Открих в стария тефтер на баба рецепта за десерт „Злато“ - невероятен двуцветен сладкиш с вишни
Най-бързата рецепта за сладко изкушение
Позволете да ви представим един истински шедьовър – десерт, който се приготвя лесно, но вкусът му е абсолютно златен! Този двуцветен сладкиш съчетава нежно, маслено тесто с аромат на какао и ванилия, а сочният пълнеж от сладко от вишни придава неустоима свежест. Резултатът е пухкав и ароматен десерт, идеален за всеки повод. Ако търсите най-добрата рецепта за бърз сладкиш, спрете дотук!
Необходими Продукти (Съставки)
За този уникален двуцветен сладкиш ще са ви нужни:
За Основата и Тестото
4 яйца
150 г захар
Щипка сол
150 мл растително масло (олио)
400 г брашно
1 опаковка бакпулвер
За Оцветяване и Пълнеж
2 с.л. какао на прах
1 ч.л. прясно краве мляко
100-150 г сладко от вишни (или друг любим мармалад)
Кокосови стърготини (за поръсване)
Начин на Приготвяне (Стъпка по Стъпка)
Следвайте тези лесни инструкции, за да приготвите вашия перфектен домашен сладкиш:
I. Приготвяне на Основното Тесто
Разбийте мокрите съставки: В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта и щипката сол до получаване на светла и пухкава смес. След това сипете олиото и разбъркайте, докато се усвои.
Добавете сухите съставки: Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към мократа смес. Първо разбъркайте с лъжица или шпатула.
Замесете: Щом смесването стане трудно, замесете с ръка, докато получите меко нелепнещо тесто.
II. Оцветяване и Оформяне на Пластовете
Разделете тестото: Оформете голямата топка тесто на фитил и го разделете на 2 равни части.
Какаово тесто: Вземете едната част, сложете я в купа, добавете какаото на прах и 1 чаена лъжичка прясно мляко. Омесете добре, докато цветът стане равномерен и наситен.
Разделете на части: Разделете какаовото тесто на две равни половини. Направете същото и с бялата част (на две равни половини). Така ще имате общо четири топки (две бели и две кафяви).
Разточване: От всяка от четирите топки разточете кора с диаметър, приблизително колкото формата за печене (20-24 см).
Напластяване: Подредете корите една върху друга, като редувате бяла-кафява-бяла-кафява.
Уплътняване: Вземете точилка и внимателно разточете напластената кора, за да я уплътните и да постигнете крайния диаметър (20-24 см). Вземете вилица и набодете кората на няколко места, за да не се надуе при печене.
III. Печене, Пълнеж и Сервиране
Печене: Сложете кората във форма за печене, покрита с хартия. Поставете в предварително загрята до 180°C фурна. Печете за 30 минути или докато клечка, забодена в тестото, излезе суха.
Охлаждане и изравняване: Извадете и оставете блата да изстине напълно. Махнете формата и хартията. С нож изрежете стърчащите краища за да получите идеален кръг.
Завършек: Намажете охладения десерт равномерно със сладко от вишни. Накрая поръсете обилно с кокосови стърготини.
Сервиране: Нарежете на парчета и поднесете този златен домашен сладкиш!
Мигрената ще се признава за хронична болест
Бърз ремонт: Асфалтирането на Аспаруховия мост завърши за една нощ
Защо Папа Лъв XIV избра Турция за първа задгранична визита
Колумбийският президент: Натискът на САЩ върху Венецуела е заради петрол, не заради наркотици
Apple си връща трона: iPhone 17 изстрелва компанията на върха на световния пазар
2 млрд. лв. печалба в хазарта, 70 млн. за тотото: защо държавата търси концесия за 15 години
