×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Махнем ли „Синята зона“ в Поморие, ще глобяваме всеки нарушител по пътищата


Махнем ли „Синята зона“ в Поморие, ще глобяваме всеки нарушител по пътищата
Кметът Иван Алексиев реши да провери отново мнението на поморийци за Синята зона преди началото на новия туристически сезон
14 Февруари 2013, Четвъртък, 09:35 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка и видео: автора

Ще изградим нов голям паркинг в района на кръстовището на  ул. Солна и ул. Проф. Стоянов

- Г-н Алексиев, в сайта на Община Поморие е обявена анкета „За” или „Против” Синята зона в Поморие, която беше въведена миналото лято. Защо отново се допитвате до хората?

- По време на състоялите се през последния месец обществени обсъждания на бюджета за 2013 г. гражданите разговаряха с мен и екипа на Общината по всевъзможни теми, някои от които бяха извън темата за бюджета. Така реших, съвместно с „Радио Милена“, да направим тази анкета. Така проверихме мнението на жителите на град Поморие какво им е отношението към „Синята зона“ малко преди започването на активния туристически сезон.

- Какъв е проблемът с паркирането в Поморие?

- Всеки хазяин иска колата му да е спряна пред дома му, всяко домакинство има по два - три автомобила. Но лятото проблемът става много голям, защото освен техните собствени коли, пред къщата им искат да паркират и автомобилите на техните гости. От тук идва и голямата ненавист към „Синята зона“.  След като свърши сезонът, от 1 октомври „Синята зона“ не действа. Идеята беше от май или юни месец да я стартираме отново.

- Какъв е резултатът от работата на „Синята зона“ през миналото лято?

- За мен ефектът на „Синята зона“ беше много добър. Голяма част от улиците се изчистиха от ненужните и пречещи автомобили. Масово се подават оплаквания от хазяи и от представители на туристическия бранш, че в Поморие няма места за паркиране. Това бе основният мотив за въвеждане на „Синя зона“. Така обособихме места за паркиране плюс 3 нови паркинга, два от които са до Общината в центъра на града.
Изградихме места за безплатно паркиране по ул. „Железничарска“ в кв. „Св. Георги“ и по крайбрежния булевард „Яворов“. Около 500 е общият брой на местата за безплатно паркиране и 620 места за платено паркиране тип „Синя зона“.

- Въведохте платеното паркиране през миналата 2012 г., а през 2013 г. данните от анкетата показват, че повечето хора са против. Защо още миналата година не се отказахте от това начинание?

- От както пуснахме запитването, някои мои съграждани атакуват мен и екипа ни с въпроса защо сега сме се сетили. Криейки се зад псевдоними в интернет, анонимни критици оценяват нашата работа с език, който не смятам, че отива на съвременни и културни хора. Припомням на всички тях, че бяха проведени две обществени обсъждания преди „Синята зона“ да бъде гласувана на Общински съвет. И двете бяха своевременно огласени чрез всички възможни средства за масова комуникация. Поканен бе  всеки заинтересован да си изрази мнението си.
За жалост на първото обсъждане присъстваха едва 20 души! На другото също имаше почти толкова хора и при тази липса на заинтересованост, реших че поморийци са съгласни да има „Синя зона“.

- Обвиняват ви, че не сте публикували отчет за работата на „Синята зона“ през миналата година.

- Община Поморие не е търговско дружество. Ние не търсим печалба от „Синята зона“ и не мога да се съглася с атаките, че не сме направили отчет за тази дейност. Тези атаки отново са плод на недобросъвестни граждани, криещи се зад мишки и клавиатури. Още октомври месец внесохме отчета за разходите и приходите на „Синята зона“ пред Общински съвет Поморие. Отделно към отчета за разходите през 2012 г. също е включена зоната за паркиране.  

- Какво показват данните от отчета?

- Твърдо заявявам, че Община Поморие не е ощетена. Всички разходи по изграждането на местата за паркиране са покрити от приходите.

- След като повечето хора са против, какви мерки ще вземе Община Поморие за регулиране на паркирането в града?

- Ще изградим нов голям паркинг в района на кръстовището на  ул. Солна и ул. Проф. Стоянов. Ще се постараем всеки нарушител да бъде своевременно санкциониран за всички нарушения, извършени по пътищата на Поморие. Започваме да прилагаме стриктно Правилника за движение по пътищата.

