×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За Митко Пайнера, за театралите и врящия казан без дявол...


За Митко Пайнера, за театралите и врящия казан без дявол...
Целият този цирк ми напомня за вица за врящия казан с българи в Ада, който не бил охраняван от дявол. Българите сами се бутали вътре
16 Януари 2013, Сряда, 12:17 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА

И защо инж. Митко Димитров се оправдава в ефир за спечелените 2 млн. лева!? Че е перфектен предприемач ли?

Първо искам да уточня за тези, които не ме познават. Не слушам посмъртно чалга, повдига ми се от този жанр музика. Хеви метъл съм по душа, който обича и да ходи на театър. Последните два дена обаче някои театрали и културтрегери взеха да ме вбесяват с бесовете си срещу Митко Пайнера, който спечели 2 милиона европари за конкурентоспособността и популяризирането на чалгата. Този факт надигна нервите на някои хора, които ръсят глупости в ефир вече втори ден. Самият шеф на „Пайнер медиа" инж. Митко Димитров се оправдава по националните телевизии, че не е чудовище, че е земен човек, който успява по най-земни правила. И защо?!

В този казус не става въпрос кой е по-качественият продукт – театърът или чалгата, кой от тях заслужава субсидия и какво точно трябва да се популяризира извън пределите на страната ни. Става въпрос за добър мениджмънт, перфектно подготвена документация и отличните бизнес планове на един предприемач, който смята да наеме още 30 души на работа. Този бизнесмен не краде от парите на театралите, а взема пари, които могат да останат и неусвоени. Подготовката по изготвянето на един проект отнема много време, ресурс и е висш пилотаж, с който явно културтрегерите не могат да се справят.

А и в крайна сметка предлагането на продукта на Митко Пайнера е съобразено изцяло с търсенето на пазара. Прост като фасул пазарен механизъм.

Целият този цирк обаче ми напомня за вица за врящия казан с българи в Ада, който не бил охраняван от дявол.  На всички други казани, пълни с лоши хора от всякакви националности стоели дяволи, въоръжени с тризъбец за да набутват обратно  грешниците, решили да бягат. Само до българският нямало нужда от дявол – те самите взаимно се набутвали в казана.


В категории: Бизнес


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
8
Коментара по темата
8.
М. Касел
25.01.2013 15:15:38
0
0
Подкрепям тези, които гледат обективно на случая с финансирането на "Пайнер", а също и тезата, че проектът най-вероятно отговаря на критериите и кандидатстващият има добри мениджърски умения. Разгледах резюмето на проекта в списъка на МИЕТ7 първата дейност е подбор на консултантска фирма. Господинът знае как да подходи - търси професионалисти, които да му гарантират качествен проект. Това могат да го направят всички, които искат да кандидатстват - независимо дали са мастити културтрегери или производители на млечни продукти. Не съм фен на чалгата, но тази музика не е забранена в България и много хора я харесват и слушат.
7.
LUDIA
17.01.2013 08:06:20
1
0
DO IROD I DIMOV : GOLIAMO BRAVO ZA KOMENTARITE VI . DANO GI PROCHETAT OVECHE HORA .
6.
Dimov
16.01.2013 18:04:44
1
2
Стига с тия клишета, чалгата разрушавала морала, курлтурата и т.н. Един стил музика не създава културата, културата създава даден стил музика, в българия никой не слуша чалга, всички я мразят, а 95% от нощните заведения са чалга заведения. Те са пълни и печеливши, от тук нататък разсъжденията са безсмислени.
5.
Ирод
16.01.2013 14:28:19
2
4
Ситуацията е доста интересна. Всеки е прав за себе си.

От една страна Пайнер Мюзик са прави - кандидатствали са, одорбили са ги и е твърде вероятно да си изпълнят проекта съвсем коректно, и резултатите да са дори по-добри от очакваните от гледна точка бизнес. За съжаление популяризирането на техния бизнес модел нанася огромна вреда на морала, ценностната система и културата българите.

От друга страна хората, които се занимават с истинска култура не разбират нищо от бизнес. И не им е работа да разбират - тези неща са несъвместими. И тук вече идва пагубната спирала, която ни води само надолу - тези, които могат и разбират няма да инвестират в истинска култура поради ограничена духовност, което ще доведе до още по голямо падение на морала и духовните ценности.

И стигаме да обобщението на действителността: Въпросът е не защо като си умен, образован и имаш морал нямаш пари, а защо хората с много пари са толкова прости, нагли и безскупулни.
4.
Митко Сонито
16.01.2013 14:20:13
1
6
Момчета,вие въобще пробвали ли сте с проект по някоя ОП?? Ако вие не сте,то огледайте се- има толкова малки фирма,които все пак се "добраха" до някакви пари от еврофондове.Не говорете празни приказки! Стига с тоя "скъсан рефрен - Дянков не ни дава да надигнем глава"!Европарите са достъпни,вервайте ми,ако и да е голяма бюрокращината.
3.
Бяс
16.01.2013 12:52:09
1
3
Другият момент е, че малцина фирми в тази държава имат възможност за самофинансиране. В случая Митко ги има парите, защо трябва да му се ядосваме
2.
Offf
16.01.2013 12:45:49
5
1
Лошото е, че евро средствата са недостъпни за малките предприемачи. На хорицата им писна от взимания на Дянков!!! Как да отделят пари за развитие! ЕТО ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ! А Митко Пайнера, къде щото е от ГЕРБ, къде щото има пари за подкупи - спечелил е субсидията. Затова сме ядосани, повечето българи!
1.
Митко Сонито
16.01.2013 12:37:01
1
7
Абсолютно съм съгласен. Воят който надават,културтрегерите,единствено говори,че си нямат и хабер от проекти и европрограми.Защо тогава се обиждат? Да отидат,да проучат,да запретнат ръкави,да пишат,да смятат,да не спят и да подават проекти.Ако са добри-ще ги оценят и ще ги финансират.Ако не могат-да помолят Митко Пайнера! Той явно може!
Къде тук става въпрос за чалга???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори