×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Военен от фрегатата „Дръзки” е сред 4-мата бургазлии на кораба с кокаин


Военен от фрегатата „Дръзки” е сред 4-мата бургазлии на кораба с кокаин
Лилия снощи в ужас е видяла по телевизията как слагат белезници на брат й в Испания, от тогава не се разделя с лаптопа
Тема в развитие
Арестуваните моряци не били подмамени с пари Задържаха още един кораб на Дойчин Дойчев Спецпрокуратурата обвини Дойчин Дойчев за участие в организирана престъпна група Строителен предприемач организирал трафика на кокаина в Испания Вижте имената на всички българи, арестувани на кораба “Св. Николай” Атанас Калев от кораба с дрога покорявал моретата още като младеж Ето кои са 4-мата бургазлии, арестувани в кораба-муле в Испания Арестуваха Дойчин Дойчев - собственика на кораба с кокаина Капитанът на кораба с 3-те тона кокаин е Иван Станчев Двама софиянци организирали 3-те тона кокаин на кораба Дойчин Дойчев пази пълна тайна около имената на мулетата от кораба с кокаина Военен от фрегатата „Дръзки” е сред 4-мата бургазлии на кораба с кокаин Мнозинството арестувани моряци на кораба с кокаин били от Варна и Добрич Проверяват миналото на българите с 3-те тона кока, Дойчин Дойчев бил пред фалит Арестуваха кораба на бургазлията Дойчин Дойчев в Испания с 3 т. кокаин (ВИДЕО)
виж още
скрий
16 Август 2012, Четвъртък, 10:44 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Видях по телевизията как слагат белезниците на брат ми, приятелката му е в шок, а чака бебе, каза разстроена сестра му Лилия Станкова

Кадрови бивш военен механик на фрегатата „Дръзки” – бургазлията Юлиян Петров на 38 години е един от задържаните български моряци на кораба, арестуван с три тона кокаин в Испания. Общо в екипажа е имало четирима души от Бургас. Сестрата на Юлиян – Лилия Станкова е изпаднала снощи в шок, когато видяла по телевизията как слагат белезниците на брат й (вижте емоционалния й разказ за контактите й с него по време на рейса във видеото). Никой не се обадил по-рано на близките му, за да съобщят за акцията и за ареста на моряците.
„Абсурд е брат ми е да знаел, че има на борда наркотици, затова съм оптимист, че ще го освободят и ще си го посрещнем скоро тук. Веднага, когато разберем в кой затвор е, ще заминем за Испания, сега не дават и дума да говори с когото и да е”, каза жената. Брат й тръгнал от Бургас с още трима мъже на 25 май, пътували до Истанбул, после до Казабланка, след което до Гана, откъдето се качили на кораба. По нищо Юлиян не издавал да крие нещо, да има нещо съмнително в поведението му, да е неспокоен или  уязвим.
Искал да замине на рейс, защото му трябвал стаж, тъй като имал сериозни намерения за бъдещето си като военен – учил втора магистратура във Военноморското училище във Варна. Освен това той и приятелката му Стела чакали бебе през януари и правил сметки, че когато бъдещата майка има най-голяма нужда от него, ще си е в България. Чертаел планове и да се оженят.

 

 
Юлиян Петров


Според съобщенията, които  Юлиян изпращал на сестра си от кораба, трябвало да отидат до Южна Америка, да товарят захар, след което да се върнат в България. В Южна Америка са били на 12 юли, Юлиян не е забелязал нищо подозрително. „Той е бил в машинното, дори и някой нещо да е товарил тогава – брат ми няма как да забележи. При най-малкото съмнение той щеше да ми каже, нямаше никаква тревога в гласа му.”, каза Лилия. Юлия се притеснявал единствено, че поради неуредици на собственика, е трябвало да се крият, когато влизат в пристанища. На 22 юни механикът е написал СМС: „Днес тръгваме, но не знаем къде”. Трябвало да се върнат в края на юли в Бургас, но това така и не станало и очаквал да си бъде в бургас в последните дни на август. Последно се обадил на 4 август и казал, че няма пари в картата на телефона си и ще говори бързо, след това обаче връзката прекъснала.

„Нямам никакви съмнения, че брат ми е невинен. От външно министерство в момента само ни казаха, че трябва да се оформи документация, още не сме се свързали с близките на другите моряци. Искрено се надявам да се уточни кой каква вина има и дали изобщо има такава. Странно ми е още, че Дойчин Дойчев днес е спокоен в Бургас и защо е на свобода”, каза Лилия. Броени минути след разговора ни Дойчин Дойчев беше арестуван при акция на ГДБОП.

На нея и се струва особено нелогичен фактът, че докато корабът е бил на рейс, собственикът му е сменил името. Екипажът се е качил на „Бургас 3”, който впоследствие е бил прекръстен на „Свети Николай”.




В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
5
Коментара по темата
5.
Morq4e
17.08.2012 18:36:20
0
0
Mnogo lo6o za kolegite,dano se razminat po leko,nqma na4in da ne znaqt kakvo nosqt, na koraba se znae dori koi ti e izql zakuskata, no prosto sa nqmali izbor xorata,ne moje da sko4i6 v moreto i da kaje6 az si tragvam!I az sam bil v takava podobna situaciq minavame prez Aden bez oxrana bez ni6to otivame pri kapitana i mu kazvame 4e ne iskame da minavame ot tam da ni smenqt toi kazva mi nqma koi da vi smeni i tova e!Stiskam palci za vas mom4eta!
4.
koleto75
16.08.2012 20:01:56
1
0
ei nemate stigane kak moje da namesvate voenite v takav skandal SENZACIQ golqma kato napi6e6 4e e voenen sloji kavi4ki pone 4e e biv6 .nema kak da e voenen i da e na takav korab v edin i sa6t moment
3.
по-военен
16.08.2012 18:45:42
0
1
Този не е военен от Дръзки....не подвеждайте хората....и жената казва "Брат ми е бивш военен..." Сменете си заглавието!
2.
008
16.08.2012 18:33:14
0
3
Моряците нищо не знаят ве ... Избират ги да са най-добрите... Обаче тея дето плащат стоката са наясно за кво става въпрос.. Тая фрегата Дръзки е участвала в много медународни учения
1.
007
16.08.2012 16:45:08
0
5
Този агент не работеше ли в Мото-Пфое Бургас като приемчик. Точно момче е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори