Тази рецепта за картофи взриви нета: По-вкусни от пица, готови за минути само в тиган!
Тази лесна рецепта за запеканка в тиган ще ви спести време и ще накара цялото семейство да си оближе пръстите
Всяка домакиня търси рецепти, които са бързи, лесни и най-вече - безумно вкусни. Днес ви представяме една истинска кулинарна бомба, която ще преобърне представите ви за ястията с картофи. Тази запеканка става по-апетитна от пица и е в пъти по-лесна за приготвяне от традиционен гювеч.
Просто смесете съставките и ги сложете в тигана!
Необходими продукти:
-
Картофи – 1 кг
-
Яйца – 7 бр.
-
Сол – ½ ч.л.
-
Пресен босилек – няколко стръкчета
-
Пресен магданоз – няколко стръкчета
-
Червена чушка – ½ бр.
-
Кашкавал – 100 г
-
Сух чесън – ½ ч.л.
-
Червен пипер (паприка) – ½ ч.л.
-
Бекон или шунка – 70 г
-
Олио за пържене и намазване
Стъпка-по-стъпка към съвършенството:
-
Подгответе картофите: Обелете ги и ги нарежете на много тънки филийки. Ключът е да ги изплакнете обилно с вода, за да падне излишното нишесте. След това ги подсушете перфектно с кухненска хартия.
-
Златиста коричка: Загрейте малко олио в тиган и запържете картофените филийки до апетитен златист цвят.
-
Магията в купата: В отделна голяма купа разбийте яйцата със солта. Към тях добавете ситно нарязаните пресни подправки – босилек и магданоз.
-
Добавете цвят и вкус: Нарежете половин червена чушка на малки кубчета и я изсипете при яйцата. Настържете кашкавала и го прибавете в купата заедно със сухия чесън и червения пипер.
-
Голямото смесване: Отцедете изпържените картофи от мазнината и ги изсипете директно в купата с яйчената смес. Разбъркайте добре, за да се покрие всяко картофче.
-
Финалът в тигана: Намажете същия тиган (или чиста тава) с малко олио и изсипете цялата смес. Отгоре подредете тънките резени бекон или шунка.
-
Бързо готвене: Поставете тигана на слаб огън, сложете капак и гответе около 4-5 минути. Целта е яйчената смес да се стегне.
-
Разтопена наслада: Минута преди да свалите от котлона, поръсете щедро с още малко настърган кашкавал и изчакайте да се разтопи.
Готовата картофена запеканка е невероятно пухкава, сочна и ароматна. Сервирайте я гореща, гарнирана със свежа салата или кисели краставички. Това ястие е перфектното решение за бърза делнична вечеря или мързелив уикенд, когато не искате да прекарвате часове в кухнята. Добър апетит!
Миска на Слави Трифонов от Бургас очаква бебе
Шофьорът, който бяга 100 км от полицията във Варна, има 13 акта и 21 фиша
Джордж Клуни изплаши феновете си: И той ли се разболява от деменция
4 зодии с шанс да променят съдбата си през декември 2025 г.
АПИ търси фирма за ремонт на тунела "Траянови врата" за 79 млн. лв.
Софийският градски съд прекрати делото срещу Благомир Коцев
Халваджиян, Иван и Андрей направиха нова медия
Министерството на енергетиката поема управлението на новата Програма „Енергийна сигурност“
