Това е най-сполучливата рецепта за неустоимата торта "Трите тайни" - кремообразна, пухкава и удивително лесна
Тортата не изисква печене, приготвя се бързо и става невероятно пухкава, с мека коричка и богат пълнеж
Ако търсите десерт, който е едновременно лесен, впечатляващ и изключително вкусен, тази домашна торта „Трите тайни“ е точно за вас. Рецептата е създадена от македонски кулинар и е посветена на сина му, а популярността ѝ се дължи на трите различни вида крем – шоколадов, кокосов и орехов. Всеки пласт носи собствен характер, а заедно създават нежна и ароматна торта, която спокойно може да се сравнява с най-обичаните класически десерти.
Тортата не изисква печене, приготвя се бързо и става невероятно пухкава, с мека коричка и богат пълнеж. Ето как да си направите тази вълшебна сладост у дома.
Необходими продукти
300 г бисквити „Пти бьор“
1 л прясно мляко
3 пакетчета ванилов пудинг
5 с.л. захар
150 г шоколад
100 г кокосови стърготини
180–200 г заквасена сметана
200 г смлени орехи
Начин на приготвяне
1. Пригответе основния крем
В тенджера сварете ваниловия пудинг с 1 литър прясно мляко и 5 с.л. захар, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.
Оставете крема напълно да се охлади.
2. Обогатете крема със сметана
След като пудингът изстине, добавете заквасената сметана и разбъркайте до гладък, пухкав крем.
3. Разделете крема на три части
Към първата добавете разтопения или настърган шоколад.
Към втората – кокосовите стърготини.
Към третата – смлените орехи.
Така получавате трите „тайни“ крема, всеки с различен вкус и текстура.
Сглобяване на тортата
4. Първи слой
Подредете на дъното на формата бисквити „Пти бьор“.
По желание може леко да ги потопите в мляко, но това не е задължително – кремът ще ги омекоти сам.
Нанесете равномерен слой от шоколадовия крем.
5. Втори слой
Поставете втори ред бисквити и ги покрийте с ореховия крем.
6. Трети слой
Завършете с трети ред бисквити.
Разпределете отгоре кокосовия крем и загладете повърхността.
Охлаждане и сервиране
Поставете тортата в хладилник за минимум 2 часа, но колкото по-дълго престои, толкова по-стабилна и ароматна става.
Преди поднасяне украсете по желание – с настърган шоколад, кокос, ядки или бисквитки.
Поднесете с много любов и се насладете на тази невероятно вкусна домашна торта!
Съвети:
За по-нежен вкус използвайте млечен шоколад.
За по-богат аромат може леко да запечете орехите преди добавяне.
Кремовете могат да се подсилят с малко ванилия или щипка канела.
Отрупаха Софи със злато за юбилея
Трикът, който спестява пари през зимата: Експерти разкриват как се ползва правилно климатикът
Полицията ще дава указания по високоговорители на протеста в София в сряда
Това е най-сполучливата рецепта за неустоимата торта "Трите тайни" - кремообразна, пухкава и удивително лесна
3 зодии се прераждат в края на 2025 г.: След умората и объркването пристигат изобилие, енергия и любов
Ромите са станали по-богати, отчете вицепремиерът Атанас Зафиров
Доказано: Ако приемате определена доза от този витамин, ще стареете по-бавно
Златото вече не е най-търсеният метал
Мария Илиева с 40 кг надолу
Рязко поскъпване на ремонтите - за баня от 8 кв. м вече плащаме около 12 000 лв. труд
Спите ли правилно? Експерти разкриват кои пози вредят най-много и кои са най-полезни за здравето
Кейт Мидълтън с неочакван ход
