×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лайфстайл център Странд отваря догодина в Бургас с отстъпки до 85 процента


Лайфстайл център Странд отваря догодина в Бургас с отстъпки до 85 процента
40 милиона евро ще бъдат инвестирани в първия у нас лайфстайл център "Странд", който ще осигури 1000 работни места след откриването си през 2013 година
27 Юни 2012, Сряда, 14:18 ч.
Автор: Бесове.бг

Уверени сме в успешното бъдеще на вашия град и затова дойдохме тук, казва директорът по инвестиции Мариела Остенд

Странд - първият в България лайфстайл център – ще бъде открит в Бургас в началото на следващата година. Той ще е много различен от това, което наричаме мол. Строежът е в доста напреднала фаза и в момента текат усилени преговори с бъдещите наематели, стана ясно на пресконференция в зала „Компас“ на интерхотел „България“.

Изгребахме толкова пръст, че с нея могат да се напълнят 34 басейна с олимпийски размери. Наляхме 30 000 т бетон, използвахме 3000 тона стомана и така направихме една огромна платформа с площ 24 000 кв.м. Стоманената конструкция върху нея тежи 2 000 тона, каза изпълнителният директор Дейвид Кауърд. Той допълни, че стените на открития мол ще бъдат по-дебели от нормалните и в тях ще има 2 пъти повече изолация, отколкото се слага в един хладилник. Това ще спестява много енергия за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

 
Изпълнителният директор Дейвид Кауърд и инвестиционният директор Мариела Остенд представиха пред бургаските журналисти бъзещия търговски център

Паркингът на търговския център ще бъде толкова голям, че ако не е преграден, върху него ще могат да се очертаят 12 футболни игрища. Ако сте достатъчно богати, можете да приземите тук 6 самолета с размерите на джъмбо джет, пошегува се Дейвид Кауърд. Тук ще бъде въведена интелигентна паркинг система, която ще помага на посетителите бързо и лесно да намерят свободна локация измежду 760-те места. Още на входа електронно табло ще информира гостите колко свободни места има в паркинга, а навигационна система ще ги насочва къде най-близо могат да паркират своя автомобил.  Освен това почти 10 000 м2 от стените ще бъдат изрисувани с графити, което ще се превърне в най-голямата изложбена зала в Европа и туристическа атракция.

В бъдещия лайфстайл център ще бъдат инвестирани общо 40 милиона евро, а с откриването му ще бъдат създадени около 1000 работни места. Строежът на центъра се извършва от бургаската компания „Евробилдинг“.

 
Странд ще бъде първаият лайфстайл център в България, много различен от това, което сме свикнали да наричаме мол

При нас няма да има хипермаркет, защото и „Метро“, и „Карфур“ са съвсем наблизо. Но ние ще направим един мини еквивалент на софийските хали, ще сключим директни договори с производителите и ще им дадем възможност да продават продукцията си без посредници. Това не само ще стимулира местното производство, но и цените за купувачите ще бъдат по-ниски, каза инвестиционният директор Мариела Остенд и уточни, че в Странд ще се продава най-доброто месо, млечни произведения, български вина, за които ще има специален винополис, и т.н. В града на виното ще има още тематичен ресторант и арт-галерия.

В Европа 25% от купувачите са в ниския ценови сегмент, 50% - в средния, където са „Зара“, Томи Хилфигер, Найк, Марк и Спенсър и т.н., а 25% са във високия сегмент на най-тузарските марки - Гучи, Версаче, Келвин Клайн, Армани, Долче и Габана и т.н. В България обаче нещата са съвсем различни – 75 % от купувачите търсят евтини стоки, около 22,5% предпочитат средно скъпите брандове и едва 2,5% могат да си позволят луксозните марки. Затова в Странд – Бургас ще стъпи един от най-големите аутлет-търговци в Европа, който продава маркови дрехи с големи отстъпки. „Преговаряме с тях и настояваме намаленията на цените да започват минимум от 30% и да стигат до 85%“, каза Остенд. Според нея Странд не може да бъде изцяло аутлет-център, защото иска да привлече най-различни брандове, а тези, които са в средния сегмент, нямат аутлети за старите си колекции.


