Невероятно мезе - пилешки сърчица със сос и гъби
Ето рецептата
Ще се влюбите във вкусотията от първа хапка.
Необходими продукти:
1 кг пилешки сърчица, почистени
1 глава лук
200 г печурки, нарязани на едро
3 с.л. заквасена сметана
250 мл прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
Магданоз
Черен пипер
Кашкавал, настърган
2 скилидки чесън
2 с.л. краве масло
Зехтин
Начин на приготвяне:
Сърчицата се почистват, измиват и подсушават, след което се запържват в предварително загрят тиган с малко масло и зехтин, сол и черен пипер за около 2-3 мин. Прехвърлят се в йенска тенджера с намаслено дъно. Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се прави смес от заквасената сметана, лимоновия сок, обелените и наситнени скилидки чесън, малко зехтин, сол, черен пипер и прясното мляко. С този сос се заливат сърчицата и се настъргва кашкавал. Висчко се разбърква и се слага да се пече под капак за 20 мин. Най-накрая се поръсва пресен магданоз и ястието се сервира, приятен апетит.
От дете-звезда до една от най-успешните изпълнителки празнува днес
Какви празнични бонуси ще получат работещите у нас
Четвърти поред протест за синята зона блокира столична община
Лесни тактики за по-бързо неделно почистване
Почина любимият моден дизайнер на принцеса Даяна
Фантомната личност на най-известния престъпник на Дивия Запад
Невероятно мезе - пилешки сърчица със сос и гъби
Оптималният хищник: Скачащ от дървета крокодил не оставя шансове на враговете си
Кървав екшън в София
Огромна драма във Ф1! "Лудия" отново е в играта, наказаха Ландо
Какви са условията на Натали към Орлин
