Този рецепта за кифлички промени представите ми за месене, толкова е лесна, че я правя през ден
Стават меки като памук и толкова вкусни, че просто не можете да спрете да ги ядете
Ако търсите перфектната рецепта за пухкави, меки като памук кифлички, които се топят в устата, значи сте на правилното място. Тази рецепта е истинска магия и гарантира страхотен резултат всеки път. Тестото е толкова лесно за работа, а крайното изживяване е просто неустоимо. Напълнете ги с любимата си плънка — дали ще е сладко или солено, кифличките ще се превърнат в любимо лакомство за цялото семейство.
Домашни Кифлички
Необходими продукти:
2 чаши топла вода
10 грама суха мая
350-400 грама брашно+ 4 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
200 милилитра топло прясно мляко
100 грама краве масло
мармалад, сирене, шоколад или друго по избор
2 супени лъжици растително масло
За намазване:
1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, започнете, като смесите в купа топла вода, суха мая и захар. Разбъркайте, добавете брашното и оставете сместа на топло за около час, за да се активира маята и да удвои обема си.
В друга купа смесете брашно, разтопено масло, олио и прясно мляко. Прибавете втасалата смес и месете, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне. Оставете го да почине за 20 минути. След това го премесете за още няколко минути и го върнете в купата, покривайки го с кърпа, за да втаса отново.
Когато тестото е готово, разтеглете го на голяма кора. Сгънете я като плик, за да оформите правоъгълник, и го нарежете на парчета. Разрежете всяко парче по средата, добавете плънка и навийте на стегнато руло.
Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат на топло за 30 минути. Намажете ги с разбит жълтък с малко прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато станат златистокафяви и апетитни.
















