е между 1 и 30%, съобщава „Капитал“. Продуктите са саздърма на фирмата "Мес-ко", където е открито 4% конско месо, сушеница "Бони" на "Месокомбинат Карлово" с 10% съдържание, саздърма "Росвела" с 5%, сочат данните на агенцията.
При бургаската фирма "Вал вес и ко" такова съдържание е намерено в два продукта - телешко колбас и кайма със съответно 2 и 9%. Най-много конско месо пък е имало в салам "Бургас" на фирмата "Парт" - 20%, както и телешка кайма на фирмата "Кристоф - Хр. Иванов"- 30%, сочат данните на агенцията. В момента се изясняват и доставчиците на месо на всички тези преработватели.
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
