Мариновани чушки с чесън по 50-годишна рецепта: Без стерилизиране, готови за нула време
Те са отлично допълнение към всяко ястие и са идеални и за зимния сезон
Тази традиционна рецепта за Мариновани чушки с чесън ни връща към дните на старата домашна кухня.
Сочните чушки, мариновани в мека смес от оцет, захар и подправки, са отлично допълнение към всяко ястие и са идеални и за зимния сезон.
Приготвянето е лесно, а резултатът са вкусни, ароматни чушки, които можете да съхранявате с месеци.
Мариновани чушки с чесън без стерилизиране
Продукти:
4 кг почистени чушки
80 г сол
60 мл олио
80 г захар
180 мл оцет 9%
700 мл вода
2 г консервант (по избор)
1 глава чесън
Приготвяне:
Измийте чушките, отстранете семките и ги разрежете наполовина. Подредете ги в по-голяма тенджера.
В отделна купа смесете сол, олио, захар, оцет, вода и консервант. Залейте чушките с тази смес. Покрийте и ги оставете да престоят до следващия ден, като разбърквате от време на време.
На следващия ден подредете чушките в буркани. Сложете пласт чушки, след това магданоз, после чесън и така, докато не използвате всички чушки.
Залейте бурканите с течността, в която са престояли чушките. Затворете бурканите и ги съхранявайте на хладно място.
