- Предстои приемането на бюджета на Общината за 2013 г. Какви бяха най-проблемните теми, поставени от хората по време на обществените обсъждания в по-малките населени места?


- Хората поставяха въпроси, които не са решени години наред и които, за жалост, не можем и ние веднага да решим. Подземна и надземна инфраструктура, канализация и пречистване на отпадните води са сред основните проблеми  на по-малките селища. От ремонти на тротоари и асфалтиране на улици има нужда навсякъде.

- Как могат да се решат тези проблеми?

- Това е свързано с много средства, а за съжаление Община Поморие има праг, до който може да стигне със собствените приходи. Има хора, които ни атакуват, че искаме да вдигаме местните данъци и такси. От друга страна същите хора имат претенции за нови улици и канализация.

- Това значи ли, че тази година ще вдигнете данъците и таксите?

- Не, решили сме през 2013 г. да не променяме местните данъци и такси. Залагаме на по-добрата събираемост и по-стегната финансова дисциплина. В момента капиталовата програма на Община Поморие е около 3,7 млн. лева.

- Как се подготвя Община Поморие за идващия летен сезон?

- На първо място сме предприели всички действия, за да прекратим строителството навреме и да не пречим на сезона. Голямото събитие, за което се готвим, ще се състои между 13 и 15 май. Поморие става домакин на Международен конгрес на Европейската спа-асоциация. Първата презентация на Поморие е тази седмица на Международната борса в София „Вашата ваканция“. В началото на март правим презентация на Поморие на Туристическата борса в Берлин, след това в Букурещ. През месец май очакваме гости от цяла Европа, включително и от Шри Ланка, Индонезия и друг и страни. За тези няколко дни Поморие ще стане световен център на балнеологията.




В категории: Поморие


6
Коментара по темата
6.
some
19.02.2013 22:20:35
1
1
Неблагодарници, знаете само да лаете и да дразните.Незнам кой ви плаща, ноще е някой от вашето ниво.Преди да говорите вземете се огледайте, прочетете нещо вижте кой какво е направил не само да дрънкате глупости и празни приказки.Аз предлагам Синята зона да се разшири и не като миналото лято да има в Поморие един а два паяка и двойно повече полицаи от вътрешността.
5.
Петър
17.02.2013 18:35:01
1
1
Този кмет направи живота на хората в Поморие още по-труден с тази синя зона. Пълен некъдърник!
4.
georgi
17.02.2013 12:46:10
1
0
синята зона е за големи градове като софия, пловдив, бургас, варна. В Поморие няма нужда от синя зона. Просто общината гледа да събира пари от всякъде. На поморийци колите не се вдигат от пяаците и не се глобяват. Това е неписан закон. Да не говорим за измисления обществен ред, които незнаят какво точно трябва да правят и се заяждат с бедните роми. Кмета искал 500 лв на месец + регистриране на фирма и касов апарат от всеки файтон се оплакаха ромите, които се чудят как да изкарат някой лев. Самият кмет цялото лято на 2012 си прави паркинга пред общината и постоянно минаваха големи камионни през цялото Поморие. С този нов паркинг който смята да прави на солна и проф. стоянов, май и това лято се очертава общината да нарушава спокойствието на туристите, но кой може да им каже нещо. Те са богове. В черноморски фар имаше статия, че иска да прави изкуствен остров като в дубай. Те половината улици в Поморие нямат асфалт, той остров ще прави. Но явно са забравили че мандата им е само 4 години.
3.
Данаил
16.02.2013 17:17:12
2
1
Иване,Иване сложи две бариери на изхода за Сл.бряг едната и другата на изхода за Бургас и събирай пари за теб и за Дечо ,да се наядете най-вече.Защо няма отчет колко е печалбата на общинското звено за охрана и обществен ред, а синята зона колко пари възвърна за Общината ни.Градът ни не е еднолично твой....
2.
Петър
16.02.2013 06:53:06
1
2
Лъжец!!!
Двете обсъждания бяха след решението на Общинският съвет! Как очаквате да има хора на тези "обсъждания"?
И ако не работи като търговско дружество, то като какво работи драги ми господине? Ще трупате загуби, както трупа такива с годините БКС, което искате да възродите или Строима, която вече не съществува благодарение на същата тази логична стопанска политика?!
1.
kmete
15.02.2013 15:30:59
1
2
кмете посаветваи и кмета на Царево Лапчев да сложи синя зона, та да го изгонят с камани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори