Тази стара рецепта за туршия е по-добра от пробиотик!
Диетологът даде зелена светлина на семейна рецепта. Полезна е дори при диабет и високо кръвно, а става бързо и лесно с 5 зеленчука
Как една стара семейна рецепта за туршия може да се превърне в съвременен пробиотик? Отговорът идва от шеф-готвачът Станислав Иванов, който споделя своя вкус от детството, одобрен и от видния диетолог проф. Донка Байкова.
Става въпрос за бърза, лесна и най-вече изключително здравословна туршия, чието приготвяне отнема не повече от 15 минути.
„Правя на баба ми зимнината. Когато бях в университета в Благоевград, много ми липсваше нейната туршия. С нея съм израснал, аз я обичам сладникава, кисела, тя е бърза туршия”, обяснява шеф Станислав Иванов.
Оказва се, че този вкус от миналото е напълно съвместим със съвременните изисквания за здравословно хранене. Проф. Донка Байкова беше категорична за ползите от рецептата.
„Абсолютно би било подходящо за консумация от деца и от възрастни хора, и от хора със свръхтегло, и с метаболитни проблеми. С диабет, с високо кръвно налягане... Няма нищо по-добро”, смята диетологът.
В тайната рецепта от бабиния тефтер на шеф Иванов влизат само няколко основни съставки. Той изброява: краставици, червени чушки, моркови, карфиол и задължително червен лук.
























звучи им някак си много престижно и началнически,
нищо че е просто готвач, макар и главен, но все пак САМО готвач...