Наляхме 30 000 т бетон, използвахме 3000 тона стомана и така направихме една огромна платформа с площ 24 000 кв.м., каза  Дейвид Кауърд
Развлекателеният комплекс на Странд  ще заема 11,000 кв.м., което го прави най-големия в региона. От тях 4,000 кв.м. са отделени за първата по рода си в страната Ресторантска Аркада. Разположена около тераса, директно гледаща към търговската улица, аркадата има, освен традиционните щандове за бързо хранене, девет самостоятелни помещения за заведения.

В Странд ще отвори врати и първото в града Mултиплекс Kино, с осем дигитални екрана, което ще предлага широка гама от филми и програми. Важно е да се отбележи, че ценовата политика на оператора е изцяло съобразена с покупателната способност на населението и цели да върне популярността на киното като най-масовото и достъпно развлечение за всички възрасти и вкусове. В Странд ще е монтиран най-големият кино екран в страната с диаметър от 750 инча, огромен LED екран, разположен непосредствено до главния вход, за да привлича погледите от далеч. Тук ще се намира и най-голямата изложбена зала за модерно урбанистично изкуство в Европа.

Странд Бургас ще предложи на посетителите си допълнителни съоръжения и места за забавление - боулинг с 10 писти, разположени върху 1 200 м2, банки, телекомуникационни оператори и редица други услуги, които покриват ежедневните нужди, детски развлекателен и образователен център, управляван от педагози, с площ от 1500 м2, интерактивен дигитален коридор, уникално светлинно шоу като в Лас Вегас, прожектирано върху специалните навеси на лайфстайл центъра, множество изложбени зали, които идеално комбинират пазаруване, култура и забавление.

Дигиталната маркетинг платформа на Странд оползотворява предимствата на smart phone технологиите и по този начин допълва удоволствието от пазаруването и добре прекараното свободно време, а наемателите получават възможността да изпращат специални оферти на посетителите на СТРАНД в момента, в който те доближат съответния търговски обект. Използвайки най-актуалната WiFi технология, Странд Онлайн може да определи местоположението на човек с точност до 1 м във всяка една точка на центъра и да изпрати промоционални предложения и информация за нови продукти от магазините, които са най-близо. Освен това, приложението ще помага на посетителите да изберат подходящо за тяхното настроение забавление, както и да намерят къде са паркирали колата си. Платформата ще може също така да се използва за направата на резервации в ресторантите на Странд, както и за купуване на билети за мултиплекс киното.




В категории: Бизнес


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
12
Коментара по темата
12.
Стефан
11.04.2013 08:39:25
0
0
Мисля,ч е няма да е успешен този МОЛ. От септември нататък нищо няма да има. Не се подлъгвайте търговци за един сезон, след който ще фалира МОЛ-а.
11.
ЕВГЕНИ
02.07.2012 11:46:24
0
4
ЕЙ, САМО ХЕЙТЪРИ СЕ НАВЪДИХА МАМКА МУ..... ЩО ОБИЖДАШ МОМИЧЕТО , БЕ НАЛИ ТИ Е ОТГОВОРИЛО.....
10.
lili makakova
30.06.2012 02:34:17
4
1
lili tolva si prosta che i za svirki ne stavash zashtot neznam dali nqma da mi uhapesh uq mindil, prikliuchvam razgovora s teb maimuna kosmata.
9.
Лили
29.06.2012 13:28:28
1
3
манафче долно ползвай нета по предназначение и ще намериш къде го пише!!! за последен път ти просветлявам ебания мозък : Регламентирани са от закон. Големите разпродажби (зимна и лятна) се определят от държавния комитет за защита на конкуренцията и варират за всеки департамент. Продължават 5 седмици (фискирани), плюс 2 седмици допълнително годишно, които търговците фискират сами, по регламента за разпродажбите. Единствено тогава търговците имат право да продават на загуба. Междувременно, всеки магазин има право да прави промоции, но само на определен тип стока, за не повече от 2 седмици и при определени условия. Ако искате да хванете намаления - по принцип разпродажбите почват веднага след нова година или в края на юни, като 2 седмици преди това правят предварително намаление на част от стоките, а след края на разпродажбите, когато дойде новата колекция обикновено има намаление на дрехите от нея.

А ти за очила от България доста минетчета требе да направиш хахахахахаха
8.
lili
29.06.2012 12:15:30
5
1
lili bokluk dolen, kazah ti da mi pkajesh kude v frenskiq zakon se reglamentirat namaleniq, patka ubita ne mi pokazvai namaleniq.

i za svirkite nishto ne kaza patur nasran,
7.
Лили
28.06.2012 21:36:08
1
4
Ей жалко миризливо собствениче на мизерно магазинче ето ти на да видиш незадоволено олигофренчееее в световен аутлет магазин какви са цените на очилата от миналогодишните колекции http://www.tkmaxx.com/clearance/sunglasses/icat/9913?sort=release&sort=name&parentCategoryRef=9913&order=desc&order=asc&q=*&setpagenum=1&perpage=24
6.
55
28.06.2012 19:06:03
7
2
lili kolko svirki napravi za ochilata ferre? haha mnogo shte mi e interesno da mi pokajesh kude v frenskiq zakon se reglamentirat namaleniq kuchko umrqla
5.
Лили
28.06.2012 17:45:15
1
4
Явно не си излизал от пределите на страната..... присъствала съм на намаления във Франция които са регламентирани със закон и съм купувала обувки, дрехи и т.н. за по 1,2,3 евро бройката. Преди месец си купих от Англия очила на Фере за 16 паунда, обувки Версаче за 100 паунда, сандалети на Джи Стар за 29 даунда, които в Мола струваха 285 лв и ги бяха представили за нова колекция....Ей за това не пазарувам от България. Когато търговците се научат да ни уважават и да продават на нормални цени за българи тогава ще им вляза в моловете да пазарувам!!!
4.
До Устата
28.06.2012 11:26:24
4
1
Е,Уста, рей бан за 60 лева...Още малко и да ти ги подарят,а?????И каде видя такива цени че да ида да си купя десетина чифта?
3.
Ustata
28.06.2012 11:21:29
0
3
Досега в BG не съм виждал истински аутлет, макар че през път и над път разни магазини се представят за такива. Слънчеви очила Райбан - колекция 2011 - за 50 - 60 лева, дамски чанти Дона Карън оригинални - за 180 - 200 лева, мъжки ризи Пиер Карден - за 30 - 40 лева, ризи на Дзеня - за 120 - 150 лева, мъжки колани Келвин Клайн, които в софийския мол ги продават по 150 лева, намалени на 30 - 35 лева и т.н., мъжка вратовръзка на "Бугати" - за 30 - 35 лева, луксозни черни мъжки чорапи Келвин Клайн за 7,5 - 8 лева, а те за 50 лева, както ги продават у нас. Това е аутлет. Нашите ганьовски тарикати свалят с по 10%, колкото да не е без хич и хайде, балъци, аутлет сме. Ако Странд пуснат истинскси аутлет, ще избият рибата. Но ако пак се опитват да излъжат хората, ще надуват кавала.
2.
българче
28.06.2012 07:53:28
2
6
Бе какви да тези лайф-майф, няма ли български думи, че трябва да четем нововнесени и да се чудим какво означават
1.
spas
27.06.2012 23:10:21
2
5
ee nai posle razbiram zashto sa grumnali sobstvenika na evfrobuilding minalata godina v bara za prostitutki, jalko che osudiha nevinnoto momche.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори