×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Паметник на жертвите на комунизма разпали страстите в Бургас, СДС гневни


Паметник на жертвите на комунизма разпали страстите в Бургас, СДС гневни
СДС всяка година организира панихида за жертвите на комунистическия режим, сините в местния парламент се изнервят, че за пореден път не беше гласувано предложението им за паметник
25 Септември 2012, Вторник, 19:03 ч.
Автор: Бесове.бг

Два гласа не стигнаха за монумента, който нажежи отношенията между сините и ГЕРБ

Паметник на жертвите на комунизма в Бургас разпали едночасови дебати на днешната сесия на Общинския съвет в морския град. За пореден път от СДС се опитаха да бъде прието предложението им за издигането на монумента, което нажежи отношенията им с мнозинството от ГЕРБ, с които са съюзници в управлението на града. Два гласа отново не стигнаха за приемане на докладната записка от сините, макар че греберите имат пълно надмощие. „На следващата сесия отново ще бъде в дневния ред”, закани се общинския съветник Вълчо Чолаков.

Според седесарите 299 са бургазлиите, убити заради демократичните си убеждения от 1944 до 1989 г.

От синята партия още преди месец заявиха, че са бесни, че с неясни и заобиколни мотиви комисиите в местния парламент плъзват предложението им по бюрократичната пътечка и това стана повод да се троснат на големите си съмишленици от ГЕРБ. 

„Все едно сме във вица за професора, дето искал от студента да му изброи поименно хилядите жертви на атомните бомби в Хирошима и Нагасаки”, гневяха се седесарите.

Те добавиха, че списъкът с имената вече е предоставян, предложението е минало и през администрацията, която го е съгласувала със съюзите на архитектите и художниците. Именно те предложили първоначално като най-подходящо място в градинката до църквата „Света Богородица”, сега обаче се оказа, че мястото е на църквата, затова има нови две идеи за място на паметника – градинката до ОД на МВР и в близост до Апелативния съд.

Сините са категорични, че ще входират докладната до дупка.

"За мен е изненадващо гласуването днес, нямам обяснение защо предложението ни не се приема. Някой може би има стари зависимости от този режим. Искаме чист монумент, без спекулация с имена. Ще държим на тази докладна", каза Вълчо Чолаков.


В категории: Бургас


12
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
12
Коментара по темата
12.
Димитър Кичев
26.09.2012 11:11:32
1
2
Радвам се, че Герберите са отказали да гласуват за изграждането на такъв паметник, защото това е начина да бъдат разобличени милиционерско комунистическите бандити в България. Те са тези които обслужваха висшия комунистически елит , а сега се представят като демократи и то от десницата в една страна, която се стреми да добие демократична представа за себе си в световното обществено пространство. Предлагам СДС да предприеме същите стъки навсякъде , където управляват комунистическо милиционерските представители на Герб, за да лъсне истинската им същност на слуги на комунистическата система .
11.
БОЖЕ
26.09.2012 10:50:51
3
1
към № 8 БОЖЕ, КАК СЕ ИЗМЪКВАТ ОБВИНЯВАЙКИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕХОВЕ , ПОЧТЕНИТЕ ХОРА /КАТО ОПЛЮТИТЕ БЕЗПРИЧИННО ПО - ДОЛУ/КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛЪЖИ И ИНСИНУАЦИИ КРАЙ НЯМАТ ! АМА МНОГО ГИ БОЛИ АГЕНТИТЕ НА ДС ДА ИМА ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ ИМ . САМО ТАКА МОМЧЕТА ОТ СДС - ПОКАЖЕТЕ ИМ , КОИ СА ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ !!!
10.
Петър
26.09.2012 10:34:02
1
1
№ 9, не можеш да пъддържаш нещо в което не си убеден, а се наслагваш като ленива патица на калпава патка !
9.
123...
26.09.2012 08:45:06
1
2
А този на снимката дето сам се зове доктор и той ли е жертва на комунистите. Благодарение на тях цял живот заемаше синекурна длъжност в БЧК.
Аз подържам мнението на № 3 да се издигне паметник и за жертвите на СДС. Колко хора луднаха и се самоубиха затова, че останаха без работа и хляб.
8.
Ти да видиш
26.09.2012 08:31:24
1
8
Значи наследниците на активните борци против фашизма и активни комунисти и ДС активисти - внасят докладна за жертвите на техните родители?
Духовно израстване, ще кажат някой!
Еволюция на идеи, ще кажат други!
Аз ще кажа - АБСОЛЮТНИ ИЗМАМНИЦИ И НАГАЖДАЧИ, ЖАДНИ САМО ЗА ВЛАСТ И ПАРИ - това са новите СеДеСарчета!
Костадин Марков - комсомолски секретар делегат на последното национално събрание на ДКМС - син на партиини секретари на БКП. Внедрен в СДС през 2001 година от майка си /която вече не е от БСП а от СДС-щото са на власт/;
Вълчо Чолаков - представител на БСП в ОИК Созопол до 2005 година, сътрудник на Веска Караманова - Кмет от БСП на гр.Созопол - заменен от Павел Маринов /сегашния шеф на БСП/ на този пост., защото Вълчо е внедрен като К.Марков в СДС и е направен веднага шеф на Бургаското СДС.
Вълчо е син и на дългогодишния доброволен сътрудник на ДС - Иван Чолаков. Все още има паметливи бургазлий които си спомнят как Иван Чолаков с червена лента на ръката обикаляше улиците и тормозеше гражданите в името на партията-майка БКП!. Сега сина му Вълчо които е зам.шеф на СДС внася докладна за неговите жертви - каква пародия.
Константин Райков - син на членове на партията БКП, дошъл от Смолян и внедрен в СДС от Вълчо и Марков през 2006 година.
Тошко Иванов - член на елитния клуб "Бармани и сервитьори" /на които членове са още Данчо Ментата - сега зам.председател на ДПС, Васко Камберов - агент на ДС, Пламен Янчев- агент на ДС, Стефан Дубаров - информатор на ДС - сега Кмет на кметство в Бургас и др./. Та наш Тошко, като виден сервитьор и барман по времето на комунизма доброволно е работил за ДС като информаторче и е пял на воля...
Това е ръководството на СДС Бургас!
7.
бургазлия
26.09.2012 04:59:31
0
6
не мога да разбера как някои хора имат наглостта да предендират, че са борци срещу комунизма, като бащите им работеха в 6 управление и донасяха за всеки дръзнал да е против режима и благодарение на връзките им станаха юристи и шефове в СДС. докога ще правим паметници на този и онзи, вместо да създаваме нещо полезно.
6.
asasas
25.09.2012 21:10:45
0
3
Kak da glasuvat v GERB pametni na jertvite na komunizma kato te pove4eto sa si komunisti :)
5.
neftohimik
25.09.2012 21:02:44
0
2
Da tozi izmamen advokat Koceto Raikov e ot SDS,sram i pozor za demokraciata........
4.
neftohim
25.09.2012 19:56:58
0
3
A nie shte organizirame panahida na izmamenite ot privatizacionen fond NEFTOHIM-INVEST,tozi plazmodii adv.Konstantin Raikov ot SDS LI E SEGA?
3.
жертва на Иван Костов
25.09.2012 19:39:10
2
7
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК ЗА ЖЕРТВИТЕ ДАДЕНИ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ИВАН КОСТОВ ОТ СДС, ХИЛЯДИТЕ СЪКРАТЕНИ И БЕЗРАБОТНИ ЧИИТО ЖИВОТ БЕ ОБРЕЧЕН НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ, И ТИЯ БОКЛУЦИ ИСКАТ ПАМЕТНИК , НЕ ПАМЕТНИК А ОТНОВО В БЕЛЕНЕ ДА КОПАЕТЕ НА ХЛЯБ И ВОДА ИЗЕДНИЦИ , ИВАН КОСТОВ И ВИЕ РАЗПРОДАДОХТЕ И РАЗГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА И ОСТАВИХТЕ ХОРАТА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ ОТ СДС ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ.
2.
жертва на Иван Костов
25.09.2012 19:39:07
4
7
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК ЗА ЖЕРТВИТЕ ДАДЕНИ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ИВАН КОСТОВ ОТ СДС, ХИЛЯДИТЕ СЪКРАТЕНИ И БЕЗРАБОТНИ ЧИИТО ЖИВОТ БЕ ОБРЕЧЕН НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ, И ТИЯ БОКЛУЦИ ИСКАТ ПАМЕТНИК , НЕ ПАМЕТНИК А ОТНОВО В БЕЛЕНЕ ДА КОПАЕТЕ НА ХЛЯБ И ВОДА ИЗЕДНИЦИ , ИВАН КОСТОВ И ВИЕ РАЗПРОДАДОХТЕ И РАЗГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА И ОСТАВИХТЕ ХОРАТА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ ОТ СДС ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ.
1.
Жертва на ГЕРБ
25.09.2012 19:22:45
1
5
А кога паметник на жертвите от ГЕРБ - след 50 години докладна в ОС???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори